Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robika8813

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A labdarúgó európa bajnokságok története 1960ban kezdődött. Ebben az évben rendezték meg elsőkén a bajnokságot , melynek a neve akkoriban még Európai Nemztetek Kupája volt. 4 évente rendezik meg, és 68 tól viseli az Európa Bajnokság nevét.Az 1976-os évig mindössze 4…..
 Hamarosan kezdődik a válogatottak számára az Európa bajnokság . Már csak egy hét és újra láthatjuk a fantasztikus küzdelmeket.Vajon újra a spanyolok érnak célba, esetleg újabb meglepetés csapat nyer ? Mindezt megtudhatjuk ,ha figyelemmel követitek  az oldalt.Hamarosan…..
 Egy nagyon egyszerű , gyorsan elkészíthető étel. Úgy hiszem mindenkinek ízlene.Hozzávalók: fél kg darált lapocka                  2 konzerv bonduell mexikói bab                 …..
 Újabb könnyű és egyszerű hétvégi sütemény receptjét tenném közkinccsé. Ez pedig a vaníilás kifli.Porhanyós vaníliás kifliHozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg vaj, 13 dkg dió, 9 dkg porcukor, ezt összegyúrjuk. Kifliket formálunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 13…..
Szalalkális koszorúHa a hétvégén valami egyszerüt szeretnénk sütni, nagyon egyszerűen elkészíthető ez a kis finom sütemény , mindenkinek érdemes kipróbálni, nem kell hozzá nagy tudás:  Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1-2 lapos evőkanál cukor, 3-4 evőkanál zsír,…..
 Nemrég csengett le az akác virágzása, és hát mit is lehetne belőle csinálni? Ha a méheknek megy belőle a méz , akár lehet belőle szörp is nem?Körülnéztem a neten akácszörpileg majd hasonlóképpen , mint a bodza szörpöt az alábbiak szerint el is készítettünk pár…..
magyar borok Hajós-Bajai Borvidék 2012.05.21 22:06:00
 Hajós-Bajai BorvidékKlíma: Elég szélsőséges. Esetenként téli és késő tavaszi fagykár károsítja az ültetvényeket.Talaj : A borvidék nagyobb részén lösztalaj , helyenként a téri agyagon lepelhomok fedettséggel. Telepítésre ajánlott fajták: Cserszegi Fűszeres,…..
magyar borok Csongrádi Borvidék 2012.05.21 21:57:00
Csongrádi Borvidék Körzetek: Csongrádi, Kisteleki, Pusztamérgesi , Mórahalmi Klíma: Változatos, szélsőséges klímája a Kiskunsági borvidékhez hasonló, de itt nagyobb a besugárzás éves mennyisége. Ez az ország egyik legmelegebb borvidéke. Talaj: Részben dunai eredetű meszes…..
Ez az olcsó leves gyorsan elkészíthető, nem sok hozzáértést igényel így kezdőknek is örömmel ajánlom.10 dkg fehér hosszúkás babot beáztatunk kb. fél órára. Egy max. 1 literes fazekat félig teszünk vízzel, beletesszük a babot, egy kevés sót és egy kis kávéskanál…..
Magyarország borvidékeinek rövid bemutatása A magyar szőlő- és bortermelés évezredes múltra tekint vissza, ennek hagyományait őrzik a mai szőlészek és borászok. A bor egyben a magyar történelem, kultúra és gasztronómia egyik meghatározó eleme. A magyar bor ma Magyarország…..
Sziasztok.Hosszú kihagyás után ismét jelentkezünk egy recepttel. Ezúttal a húsdarálós néven ismert süteményt készítettük el.Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 margarin, 20 dkg cukor, 10 dkg kókusz, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál kakaó, kevés…..
kisasszony apró töprengései... 2010.05.09 09:12:00
Szuper egy este volt, csak kár hogy Robiék csaltak az Aktivityben!!! :) Bízom benne, hogy nem fogja szétkürtölni, hogy tud a blogomról. Az az igazság amúgy hogy én kedvelem őt, annyira vicces és aranyos! Majdnem olyan jófej mint én. :) De mindenesetre a szerénysége vetekszik az…..
Sokan szeretik a gombát, sokan nem. Én abba a táborba tartozom, aki minden módon megeszem a gombát. Legyen az rántva , sütve, pörköltnek, tojásrántottába. A gomba egyik elkészítésénem módja , ha panírozzuk és kirántjuk. Én nagyon szeretem, és mivel egy ismerősnél…..
Újra egy könnyen elkészíthető leves receptjét írnom le. Nem kell hozzá sok minden , könnyen elkészíthető, és a hét bármely napjára tökéletes.2 fő részére elég hozzá, fél fej vöröshagyma, 2 répa , 1 fehérrépa, 1 fej gomba, és egy kis zöldborsó.A hagymát felkockázzuk,…..
A csirke pörköltet szerintem mindenki szereti. Ki ebből ki abból a részéből a csirkének.Én most combból készítettem el.Nem kell hozzá sok minden, 3db csirkecomb, hagyma, só bors, pirospaprika.Ha valaki nem szereti a bőrét , le lehet bőrözni , akár ki is lehet csontozni, de…..
Arra gondoltam , hogy mivel  a legtöbb leves elkészítése sok ídőt vesz igénybe, csinálok valami gyors levest.A paradicsom leves készítése nagyon egszerű és gyors.Nem kell hozzá több mint egy kis liszt, paradicsom konzerv, só, bors, cukor, olaj és víz.Ezt a levest olcsón és…..
Egy gyors kajáláshoz tökéletesen megfelelő a gyros. Könnyen elkészíthető, laktató és finom.Először is induljunk le a húsboltba és vegyünk úgy 30-40 dkg csirkemell filét.Ha az alapanyagokat már beszereztük akkor kezdődhet ennek az ételnek is az elkészítése.A csirkehúst…..
A borsos tokány eléggé elterjedt étel kis hazánkban, szerintem mindenki szereti, aki pedig nem, az probálja ki és megszereti.Ez volt az az étel amire barátnőm azt mondta , hogy áhh ő ilyet nem, nem fog ízleni neki. Mondtam neki várd ki a végét, megcsinálom , belekóstolsz és…..
Olcsó és gyors ételek - Alapok 2010.03.30 14:32:00
Kezdésnek nézzük meg mit vegyünk a boltba -amire bármikor szükségünk lehet.Fűszerek:só,bors,őrölt édespaprika- ezzel a három fűszerrel már el is kezdhetünk főzni.Napraforgó olaj-valamiben sütni is kellMindig legyen gyorsfagyasztott hasáb- úgyérzem ez koleszba-albérletbe…..
Arra gondoltam, sok sok éttermi menüzés után, hogy nem! Elég volt. Mindennap ugyanazok az ételek ugyanazok az ízek. Sőt sokszor szinte ehetetlen. Miért ne főzzünk magunknak?! Ugyanannyi pénzért én is megfőzök. Szeretek főzni , kikapcsol és még finomabb is, mint akármelyik menü.…..
Első vitaindító vagy inkább véleménynyilvánító témánknak a vaj vs. margarint választottuk. Vagyis arról van szó, hogy melyiket mikor érdemesebb használni? Már a receptek között is sokszor megjelent a következő komment " vajjal finomabb ". Lássuk, hogy is van…..
Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kissé interaktívabbá tenni az oldalt. Ezentúl nem csak receptekkel, hanem érdekes témákkal is szeretnénk kedveskedni olvasóinknak. Így létrehoztunk egy fórum címkét...
Már több napja izgatja a fantáziámat valami. A régi receptek között, találtam egy érdekességet, amit mindig is szerettem. De eddig úgy gondoltam , hogy számomra ez még nagyfalat , majd pár év múlva talán:) Aztán végűl , úgy gondoltam miért is ne? Végülis egyszer élünk. Meg…..
Paraszt krémesA soroztat folytatódik,a mai napon a paraszt krémes sütemény receptjét szeretném nektek bemutatni. Ezt a süteményt még édesanyám is  elkészíti néhanapján, finom ,ízletes, tökéletes nass.hozzávalók:fél kiló liszt, 10 dkg cukor 14 dkg vaj( vag 9 dkg zsír) 2…..
Ha már a régi ízekről esik szó, arra gondoltunk, hogy ezentúl régi, de tényleg régi recepteket is közzé teszünk.Első felvonásban szeretnénk veletek megosztani egy körübelül 90-100 éves receptet, valószínűsíthető hogy a recept kedves ük-nagymamámtól származik.Tehát…..