Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arncht

0 bejegyzést írt és 1215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kerek évforduló, de legalább a hónapot-napot sikerül a mostani időzítéssel eltalálnom: 1982. nov. 29-én jelent meg a Thriller album, Michael Jackson hatodik szólólemeze. Aki viszonylag rendszeresen látogat ide, az esetleg felhúzhatja a szemöldökét: a blogger a zenei témájú posztjaiban szinte…..
Gyöngyi (aki korábban írt már nekünk) immár harmadik lisszaboni karácsonyára készül. Az elmúlt évek senkinek sem voltak könnyűek, így neki sem. Munkahelyváltások, bizonytalanság, ugyanakkor nagyszerű magánélet és nyugalom – ezek jellemezték az elmúlt évét, aminél „csak rosszabb ne legyen”. A…..
Három évvel ezelőtt kezdett el először motoszkálni bennem a gondolat, hogy szeretnék megtanulni finnül. Korábban is érdekesnek tartottam, néha olvasgattam róla, találtam néhány finn zenét is, amit szívesen hallgattam. Talán első alkalommal középiskolai nyelvtanórán találkoztam a finn nyelvvel, ahol…..
Könyvtacskó A jó fagyi titka 2022.05.28 09:19:45
A Könyvtacskó tavalyi fagyitesztje folytatódott. Visszatértem a legjobb helyekre és kipróbáltam újakat. A Málna The Pastry Shopban beszélgettem a fagyikészítő mesterekkel is. Kolonics Zoltán sok érdekesség mellett elárulta a jó fagyi titkát...
Kinizsi a magyar történelem egyik legismertebb szereplője. A malomban „gályázó” bivalyerős fiú „tündérmeséjét” szinte minden fiatal ismeri, ha másból nem, akkor Tatay Sándor regényéből. Szinte végtelen azon mondák sora, amely a vázsonykői uraság csodás erejéről, éles józan paraszti eszéről szólnak.…..
A régi tárgyak gyűjtése nagy össznemzeti sport az Egyesült Államokban. Egészen fantasztikus dolgokat is lehet találni néha, de a lényeg nem is ez benne, hanem a körülötte kialakuló közösségi élet. A közösségi kertek egészen egyedi hangulatú világa után P Elliott most ezt a gyűjtőszenvedélyt…..
arncht 2021.10.18 20:29:24
Úgy tűnik, félelmük alaptalan, mert a palota udvarán a maharadzsa miniszterelnöke, Chattar Lal fogadja őket. Hírből már ismeri a neves régészt, Miss Scott-tól el van bűvölve, Mister Picurról azonban eddig nem hallott. Meghívja a látogatókat vacsorára, ahol találkozhatnak jópár érdekes emberrel.…..
Karate kölyök The Karate Kid 1984. Amikor manapság a bűnös élvezet-et használjuk bizonyos filmekre, fura belegondolni, hogy kb. 40 éve mikre használtuk/használták ezt a kifejezést. A Karate kölyök egy legendásan ilyen film, aminek nagyobb a szíve, esze, mint a művészeti értéke. Na, de ki mondta…..
A címbéli kérdés máris egy abszurd feltételezéssel indít: csinálni lehet-e valakiből valamit, ergo külső behatással lehet-e befolyásolni valakinek a szexuális orientációját. Még a hagyományos pszichoterápiában sem a pszichológus változtat az egyénen, inkább afféle kísérője a kliensek belső…..
arncht 2021.09.13 08:43:03
@chepunk2: jah a pedofilia, zoofilia, etc is, mert ugye vannak olyan emberek is, akik ezt szeretik. a normalis a heteroszexualitas, mivel az emberek nagy resze ezt csinalja, majd ha nem igy lesz, akkor lesz a homoszexualktas normalis.

Ezeket az embereket el kell fogadni, amilyenek, de ne hagjuk meg mar a biologiat az aktualis tarsadalmi nezetekkel. A homoszexualitas tiltasa epp ugy a lo egyik oldala, mint a szexualis neveles elmulasztasa, mert ez mar eldontetett. A fenet… ha nem neveled a gyerekedet, akkor egy beszedkeptelen felmajom lesz belole. A szulok formaljak a gyereket minden teruleten, ez alol a szexualitas sem kivetel. Ha csillamponinak neveled, az lesz belole, ha hitlerjugendnek, akkor meg az. Ez a bedobom a gyeplot a lovak koze, aztan majd a tarsadalom kineveli belole a not, ferfit, transgendert, mittomen mit, nem a jo ut.
A ’Val di Zoldo’ eldugott hely Észak-Itáliában. Alig ismert, pedig az alpesi völgyből hódította meg a fagyi Európát, majd a világot! A XIX. század elején elvándorló olaszok vitték magukkal szerte a világba a hűs nyalánkságot. Leszármazóik a mai napig meghatározzák a fagyitrendet. ..
Könyvtacskó Fagyizásra fel! 2021.08.17 21:15:35
Budapest fagyifőváros. Egymást érik a fagyizók. A minőség jó, de nem a legfelkapottabbak a legjobbak. Fagyirajongó vagyok, ezért elhatároztam, végigjárom a legtöbbet dícsért helyeket és bemutatom a személyes kedvenceimet is...
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
Viszonylag ritka alkalom, amikor arról tudunk beszámolni, hogy valaki Ausztriában született magyarként Magyarországra költözik. Pedig előfordul az ilyesmi is, igaz, Kilyénfalvi Áron esete igazán különleges...
Vajon miért található meg csupán nyomokban a klasszikus értelmiségi középréteg Magyarországon? Az okok nyilván sokrétűek, a jelenség azonban a tapasztalat szerint nem keveseket zavar azok között, akik végül a külföldi életet választják. A kassai dóm..
Mióta határátkelés van (de legalábbis mióta a blog működik) rendszeresen visszatérő téma, hogy Nyugat-Európában magasabbak ugyan a fizetések, de a drágább ingatlanok miatt nem jobb a lakhatási helyzet sem. Vajon mennyire igaz ez a megállapítás?..
arncht 2021.07.28 14:37:54
@fhdgy: ha ez vigasztal… ausztriaban hivatalosan is olyan haromevente 10%al emelkedik mindennek az ara, osztrak munkavallalo meg magatol a budos eletben nem ad neked kompenzaciot, max ha ceget valtasz, vagy ha emelest kersz.
arncht 2021.07.28 14:38:38
@arncht: marmint munkaado
arncht 2021.07.28 17:05:38
@Arthamyr: egy penztaros es egy jol meno its szakember bere kozott sokkal nagyobb elteres van otthon, mint ausztriaban.
Külföldön dolgozva mindig jól jön, ha van hova fordulni jogi segítségért, pláne, ha azt az ember az anyanyelvén teheti meg. Most ez kerülhet veszélybe Ausztriában, miután a kormány takarékossági programjának keretében megvonja az eddig ingyenes burgenlandi tanácsadó támogatását...
arncht 2021.07.24 13:40:41
@nyuszigonosz: melyik resze? Azt, hogy a helikopterre valast allamilag tamogatjak, a dolgozo embereket meg nem?
Ugyan a határidő két hete (június végén lejárt), az uniós állampolgárok még mindig jelentkezhetnek brit letelepedési engedélyért, már ha megfelelnek persze a feltételeknek. Nem is ez azonban a legérdekesebb, hanem az, hogy kiderült, nagyjából mennyi magyar él a szigetországban és az is, hogy hol...
Egy-két éve komoly divat lett, hogy (elsősorban a mediterrán országokban lévő) a teljes elnéptelenedés által veszélyeztetett települések kínáltak szinte ingyen házakat. Mostanában kevesebb ilyen ajánlatról olvasni, most viszont a dél-olaszországi Calabria tartomány állt elő egy érdekes…..
A Holdra szállás körüli történetek közül alig van ami sokáig rejtve maradt volna a nyilvánosság elől, kiváltképp a Hold felszínén folyt eseményekre. A Holdra jutó négy Playboy Playmate kép története egyike azoknak...
arncht 2021.07.14 15:00:51
  Minden arab terrorista. Minden pap pedofil. Minden politikus korrupt. Ismerősek ezek? És persze ismerjük a zsidó, a skót, a szőke nős és a rendőrvicceket is. Sztereotípiáink javarészt negatívak, így értelemszerűen bántóak is lehetnek. No de mit lehet ezzel kezdeni?   A baloldali válasz mindig…..