Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cs.E.

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izraeli régészek a Kacir közelében zajló El-Ahwat-i ásatáson egy 3200 éves kerek bronztáblácskát találtak belevésett női arccal, amely Oren Cohen, a Haifai Egyetem Zinman Régészeti Intézetének kutatója szerint egy harci szekér tengelyének rögzítőszögéhez tartozott.…..
A filiszteus Askelónt az újbabilóni uralkodó, Nebukadneccár (Nabu-kudurri-uszur) rombolta le Kr. e. 604-ben, akinek seregei azután szűk két évtizeddel később Jeruzsálemet is meghódították. Kevéssé ismert tény, hogy a babilóni király nemcsak a zsidókat, hanem a filiszteusokat is…..
Több mint száz, jó állapotban fennmaradt kultikus tárgyat találtak egy sziklaüregben az izraeli Tisbi (ókori nevén Jokneám) elágazásnál. Az itt zajló ásatások során az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) a leendő északi gázvezeték útvonalát vizsgálja át. A régészeti…..
Salamon és Séba (Sába) királynőjének kapcsolata a tudósokat és a bibliaismerő laikus közönséget egyaránt régóta izgalomban tartja. Néhány közelmúltban történt régészeti felfedezés meggyőzően hiteles történeti hátteret nyújt az 1Kir 10:1-13-ban szereplő történethez. A…..
Az Izraeli Régészeti Hatóság által vezetett ásatások a jeruzsálemi Óváros szívében alátámasztották egy 1500 éves térkép adatait. A 6–7. századból származó úgynevezett Madaba-térkép, a jordániai Madaba templomában található 8 x 16 méteres mozaik, amely a bizánci…..
Iraki munkások egy közeli mecset renoválása során kitöröltek egy ősi héber feliratot Ezékiel próféta állítólagos sírjáról – adta hírül január 24-én az izraeli hadsereg rádiója. A Bagdadtól délre fekvő faluban, Al Kilfben található sírt zsidók, keresztények és…..