Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NDem

8 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Movies Survey Harry Brown (2009) 2011.11.16 15:56:00
 Jobb-e hollywoodi sorstársainál a mindenre elszánt önbíráskodó, ha ősz a haja, hajlott a háta és míves angol kiejtéssel beszél? Jobbak-e a külvárosi huligánbandák, ha nem harlemi, hanem cockney dialektusban káromkodnak? Van a horrornak egy olyan válfaja, amit „torture…..
 ..
NDem 2011.11.09 08:08:29
A jövő. A jövő bármilyen lehet. Amit eddig tudunk, hogy Nostradamus jóslatai tágan értelmezve, de eddig bejöttek. Mit tudunk még? Azt, hogy minden évben világvége van (ebből kifolyólag nem csodálkozom, hogy közhellyé tették a mondatot, miszerint: „Élj úgy, mintha ma lenne…..
Eden Lake  - Gyilkos kilátások (2008)   Rendezte: James Watkins Előre is elnézést a B-oldal blogtól, amiért kölcsön vettem tőlük az "evörözést", de ebben az esetben jogos, ha azt mondom, hogy ez minden idők egyik leglesújtóbb hangulatú filmje. Tegnap este néztem meg,…..
John Pogue, a Karantén második részének a rendezője újra a kamerák mögé áll a The Quiet Ones kedvéért, a forgatókönyvet szintén ő vetette papírra. Állítólag megtörtént eseten alapszik a történet, a 70-es években a Cambridge egyetemen néhányan megkísérelték kiűzni a…..
Movies Survey A Dolog (2011) 2011.11.08 19:17:00
Ismét haverokkal mentem mozizni, erről a filmről is csak az egyik évfolyamtársamtól értesültem, szóval igazából nem tudtam előre, hogy mire számítsak, annyit tudtam az alkotásról, hogy ez egy horror (én igazából a sci-fi-horror hibrid műfajba sorolnám be). A film rendezője…..
 Richard Crudo-ról a filmrendezői szakmában még 2009 előtt egyáltalán nem lehetett hallani, ugyanis eredetileg - szakmáját tekintve - operatőr. A szakmai tekintélyek bánatára nem maradt a kaptafánál, és megrendezte minden idők legigénytelenebb, legnevetségesebb,…..
 Most már Facebook-ról is informálódhatsz a legújabb kritikákról, így hamarabb értesülhetsz róluk. Kattints a linkre, és LÁJKolj!  https://www.facebook.com/pages/Movies-Survey/244608995597357     ..
Movies Survey Drive - Gázt! 2011.11.07 20:49:00
 Nicolas Winding Refn-nek sikerült egy igazán súlyos hangvételű filmet alkotnia, véleményem szerint nem túlzok azzal, ha azt mondom, hogy bizony ez 2011 legjobb filmje. Bevallom őszintén, hogy a film megnézése előtt nem informálódtam az alkotásról, úgy ültem be a moziba a…..
Szombat éjjel egy ismeretlen bolgár utcaművész teljesen átdekorálta a Vörös Hadseregnek emléket állító bronz szoborcsoportot Szófia belvárosában. A katonákat olyan amerikai szuperhősökre és a pop kultúrából ismert karakterekre festette át, mint például…..
 ..
NDem 2011.04.23 20:17:24
@Szeba123: gépzajból is lehet zseniális zenét alkotni (dubstep).. :) Egyébként ja, jazz, blues, alter, klasszikus, dubstep, ezek az igazi zenék :))
A Revolver - hasonlóan A Ravasz, az Agy, és két füstölgő puskacsőhöz, a Blöffhöz, vagy a Spílerhez - szintén egy gengszter film, bár nem az a tipikus Guy Ritchie film, amiben a hangsúly a vicces dumákon, a vígjátékon van, hanem inkább a történeten. Jason…..
Fontos információk! Kéretik előbb ezeket elolvasni! Napra pontosan 1 éve volt annak, hogy a blog mai napig legnépszerűbb posztját megírtam. Akkor azt mondtam, hogy nem szeretném azt a listát állandó  jelleggel megbolygatni, de úgy gondoltam, hogy ennyi idő múltán már…..
NDem 2011.03.23 21:17:10
@Hypocrisy: Lehet, az a baj, hogy amikor horrorfilmet nézel, akkor arra koncentrálsz, hogy melyik jelenet a látványosan durva, és a történeten kicsit elsikkadsz, nem figyelsz rá annyira (horrorfilmeknél sok embernél előfordul ez); most ha én is arra koncentrálnék főleg, akkor engem egy film sem hatna meg igazából, ugyanis én már az életben láttam durvább dolgokat (orvos jogásznak készülök :)), mondjuk egy boncolás keményebb, mint akármelyik gore, explotion, torture porn film. De ha mondjuk hagyod, hogy egy kicsit beleéld magad a filmbe, akkor le tudsz döbbenni egyen-kettőn, sőt érdemes is, mert azért nem árt néha egy ilyen "élmény" is :D Az Egy csodálatos elme nagyon jó film, de az miért hatott rád pszichésen? Elgondolkodtató film (én ezeket a filmeket szeretem a legjobban :)), de azért mégis kíváncsi lennék.. :)
NDem 2011.03.24 08:14:30
@Hypocrisy: de azért valld be, hogy attól függetlenül nem rossz film :D Sztem elég érdekes dolgokkal foglalkoznak benne, igaz, kicsit beteg módon (de egyébként nekem tetszett) :D
@Juventina: nem tudom, azért sztem természetes, hogy a Túl a barátságon jobban kiakaszt pár embert, mint mondjuk a Mártírok, vagy a Srpski Film :D Azaz egy film, amit hunyorogva néztem végig XD
A következő szempontok alapján készítettem el a listát: elsősorban azokat a filmeket említem meg, amik vizuálisan a legdurvább "élményt" nyújtják, továbbá azokat, amik mentálisan is elég nagy nyomást gyakorolnak. Dokumentumfilmeket, illetve snuff-okat nem tettem bele a listába (snuff filmeket azért…..
Movies Survey Az első poszt 2011.03.21 14:07:00
Kedves látogatók!Ma elindul a Movies Survey blog, ami - a címéből adódóan - filmek elemzésével fog foglalkozni; a 60s évek filmjeitől kezdve a legújabb mozifilmekig, a romantikustól, a vígjátékon keresztül, a horror-gore-explotion-ig minden filmet próbálok majd elemezni.  A…..
Evil Breed: The legend of Samhain (2003) Rendezte: Crhistian VielEz a film egyszerűen rossz. A történet elfér egy söralátéten is: egy csapat fiatal elmegy Írországba kirándulni, majd szépen megöli őket valami démonszerűség, aki sokkal inkább röhejes, mint rémisztő. A…..
Grotesque / Gurotesuku (2009)   Rendezte: Koji Shiraishi Újabb csemegével szeretném meglepni olvasóimat. Akiknek olyan gyenge a gyomruk, hogy már egy Csáth Géza novellától is kiakadnak, azoknak íme egy rövid kritika, hogy a többit ne kelljen elolvasniuk: Ez egy beteg,…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
NDem 2010.02.10 07:49:14
Hello!

Bocsi, hogy nem a témához illőt írok, de kéne egy kis segítség nekem; készítettem egy úgymond "felmérőt", ami szükséges lenne egy projektem kidolgozásához. A felmérő itt található:
ismeretlendemokracia.blogspot.com/2010/02/felmeres.html
ill.
www.youtube.com/watch?v=CfJdM2Uy2oA
Nagyon nagy szívességet tennétek nekem, ha válaszolnátok a felmérőben lévő kérdésekre - persze saját kútfőből, mert a saját gondolataitokra lennék kíváncsi -, hiszen csak így tudom hitelesen megcsinálni a munkásságomat.

Segítségeteket előre is köszönöm :)
dr Padányi ViktorA háború mindkét félen igénybevett minden kétségbeesett és aljas eszközt a pusztítás és a győzelem érdekében, de az összesek között talán legaljasabb és legveszélyesebb az ellenfél becsületét megsemmisíteni akaró hazudozás és rágalmazás volt, tények…..
NDem 2010.02.09 23:03:46
Hello!

Bocsi, hogy nem a témához illőt írok, de kéne egy kis segítség nekem; készítettem egy úgymond "felmérőt", ami szükséges lenne egy projektem kidolgozásához. A felmérő itt található:
ismeretlendemokracia.blogspot.com/2010/02/felmeres.html
ill.
www.youtube.com/watch?v=CfJdM2Uy2oA
Nagyon nagy szívességet tennétek nekem, ha válaszolnátok a felmérőben lévő kérdésekre - persze saját kútfőből, mert a saját gondolataitokra lennék kíváncsi -, hiszen csak így tudom hitelesen megcsinálni a munkásságomat.

Segítségeteket előre is köszönöm :)