Regisztráció Blogot indítok
Adatok
night hawk

73 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
  Szomorú eseménnyel végződött az idei magyar nyolcezres expedíció, az emlékére készült videóval a Mandiner is megemlékezett Horváth Tiborról. A kommenteket olvasgatva határoztam el, hogy írok erről az összetett történetről pár sort – a poszt azért csak…..
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
  Nászutunkon a nyitvatartási idő után értünk oda Santa Barbara ferences kolostorához. A templom és a rendház nagy része zárva volt, egy oldalsó kapun azonban még be lehetett menni a belső és a külső udvarra, illetve a kerengőre. A kapu melletti asztalnál egy nagyon idős…..
  Nem akarom feszegetni, hogy kinek a hibája, hogy így alakult (rég volt, hagyjuk), de azt azért rögzítsük, hogy jó nagy szopóágra küldték az egész országot azok, akik hagyták, hogy ilyen mértékben adósodjunk el devizában. Ráadásul úgy tették ezt, hogy voltak, akik…..
night hawk 2011.09.20 20:07:04
@málnási: igen. mindig szoktam köszönni, amikor bemegyek az ajtón...

@Ebcsont: majd nézze meg, h milyen hatása lesz a költségvetésre annak, amikor az európai bíróság a bankoknak fizetendő kártérítésre kötelezi az országot...

egyébként meg Darvas javaslata a jelenlegi meglehetősen gyenge árfolyam mellett tenné valószínűleg elviselhetőbbé a törlesztést a deviza hiteleseknek, végtelenségig meg csak nem tervezzük gyengíteni a forintot...

plusz ne menjünk el szó nélkül a chf libor, és a bubor közötti különbség mellett. nem tartom elképzelhetetlennek, h hosszú távon jobban jár, aki marad a chf hitelnél... (ha én most bajban lennék, akkor átmenetileg kérném a banktól a tőketörlesztésem felfüggesztését)
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
Az NHL-es bunyókkal nem foglalkozunk gyakran, ám az egyik szakportál az imént évet összegzett, érdekes videókkal, fórummal. Szavazni is lehet, 16 kategóriában. Szemlézünk. A kézenfekvő év harca, év kiütése, év harcosa, év újonca díjak mellett olyanok is megtalálhatók, mint…..
night hawk 2010.08.09 17:44:40
@ppft82: ja mennyivel jobb a vizilabda, ahol a bírók és nézők által nem látott térben szaggatják egymás heréit...

a hokiban legalább face to face lerendezik.
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
night hawk 2010.06.05 11:42:18
@night hawk: www.mlbe.hu/ itt találtok elérhetőségeket...
  Mivel a vízhelyzet változatlanul fokozódik, ráadásul a kollegák folyton buzerálnak, hogy szakmailag nyilatkozzam árvíz/gátvédelem ügyben, így most elérkezett a kegyelmi pillanat, amikor a Tisztelt Olvasóközönség is bekukkanthat a gátvédelem rejtelmeibe, közben pedig…..
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
night hawk 2010.04.06 09:26:23
  Jó ideje agyaltam pár témán, hogy a választási agyfasz lecsengése után kicsit megtörjem a monoton közéleti posztokat, viszont a Heti Válasz két héttel ezelőtti cikke aktualitást adott az egyik tervezett fotósorozatomnak. Továbbá egy másik friss esemény kapcsán lenne…..
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
  Budapest Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk? Itt van a város, vagyunk lakói Maradunk itt, neve is van: Budapest. Reggelre kelve, ahogyan ez…..
night hawk 2010.02.11 00:23:52
@Kutsera András: csákány!

minket minden érdekel! ha gondolod posztolhatsz bármilyen visszaemlékezést v régi sztorit.
Nem rég olvastuk az obuda.hu-n a szérüskert utcai bölcsi felújításáról szóló hírt, melyhez kis önkormányzati "promóció" is párosult. "A polgármester kiemelte, hogy Óbuda-Békásmegyeren 730 bölcsődei férőhely áll rendelkezésre, ami fővárosi szinten is…..
night hawk 2010.02.09 22:00:01
@Játszóka: akkor legyen szíves a googlnek (info@google.com) is írni!
  A tegnapi hiperteres trükközése után mára is találtunk egy Hiller-csemegét (ha már hősünknél tartunk, nincs meg valakinek a legendás ez a nemzeti politika beszéd mp3-ban? sehol sem találjuk). A volt pártelnök másik honlapján, a romantikus hangzású Hiller és…..
 BKV-pótló Mozgalmat indít a 4K!, azaz a Negyedik Köztársaság. A lényeg, hogy az iránymegjelöléssel közlekedő autósok vegyék fel a buszmegállókban várakozó embertársaikat: A BKV-pótló Mozgalom 3 szabálya az autósoknak: 1. Írd fel egy A4-es lapra melyik városrészbe…..
night hawk 2010.01.13 23:06:06
@Ralph Cifaretto: amikor csökkennek a fizetések a szinten tartás "többnek" számít.
  Istenuccse, nem vagyok keményvonalas kapitalista, de hiába tuszkolom vissza, csak előbújik a bennem élő Vaslady szelleme: a munkával eltöltött évek számával egyenes arányban kezdem egyre irritálóbbnak tartani a sztrájk intézményét.   Dickens apó idejében - amikor…..
Óbuda számomra olyan, mint egy kisváros. Miközben mérete, az itt lakók száma, történelme, de még gazdasági jelentősége is a nagyvárosok közé sorolná (ha önálló város és nem kerület lenne), megtalálható itt a kisvárosokra jellemző hangulat, a kis zugok, az elmúlt idők…..
night hawk 2010.01.04 09:52:42
Az elmúlt hónapokban három új körforgalmat is átadtak a kerületben, mellyel az eddig veszélyes kereszteződések biztonságosabbak lettek. Kiscelli u. - Szőlő u. sarok kivitelezés: 2009. szept. 15. - 2009. dec. 15. érték: bruttó 58.743.502 Ft középsziget átmérője: 14 m útpálya…..
Óbuda több mint város! A faág 2009.12.24 16:59:00
A faág mérhetetlenül felháborodott, amikor letörték a törzsről. Azt sem tudta, hol van. Hideg és sötétség és tél mindenütt. Az Ember csattogva tördelt újabb ágakat, miközben bocsánatkérően suttogta:– Ne haragudjatok, tüzet kell raknom, kell a fényetek és a meleg!Nagy…..
UPDATE2 12.23 12:10: nem hivatalos forrásból azt az infot kaptuk, hogy a Főváros elvileg elképzelhetőnek tartja a tervek módosítását, bár közlekedésbiztonsági szempontból rossz megoldásnak tartják a terület huszti úti megnyitását. UPDATE 12.15 11:45; ma reggel…..
night hawk 2009.12.18 09:30:46
@Konrad: a posztban egy szót ki kellett javítanom, mert helytelenül idéztem az anyagot, amit kaptunk.

nem "huszti úti nagy forgalomra tekintettel" hanem "huszti úti forgalomra tekintettel". elsőre nekem ugyanazt jelentette a két dolog. azért is írtam bele, h érthetőbb legyen, de így utólag elolvasva az eredeti mondat jelenthet mást is...
night hawk 2009.12.19 12:35:10
night hawk 2009.12.23 12:13:40
A faluház felújításának kivitelezése, mely 2009. júliusában kezdődött, 2009. december első hetére befejeződött. Mindössze 6 hónap alatt, a kitűzött határidő előtt. A projekt számokban: 884 lakás; 3000 lakos; 43.500 m2; 15 darab 10 emeletes lépcsőház 1.2 milliárd…..
  Vasárnap kétszer, 16.30-kor és 19.00-kor is fellép Budapesten a Szent Imre Gimnázium dísztermében kedvenc amatőr kórusunk, a Budapest Show Choir. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a koncertet, íme az egyik próbáról készült (extravagáns méretarányú) felvétel: ..
night hawk 2009.12.14 14:00:01