Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanyi

0 bejegyzést írt és 671 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már foglalkoztunk a Wizzair jófajta születésnapi fantomakciójával, amikor 20% kedvezménnyel drágábbak voltak a jegyek, mint előtte vagy utána bármikor, XYZ most elmeséli, milyen volt. A jelek szerint egyáltalán nem tűnt fel neki, hogy 67460-20%, az sehogysem lehet 63060 forint,…..
Sanyi 2011.05.26 17:46:42
@ökörpöröly: Ezen mit van kockazatot elemezni? Ugy nez ki olyan dologrol beszelsz amirol fogalmad sincs. Gerinced sincs, mocskolodni is tokeletesen tudsz, mindig neked van igazad, a sarki krimoban is ket feles utan masok torkanak esel, gratulalok. A bejegyzeseid stilusa jol jellemez teged.

Miert is zavar tenyek alapjan eszmet cserelni? Faj? Nagyon?
Sanyi 2011.05.26 17:50:51
@tildy:):
Igaz. Most neztem Budapest-Londont, par nappal utazas elott az arak pariban vannak, tehat ha veszel biztositast (ilyet amit belinkeltel) akkor modositasnal kb. ugyanott is lehetsz. Igy lehet benne racio.
Sanyi 2011.05.26 17:53:20
@tildy:):
Mert okorporoly ilyen (bemasolom a kommentjent lentre, hatha elkerulted). Es elmegyek futni, sok volt ez nekem mara:

ökörpöröly 2011.05.26. 17:26:14
@tildy:): Ezeknek hiába beszélsz, hülyék és kész!:) A szűk családban és az ismeretségi körben már megejtettünk pár tucat fapados utazást, és eddig egyszer se volt különösebb panasz, késés.
Emellett nem mondom, hogy néha nem jobb választás egy nemzeti légitársaság. De ezt már nem olvassák el, csak az egysejtű agyuk által "rosszafapadosküllföldi" mantrájuk nyomatják. Igazi fideszbirkák!:)
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kifejezettem bírom, mikor Kedves Vezetőnk a világ pénzemberei előtt beszél. Ilyenkor egy sajátosan torzító önjáró vetítőgéppé lényegül, amit nincs az a mozigépész aki lekapcsol valahogy. Nekem az is furcsa volna, ha ő maga elhinné a…..
Sanyi 2011.05.26 10:07:36
Jolet? Volt? Magyarorszagon? Mikor? Viccel? Hazudik?

Hasonlitsuk ossze az OECD atlaggal 20 evre visszamenoleg:
1) Az egeszsegugyi ellatast (orvosok fizetesevel, egy fore juto noverszammal, orvosok szamaval, mentok elerhetosegevel)
2) A vasarloero paritast
3) Az utak minoseget es a gepjarmupark minoseget
4) A kozszolgaltatasok minoseget

Aztan kiderul miert a legszomorubb nep a magyar (megintcsak az OECD felmeres szerint).

Minden politikusnak kotelessege hulyesegeket beszelni? Ez nem OV specifikus, az OSSZES ugy beszeli a hulyeseget mintha tenyleg hinne benne.

Konkretan 6 evet voltam Mo-tol tavol (elotte masfele itt, azelott megint 4-et nem itt), most meg itt vagyok par honapot aztan megint megyek. Szoval van mihez hasonlitani helyben es mashol is.

Ami feltunik:
- Az utak szarabb allapotban vannak (folt hatan folt, mint egy kaposzta)
- BKV busz melle ne allj mert olmik belole a draga gazolaj elegetetlenul es borzaszto budos
- A szomszed neni kethavi vizdijat kapott egyszerre es nem tudja mibol fizeti ki mert kapott egy uj gyogyszert ami dragabb mint az elozo volt
- Akarmerre nezek, nem talalom a barataimat. Azaz igen, skype-on ossze-vissza a vilagban, ketto maradt Magyarorszagon
- Az szomszed erdoben emberek laknak (6 eve nem voltak) es nem is kevesen
- Egyre tobb a zajos kisebbseg es Mumbai (India) eleterzes Budapesten is
- A magyar ferfiak 60%-a nem eri meg a 60 eves kort
- Baratomat latogattam korhazban, hat, durva. Nincsenek szavak amik leirnak a mallo vakolatot, omladozo epuletet, egymasra tolt 20 fos buzlo kortermeket

Hol van itt a jolet ami veget er? Es ki csodalkozik meg, hogy 100E-vel fogy evente a magyar, a fiatalok meg huznak el innen? Es emelle meg ilyen dumat nyomni.... na ne mar.
Sanyi 2011.05.26 10:16:29
@M. Bertalan: Ugy 60-80 evvel ezelottig a ferjezett nok nem harom evre maradtak otthon hanem orokre. Nem dolgoztak, hanem az csaladot meg a hazat tartottak rendben. A ketkeresos csaladmodell ujkeletu talalmany a vilag nagyobbik reszen, koszonet erte:
1) A kommunista dolgozo nonek
2) A kapzsi kapitalista tarsadalom bankaranak (aki ugye magasabb hitelt ad ket dolgozonak). Nagyanyamek meg nagyon dragan vettek a hazat, nagyapam ket evig minden masodik fizeteset a torelsztesre forditotta. 1950. korul. Nezd meg most mi van, rabszolgava tesznek 20-25-30 evre.

Szoval nem, a normalis modell az (foleg ilyen termelekenyseg mellett), hogy egy ember dolgozik, egy otthon. Szerintem.
A foldeken levo munka megint mas teszta - ideny jellegu; kezdodik marciusban, tart szeptember-oktoberig, aztan ki lehet pihenni.
Sanyi 2011.05.26 15:51:03
@savrola: Minek szemelyeskedsz draga? Amugy meg, konkretumokat legyel szives, mert amit irsz az acsarkodasnal nem tobb.
Sajnos senki nem tudja hol van pontosan, de valahol az ismert Univerzumban léteznie kell egy ilyen fürdőszobának...
Új MÁV blog Európa messze van 2011.05.21 15:00:00
Ugye nemrégiben volt szó az országimázsról és erről jutott eszébe Norbinak is egy története, melyet megosztott velünk. A szereplők: 1. MÁV kaller, 2. amerikai fiatalok, 3. MÁV tarifarendszer. Ez már így garantálja a történetet, ugye?Még annyit tennék hozzá, hogy az Eurotrip…..
Sanyi 2011.05.22 15:23:34
@vanek ur: Butasag. A Helsinki palyaudvaron:
1) este 10 utan lezarjak a feljaratot az osszes vonatra es csak ha bemutatod a jegyed akkor engednek a kordonon belulre,
2) minden vonalon vannak elorevaltott kocsik es olyanok ahol lehet jegyet venni (1-2 kocsi, nem sok, hogy a kalauz el tudja latni es ne lehessen bliccelni)
3) Helsinki-Rihiimaki vonalon tobbszor lattam, hogy leult a fazon a jegyvevos kocsiban, ranezett a kalauz, o felrenezett (nem vett jegyet) es ot perc mulva meg jott az ellenor aki vegigment az egesz vonaton (kalauz 1 utan) es vegigbuntette akinek nem volt jegye, itt is, ott is. Leppevaara fele is jellemzo volt ez.
Különleges fináléval készültünk az Olcsó ebéd menő helyen sorozat lezárására, ahogy a címből és az étterem nevéből lehet következtetni. Eddig az optimális ajánlatokat kerestük a városban, olyan éttermeket, ahol olcsón kapunk megfelelő vagy épp kiváló minőséget, most…..
Sanyi 2011.05.16 21:40:20
@vincere: Nem lehet. :) Soha nem felejtem amikor egy lengyel kollegam ugy 15 eve egy ilyen negy oras vacsora vege fele egy villara felszurkalta a felszeletelt epret, kinyalta a tanyert, benyomta a ket mentalevelet es megkerdezte, hogy a vacsora mikor jon. Valahol Lyon/Grenoble kornyeken volt egy k. draga helyen (akkor mas idok jartak, nem koltsegtakarekossag volt, a multi jo helyre vitt minket, es minden heten kotelezo egy este borozolatogatas volt).
Sanyi 2011.05.16 23:01:56
Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában:Amit most leírok az nem vicc, tényleg megtörtént péntek 13.-án, pedig egyáltalán nem vagyok babonás. A történet azzal kezdődik hogy van…..
Sanyi 2011.05.16 17:59:05
@Gáborom: Szoval szerinted normalis, hogy lopnak. Ha toled, akkor is?
Sanyi 2011.05.16 18:02:38
@Captain Crash: Ott a pont.
Sanyi 2011.05.16 18:30:27
@Gera: Epp az (lenne) a DHL / egyeb szallito lenyege, hogy nem olyan mint a posta, hanem jobb. De nem.

@pistanéni: Mi annal nagyobb hibaja lehet, hogy elveszti/ellopja/szetveri a rabizott arut? Ezert van... Hogy azon kivul mit csinal az a maganugye szerintem.
Mariann új albérletet keresett, talált is - egy tucat másik érdeklődővel együtt. A baj csupán annyi, hogy nem tömegszállásra szeretett volna beköltözni. Vagy mi maradtunk volna le valamiről, és az ingatlanosok újabban kiscsoportos lakásnézőtúrákat szerveznek? Végül is…..
A Hajdú Online cikkében igazi alföldi westernre bukkantunk. Jó, nem marhákat hajtottak el, hanem disznókat loptak, de a férfias bosszú nem marad el. Hajdúsámson a magyar Tombstone! Hajdúsámsoni disznótolvajokat vertek meg Debrecenben. Ketten súlyos, egy ember pedig könnyű…..
KÖZÉPKORI ROMANTIKUS LOVAGI STÍLUSBAN felújított 59 nm-es lakás a Moszkva tér mellett, a Hajnóczy utcában. Atom mi? Tipikus példája annak, amikor a lakásfelújításnál a szárnyaló képzelet faképnél hagyja a piaci…..
Sanyi 2011.05.10 21:30:48
Sanyi 2011.05.10 21:37:30
@Sanyi: LOL elolvastam meg megneztem jobban (ingatlan.com-on). Gomba egyertelmu, latszik is a feltett kepeken (7-es), a screenshoton nem jon ki de az eredeti ingatlanos nagyitason igen.

Viszont, hogy kerul az 5. kepre vizipipa (megintcsak, itt nem eleg jo a nagyitas az ingatlan.com-on igen)?

Torok szultan az elado, vagy mi?

ingatlan.com/elado+tegla-epitesu-lakas/budapest+12+kerulet+hajnoczy+jozsef+u/15.3mft+59m2/5413047?sid=1
Zerko a tegnapi bilincses biciklis posztra reagálva írta le saját történetét. Csak remélhetjük, hogy üres fenyegetőzésről van szó, de amióta az eset történt, a barátnője és ő sem tud nyugodtan aludni. Én futár vagyok (furgonnal). Voltam már motoros futár és biomechanikusan…..
Sanyi 2011.05.10 18:42:11
@Bogyi: "susuki" Ma nem rohogtem ennel jobbat!
Most, hogy végre hatékony védelmet biztosít az egyenruhás bűnözés ellen a BTK, azonnal javaslatot teszek egy másik, rendkívül pusztító, társadalmilag különösen veszélyes, viszont politikai hovatartozástól, fajtól, bőrszíntől teljesen független - ráadásul garantáltan…..
A hétvégére valódi tyúkper ügyet posztol ki a Zugügyvéd. Kakaskukorékolással is lehet birtokháborítást elkövetni, csakúgy, mint a  tyúkszar szaggal.Tisztelt Zugügyvéd, kedves kommentelők! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Saját tulajdonú kertes házban lakom…..
Sanyi 2011.04.16 23:13:54
A kutya "dolga" nem az, hogy ugasson. A rendesen felnevelt, neadjisten kikepzett kutya nem ugat; azoke ugat akik nem ertenek hozza vagy szarnak ra, esetleg suketek mint a nagyagyu. Nemetorszagban viszik a kutyat es vagjak el a hangszalat ha a gazdaja nem oldja meg. Finnorszagban is. A tulajdon a telekhatarig terjed, addig ugasson (ugye a hanghullamok miatt nem megy, tehat ne ugasson, az en telkem az enyem es nem akarom ott hallani. Birtokhaboritast a kozjegyzok/onkormanyzat el szokta intezni, nekem eddig kettovel volt dolgom, egyik felszolitott, birsagolt, birsagolt, vitte a kutyakat (otot), a masik felszolitott, szomszed elkoltozott, az jobb volt). Csirkes, disznos, lovas tapasztalatom nincs.

Amugy tele a vilag ultrahangos kutyanevelokkel, amiket nyakorovre lehet tenni, illetve ultrahangos nyakorvekkel amik megtanitjak az ebet, hogy ne ugasson. Ha a gazdaja meg kuki es nem tanitja meg, akkor pl. egy viatek bc16g vagy hasonlo tokeletesen megfelel a celra. Erzekeli, ha ugatas van es azonnal kuldi a 26.5 KHz-es jelet; kulteri, birja az esot, fagyot. Nekem bevalt, kutya ket nap utan kussolt a szomszedban. Aki meg betoresmegelozesi cellal vesz kutyat annak nincs sok esze, ket tabletta altato husiba (ugye nem a kikepzett kutyak ugatnak, azok altalaban nem is esznek ha nem a gazda eteti oket; temazepam, zolpidem es ugy altalaban minden mas is hat, 5-10 perc es szunyal a kutya) hanem elvadult, de legalabbis neveletlen, hozza neme erto tulaj altal tartott kutyakrol Ugyhogy nem sokat ernek; kamera + biztonsagi szolgalatra bekotott riaszto kabeles, mobil es satellite kapcsolattal er csak valamit, az alvo kutya nem. ..."az a kutya dolga" a legnagyobb baromsagok egyike amit ember valaha mondott.

A csirkekrol meg, nem tudom... engem sosem zavartak, kakas viszont igen.

Nekem egy dolog valt be: fuldugo. A legjobb a mack's soft pillows (nagy, feher szilikonos). Csirke-kacsahangot, kakast is teljesen kizarja es olcsobb mint a felujitas amig mashogy meg nem oldodik.
Sanyi 2011.04.16 23:17:25
@zsoci: Az allattartast altalaban helyi onkormanyzati rendelet hatarozza meg. Legtobb eloirja, hogy mikrochipelni kell az allatokat, telkenkent mennyi es milyen allat tarthato (pl. Nagykovacsira emlekszem, telkenkent max. 2 kutya). Bizonyos teruleteken haszonallat nem tarthato, stb. Olvastam mas telepulesen olyan szabalyozast is, hogy 600m2 telek alatt 1 kutya, folotte 2 kutya tarthato. Macskakat nem szoktak szabalyozni mert nem annyira hangosak, es foleg nem veszelyesek.

Ezen kivul a tulajdonhoz valo jog szabalyozza torvenyi (nem helyi onkormanyzati hanem magasabb szinten), hogy az ember rendeltetesszeruen hasznalhatja a tulajdonat - telket, hazat - azaz pl. tud aludni a haloszobaban.
Sanyi 2011.05.05 22:43:12
@Harley: Kikepzed tisztessegesen a kutyadat es nincs problema. Ahogy "kód" irta feljebb, azt csinalsz a kutyaddal amit akarsz amig a szomszed nem tud arrol, hogy van.
A tobbi szemelyeskedes meg teged minosit.
Brúnó bizonyára direkt két számmal kisebb cipőt vásárolt télire, hogy az még garanciális időn belül elpusztuljon. Különösen vicces a cégvezető független szakvéleménye, aki szerint a belső szakadások "nem rendeltetésszerű használatból" erednek. Vajon mire…..
Sanyi 2011.05.02 23:47:54
@hagyma: Dehogy oltetek meg. Show. Azert, hogy ne Obama szuletesi bizonyitvanyaval foglalkozzatok (sajna magyar hirekben valamiert nem hoztak, hogy akkor most tenyleg az USA-ban vagy Kenyaban szuletett-e Barack elvtars).

Go-go-go Trump!

Vagy, szerinted miert pont a vilag legnagyobb cirkusza (brit kiralyi eskuvo) utan megy ez a cirkusz? Na, szerinted?

Persze, hogy azzal foglalkozzon a nep...
Sanyi 2011.05.02 23:50:27
@Viktus: Mert Magyarorszagon hamis van 95%. Meg az ebay.sg is megbizhatobb marka tekinteteben mint barmelyik sportbolt. Akar kinaki akar nem. Mint mindenbol, polobol (lattam, ahogy varrtak a hamis Adidast pinceben ugy 6 eve, nem hiszem, hogy valtozott).
Sanyi 2011.05.02 23:55:06
@hagyma:
Miert $4 egy gallon benya? Fel eve olvastam, talan skynews.com.au-n (azt nezem gyakran). Valami olyasmi szoveg volt, hogy UAE meg Saudi Arabia szerint 2012-ben lesz az olajkitermelesi teto, aztan egyre kevesebb jon ki egyszerre. Ehhez add hozza, hogy mi megy Eszak-Afrikaban es mennyit vasarol fel (es hogyan valtozik) Kina es India felvasarlasa.

USA-nak 5-10 even belul kampec, addigra kesz vannak az indiai es a kinai atomtengeralattjarok is. Ausztralia is egyre szarabb, ott is ugy van meretezve, hogy autoval mesz mindenhova. Metrikus rendszer van, A$1.4 mar a benya, per liter (US$1.6). Bar itt van gaz, 300 evre eleg, csak szetesik tole 5 ev alatt a hengerfej es a kinaiak ugyis elfoglaljak az orszagot par even belul.
"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy "Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem…..
Az alábbi levél legfontosabb kérdése: hamis az a meglátás, hogyha a jogsértővel szemben ugyanolyan jogsértő módszerekkel lépünk fel, akkor olyanokká válunk, mint ő? Ha Eichman esetében be merték vállalni az izreeliek, Bin Laden esetében nem ez lett volna a helyes megoldás?Szia…..
Tisztelt blog!   Gyermeket várok. Amikor a vezetőség tudomást szerzett róla (10 hetes volt a babám), megírták helyettem a felmondásom, amit nekem alá kellett írnom. 4 órában voltam bejelentve, persze nem annyit dolgoztam, és nem is annyiért, így nem volt választásom.…..
Sanyi 2011.05.01 20:41:55
Dark Future egy igencsak aktuális kérdést tesz fel: a jog jelenlegi eszközeivel fel lehet-e lépni törvényesen a magánterületen folyó kiképzés, gyakorlatozás, terepszínű hacukában való masírozás ellen?Hi Zugügyvéd,Egy kis aktuálpolitika: garázdaság-e a terepszínű ruha…..
Blogosz Magyarveszély 2011.04.27 00:49:00
Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen…..
Lancelot barátjának sokba került a tilosba behajtás, nem is ennek a jogosságát kérdőjelezik meg, hanem azt, hogy a rendőr miért tehette meg ugyanezt megkülönböztető jelzés nélkül. Nagyjából fél órával ezelőtt büntették meg a rend éber őrei egyik főiskolás társamat…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
Sanyi 2011.04.11 18:10:46
@mement: Na jo, szajkarate rulez.
Mi nem igaz, a 12 pont 10. pontja vagy a katonak akik itt allomasoztak vagy hogy akkor is voltak magyar katonak kulfoldon meg most is vannak?
Sanyi 2011.04.11 18:31:48
@mement: Szoval mondhatnank a NATO-nak meg USA-nak, hogy magyar katona nem meg Afganisztanba? Ugy gondolod?
Sanyi 2011.04.11 18:36:41
@mement: Tudod mit, oke.
Egy nagy multi soproni munkahelyén dolgoztam 2010. dec 24 ig azért írom múlt időben mert munkáltatói felmondással megszüntették. Az ok egyszerű "... Ön a munkavégzése helyén munkahelyi vezetőivel és munkatársaival szemben rendszeresen olyan magatartást tanúsított, amely…..
Sanyi 2010.12.27 16:33:32
Leiras szerint (kijott a rendorseg es oka volt) valamilyen eroszakos cselekmeny (is) lehetett benne. Hogy mi azt nem tudjuk, testi sertestol fegyveres rablason at eletellenes bcs-ig akarmi. Ahogy irtatok elobb, eselyes, hogy nem egy buncselekmeny ("viselt dolgaim") hanem visszaeso, halmazati, stb.

Masreszt viszont: a tarsadalom elitelte, bunteteset letoltotte. Ha csinal valamit akkor buntessek de ha nem akkor hagyjak beken. Persze nem tudunk eleget a tortenetrol meg csak az egyik oldalt halljuk, de ha igaz amit ir es valoban megvaltozott akkor hadd dolgozzon, eljen. En speciel nem felek egy rablogyilkostol sem ha az elmeallapota tiszta es megerti, hogy mi a cselekedetei kovetkezmenye. A szep magyar tarsadalomban viszont sokan a csaladi hatterrel hozzak vagy intezetbol; tobbek kozott ezert is kene lassitani a vilagon es a rohanas helyett ismet gyereket nevelni.

Most elegge raerek, ugyhogy irok meg kicsit, hogy legyen mit kritizalnotok. Egyreszt, szerintem a borton lofaszt sem er. Sokba kerul es ha kijon az elitelt akkor ugyanugy a nagy nihil fogadja, kiveve talan a fehergalleros bunozoket, de manapsag (hacsak nem beszelnek hulyesegeket es meg nem haragszanak rajuk mint Zuschlagra az idetlen mondataert) ok ugysem mennek sehova - maximum a Parlamentbe. Helyette valamilyen jol mukodo egyeb intezmenyt kene kitalalni, pl. nevelo jellegu munka. Hala az egnek az energiaarak mennek az egekbe, megint lesz erteke az elo fizikai munkanak. Ki kene szamolni, de gyanitom tiz liter uzemanyag meg gepamortizaciot lazan ki tud termelni egy fizikai munkas, ugyhogy kombajn, csiszologep meg egyeb helyett ott az elomunka - aki kozben megtanul valamilyen szakmat vagy gazdalkodni, stb. Persze, lehet idealista orult vagyok, de szerintem mukodhetne. Munka+oktatas+neveles.

Tessek velem vitatkozni. :D
Sanyi 2010.12.27 16:54:25
@manyuska: Pontositok: Szervezett es nem onszervezodo keretek kozott.
Tisztelt Blog!   Sajnos az idei karácsonyunk nem úgy telt, ahogy szerettük volna. 24-én még minden rendben zajlott, a bajok 25-én kezdődtek. Fiam , aki 23 éves nagyon rosszul lett. Eleinte csak hányingerre panaszkodott, azt gondoltuk, hogy elrontotta a gyomrát a nagy evés-ivásban.…..
Sanyi 2010.12.27 15:44:23
@ondol: Hat, nem. Nekem a leghosszabb halalfelelmes panikrohamom negy oran at tartott, a masodik lehosszabb is tul volt a ket oran. Nem tudom a negyedoras suletlenseget honnan vetted, remelem nem vagy orvos...
Sanyi 2010.12.27 15:47:11
@Sanyi: "es az otven even mondjuk" ->
es az otven even tul mondjuk

a tul kimaradt