Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irtó

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állatriasztás vagy állatbefogás? Mit, hogyan, mennyiért? Sokan boncolgatják a két módszer közötti különbségeket, így úgy döntöttünk, hogy összehasonlítjuk őket, és segítünk Önöknek a helyes módozat megválasztásában.   Ultrahangos rágcsáló, pele, nyest, vakond, kutya, macska és…..
Mit tegyen ha darazsak költöztek a telkére?   Először mindig keresse meg a darazsak fészkét, illetve esetleges bejutási lehetőségeiket a lakótérbe! Ha rátalált a darázsfészek , vagy a rovarok helyére, akkor szánjon pár percet a probléma súlyosságának felmérésére! Ha a darázsfészek helyett csak…..
Hazánkban körülbelül egy éve kezdték el használni a rovarok irtására alkalmas porozógépes rovarirtást, mely módszert Angliában már évek óta alkalmaznak. Ez az újfajta irtásmód jól alkalmazható darázsirtáskor, méhirtáskor, hangyairtáskor és a kültéren történő különleges kártevők (verőköltő bodobács,…..
A szakértelem nélküli aeroszolos, forróvizes és tűzzel való házilagos darázsirtás veszélyes! Ezen irtások többségének darázscsípés és sérülés a vége!   A darázscsípés és annak tünetei:   A darazsak csípése okozta ártalom leggyakrabban helyi tünetként jelentkezik. A szúrásnak kitett személyek…..
A darázscsípés tüneteinek súlyosság szerinti besorolása:     Enyhe tünetek: A darázscsípés után test szerte (pl. tenyéren, talpon, végtagokon) viszketés, bőrpír esetleg csalángöb észlelhető.   Súlyos tünetek: Többszörös darázscsípés esetén (a méreganyag enzimeinek hatására) viszont sejt-…..
Darázsirtó spray és a repülő rovarok elleni aerosol (légyirtó). Melyik a jobb?   Darázsirtás céljára mindkét készítmény használható, mert taglózó hatással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a közvetlenül lefujt darazsak rövid idő alatt mozgásképtelenné válnak, majd elpusztulnak.   Darázsirtó…..
A darazsak nagy termetű, hártyás szárnyú rovarok, testük fekete-sárga rajzolatú és a méhekkel ellentétben csak gyengén szőrös. Összetett szemeik nagyjából vese alakúak. Csápjaik térdesen hajlítottak. Rágóik nagyon fejlettek, zsákmányszerzésre és a darázsfészek építésére használják. Teljes…..
A lódarázs az egyik legelterjedtebb darázsfajta a Földön. Koratavasszal ezek a rovarok egyedül élnek. A megtermékenyített nőstények ilyenkor a darázsfészek megépítéséhez szükséges növényi rostokat gyűjtenek. A királynők keresnek egy számukra megfelelő helyet, ahol nekikezdenek a darázsfészek…..