Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Labelwatcher

41 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkésve, de végre a Sojus Recordssal (www.sojusrecords.com) is megcsináltuk az interjút, amit alább teljes terjedelmében olvashattok. A kérdésekre BCS, az alapító válaszolt.   1. Mi a legfőbb célotok a netlabellel?   A Sojus Records-ot 1997-ben alapítottam, méghozzá…..
Kisebb félreértések miatt korábban azt közöltük, hogy a Sojus Records nem válaszolt a megkeresésünkre. De. Hamarosan leközöljük a velük készített interjút, hogy még egy aktív és sikeres magyar netlabelt ismerhessetek meg...
Kedves Modor Tibi! Számtalan posztot olvashattunk tőled arról, hogy mi modoros. Az ember lassan nem mer megszólalni sem, hiszen ad-hoc jellegű, újonnan keletkező társadalmi és társalgási divatirányzatok szabják meg viselkedésünket, netán blogok, amikben leírják, hogy mi menő és…..
Labelwatcher 2012.01.31 14:30:08
@☉ ☾: Szerintem direkt írt bele ilyet, ha már modorosblog.
Ilyenek nálunk is vannak. Vidéki megyeszékhely, sok budapesti ingázóval. Ők szoktak így viselkedni, ahogy Lajos ír róluk. A vidéki menőknek még jellemzője itt (főleg a huszonéves fajtának)a feszítve járkálás, váll dobálása, testtől eltartott karok, amik még jobban kihangsúlyozzák, hogy ők edzeni járnak. A testtől eltartott karok szerintem kb. 1995-ben kiment a divatból, főleg egy munkahelyen, főleg multinál, irodában.
Talán a menőző yuppie lett volna a helyesebb kifejezés a típusra.
Az elmúlt hetekben négy magyar netlabelről írtunk a blogon. Több is létezik, de megkeresésünkre nem mindegyik válaszolt. A legszomorúbb, hogy ezekből volt több. Akadt, amelyik megígérte az interjút, de aztán nem lett belőle semmi. Mi sajnáljuk a dolgot, mert szívesen…..
Mindig jó látni, ha egy új netlabel alakul a hazai piacon, de még jobb azt látni, hogy egynél több kiadványt is megél. A Paradise Gate Records ebben az évben (2011) alakult. Alapítói Exigent (akit technos berkekben ismerhetnek ezzel a névvel), valamint Thoma, aki a már korábban…..
A nyári szünet után folytatjuk magyar netlabeleket bemutató sorozatunkat. Ezúttal az underground techno hazai képviselőjével, az Audioexit Recordsszal készítettünk interjút. A kiadó 2007-ben alakult, vezetői Doryk (aka P.C.M.N.) és Thoma (aka Maurel, Thomas Lanters, LedLightDietrich).…..
50 embernek adhatnék el CD-t. Egy év alatt. Ehelyett 37.000 alkalommal hallgatják meg illetve 2800-nál is többen töltik le és ismerik meg a zenémet. Ebből a 2800-ból kerek 150 letöltés az, amiért valaki valamennyi pénzt is adott. Egész pontosan 87 ember "vásárolt" tőlem…..
Labelwatcher 2011.08.03 22:58:48
A Complementary Distribution egy különleges kis színfolt, egyben geek-kísérleti-designer, játékos, néhol bugyuta, ám mégis átgondolt, letisztult minimalista webes megjelenéssel. A label 2005-ben alakult. Vezetője Hargitai András (Soutien Gorge), aki a Bitlab Records egyik első embere…..
Útjára indítjuk sorozatunkat, amiben egy 7 kérdéses mini-interjú keretében magyar netlabeleket mutatunk be és a válaszaik alapján egyfajta keresztmetszetet kaphatunk a mai magyar underground zenei szcénáról, a produceri oldalról. Sajnos voltak olyan kiadók, amelyek válaszra sem…..
Labelwatch Magyar netlabelek 2011.06.28 14:17:00
Tudjátok-e hány netlabel működik Magyarországon? Hát a nevüket fel tudjátok-e sorolni? Vagy hogy milyen stílusban alkotnak? Készítettünk egy felmérést a magyar netlabelekkel. Elküldtünk többnek egy 7 kérdésből álló sort. Válaszoltak páran, de nem mindegyikük. A…..
 Nem tudtam felfedezni a kapcsolatot Rimszkij-Korszakov orosz zeneszerző és a Dystopiaq netlabel huszonegyedik kiadványa között. Pedig kerestem. Tényleg. Helyette inkább betöltöttem a release-t a lejátszóba és hátradőltem, ennek köszönhetően el is felejtettem az esetleges…..
Labelwatch Tangram - Turris Eburnea 2011.04.14 09:34:00
Azt gondolom, hogy Tangram eddigi legkiforrottabb munkáját hallhatjuk a Turris Eburnea albumon. Legkiforrottabb a maga nemében, hiszen ezúttal nem ambient a menü, nem is kellemes lounge, hanem kortárs zene, nagyzenekari művek. Nem nagyzenekarral vette fel Tangram, de ez az értékéből mit…..
Egy nem mindennapi extended play került a kezembe ma az orosz Motorlab netlabelnek köszönhetően. Frappáns kritikát írtam róla az elmúlt fél órában, miközben hallgattam, de hála az index fantasztikus(an szar) blogmotorjának, mentéskor az egész bejegyzés törlődött. Azt hiszem, ezt…..
Holnap kezdődik a karácsonyi ünneplés. Sokan ilyenkor belevetik magukat a családi forgatagba, de mások lehet, hogy csak magukba szállnának egy kicsit. Van, aki egyedül tölti a karácsonyt. Mindannyiuknak érdekes lehet ez a release, ami elsősorban az elmélyüléshez, pihenéshez…..
Dub a javából. Újra meggyőz minket, mint egy anya hangja tud csak. Marsi zajok digitális ropogással megszakítva. - a kiadvány leírásából idéztem. Valóban: elmélyült, hasonló struktúrára épülő darabokat kapunk a lemezen, melyek mindegyike apró zajokkal, recsegésekkel operál,…..
A magyar Audioexit Recordsról már volt szó korábban itt a blogon. Azóta is ők a magyar darktechno zászlóvivői. Aktuális kiadványuk bemutatása megfelelően passzol az előzőekben közölt In Dust And Rail című techno válogatáshoz. A négy munka négy olyan producertől származik,…..
Ennek az EP-nek a bemutatója régóta várat magára, de valahogy csak nem tudtam nekiállni, pedig remek anyagot rejt. Sokszor megfogadom, hogy az ismertetőket inkább az irodában írom meg, hiszen itt sokkal nagyobb a pörgés, így én is jobban pörgök. Így hát beröffentettem a…..
Labelwatch Uffie remixverseny 2010.10.06 16:45:00
Egyik olvasónk jelezte nekünk a következő lehetőséget. Bármelyik profi vagy home producer számára érdekes lehet a Burn Studios újabb remixversenye. Ezúttal Uffie egyik zenéjét kell átdolgozni a saját szájízünk szerint (ADD SUV, feat. Pharrell Williams). A nyertes remixet maga…..
Egy mix tracklistáját böngésztem a minap, amikor abban egy 001-es katalógusszámot vettem észre. Nini, gondoltam, egy új label, ami témát fog nekünk szolgáltatni! A linkre kattintva kiderült, hogy a label nem új, de témát azt fog szolgáltatni, nem is keveset. Az Atrium Artifex…..
Rendhagyó módon ma nem kiadványról, hanem egy kiváló kezdeményezésről írunk, amelynek születése 2002-re datálható.  A Qwartz egy évenként kiosztott díj és egy hozzá kapcsolódó ceremónia, amely az elektronikus zene népszerűsítésére szolgál. Célja, hogy bemutassa és…..
Hosszú és beszédes című mai dárenbéz LP-nk a Torrentech netlabel harmincharmadik kiadványa. Hogy pár szó essék a kiadóról is: adott a Torrentech nevű, elektronikus zenei torentekre szakosodott tracker oldal (! - ilyen is van ám). Innen néhány producer szervezte ezt a labelt…..
A magyar Deafness Recordsról már volt szó itt az oldalon korábban. Nos, azóta is töretlenül folytatják a magyar ifjak minőségi elektronikus zenére nevelését. Sőt, nemrég a weboldaluk design-ja is megváltozott, érdemes meglátogatni. Ezúttal a 22-ik kiadványukat vesszük górcső…..
Labelwatch Friss posztok 2010.03.07 11:40:20
A közelmúltban számos jó kiadványt sikerült bemutatni itt a blogon és ezután sem lesz másképp. Sajnos más tevékenységek miatt kimaradt néhány poszt, amit a jövő héten pótolni fogok, szóval érdemes lesz a Labelwatch blogot követni!..
Mexikó után egy teljesen friss kiadó: a Schwarzweissmusik, egy 2009-ben alakult német techno/minimal netlabel. Elmondásuk szerint tehetséges, de ismert művészeknek adnak lehetőséget (reméljük, hogy azért kevésbé ismert előadóknak is), a zenéik klubokban is megállják helyüket, de…..
Eltelt egy hét és rengeteg release látott napvilágot azóta. A mai poszt egy mexikói netlabel, a Breathe kiadványáról szól. A kiadó munkássága három szekcióra osztható: válogatáslemezek, albumok és live szettek. Ez a lemez egy album, egy mini-EP, szám szerint a nyolcadik a…..