Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovácspéterke

2 bejegyzést írt és 1916 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viktória a Hastings-botrány után lépéskényszerbe került, hiszen népszerűsége meredeken zuhant és egy kisebb kormányválság is kialakult, ráadásul Conroy és Cumberland hercege, valamint a Hastings-család hónapokig napirenden tartotta az ügyet. Valami olyasmire volt szükség, amely elterelte az emberek…..
kovácspéterke 2020.09.07 08:18:31
@DJP: bocs, de a Dowager hercegnő nem ki, hanem mi, érdemes lenne talán lefordítani...
A bejegyzésed sem támasztja alá, amit mondasz, Albert nem igazán reprezentált helyette, nem uralkodott, lehet, h népszerű volt, de mégis csak egy német hercegecskének tartották, a tényleges kormányzásba pedig nulla beleszólása volt, hagyták, h csinálja a jótékonysági bigyóit, és kész. Az, h egy szerelmes feleség, mit ír a naplójába, nem éppen releváns.
kovácspéterke 2020.09.23 11:01:18
@kovácspéterke: sajnálom, ha az özvegy hercegné titulus lefordítását nem tartod fontosnak, vagy nem jöttél rá, mire próbáltam felhívni a figyelmedet...

Értem, szóval egy gyászbeszéd szerű valamire alapoztad ezt.
Budapest leghosszabb utcája és a város egyik legfontosabb közlekedési útvonala az Üllői út. Számos látnivaló vagy műemlék akad az út mentén vagy a közelben, ennek ellenére méltatlanul kevés hangsúly esik ezekre az érdekességekre. Mivel mostanában sokat sétáltam az Üllőin és a környező kis utcákon,…..
Pedig papíron milyen jól hangzott az egész: fogunk egy táblát, ráírjuk, hogy 7.16, befagyasztjuk egy jégtömbbe (érted, a Tűz és jég dalából az egyik), leteszünk elé egy lángszórószerű izét (tűz, a másik) és a Facebooon élőben közvetítjük, ahogy a tűz elolvasztja a jeget, és kigyön belőle a dátum.…..
Az évek óta a legnézettebb vígjátéknak számító The Big Bang Theory főszereplőinek fizetése mindig is érdekes kérdés volt, hiszen annak idején a főszereplő trió (John Galecki, Jim Parsons és Kaley Cuoco) az első évadot még 60 000 dolláros fizuval csinálta végig, a következő háromért már 250 000…..
Végre volt időm rendszerezni építkezésünk eddigi kiadásait, és visszaemlékezni úgy fél évvel ezelőttre, amikor még csak a négyzetméter árakkal számolva tervezgettük a házunk költségeit. Összeadva, rendesen pofán vágott az a 2 millió Ft, aminek csak egy részével kalkuláltunk az építkezés előtt. Ez a…..
Ott voltam a magyar csapat edzésén többször is, így az utolsó edzésükön is Lyon előtt. Megmutatom, mivel készülnek a mai napra!Ajánlott: Így zajlott a zöldségpiacon a bevásárlás tegnap délután (videó) Csoportkép az utolsó edzés után, január 19-én..
kovácspéterke 2017.01.24 11:09:29
Van olyan, hogy egy 9 ezer forintos repjegyfoglalásért 29 ezret von le a számláról a légitársaság? Van. És hogy ezután hetekig oda se bagózik a jogos reklamációra? Van. A Wizz Airnél, 2016 végén. Horrorsztori, a rendszerhibát elismerték, bárkivel megtörténhet. (FRISSÍTÉS: egy olvasónak több mint 100…..
A költözés egyszerre izgalmas, de fárasztó feladat is. Ügyesen összepakolni mindent, rövid idő alatt, aztán az új helyen megtalálni és elrendezni az összes tárgyunkat… Sok kiszámíthatatlan esemény adódhat, biztosan Ön is tudna mesélni egy-két történetet! Jó ötlet már…..
Fontosnak érzem megjegyezni, hogy az itt leírtak egy része személyes vélemény, és semmilyen, vagy csak kevéssé megerősített kutatás támasztja alá. Tehát nem feltétlenül csak tényeket fog olvasni a kedves olvasó, hanem az én személyes gondolataimat, következtetéseimet is. A másik, hogy nem vettem…..
kovácspéterke 2017.01.15 11:24:25
@Tibitron79: minden korban a városokban okozott problémát a higiénia hiánya, nem vidéken, nem véletlen, hogy a pestis első jelére VIII Henrik elhúzott Londonból valahova vidékre. Szóval a parasztság valószínűleg számunkra elfogadhatóbb környezetben élt, mint egy városi ember.

Ahogy fent is írták, a női orgazmust kifejezetten kívánatosnak tartották, és elég sok gúgyvers és történet szólt olyan férjekről, akik nem tettek eleget férji kötelességeiknek, és ezalatt sokszor nem az impotenciát értették.
kovácspéterke 2017.01.15 14:03:55
@Tibitron79: hát, a lelki oldal nem hiszem, hogy egyáltalán megjelent, maximum marginálisan, a házasság alapvetően gazdasági döntés volt, nem valami romantikus izé. Nem volt kívánalom, hogy lelkileg passzoljanak az emberek. Nem gonolkoztak a lelki oldalon, nem kellett kötődni ahhoz, hogy a házasság sokáig tartson, az volt és kész. Elég arra gondolni, hogy bántak a gyerekekkel, mit gondoltak róluk. Lehet, hogy kialakultak jó kapcsolatok, jó házasságok, de ez szinte a véletlennek volt köszönhető.

Elég sok olyan írás született, amiből kiviláglik, hogy a szex hasonlóan fontos volt, mint most, írtak róla épp eleget, mondhatni érzékletesen. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalok kipróbálhatták egymást, ezt hívták próbaájszakának, az eljegyzés után volt lehetőség arra, hogy testileg is megismerjék egymást, és mondhatták, hogy bocs, de nem, nem közösítette ki őket senki.

Te mostad össze a vidéket meg a várost feljebb, amikor az 1900-as évekről beszéltél. Nem gondolom, hogy a higiénia magas fokú lett volna, de vidéken jobb volt, mint a városban, az tuti.
kovácspéterke 2017.01.15 20:09:04
@Tibitron79: tök másról beszélünk. Én arról, hogy a szex nagyon is fontos volt. Nem tettem összehasonlítást a járás és a próbaéjszaka között, arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy fontos volt sok a helyen, hogy a fiatalok szexuálisan passzoljanak, magyarán számított a testiség. Te arról írsz lassan, hogy a középkori parasztság valami emelkedett lelki magasságban élte volna le az életét.
A szakralitást nem nagyon érdemes belekeverni, a középkori parasztság nagy része nem tudott olvasni, a Biblia latinul volt, a misék latinul voltak, szóval azon túl, hogy elmondták nekik, hogy mit nem szabad, a nagy részük tett rá, és ugyanúgy élte az életét. Igen, közelálltak egymáshoz, szoros egységet alkottak, ezt nem vitattam. Viszont a posztod a középkori szexről szólt, és vannak benne pontatlanságok.
Acéltájfún, acéleső. Ezekkel a nevekkel ruházta fel az utókor az okinavai csatát, amik elég szépen körülírják, hogy milyen nagy és milyen borzalmas csata is volt ez. Talán a legfontosabb hadművelet mind közül a Hacksaw nevezetű, körülbelül 121 méter magas hegyoldal elfoglalása volt. A hadműveletben…..
ködpiszkáló BUÉK 2017! 2016.12.30 14:27:39
Idén is készítettünk egy kommentált válogatást a ködpiszkálóra mutató keresőszavakból. A viccesebbeket lent olvashatjátok - ezúttal többnyire Tóth Barbara kommentjeivel. Boldog új évet kívánunk mindenkinek! a kávé jó a melleknek — nem, tehát ha ágyba viszi a feleségének a kávét, lehetőleg ne…..
kovácspéterke 2017.01.03 11:14:30
A háború őrülete, brutalitása és istentelensége rengeteg írót és filmest ihletett már meg, de a legtöbb ilyen témájú alkotás a harcoló (értsd, gyilkoló) katonát tette meg a cselekmény főhősének. Pedig adná magát a lehetőség, hogy esetleg katonaorvosok, hadifotósok vagy riporterek önfeláldozásáról is…..
Magyar feltámadás, harcoló honvédek, leventemozgalom, bolsevik veszély, légoltalom és hungarizmus. A dicsőségtől a pusztulásig. Súlyos mondanivaló és művészet. Magyar plakátok egy jövőnket meghatározó korszakból...
Nekem annak idején nagyszerű történelemtanárom volt, aki egyszerre tanította érdekfeszítően és érthetően még az olyan kemény diónak számító tananyagot is, mint a Nagy Francia Forradalom. Hanem el tudom képzelni, hogy sok diáknak tört bele a bicskája a francia történelem eme káoszos éveibe: labdaházi…..
Mivel a megfelelő lakcím hiánya nagyon sok esetben a lakásszegénység következménye, A Város Mindenkié és az Utcajogász évek óta kiemelten foglalkoznak a lakcímmel kapcsolatos problémákkal. Évente közel kétszáz ember keresi meg csoportunkat különböző lakcímmel kapcsolatos nehézségekkel. A…..
kovácspéterke 2016.12.16 23:40:11
@1234567890987654321: Nem védi semmitől, akármikor csinálok neked egy bérleti szerződést két tanúval, bármilyen lakcímen.
Aki paradigmaváltást, vagyis drasztikusabb váltást remélt a HFPA-tól, az az idei Golden Globe-jelölések láttán nem fog nagyon örülni, mert ugyan van némi elmozdulás, de a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók az idei is, oda is elvet szem előtt tartva jelültek kritikusdarlingokat (Transparent,…..
kovácspéterke 2016.12.12 17:50:04
Véget ér az HBO újonc sorozatának, a Westworldnek az első évada. A tovább után spoileresen tárgyaljuk ki a finálé eseményeit...
kovácspéterke 2016.12.06 15:08:20
@szepi79: vagy mi értelme a robotok fejbőrébe betetoválni a labirintus térképét, ha eleve nem az embereknek készült, hanem a lakóknak? - ez egy jó kérdés
A tengerészgyalogság 66 éves, nyugállományú tábornokát választotta Donald Trump leendő védelmi miniszterének. A Pentagon új vezetője az egyik legtapasztaltabb stratégának számít az amerikai hadseregben, aki az Iránnal kötött atompaktum legélesebb kritikusa volt, nyugdíjaztatása is részben a Barack…..
„A zongora nem öli meg a zongoristát, ha nem tetszik neki a zene.” Lesz mit olvasnotok, ohhóó de még mennyit, csak ennyit mondok. Have fun. Az előző részben bekerítették a madamot, és úgy tűnik, sikerült is elfogniuk, így Bernarddal kell dumálnia. Először úgy tesz, mintha közreműködne, de amikor a…..
kovácspéterke 2016.11.29 22:36:06
@BotloB: de hát mit tesztelgetett, ha a mib=w elmélet szerint lemészárolt már egy fél regimentet?
Az infó az ugrás után jön. Még vissza lehet fordulni...
kovácspéterke 2016.11.26 09:12:54
@karit: :D
Nyolcadik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO legújabb sorozata. A tovább mögött spoileresen tárgyaljuk ki a rész eseményeit...
kovácspéterke 2016.11.24 19:49:08
@BotloB: nekem az a bajom vele, hogy amiért most Maeve szuperrobot lett, nem volt logikus lépés a két idióta részéről. Persze, gyakorolja rajta Felix a programozást, de amikor felszólította, hogy húzza nagyobbra az agyát, akkor ott az egyetlen ésszerű lépés az lett volna, ha leviszi.
kovácspéterke 2016.11.25 16:09:00
@BotloB: @TetraB: én értem, ha valakinek ez elfogadható, sztem nem volt kellőképpen kibontva a sorozatban. Van aki azon nem tudja túltenni magát, hogy vannak biztonságban a vendégek és hogy nem lövik le őket, én meg ezen nem tudom :)
Folytatódott az HBO Westworld című sorozata, aminek a napokban jelentették be a második évadát. Tovább mögött spoileresen foglalkozunk az epizód eseményeivel...
kovácspéterke 2016.11.17 15:37:36
@Zsolt696: ez a nőci később megjelenik egy napernyővel, amikor Ford a park hajnaláról beszél, szóval nagy valószínűséggel host. Egy olyan host, aki tudja, h vannak androidok, de ő magáról nem tudja. ő magáról azt gondolja, hogy ünnepélyes fogadóbizottság, aki mindenben a látogatól szolgálatára áll.
kovácspéterke 2016.11.17 16:21:32
@Herbert Putzenschramm: őszntén nem értem, ezen mit lehet ennyit pörögni, nem találja el és kész :D. lehet hőérzékelő, ultrahang, akármi.
kovácspéterke 2016.11.17 17:58:09
@Zsolt696: semmitől, ez az én elméletem.
Hatodik epizódjához érkezett a Westworld az HBO-n. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
kovácspéterke 2016.11.09 13:27:30
@Skywatcher: nem kell mindig összerakni újból az öszes robotot. valszeg annyi narratívát engednek, amivel elbírnak. A háttérszereplőkkel pl nem kell semmit se csinálni, nem lőnek le minden nap mindenkit. Oké, hogy azt csinálhatsz a parkban, amit akarsz, de ez azért irányított, előre megírt sztorik, amik mentén a vendégek haladhatnak.
kovácspéterke 2016.11.09 17:58:22
@szepi79, első ezen a néven: a park semmilyen felelősséget nem vállal semmiért :)
kovácspéterke 2016.11.10 12:51:52
@0.5 bit: de már korábban is törölték stikában többször a robotok memóriáját, plusz ott van, h nem is ők nyúltak hozzá először. szóval semmi nem indokolja, hogy most nem így jártak el.
Ötödik epizódjához érkezett az HBO legújabb sorozata, a Westworld. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
kovácspéterke 2016.11.04 12:09:50
@babó: logan mondta williamnak, hogy itt mindent megkapsz, amit akarsz. ha a park irányítói úgy ítélik, hogy williamnek épp egy szaladó nőre van szüksége, akkor dolores arra megy, és nem a napi loop-ot ismétli.

miért kerülnének akkor a laborba, amikor vendéggel vannak?
kovácspéterke 2016.11.04 18:21:25
@babó: ja, az analizálós részre nekem sincs ötletem, illetve talán dolores öntudatra ébredésének a hangalámondása :D,. szóval azok ilyen flashbackek. Inkább arra mondtam, hogy nem feltétlen ugyanazon a loopon mennek. lehet h van amikor ismétlődik, lehet h épp nem, és lehet h több van egy példányból.

Sztem kevés a vendég, és kontrollálva van minden, én így tudom elképzelni, nagyon figyelnek az egyes történetszálakra. pl mondjuk van silver jegy, ami egy napra szól, körbenézhetsz, lövöldözhetsz, dughatsz, azt cső. és ha mondjuk valakik több napra érkeznek, akkor azokból kevés lehet egyszerre a park területén, és úgy vezetgetik őket, hogy eltérő storyline-okat kövessenek.
kovácspéterke 2016.11.04 18:26:21
@babó: ja, azt elfelejtettem, h egyedül dolores volt asszem, aki menet közben ugrott ki.