Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Whiskey on a Sunday

6 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest Kell e félni a vezető nélküli metróktól? A négyes is ilyen lesz (cities - cím) 12 milliárdos épületet kap a Semmelweis Egyetem (hg) Bontják a Dzsumbujt (indexvideó) Tarlós-interjú: még drágább a négyes metró (index) Ön mennyit adna a lepusztult Múzeum…..
548 óra New York Harmadik nap 2011.11.14 10:13:00
A szerdát is Manhattanre szántuk. Most nem vállalkoztunk arra, hogy a Brooklyn-hídon át gyalogoljunk be, inkább metróztunk, mert az gyorsabb, és az időjárás is rengeteget romlott. Ez a nap sem telt hiába: megtudtuk, hogy miért nem nekünk való a Macy's, a postán időutaztunk,…..
Hatszögű ház Hajdúsámsonon (tipp: Kornél, Debbenet) “Ha Debrecenben "Rózsadombi" villában szeretne lakni, megtalálta házát.” (tipp: Kornél, Debbenet) A rejtélyes nő több képen is feltűnik. A TV-ben is ő van? (tipp: Horizont Csilla) Még mindig…..
IRODAI PATKÁNYOK Uborka 2011.07.26 09:07:00
 Két napja azon gondolkozunk Patkánnyal, hogy milyen idő van, a Moszkva párhuzam most nem ül, ott izzad a kis orosz lánykák izmos feneke a 35 fokban, talán olyan idő van most, mint Reykjavíkban, bár nem tudom, sosem voltam még ott. Valahogy olyannak képzelem, hogy mindig vulkáni…..
A The Hollywood Reporter lehozott egy listát hétvégén, amiben azokat a közeljövőben valószínűleg valósággá váló tévés ötleteket elemzik, amiknek szerintük annyi értelme van, mint Giginé Jerzyre bízni az államfői hivatal hivatalos kommunikációját. Mivel nem mindegyik…..
Két nap múlva véget ér a VV4, hétfőtől az este hétórás sávban nem Tóth Gabi slágernek szánt dalától kapunk idegbajt, hanem az Alekosznak rittyentett másiktól, még az a szerencse, hogy az önjelölt szexterminátornak gründolt műsor nem hat hónapon át tart majd, mert azt sem…..
Van egy videónk arról, nagy vonalakban mi fog történni a Gengszterkorzó második évadában. Spoleres, még jó, én meg sem mertem nézni, mert az első évaddal sem végeztem még. ..
Whiskey on a Sunday 2011.04.19 12:55:19
IRODAI PATKÁNYOK Anyagcsere 2011.03.22 14:00:00
Megfigyelés: A főnökcsere olyan, mint a river a pókerben. Amikor először találkozol a helyzettel, nagyon várod az utolsó lapot, az új főnököt. Biztos vagy benne, hogy lejön a kilences a sorhoz. Biztos vagy benne, hogy kevesebb lesz a felesleges cseszegetés és több az érdemi munka.…..
Whiskey on a Sunday 2011.04.12 08:50:42
@Azze: Elég jó a sorozat, de azt azért meg kell jegyezni, hogy a drogok rosszak, érteeem?
Whiskey on a Sunday 2011.04.14 13:24:43
@Azze: Persze, vágom, és nyilván csak hülyéskedtem. Kösz amúgy az ajánlást, épp most jött le a második rész. Kettőkor meeting, addig pont meg tudom nézni.
 „Tarlós István főpolgármester szerint a névváltást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kezdeményezte, hiszen gróf Széchenyi István több jelentős műve, az Akadémia épülete és a Lánchíd is itt található, illetve itt áll a szobra is. Rogán Antal, az V. kerület…..
Whiskey on a Sunday 2011.04.12 09:16:20
@kicsijuti: De pont erről van szó. A Szabadság teret Rooseveltnek nevezik át, a Rooseveltet meg Szabadságnak. Szerintem mind a kettőnek jobb helye lesz így.

A mostani Roosevelt tér környéke Széchenyire emlékeztet (Lánchíd, MTA, Kaszinó)

Szégyen egyébként, hogy Budapest belvárosában nincs Széchenyiről elnevezett tér.

Ami meg Rooseveltet illeti, nem lenne jobb helye a róla elnevezett térnek az Amerikai nagykövetség épülete mellett, szintén a belvárosban, Bandholtz szobrával?
Whiskey on a Sunday 2011.04.12 16:42:54
@efhábé: Figyelj, ízlések és pofonok. Szerintem Széchenyiről illene illusztris, belvárosi teret elnevezni (hamár Kossuthról és Deákról is van), nem pedig a XV. kerületben. (Ami, tisztelve a XV. kerületieket, történelmileg nem képezi a Budapest integráns részét, csupán egy kisváros/falu volt a Rákos-patak mentén, amíg ipari övezetté nem tették)

Széchenyi u. - Oké a belvárosban van, de egyáltalán nem jelentőségteljes.

Szóval szerintem megérdemelne egy szimbolikus, jelentős teret is a ,,legnagyobb magyar", ennek pedig nincs jobb helye, mint a mai Roosevelt tér, amihez a történelmileg visszás megítélésű Rooseveltnek egyébként sem sok köze van.
Akkor a blog címe Méhlepényvezér lenne - üti le a saját maga által feldobott, kegyetlen labdát Woas a tumbleres blogjában. A relity szóviccek mindig extra borzongást idéznek elő bennem, most is remegek. Az igazán igénytelen, szar humor kedvelőinek mondom, hogy a magyar nyelvű Tumblr…..
Whiskey on a Sunday 2010.03.02 09:49:18
@k_viktor: Bagoly, mondja Gerébnek!
Bár az Urbanista legszórakoztatóbb perceit alighanem az önjelölt ingatlanügynökök bénázásai okozzák, mindig is szerettem volna, ha nem csak erről az oldalról mutatjuk be ezt a foglalkozást. Amíg voltak, lelkesen linkelgettem az ingatlanosblogokat, meg posztoltam kommenteket. Most…..
Whiskey on a Sunday 2010.02.10 00:47:23
Szoktam ingatlant adni-venni, talán az átlagnál többször. Néhány megjegyzés:

1., Egyrészt, fentebb is írták, nagyon gyakori a rossz minőségű kép, amit ingatlanosok tesznek fel (mostanában divat ráadásul valami belső rendszerből kikopizni az indexképeket, amelyeket a .com adatbázisa pl. kinagyít. nagyon gáz) Másrészt, a vevő becsapva érzi magát, ha a kép sokkal jobb állapotot mutat, mint amilyenben az ingatlan van, vagy amit tud. A kedvencem az volt, amikor az ügynök leretusálta a fotóról a szoba közepén futó, házközponti vastag fűtéscsövet. Mire gondolt, nem veszem majd észre helyszíni megtekintéskor?

2.,Igen, ilyen sok van. De olyat is sokat látni, hogy az ingatlanos ár alá nyomja a lakást, hogy minél hamarabb jutalékot kapjon. Egy lakás árának 20%-kos csökkentésekor az ingatlanos 5%-os jutaléka csak 4%-ra csökken. Ez különösen nagyobb értékű lakásoknál divat.

3., Ez is igaz. De. Sajnos a közvetítő sem mindig hirdet jó helyen. Kedvencem volt a valóban sehonnan be nem látott panorámaerkélyre kitett molinó. Vajon ki néz helikopterről eladó lakás után?

4., Lehetséges. Eladóként én beszélek idegen nyelveket, vevőként meg beszélek magyarul, erről nincs tapasztalatom.

5., Lehet, hogy ez valakit elborzaszt, de az a vevő, amelyik nem kéri ki az ingatlan tulajdoni lapot második körben, az nem komoly. Ha van rajta hitel, az nyilván csökkenti a vételárat. Ha jelzálog, akkor annak értéke szintén. Ha a nagyi életfogytig haszonélvező, akkor nincs az az ügyvéd, amelyik ne szedetné le. Nem érzem ezt problémának.

+1, Alapszabály, hogy igazán jó üzletet, mind eladói, mind vevői oldalon kis irodával lehet inkább kötni. A levélíró nyilván nagy irodában dolgozik, ezért tartja azt jobbnak. Sajnos ez nem igaz. A kis iroda flexibilisebb a jutalékot tekintve, jobban érdekelt a megfelelő vevő felkutatásában és több ideje van foglalkozni egy ingatlannal. Nem fog adatbázis-építési céllal ráugrani egy olyan ingatlanra, amelyben nincsen üzlet, mert nem éri meg foglalkoznia vele. Az a kis iroda, amely túlélte az elmúlt időszakot, az általában nagyon jó.
IRODAI PATKÁNYOK Minek nevezzelek? 2010.02.04 07:32:00
Van olyan nap, hogy 10-15 különböző ember is bemutatkozik nekem, és én is bemutatkozom legalább ennyinek. Ezekben a találkozásokban egy dolog közös: kölcsönösen szarunk egymás fejére. Őt rohadtul nem érdekli, hogy én ki vagyok, és engem sem, hogy ki ő. A találkozás apropója,…..
Whiskey on a Sunday 2010.02.05 14:11:16
@glassjaw: Igazából három iskola létezik. Én jelzős vezetéknevet adok, Patkány és Te rímet kerestek a névre. A harmadik típus a vezetéknév és a keresztnév közé, idézőjelbe tesz egy gyakori mondatot, esetleg E/1-ben megfogalmazott jellemzőt. Pl. Irodai "Lusta vagyok posztolni" Patkány, vagy Tóth "Kérem a jelentést" Piroska.

Szerintem az első két módszer működik igazán jól.
Whiskey on a Sunday 2010.02.04 09:28:54
@Cupcake: Otthon van. Hivatalosan sertésinfluenza, valójában valószínűleg éppen a csaját kúrja.
IRODAI PATKÁNYOK Vasárnapi nihil 2010.02.01 14:59:00
Valójában nem is a hétfőket gyűlölöm igazán. A legszarabbak a vasárnap esték. 10 perc múlva éjfél, másnap korán kelek, a tévében egy művészfilm egy homoszexuális költő és egy tolószékes kórházi titkárnő szerelméről. Vajon ellapátolták-e a havat az irodai…..
Megfigyelhető, hogy az év első napján kiürülnek az irodaház előtti dohányzó padok. A padokat persze nem dohányzásra építették, de a lehető legritkábban fordul elő, hogy valaki másra használná őket. Mondjuk, lejöjjön a légkondi ellenére is 30 fokos irodából egy szép…..
Az irodai hűtők mélyhűtő rekesze igazából alig jó valamire. Nincs olyan kollega, aki bevinne mittomén két zacskó, fagyasztott, 700 grammos Spar Budget panírozott disznóherét, hogy aztán olajban kisüsse és tálalja magának mirelit nokedlivel- pedig milyen vérfrissítés lenne ez az…..