Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szem. Lélek. Értelem. Pajor András atya tanításai

217 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van-e jogunk megtagadni gyermekeinktől, unokáinktól a nekünk is tovább hagyományozott életalapot: Szent István király örökségét? Ha Ottót választod, ő beolvasztaná és felszámolná a magyarságot. Persze szolganépként – szó sincs róla, hogy másokkal egyenlő alapon. Ha Vazult választod, ő kiirtaná a…..
Egymás tükrei vagyunk. Így, ilyen egyszerűen, mert korosodván olyan ütemben tisztulnak le az élet alapképletei, hogy az ember nem is hinné. A pap különben is mindig a vetítővászon-személyiség, aki gyalázza, botrányokat sző körötte, általában magát teregeti ki, anélkül, hogy ez tudatosulna…..
  Solymáron voltam káplán – harminckét éve. A faluban élt egy színtelen, szagtalan (?), jellegtelen, harmincas fiatalember, ő volt a párttitkár. Egy alkalommal, a vendégeivel jóízűen megebédelt a már akkor is messze földön híres, rendkívül színvonalas Arany Korona étteremben, ahol a tulajdonos…..
Görgényi éjjel apám örökségéből   a hegyek nappal aludták jókora csalóka téli álmuk a falu élt kútkáva harang perlekedés szekér   a szürkület öreg csőszként érkezett homály és elnehezedés hazaűzte komoruló porták eltévedt szédelgőit a téli rettegés koromóráira   szobánk sarkában is…..
Bevallom, voltak már életemben csavaros ötleteim, melyeken el-elkuncogtam magamban, vagy akár hangosan is, aztán amikor mérlegeltem, hogy vagy igaztalanok, vagy igazak, de kizárólag romboló hatásúak lehetnek, ha tettekké válnak, akkor igyekeztem szabadulni tőlük. Azt sem tagadom, hogy olykor…..
Valamit tisztázzunk! Mindaz a logikátlanság, etikátlanság és emberellenesség, ami a mai neoliberalizmusban, azaz az ún. liberálisok véleményformálásában fellelhető, a leghatásosabb módon úgy kerül leplezésre, hogy az általuk képviselt véleményt magától értetődőként, evidenciaként, alapként tálalják.…..
Húsvét 2. vasárnapja – az Isteni Irgalmasság ünnepe - 2017 Kedves Híveim, Hallgatóim, Olvasóim! Lábadozásomban mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. A mai evangélium két ajándékot közvetít: Isten irgalma nem fejeződhet ki foghatóbb módon, minthogy Jézus – saját evangéliumi rendje szerint – bűnös…..
E sorok írásakor harminckettedik éve vagyok pap. Lelkipásztori állomásaimon mind a különféle kisebbségek, mind a vidéki közösségek, éppígy a fővárosi munkás és értelmiségi csoportok szolgálata közben valamennyi nemzedék hitoktatása is feladataimhoz tartozott. Meglátásaimmal főként az egyházi…..
Katonakoromban megtanultam, hogy a védekező kézigránát romboló ereje többszöröse a támadó gránáténak, hiszen a lövészárokba szorult ember nagyobb bajban van, ha őt támadják. Árokba szorult egy ideológiai-politikai vonulat, amely arra építkezett, hogy ha elbutít, felszínes gondolkodásúvá tesz nagyobb…..
Semmi különösebb nem történik a francia fővárosban, minthogy a káosz az értelem jeleként, azaz visszaszólásaként figyelmezteti a világot: nem önkényeskedhetünk a végtelenségig a társadalom természetes rendjével. A felforgatott közrend, a kigyulladt rendőrautók, a megszállt olajfinomítók, kikötők, a…..
Miután hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban ismét Magyarország ad helyet az Eucharisztikus Világkongresszusnak, több közösség nagy lelkesedéssel kezdte felkutatni az 1938-s budapesti kongresszus relikviáit. Mivel az akkori rendezvény fő szervezője a Budapest-Kassai téri Szentlélek Plébánia…..
Harminc év lélekszolgálat után már nehéz lenne a naivitás. Nem tudom, esketett-e valaki annyit ennyi idő alatt, amennyit én, úgy, hogy nálam az előkészület is megfelelően alapos. Az útjukra indított családok pedig megkapják a batyut: naponta kezdj újra szeretni, ne und meg, és…..
Mária és Erzsébet találkozása választ ad a női méltóság kérdésére: két anya találkozik, különleges küldetéssel. „Erzsébet, gyermeket fogant, és öt hónapon át eltitkolta. Ezt tette hát nekem az Úr – mondta – azokban a napokban, amikor rám tekintett, és ami az…..
      Engem valószínűleg nem fújoltak volna, az a nagy embereknek jár, mégsem gondoltam, hogy jelen kell lennem. Részben azért, mert egy végrendelet jobb, ha oszt és nem foszt, ha utoljára invitálást és nem kitiltást tartalmaz, ha összebékítést és nem szikráztató…..
Történt nemrég, hogy a fővárosnak éppen abban a kerületében, ahol a választók jókedvükben még mindig a selyemszövésre lelkesítő indulót fütyürészik, az egyik rendelőintézetben állást kapott Dr. Leleményes Odüsszeusz pszichiáter szakorvos. Betegeinek megfigyelése során…..
     Európa iszlamizációja folyik, felgyorsult és erőszakos módon, migráns-falóba becsomagolva. A szervezett katonai alakulatok közt valóban találni menekülteket is, a százalékokat nehéz felállítani, különösen azért, mert bőséges, szülők nélküli gyermek-statisztériát…..
      Először is tisztázzuk: a tolerancia képlékeny fogalom, bármilyen probléma egyszerű szőnyeg alá söprésére alkalmazható, ezért nem is keresztény eredetű. A türelem és irgalmasság erénye sokkal inkább, de ezek tartalmában jelen van a teljesség igénye: mindenkit…..
FELHÍVÁS A VILÁGSZERTE FELLÉPŐ MENEDÉKJOGI ÉS BEVÁNDORLÁSI PROBLÉMA SÜRGŐS MEGOLDÁSÁRAA Wiener Akademiker Kreis nevében:Dr. Eva Maria Barki, ügyvédProf. Dr. Emanuel Aydin, a szír-ortodox keresztények ausztriai püspökePajor András, katolikus lelkész, a Keresztény Kulturális…..
A liberálisok tagadják a liberalizmust. Nem elvi, gyakorlati szinten, hiszen az igazi szabadelvűség a lelkiismeret szabadságát vallja, amihez fegyelemre, elvekre és azok megalapozottságára van szükség. A sajátos lélektani folyamat elkezdődik egy neveletlen gyerekkel, folytatódik egy…..
Különféle, lelkiismeretet megmozgató nyilatkozatokat hallunk, miként is álljunk helyt a bevándorlók fogadása terén. Egyházi személyek az elfogadásukat sürgetik, és ez valóban elgondolkodtató.II. János Pál pápa egy afrikai látogatása során győződött meg róla hogy az ott…..
„…Jeruzsálemtől kezdve minden népnek” – így határozza meg Jézus az evangélium terjesztését az apostoloknak – feltámadása után Szent Lukács lejegyzésében. Miért fontos Jeruzsálem? A zsidóság miatt? Biztos miattuk is, hiszen ők pontosan tisztában lehetnek azzal, hogy…..
Több évtizedes, a lelkekért végzett szolgálatomban sokféle emberi viszonyt életem át személyesen, vagy kívülről szemlélve. Egészen egyszerű fogalmak úgy jelennek meg, mint amelyek mindig is világosak és egyértelműek voltak, de eljött az idő, hogy szólni kell róluk. Mégiscsak…..
Szem. Lélek. Értelem. Pajor András atya tanításai 2015.04.18 13:20:21
@arrius: Nagyon igaz, ha így érzi, úgyhogy igyekszem...
Most kaptam választ a Heti Válasz főszerkesztőjétől, akit megkérdeztem, hogy valóban itt tartanak-e? Ő sajnálatos öngólnak nevezi, és értetlenül áll Szőnyi Szilárd írása előtt. Közben érkeznek a kérdések, többek közt arról: mennyire jelzés értékű, ha Szőnyi Szilárd…..
Merre tart a Heti Válasz? A megosztottságtól sem szabad kétségbe esnünk, amikor a Heti Válasz, az eddig polgári, sőt valamelyest nemzeti értékrendet valló folyóirat vesz sortűz alá, személyesen engem, aki saját blogomon merészelek véleményt nyilvánítani a veszprémi…..