Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camell

0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1909 körül. Nemzetközi Ló-Show, Olympia-kiállítócsarnok, London..
camell 2024.04.07 21:13:40
@molnibalage: Szerintem hangszórók, vagy lámpák lehetnek.
A Ferrarit és a Porschét szinte egyidőben alapították a második világháborút követően és mindkét márka azonnal belevetette magát a versenyzésbe. Ennek ellenére két évtizeden keresztül csak elvétve keresztezték egymás útját. Ám a sportautó-versenyzés aranykora nem érhetett véget anélkül, hogy a műfaj…..
camell 2024.02.20 21:18:26
Dél-Amerika két legnagyobb reménysége, az argentin Carlos Reutemann és a brazil Emerson Fittipaldi egy Porsche 917K-val az 1971-es Buenos Aires-i 1000 km-es versenyen. Reutemann ekkor még a Forma-2-ben vitézkedett, Fittipaldinak viszont már volt egy győzelme a Forma-1-ben a Lotusszal. A következő…..
camell 2024.02.18 18:52:27
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
camell 2024.02.06 20:21:57
@Ide mit kell írni?: A számítógépes képnél nekem is nagyon hasonló jutott eszembe...

Ha azok fegyverek, amit a szovjet gyerekek gyűjtöttek, németek voltak, valószínűleg ebben az állapotban is jobb minőségűek voltak, mint amit az elvtársak gyártottak.
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
A rali B-csoportos korszakára (1982-86) nagyon sokan a sport aranykoraként emlékeznek vissza, és fejből sorolják a toppilóták neveit, a legsikeresebb típusokkal együtt. De felmerül a kérdés, a versenyek minősége is ilyen legendás volt és gyakran alakultak ki szoros eredmények? Nos, a ralisport a…..
szirszarjaim It's time to play 5. 2023.04.30 10:00:00
Na jó, ahogy a múltkor ígértem, beszereztem a The Last of Us című játék második részét, amiből szintén készül a sorozat. Merthogy ugye az előzőt sikeresen végigjátszottam, és a kiváló sorozatot is megnéztük már - a lehető legnagyobb megelégedésünkre, azt kell mondjam. A második részt is gyorsan…..
Kiadó:Reaper Entertainment Honlapok:www.heavymetalanthem.comfacebook.com/heavymetalanthem.en Miközben tudjuk, hogy Japánban a hard rock és a heavy metal műfajok kultikus státuszt élveznek, és ott még akkor is méretes koncerttermeket, stadionokat töltenek meg a zsáner kiválóságai, ha otthon:…..
A repülés története során sok érdekes repülőgép született. Voltak amelyek használhatatlanságukkal, vagy, előremutató jellegükkel, esetleg gyártási darabszámukkal vagy éppen formájukkal kerülhettek az érdeklődés látóterébe. Jómagam próbálok írni kevésbé ismert, vagy épp számomra érdekes…..
szirszarjaim Carspotting 402 2022.12.22 10:00:00
Ma két ütős találattal jövök. Az elsőt egy esős őszi napon lőttem a Perc utcában: A másodikat már december első napján, de száraz időben: Kellemes Ünnepet, majd még jövök...
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.battlebeast.fi Az európai power metal evolúciója a múlt évtized közepén kanyarodott abba az irányba, aminek fő képviselői a Battle Beast és a Beast In Black lettek – nyomukban a kissé tradicionálisabb Bloodbounddal –, jóllehet bizonyos genetikai "lábnyomai" már a…..
Kiadó:Maldito Records Honlapok:www.shamanband.comfacebook.com/shamanbandofficial A Sha(a)mant az az Andre Matos alapította meg, akire muszáj hivatkozni, ha a metal zenét a klasszikus képzettséggel kapcsoljuk össze: a karnagyi végzettséggel rendelkező énekes szinte egymaga rakta fel a zenei…..
szirszarjaim Biciklizünk 2022.05.15 10:00:00
A közel hét éve vásárolt Csepel Marathonom köszöni szépen, él és virul, ha bringázom, azt ezzel csinálom, kiválóan bevált, nagyon szeretem. Nem túl könnyű, nem túl feszes, nem túl gyors, nem is túl kényelmes, de én nem akarok másik bringát. A nagyobbik fiam BMX-e is velünk van már egy ideje, azt is…..
Kiadó: Vertigo Honlap: www.the-scorpions.com Hogyan fér el egymás mellett a szappanopera és az extázis? Hát így, ahogy a Scorpions alakította mostanában a dolgait. Visszavonulás, utolsó album híresztelése, aztán egy újabb koncertsorozat, majd a fiókból előrángatott és leporolt ötletek lemeze. A…..
camell 2022.03.13 09:50:40
szirszarjaim Land a lelke mindennek 2022.02.06 10:00:00
A legutóbbi, remek Mercis ötöspakkot bemutató posztban említettem, hogy van még ilyen, egy típusra épülő ötöscsomagom, nem csak a Ferrarisok és a Lambós. Elég régen megvan, és nem is értem, miért nem szerepelt még itt, de még az is lehet, hogy mutattam, csak nem találtam meg a bejegyzést. Mindegy,…..
Annak, aki olvassa e blogot, nem mondok újdonságot, hogy imádom a lengyeleket és Lengyelországot. Az elmúlt évtizedben, majdnem minden évben felkerestem valamely városát, de legfőbbképpen Krakkót. És ha már Krakkó, akkor természetesen a Repülési Múzeumot is, ahol immár vagy negyedszer jártam.....
camell 2021.12.07 08:18:44
Igen, tíz éves a Forma.Túra.Rally. Tíz év után végre átírtam a magyar helyesírásnak megfelelő ralit a szemnek sokkal kellemesebb rallyra. Egyébként túl nagy szentimentális jelentőséget nem tulajdonítok az évfordulónak, a blog nyilvánvalóan túl van a zeniten, a csúcsot a 2014 és 2017 közötti időszak…..
A blogon korábban már szó esett az F-15 Eagle vadászgépről, ami annak csapásmérő képességével foglalkozott. Mára ez repülőgép gyakorlatilag fogalommá vált, és a neve, a „Sas” ismerősen cseng talán még a laikusoknak is. De hogyan is kapta nevét? Ma ránézve kézenfekvőnek látszik, hogy a hatalmas…..
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
camell 2021.09.05 12:27:41
@lollerkutya: Igen, az első prototípusok már a második világháború előtt készen voltak, a monda szerint befalazták őket, így menekültek meg. Érdekesség, hogy a típus motorjának kifejlesztéséhez a BMW motorkerékpárokhoz használt kéthengeres boxeréből merítettek ihletet.
Igazából nem akartam erről a csatáról írni, hiszen a sok harmincéves összecsapásból miért is pont ezt kellene kiemelni. Írhatnék Lützernről, vagy épen Nördlingenről, esetleg más, olyan összecsapásról, amely jól bemutathatná a korszak hadviselését. Korábban már írtam a fehérhegyi csatáról, és…..
A több hasonló gyűjtés után a címből talán már kitalálhattátok, mi következik ma. 25 kép:..
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
camell 2021.06.20 15:56:02
@omron: mégis mit kellett volna csinálniuk? Ott nincsenek ritkán lakott területek, ahol különösebb probléma nélkül le lehet lőni egy repülőt. Azért volt az aterv, hogy a tenger felett intézik el.
camell 2021.06.21 13:40:06
@omron: ha lelőnek egy repülőt, az nem marad egyben. Szélsőséges esetben a szétrepülő roncsok több négyzetkilométeres területén szóródnak szét.
A Formula-1 1994-es idényéről mindenkinek óhatatlanul is Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halála vagy az adelaide-i Schumacher-Hill ütközés jut eszébe. De ha mindez nem lett volna elég, számos olyan dolog történt még ebben az évben, amely nem épp pozitívan befolyásolta a sportról kialakult képet,…..
A raliban nagy hagyományai vannak a specialisták alkalmazásának, sokáig gyakori megoldás volt, hogy egy-egy autót olyan versenyző kapott meg, aki az adott versenyhelyszínt kitűnően ismerte, az útviszonyok mesterének számított. Jelenleg a világbajnokságon csak a Hyundai él a lehetőséggel, a harmadik…..
camell 2020.10.16 08:43:35