Regisztráció Blogot indítok
Adatok
designriporter

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Designriporter hot-line 2013.04.03 22:31:44
Burak Kocak nem csak szép, de praktikus radiátort is tervezett. forrás: www.yankodesign.com..
Brigada összegyúrta a dohányzóasztalt az újságtartóval forrás: www.beautifullife.info  ..
Designriporter plussz egy ötlet 2013.03.26 23:12:40
a Fraaiheid tervezte “+ asztal sorozat” egy rétegelt lemezlapból készül, ugyanennyi helyet igényel csak szállításkor és percek alatt összeépíthető egyetlen szerszám nélkül forrás: mocoloco.com..
a “Fekete arany” tervezője, Ingo Schuppler, nem áll meg ott, hogy energiatakarékos izzót alkalmaz, hanem a lámpa anyagai és gyártási módja is csökkentik a termék ökológiai “lábnyomát” forrás: mocoloco.com..
Designriporter 2013.03.26 22:27:29
"The only important thing about design is how it relates to people." - Victor Papanek forrás: www.designwashere.com ..
J. C. Karich Rombo székének az ülőfelőlete polimer kötésű kőris rétegelt lemez.   forrás: mocoloco.com..
Designriporter Yves Béhar 2013.03.19 22:47:35
... mesél a tervezői szemléletéről és a munkáiról. ..
Nem egész két hét múlva, szeptember 28-án kezdődik a 2012-es Design Hét Budapest, design kedvelőknek, művelőknek, rajongóknak kötelező! A programfüzet nyomtatva a holnapi naptól beszerezhető (pl. a Design Terminálban), de természetesen le lehet tölteni a Design Hét honlapjáról…..
A Design Sojourn összeírt 8 lehetséges újévi fogadalmat designerek számára. Érdemes felvenni őket a listánkra!Építsd a kapcsolati hálódat: online is és off-line is, kövess el mindent annak érdekében, hogy felfigyeljenek rád.Ebédelj néha olyannal, aki nem designnal foglalkozik:…..
Egy nagyon inspiráló és érdekes előadás Swissmisstől, ami minden kreatívnak (értsd: kreatív szakmában dolgozónak) egy "must see". Kösz Tina! ..
Designriporter Új nézőpontok 2010.12.07 00:35:00
Nem kimondottan szakterületem, de mivel szeretem a betűket és érdekeltek ezek az új nézőpontok, elkeveredtem 6-án a 4. Graphifest Deign Fórumára.A helyszín, a hányattatott sorsú Design Terminál, ahol szerencsére időnként sikerül mégis egy-egy design eseményt megrendezni, mint…..
Már csak pár nap és elkezdődik az idei designőrület, őrület a szó jó értelmében. A Design Hét október elsején kezdődik és szerencsére nem csak tizedikéig tart, hanem sok kiállítás utána még hetekig megtekinthető. A program változatos, a szervezők a design minden…..
Tisztában vagyok vele, hogy hosszas brainstormingok alatt megszült tudatos döntések eredménye a boltokban vásárolható üdítős, alkoholos fémdobozok designja, színvilága olyannyira, hogy sosem véletlenül vásárolunk egy adott márkát. Mégis elgondolkodtam az orosz designer Ramm ND…..
Designriporter Design és kultúra 2010.03.16 22:30:00
Úgy gondolom a tervezésnek csak az egyik oldala az intuitív alkotás, a másik oldalon viszont ott kell lennie a tudatos, gondolatokkal teli tartalomnak. Szerintem csak így lehet a dolog teljes és egész. Pont emiatt gondolom, hogy a tervezés gyakorlása mellett, valamint a sok gyakorlati…..
Egy térkép, ami nem szakad ki a sok hajtogatástól, sőt, hajtogatni sem kell, csak egyszerűen begyűrni a helyére? Hihetetlenül hangzik, ugye? Pedig Emanuele Pizzolorusso Crumpled City térképe a DuPont cég szabadalmának, a Tvyek anyagnak köszönhetően nem csak nem szakad, hanem…..
Miután 2008 decemberében egy tragikus tűzvészben porrá égett a holland Ontwerpers Nu design cég irodája, raktárostól, számítógépestől és az összes terv dokumentációjával együtt, a két alapító, Oppewal és Silvijn Christiaan van der Velden a nulláról kezdte újra és építette fel ismét a céget, az RDM…..
designriporter 2010.03.09 22:27:00
@manzárd café: :) jó nagy sarkok lehetnek nálad, én azt is inkább csak közösségi terekben tudnám elképzelni. Nem az a hívogató, órákigbenneolvasós ülőalkalmatosság, plusz, túl azon, hogy semmi nem indokolja, hogy ekkora legyen a lámpa, a formája sehogy sem illeszkedik az ülőrész formájához. Persze mindenképp érdekes ötlet összegyógyítani karosszéket lámpával, de akkor már inkább ez: www.inhabitat.com/2009/10/17/rocking-chair-uses-motion-to-power-attached-oled-lamp/
Designriporter Ooo, de szép! 2010.03.08 22:33:00
Gondolom holnap már tele lesznek vele a techblogok, és nem is azért írok róla, hogy a műszaki tartalmat firtassam, bár teljesen wireless projektor, belső tárolóval, wifi lehetőséggel, végülis ez sem hangzik rosszul, de most had ragadjak le a formánál. David Riesenberg OO projektora…..
Designriporter Minden napra egy & 2010.03.08 00:04:00
300&65 Ampersands címen fut egy blog, ahol minden nap posztolnak egy &-t, persze minden nap más fontból. Tudom, elsőre elég betegen hangzik blogot vezetni erről, de a dolognak meg van a szépsége is. Én például kimondottan szeretem a betűket, - a szögleteset, a kereket, a…..
Kenneth Setzer miután nem talált sehol neki megfelelő Photoshop gyorsbillentyű kombinációkat tartalmazó gyűjteményt, maga készített egyet. A cheet sheet egy billentyűzetet mintázva ábrázolja, hogy melyik gombbal milyen funkciót érhetünk el a Photoshopban, beleértve például a…..
A San Francisco-i Mike and Maaike designer páros tervezte a képen látható könyvespolcot, amely nagyvonalúan egy hét, a hatalom és társadalom témaköreit feldolgozó könyvekből álló sorozat tárolására készült. Az ötlet alapvetően rendben van, ha az ember rendelkezik olyan…..
designriporter 2010.02.22 22:52:28
Van jó pár blog, amelyeket követek. Gondoltam időnként megosztok ezt-azt, aztán persze beteszem őket a linkajánló dobozba is. Legyen ez az első ilyen. A TheRoxor névre keresztelt blogot egy belga srác írja. Többnyire összegyűjt egy témakörhöz tartozó 10-15-20 stb.…..
A februári Design Meetup előadói Moholy-Nagy és Kozma ösztöndíjas tervezők voltak.Érdekes megnézni a kiállítást a végeredménnyel, ami önmagáért beszél, vagy éppen önmaga ellen, majd meghallgatni az tervezőket az azt megelőző folyamatról. A kiállításon persze elsősorban…..
Sörös és üdítőskupakokat hordani mindig trendi lesz bizonyos körökben. Yoav Kotik ékszerei nem csak divatosak, hanem igényesek is, és ha onnan nézem, hogy "hulladékot" használ alapanyagként, akkor még környezettudatosak is. Az izraeli designer gyűrűket, nyakláncokat,…..
A tegnapi sikertelen kísérlet után ma szépítettem, azaz bejutottam a Moholy-Nagy László Formatervezési és a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállítására. Persze ma is csak éppen hogy, de feltétlenül megérte. A kézműves részhez nem szólnék…..
Hosszas pöcsörészés és mássalfoglalkozás után végül, itt és most végeredményt hirdetünk a DesignPumpa új logójára kiírt, áttételesen annak jövőbeni arculatát meghatározó pályázat lezárásaképp. A provokatív kommentek által sürgetett döntés elsősorban azért…..