Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pPanni

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
Attól, hogy valamit kimondasz, még nem lesz hihető. Ha nem állsz a szavaid mögött teljes meggyőződéssel, nem leszel hiteles, ezt pedig ki fogják szúrni. Ezért is tartom fontosnak, sőt mi több, egyre fontosabbnak az önazonosságot. Inkább legyek népszerűtlen egy kijelentésem miatt, mint álszent…..
pPanni 2020.03.09 09:20:41
@csúti csüngőhasú tolvaj: Szerintem egy kutyaszerető ember nem 10 percben intézi el a sétát, legfeljebb vészhelyzet esetén. Nálunk a reggel 30-45 p (amikor jobban ráértem, 60p), délután 45-120 p, este meg 2x a kertben lemenés volt az átlagos. Hétvégén meg túra, kb. havonta 2x, márciustól novemberig, de vadászkutya típusú állataim voltak, mondjuk egy pinschernek nem kell ennyi. 10 éves koruk fölött csökkent a séta mondjuk 20-30 percre de 27 fok fölött amúgy sem nagyon igyekeztek kifelé.
Az egyik kutyám 16 évesen, a másik 13 évesen hagyott itt minket, lehet, hogy unalmasabb volt az élete, de az, hogy egy átlagos kinti tartású kutyánál több volt, az biztos.
Csodálatos kilátás, elképesztő medencék és luxus minden mennyiségben - ez itt a Karib-tenger egyik legszebb villája, a Mustique szigetén lévő Hummingbird. Az elmúlt hónapokban már feltűnhetett, hogy egyre több mesés kilátással vagy pazar helyszínválasztással rendelkező luxusvilláról készítek…..
pPanni 2019.09.12 11:08:17
A globális éghajlatváltozás következménye a szélsőségesebbé váló időjárás. Nemrég dőlt meg a 75 éves párizsi melegrekord. Ezek szerint régen is volt meleg, csak épp az egymást követő kánikulai napok száma növekedik baljós mértékben. A szervezet pihentető, hűvös szünetek nélkül nehezen bírja a több…..
 Hogyha nem tudod merre menj az őszi szünetben, vagy egy őszi hétvégén és nem akarsz nagyon költeni, akkor ez neked szól!   Itt van az 5 kihagyhatatlan őszi program. Jó szórakozást!   1. Borozz a Budai vár teraszán! Hogyha szeretsz borozni, de valami szép helyre vágysz, akkor a Budai vár…..
A legfinomabb bolti májkrémet, kenőmájast kerestük. 43 sertésmájas terméket vakteszteltünk, ami után joggal írhatjuk, hogy "a tesztelők élete nem csak játék és mese", és hogy ezt ne csináljátok utánunk. Sok elképesztően rossz májkrémeket is találtunk, amit már kóstolni is kihívás volt. Egyik…..
Átlagfizetésből nyaralni eleve nem egyszerű matek. Miközben összespúrkodod egy-két hét árát a magyar tengernél, még az iskolai takarékbélyegek keserű hátoldalának felnyalogatása is édes emlékként dereng fel előtted. Hiába no, a jól megérdemelt pihenés - mint oly sok (szinte minden) más is -…..
pPanni 2017.06.06 13:30:46
Kedves poszter!
Már van a Balatonon is kutyáknak engedélyezett (enyhébb változat: kutyáknak nem tiltott) strand, itt van info:
kutyabarat.hu/strandok

Kommentelő: elég széles irodalma van annak, hogy háziállat tartása hogyan hat az emberekre, így társadalmi haszna is van (vö: kutyasétáltató fitt német nagyik vs. otthon punnyadó vérnyomás/cukor/koleszterincsökkentőn élő magyar nagyik). Egy kis nyelvtudással irodalom itt: scholar.google.hu/scholar?q=pets+effect+on+mental+health&btnG=&hl=hu&as_sdt=0%2C5

Nyilván aki eleve pszicho-, szociopata és egyéb mentális nehézségekkel küzd, azzal a kutya sem fog csodát tenni, de attól még lehet, hogy fizikailag egészségesebb lesz.

Nekem kutyám is van, gyerekem is van, tudunk menni nyaralni is (van persze, amikor fel kell emelni a telefont, mert explicite nincs fenn a honlapon/fb-oldalon, hogy kutyát fogadnak-e). Igaz, négycsillagosba nem akarunk kutyát vinni, mert pihenni azért szeretnénk mi is, és az nem pihenés, hogy gyereket meg kutyát felügyelek folyton. Elég a gyerek is olyankor. :)
Még a rosszcsont gyerekek se zavarnak annyira, inkább a hozzátartozó felnőttek viselkedése irritál. Mert hogyhogy nem, ha megkéred/rászólsz a(z idegen) gyerekre, hogy mit ne csináljon, onnantól azért oda tud figyelni rá.
Filmbook Ave, Cézár! 2016.02.17 06:00:00
Jah, hogy ez az új Coen-film? Ezt kellett volna nyomatni a plakáton, nem Jonah Hill behízott fejét...
Lehet vitatkozni a karácsonyi étrend kötelező fogásain; ki a halászlére, ki a pulykára, ki pedig a töltött káposztára esküszik. Abban azonban mindenki egyetért, hogy bejgli nélkül elképzelhetetlen az ünnepi menü. A bejglit ma már minden magyar magáénak vallja. Az alaptésztát azonban egyesek szerint…..
Erősen felügyelt látogatók, a külföldről alig valamit tudó helyiek, a turistáktól begyűjtött útlevelek és nagyon szigorú, külföldiekre vonatkozó szabályok – ez mind Észak-Korea egy kanadai pár szemével. Justin és Anna Williams együtt már több mint 100 országban…..
pPanni 2015.11.03 05:33:38
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: jó, hogy belinkelted. Kicsit M.o. ránézésre, az 50-es, 60-as, 70-es, 80-as évekből. Talán a falvak főutcájának astfaltozása addigra rutin lett. De elég álságos dolog ezt nyomornak nevezni, egy amerikai városban is találni rengeteg társadalmi periférián élő embert, akiknek talán sokkal kevesebb esélye van az emberhez méltó élethez. Azért, mert valaki nem aszfaltozott utcában lakik, nem SUV-val jár a hűdefontos munkájába, még nem nyomorog. A szellemi megnyomorítás, az sokkal rosszabb.
A regény előző része itt olvasható. A téren egy idegenvezető magasba tartott esernyőjét követve átsétált egy turistacsoport, és eltűntek a templomban. - Marhára meg lehetett lepve, hogy az…..
Amikor már azt hittük, hogy kedvenc budapesti bádogterminálunkban nincs lehetőség a fejlődésre, olyanba botlottunk, hogy alig bírtunk felszállni a repülőgépre. Persze még pár ülőhellyel se lett sokkal jobb hely a karám, de nem annyira nagy már a színvonalbeli különbség…..
Igazi mini konyhája van ennek stockholmi lakásnak. Minden megvan benne, ami az alapfelszereltséghez kell... hűtő - ezt beépítették az étkező melletti falmélyedésbe - sütő, főzőlap, mosogató, némi tárolóhely és még egy kétszemélyes étkező is elfért benne a gondos…..
Az Urbanistán már számtalanszor elmondtam, mennyire szeretem a szecessziót, meg azt is, hogy ezzel persze nem vagyok egyedül. Talán ez az utolsó stílus, amelyet a mai kor átlagembere és átlagépítésze ugyanúgy ítél meg. (Persze a maga idejében ugyanúgy nem volt teljes a…..
A Google néhány évvel ezelőtti bejelentéséig a vezető nélküli autók a sci-fi kategóriájába tartoztak. Aztán pillanatok alatt megváltozott minden, és az autógyártók és technológiai cégek egymást túllicitálva próbálnak vezető szerepre törni ezen a területen. Az…..
pPanni 2014.05.10 22:15:29
@redriot77: oké, hogy tele vannak, de 89-ben talán még a réz volt a leggyakoribb fém az acélon kívül az autóban. Nem, én a nyomtatott áramkörökre gondoltam, az érzékelők anyagára, vagy a lézerek sugárforrására. Ilyenek mind kelleni fognak.
Nézd meg az elmúlt 10-20 évben hogyan változtak a fémek világpiaci árai! Hát, nem csökkentek. Irgalmatlanul megugrott a kereslet, és a jól bányászható helyekből egyre kevesebb van, és az is főleg Kínában. Illetve hát ők vállalják be a hatalmas környezetkárosítással járó bányászatot.
Hogyan fér el egy nappali, 10 személyes étkező, konyha, hálószoba, vendégszoba, gardrób, fürdő és WC mindössze 39 négyzetméteren?   forrás: gizmodo.com..
pPanni 2013.10.18 21:51:20
@panaszmuki: A sütőt meg a főzőlapot speciel pont mutatta, a sütő a mikróban van, ilyen kombinált cucc azért már itthon is kapható nem aranyárban, az indukciós főzőlapja meg benn volt egy fióban, ahonnan egyszerűen kirakja a pultra.
A Soho meg nem pont az a városrész, ahol nem kapna 30 mp-en belül egy kávét az utcán, ha kilép az ajtón. Nem voltam még Amerikában, de nem tartom túlzásnak azokat a filmes jeleneteket, hogy tépik egymást a Starbucksban és mindenki félliteres kávéspoharakkal megy munkába.

Egyetemi éveim alatt talán ellettem volna egy ilyenben, de így vénen már kell a kényelem.
Amikor találékonyságról van szó, a finneknek is van mit a tejbe aprítaniuk.  Egy vállalkozó kedvű hazafi arra szánta el magát, hogy kicselezve a hatóságokat, a törvényben meghatározott minimális  alapterület azaz 12 m2 alatti házikót eszkábál össze egymaga. Mindössze…..
  Anyukám régi főnöke, Főnök úr „tisztviselő-esőnek” nevezte azt a fajta, júniusra jellemző időjárást, amikor nap nap után rendszerint délután négy körül ered el az eső (mert hogy ilyenkor tartanak hazafelé a tisztviselők a hivatalból). Nos, nem tudom,…..
Pár napja derültek ki a MÁV Start tervei egy próbaprojektről, amelynek keretében néhány IC-n netezhetnek majd az utasok. A másik magyar személyszállító vasúttársaságnál, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-nél már március 1-től működik ez a szolgáltatás a…..