Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mentális cukorka

5 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hayek 1944-es kötete, a híres The Road to Serfdom a tegnapi napon 13 000 példányban kelt el. Pillanatnyilag az amazon.com bestsellere. És láss csodát, ez a mű magyarul is hozzáférhető! A magyar kiadás címe pediglen: Út a szolgasághoz. És akkor egy kis reflexió e cím okán. Az Út a…..
A tegnapi „első akcióterv” bejelentésekor elhangzott, az állami köztisztviselők bérét havi bruttó 2 millió forintban maximalizálják, beleértve a jegybankot is. Orbán a beszéd bevezetőjében ismét „offshore-lovagozott” egy kicsit: „az a…..
mentális cukorka 2010.06.10 09:31:20
@Fittipaldi: a poszt nem foglalkozik azzal, hogy Simor lesz-e jövőre a jegybankelnök, és azt sem tudhatjuk, hogy megváltoztatják-e a montagok és fbtagokra vonatkozó százalékokat, persze valószínű, de most ez van.
Azzal számoltunk, ami _adott_.
 Nem csodálkozom többé azon, mégis hogy gondolják a görögök a megszorítás ellenes tömegtüntetéseket. Annak fényében sem, hogy országuk a csőd szélén táncol, és a mentőcsomagjuktól hangosak a hírek. Elvégre nem gyenge aranykort hagynak maguk mögött. Kíváncsi lennék,…..
mentális cukorka 2010.04.30 13:48:26
@lapos a Föld: igen, erről van szó. Köszönöm.
mentális cukorka 2010.05.04 11:41:23
@netreader: a Bild cikkében minimum és maximum nyugdíjról és a nyugdíj keresethez való viszonyáról van szó, átlagnyugdíjról nincsen. Az általad begyűjtött adatok (bár forrást nem neveztél meg, és az _én kedvemért_ - ugye nem kértem) tehát már ezekből az adatokból is látszik, hogy a korábbi keresetből mennyi nyugdíjat ad az állam. Amikor a saját pénztárcánkból kell beosztani, akkor igazából mindegy, hogy másnak mennyi van a sajátjában. Az viszont lehet, hogy rosszul gazdálkodunk, ha mindenünket elköltjük mondjuk egyetlen hatalmas cukorsüvegre, és csodálkozva nézünk szét, ha másra már nem maradt. Azt sem mondta senki, hogy a német nyugdíjasok szegények, csak hát ők az öngondoskodás révén élnek úgy, ahogy.
Sajnálom, hogy nem jött át a cikk mondanivalója, pedig csak az addig nyújtózkodj, amíg a takaród típusú mondásról szól. Most az eurózóna lakossága fogja megfizetni helyettük. Ebben nincs semmi csúsztatás.
mentális cukorka 2010.05.04 13:18:52
@netreader: természetesen komplex a helyzet, a Bild 3 bekezdéses cikke nem is próbált mindenre fényt vetni. Nem sajnálom a németeket, de az biztos, hogy a görög közkiadások (nem csak a nyugdíj) láttán nem lesz népszerűbb a görög mentőcsomag a lakosság körében. Érdemes megnézni azt is, mekkora lakossági megtakarítások voltak pl tavaly görög- illetve némethonban, és hogy ez alapján is milyen éles habitusbeli különbség rajzolódik ki Európa északi és déli fele között. Ez a következő 1-2 évben sem fog megváltozni jelentősen, akkor sem, ha most átverik rajtuk a fegyelmes gazdálkodást. Érdekes kérdés, hogy közösségi szinten hogy lehet ezt a kezelni - feszültségek nélkül.
Sejtjeink egyes saját részeik feláldozásával vágják el a válságot kiváltó "stressz" útját a tovább terjedés elől, majd a válság után a szétesett hálózatok közepére "supervisor" molekulákat állít a biológiai szervezet. Ez lenne a rövid summázata a…..
mentális cukorka 2010.02.22 14:53:02
@minato:
Kedves Minato!
Olvastam a teljes cikket, ahogy az általad beidézett mondatokat is. Nagyra értékelem a szerző fejtegetését a biológiai rendszerekről, és nem mondom, hogy nem szimpatizálok a meglátásaival és ajánlásaival, mindössze felhívtam a figyelmet rá, hogy a biokémiával ellentétben a társadalomtudományhoz nem lehet ilyen determinisztikus sémákkal közelíteni.
Talán nem sokáig kell már várnunk, hogy a magyar politikusok is olyan rezgésszinteken tudjanak kampányolni, mint a szomszédjaink. Tudniillik a románok. Mircea Geoana szerint Traian Basescu ezoterikus erők bevetésével nyerte meg a tavaly decemberi államfő választást. Nem véletlenül…..
Mentális cukor welcome 2010.01.17 16:26:00
Kedves Látogató!Üdvözlet a blogon! Különösebb tematikától mentes édességeket tárunk Ön elé szájbertartóban, mostantól.Mentális cukorka ..