Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maracanazo

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luzofoci Apito inicial 2015.07.17 09:55:00
A címben szereplő két szó portugálul van, magyar jelentése: kezdő sípszó. Ebből már következtethetsz arra, hogy miről fog szólni ez a blog, de azért a következőkben röviden felvázolom a történetet. Ja, egyébként üdvözöllek a Luzofoci jövőbeni – remélhetőleg népes – olvasótáborában!..
maracanazo 2015.07.19 05:29:01
Ő az a játékos, akinek elég volt féltucatnyi meccs, hogy kitörölhetetlenné tegye nevét a focitörténelemben. Ő az, aki az 1990-es világbajnokság gólkirálya lett. De ennél a ténynél is sokkal jobban emlékszünk Totò Schillaci szemére. Hihetetlen szenvedélyek sütöttek onnan. A…..
A mai taxizásom volt eddigi taxis élményeim közül a leghihetetlenebb nem csak itt Mexikóvárosban, hanem egész életemben. Mexikóváros egyik legnépszerűbb környékén, Polancoban, a Bevándorlási Hivatalhoz közel eső taxiállomáson ültem kocsiba. Mielőtt bárki elkezdene aggódni,…..
Hát tudnék mondani két dolgot is. Egyrészt Lipták megsérül tíz perccel a meccs vége előtt. És cserét kér. Azután, hogy tudja, megvolt már a három csere. Nem jön vissza, a pálya mellett sántikál. Emberhátrányban a válogatott. Másrészt ki kotorja be a magyar kapuba a győztes…..
Kamaszkorom egyik legszebb intelme, melyet egy idősebb családtagomtól kaptam, hogy nem lehet minden nőt megszerezni, de törekedni kell rá. Nos, jelenleg - három évtized múltán - közel hasonló helyzetben vagyok. Szeretném a Tisztelt Olvasóknak bemutatni a hetvenes és nyolcvanas évek magyar kapusait.…..
A Polgári Platform sorozatot indított azokról az emberekről, akik maradandót alkottak a magyar sportban, így büszkeséget és jókedvet teremtettek hazánkban, de nem szerepelnének egyetlen rasszisták által megírt magyar sporttörténetben sem. Mert a rasszisták gyengíteni akarják a…..
Új országban életet kezdeni még Európán belül is kalandos, hát még akkor, ha az ember (pláne családostól) a világ másik végére költözik. Márpedig Jorge és családja annyira beleszerettek Uruguayba, hogy úgy döntöttek, ott a helyük. A döntést pedig tett követte, így aztán…..
maracanazo 2014.02.04 20:12:47
@Rich.mond: Annyi kiegészítést ehhez csak, hogy 16 csapatos az uruguayi élvonal. Eredetileg ketten fővároson kívüliek: a Cerro Largo, ahogy írtad, valamint a Juventud (ez Las Piedras-i klub). Viszont a Sud América San Joséba, az El Tanque Sisley pedig Floridába költözött azt remélve, hogy így majd több néző látogatja a meccseiket.
Bébicsirke Almás sült zabkása 2013.11.14 15:15:41
Azt hiszem, mostmár elárulhatom, hogy 15 hete beléptem a kismamák klubjába, és azóta elég komolyan veszem, hogy mi kerül a gyomromba. Sokkal több tejterméket és gyümölcsöt fogyasztok - zöldségekkel is próbálom megerőszakolni magam, de még nem annyira megy - és természetesen…..
maracanazo 2013.11.19 20:14:34
Nagy siker előtt áll az u17-es szlovák korosztályos válogatott. Éremért játszhat a világbajnokságon a hat idegenlégióskodó játékossal felálló csapat, amely újabb dicsőséget hozhat a szlovák focinak. Most Uruguay csapatával találkozunk a nyolcaddöntőben, ha tavaly vertük a…..
maracanazo 2013.10.27 00:11:42
@Csehszlovák Kém: Nem tudom, nálatok hogy van, de itt azért elég nagy a nyomás a fiúkon. Általában véve sem elég, ha a legjobbak közé jutnak a korosztályos válogatottak, még jól is kell játszaniuk, különben az emberek csak fintorognak. Az utóbbi időben azért eléggé elkényezették az uruguayi szurkolókat az utánpótláscsapatok, hiszen 2011-ben az U17-es mundialon döntő, az idei U20-ason szintén döntő... Most is ez a minimális elvárás, szóval kapitány legyen a talpán, aki ezt a terhet le tudja venni a gyerekek válláról.
Úgy tűnik, megint lemaradtunk egy világbajnokságról. 1986 óta egyszerűen nem megy! Mielőtt azt hinnénk, hogy egyedül vagyunk bénák a nagyvilágban, szeretném felhívni a figyelmet Perura, amely 1982 után megint a tévéből fogja figyelni a brazíliai történéseket. A Rojayblanca…..
maracanazo 2013.09.10 17:18:06
@Tamás(Ottawa): Üdv Ottawa! Annyival egészíteném csak ki, amit írtál, hogy itt jó bíró soha nincs (még a győztes szemében sem). :D Szerintem a kontinens legrosszabb bírói a paraguayiak, őket pedig az uruguayiak követik (minden hétvégén megcsodálhatom a tevékenységüket). Van az uruguayi blognak fbook oldala (www.facebook.com/pages/Mindenuruguay/209829335815799), de van email-címem is (ghiggia50@gmail.com). Persze, vegyük fel a kapcsolatot. Üdv.
A részben Magyarországon forgatott World War Z új trailert kapott, így ennek kapcsán időszerűnek véltük kicsit beleásni magunkat a zombivilágba mind irodalom,mind filmek terén. Ezzel a bejegyzéssel útjára indul egy olyan sorozat, mely arra hivatott, hogy összegyűjtse az élőholtak…..
A hatvanas évek nagy lendülete után a hetvenes évek moziját egyfajta fura kettősség jellemzi, ami érdekes módon kifejezetten jót tett a filmművészetnek. Az európai és a távol-keleti mozi fontos eredményei szivárognak át az Álomgyárba: a híres hollywoodi reneszánsz futószalagon…..
Két rokonról szeretnék ma röviden értekezni, egyikük télen díszlik, nálunk is megtalálható, kis túlzással minden sarkon, tengerentúli leszármazottja pedig Magyarországon nem él meg, mégis gyakran találkozhatunk vele, főleg téli zimankó idején, már ha elejét vennénk az…..
Ő az egyike azon kevés embernek, akit a saját barátaimnak/barátnőimnek is gondolkodás nélkül merek ajánlani, ha használható önvédelmi képzés után érdeklődnek. Magyarországra szabott, realisztikus önvédelmi tippek Pintér Márton expert 2 fokozatú mester krav-maga-oktató…..
maracanazo 2013.01.15 21:39:02
Emelj! Csak tiszta forrásból 2013.01.07 09:55:20
Aki olyan idős mint Patrik és jómagam, az bizonyára emlékszik azokra az időkre, amikor az egészség-központú és tudatos táplálkozás elkezdett beszivárogni a hétköznapi emberek életébe is. Magyarországon - mint minden - ez is némi fáziskéséssel történt meg, valamikor a 90-es…..
maracanazo 2013.01.12 19:31:19
@EnvoyCorps: Én simán megiszok napi 2 liter tejet is, és saját tapasztalataim alapján nagyon jó hatással van rám. Nem fájnak az ízületeim, és erőben is megdob. Kakaóként nyilván finomabb, viszont a kakaóban baromi sok a cukor. Nyilván a builder-oldalak a "hipertechnológiával" előállított proteinitalokat fogják reklámozni, és nem a tejet mondván, tejjel nem fogsz tudni csatlakozni az alvilág izomszörnyeihez.
comment:com Jön az új Twin Peaks? 2013.01.04 12:30:00
Minden idők egyik legfurább tévésorozata a Twin Peaks volt, két évada alatt többet vakarta a fejét az ember tanácstalanságában, mint a Lost rejtélyeinek megfejtése közben. Az ABC sorozata 22 éve fejeződött be, a két készítő, Mark Frost és David Lynch azóta sem nagyon…..
Szomorú hírrel kezdjük kapussorozatunk idei első részét. A fantasztikus uruguayi hálóőr ugyanis január másodikán, szerdán 67 éves korában elhunyt. Igaz, a lengyel származású kapus személyét Pelé 1970-es zseniális testcseléhez szokás kötni, amivel meglehetősen átvágta…..
Az új évet a sorozatkedvelők kedvében járva indítja az RTL Klub, igaz, a most képernyőre kerülő tartalmak között megint van egy bukott széria, de legalább elhoznak három olyan sorozatot is, amit eddig torrentről nem nagyon lehetett szedegetni, vagy ha igen, akkor mondjuk törökül,…..
Emelj! BÚÉK! 2012.12.31 17:24:18
Nagyszerű év volt ez, kedves olvasóink - mintha tegnap lett volna, hogy egy sörözés során hirtelen ötlettől vezérelve regisztráltuk Patrikkal az Emelj! blogot. Azóta eltelt 9 hónap, és a szerény, bár ambiciózus kezdetek után szép lassan elkezdett felfutni a blog is: egyre többen…..
Nem edzők, nem szakvezetők, csak simán mesterek. Akik mindent tudnak a fociról, akikhez ódákat írtak. Akik nem csak a focipályán, hanem a kispadon is bizonyították: miattuk lett a legcsodálatosabb játék a futball.Tény, ami tény: Plattkó Ferenc a kapussorozatban is simán helyet…..
Sajnos korántsem egyedi eset az akciófilmek történetében, ha a kemény munkával kiérdemelt, szolidabb A-kategóriás siker után az adott harcművész-sztár hirtelen szükségét érzi, hogy magvas gondolatait egyenesen az örökkévalósággal ossza meg. A máskor oly szigorú és éber…..
Emelj! Programot, de milyet? 2012.12.11 20:00:00
A súlyzós edzés első lépése, hogy kiválasztod, milyen programot szeretnél követni. Egyben ez a legfontosabb is, hiszen a kezdők által tapasztalt villámgyors fejlődési potenciált érdemes kihasználni, és a testkompozíció és erőszint érdemi fejlesztésére fordítani egy…..