Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fromdtod

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy nemzeti program és a nemzeti identitás tárgyává maga a nemzet válik ( = nemzeti öncélúság), az a nemzet eredeti funkciójának teljes (és roppant veszélyes) félreértését mutatja. A nemzetek az emberi együttélés hatékonyságának javítását szolgálták, mióta -- a XVIII. század elejétől kezdve…..
fromdtod 2020.02.01 12:31:44
Mezolitikum BEJEGYZÉS 2019.12.08. 2019.12.08 14:18:55
Innen meg egy kis /egyik oldalán éles/ szakócának.És a jobb oldalán ott az IZÉ /!!!/ Kis kupac rákövesedett anyag,kis kőzetszemcsék, darabkák vannak beleragadva, belekövesedve.Csak nem ez a híres nyírfakéreg kátrány őskori  ragasztó!??? Akkor pedig szén is van benne! Ha érdekelne valakit, akinek…..
Nem úsztuk meg ezt a hétvégét se izzadt hónalj nélkül...
Nem is olyan rég láttuk, hogy milyen menő hely volt a mai Szerbia a római korban - de nem ez volt a terület első fénykora. Most még mélyebbre merülünk a múltnak kútjában, olyan mélyre, hogy alig látunk ki - viszont megnézzük Európa első városait.  Hardcore régészet-fanok előnyben...
Szabó Vivien Neked mi jut eszedbe először Svédországgal kapcsolatban? Fenyvesekből előbukkanó bárgyú rénszarvasok? Volvo kombival közlekedő családok? Szőke szingli csajok, szakállas félistenek? Igen-igen, egészen jó helyen jársz! Mielőtt ide költöztem én is pont ilyen kategóriák mentén…..
fromdtod 2016.08.08 16:20:29
@dr. mesterseges szinezek: Erről mindig Hofi jut eszembe: "Magyarországon analfabéta nincs.... összeírva!!!!" mondta valamikor a 70-s években...
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
szerző: Vas Zoltán, rajz: Szőke Viktória A sárga-fekete egyenruhás társas darazsakat azok is ismerik, akik kevéssé vannak otthon a rovarok világában. Gyakran túlzott félelem vagy ellenszenv célpontjai. Ennek oka a rettegett “darázscsípés” – amely kifejezés alighanem súlyosan sértő lenne egy darázs…..
           Az Orbán-rezsim névadója ma elutasította Angela Merkel "morális imperializmusát" ( A morális imperializmus azt jelenti, hogy bizonyos országok, tipikusan a gyarmatosítók, megpróbálták erkölcsi előírásaikat rákényszeríteni más országok lakóira).        …..
fromdtod 2015.09.25 09:15:17
Az lehet, hogy semmit nem tudok a politikáról, a törvényekről vagy a bevándorlási szabályozásokról, és fingom sincs az alapvető ideológiai kérdésekről, de azt tudom, hogy az országot ellepik a kurva kanadaiak, és tenni akarok valamit ellenük. Basszuk halálra mindet! (Mr.…..
fromdtod 2015.09.24 13:05:25
@Hóhér az utolsó barátod: Mi bajod a kinaiakkal?
Szabó Tibor Benjámin a hvg-ben intézett nyílt levelet L. Simon László NKA-elnökhöz a könyvszakma megmentéséért könyörögve. (A címbeli irodalmi képzavart tőle kölcsönöztem, ha kéri, szívesen visszaadom.) Szabó úgy ítéli meg, hogy a könyvszakma most már csak…..
Örülünk, Vincent? Lejt a pálya 2014.02.18 21:56:37
A közvélemény-kutatók szerint a Fidesz jelentős előnnyel vág neki a 2014. áprilisi országgyűlési választásnak. „Úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen” — mondta 2012 júliusában Orbán Viktor, de aztán…..
fromdtod 2014.02.19 09:35:40
@Kettes: Az a baj, hogy ezt a morzét nem bírtam értelmezni, de gondolom nem is kell. A még nagyobb baj az, hogy Orbithunak csomó dologban igaza van.
pl.: Hol a baloldali Cöf? Hol a civil hálózata a baloldalnak? Aki kiteheti a plagátokat.
Ha a baloldal lenne fölényben, akkor a töredékszavazatok kezelése neki lenne jó.
A bal kommunikáció meg annyira szar, hogy azt már megemlíteni is ciki, mert már annyian mondták. Míg a fidesz "harcol", addig ők miért nem a "békéről" beszélnek. Összefogás kompromisszumkészséget jelent. Mindenkivel megbeszéljük a dolgot. Mindenki véleményét beépítjük... Stb... Szerintem még egy kommunikációs szakemberre sincs pénzük sajnos....
fromdtod 2014.02.19 10:18:29
@OoOoOo: Nem értelek? Mit prédikálok? Ez a baj óóóó, hogy annyi kultúrálatlan ember van a világon.
fromdtod 2014.02.19 10:23:10
@Kettes: Teljesen igazad van. De. Mert mindig van de. Én sem vallom, hogy a cél szentesíti az eszközt. De eszköz kell. És én nem látom hogy lenne bármilyen eszköze a baloldalnak. (még olyan se, amilyen lehetne neki).
Door to door kampány.. Bullshit. Ki fog járni.... Nem érződik a tömeg mögöttük. Nem baj ha nincs, csak érződjön...
(a szerkesztő megjegyzése:) ..
fromdtod 2014.02.03 12:42:43
@ámbátor: Azt ugye nem gondoljuk, hogy nincs olyan szocialista képviselő, akinek van számlája svájcban. Persze hogy van. Sztem mszp még nem tudja, hogy mit tud a fidesz. És ugye a bajai ügyből megtanulhatták, hogy gyorsan tagadni nem jó.
Különben a véleményem az, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Csak kellene már valamivel...
A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint, a kormányzat 2014. március 19-én, a német megszállás hetvenedik évfordulóján tervezi felavatni a szobrot, amely oly módon kíván emléket állítani a magyar Holokauszt áldozatainak, hogy azt sejteti: kizárólag a…..
fromdtod 2014.01.05 16:22:26
@M426: Ha valaki nagyszerű dolgot csinált (mint a felsoroltak), akikkel egyetlen közös tulajdonságod, hogy magyarok, és büszke vagy rá, akkor miért nem szégyelled magad Szálasi miatt, akivel szintén egyetlen közös tulajdonságod, hogy magyarok vagytok?
Adjunk még a karácsonyi hangulatnak! Azért megnyugtató a tudat, hogy már akkor sem vette mindenki komolyan.A Race-szel világhírnévre törő osztrák alakulat 1994-ben ezzel mutatott fricskát önmagának és korának.Ha tudnád milyen volt a Last Christmas… hálás volnál érte! és…..
fromdtod 2013.12.26 08:57:13
Amikor az első évaddal bemutatkozott a Homeland, kicsit óvatos voltam, legalábbis az első pár epizód erejéig, mert nem tudtam elképzelni Claire Danes-t CIA-ügynöknek, Danien Lewist meg amerikai tengerészgyalogosnak. Mandy Patinkint viszont simán bevettem CIA-főnöknek, mert a pali…..
        A színház semmi másról nem szólhat, csak a színházról magáról. Az embernek van szerve a hallásra, a látásra, a szaglásra, van valamiféle szerve a színházra is. Nem születünk ezzel a szervvel, de kialakul bennünk, ahogy kialakulnak más furcsa szervek…..
fromdtod 2013.05.26 06:58:12
@ámbátor: Jó tudni, hogy nem egyedül vagyok a véleményemmel. Eddig is sejtettem, csak nem tudtam....
Mert a moziból kijövet húsz percig csak hisztérikus röhögésre tellett tőlem, valamint arra az egy szál mondatra, hogy mi ez a szar? De most komolyan. Esküszöm, számtalan alkalommal néztem már el kisebb-nagyobb logikai bakikat úgy egyáltalán filmben, könyvben, sorozatban, szóval…..
Idén tavasszal, az észak-koreai atomháború paráztatás közepén egy hetet töltött a BBC a világ legorwellibb államában. Mivel az országba újságírók nem mehetnek be, "álruhában", egy hivatalos turistaúton vett részt az angol tévé tudósítója és operatőre. A disszidenseket,…..
fromdtod 2013.05.19 22:55:20
@Karmadealer: Gratulálok. Nagyon jól beszélsz. Bocs hogy szembedicsérlek.

A dokumentumfilm viszont tényleg egy szar. Gyakorlatilag 3-4 új bevágást kapunk Észak Koreáról. A többit már látható volt többször is más forrásokból.
A "Budapesten minden rossz" típusú morgolódók egyik állandó témája volt, hogy miért nem képesek megtanulni nálunk az emberek, hogy jobboldalon állunk a mozgólépcsőn, hogy baloldalt gyorsabban  lehessen haladni (vesd össze autópályák leálló-, külső és belősávja). Nos a…..
A budai fonódó villamos projekt április 3-i fórumáról számolt be nekünk egy Margit körúton élő olvasónk.   Sajnos kevesen jöttek el a Marczibányi téri szabadidőközpontba szervezett fórumra - a terem félig sem telt meg. A projekt képviselői majd' két órán át…..
Örülünk, Vincent? Esti mese 2013.04.05 19:15:00
Nem ígérjük, hogy rendszeresen jelentkező rovatunk lesz, talán a szeszélyes április teszi, de most kaptok egy esti mesét, mert jó kisgyerekek voltatok ... A hajtás után felnőtt tartalom következik... ..de nem adult kategória :-P A poszt apropója, a ma kezdődő Titanic…..
fromdtod 2013.04.05 21:36:35
@Dr. jenőke (jenőke): Értem. És olvastam a magyar verzióról korábban már (teljesen laikusként). Igazából elég gyengére sikerült mondatommal azt próbáltam mondani, hogy ahol az államtól várunk pénzt, ott elkerülhetetlen az elkurvulás... Semmi értelme tiszta és egyenes kialakítást várni egy állami elosztó rendszertől. Akkor már inkább ne legyen filmgyártás itthon. De ugyanez vonatkozik a kultúra más területeire. De pl. a sport is ilyen.
Az idők során sok mindent látott már a vatikáni trónszék. Legek és legendák a pápaság történetéből, amely bizonyítják, hogy még Jézus földi helytartója is csak egy ember. Nagyításért kattints a képre! ..
Úgy tűnik a hírös magyar kettős mérce nem áll meg Trianonnál, és a magyarosításnál, már popsit sem úgy fog a magyar, mint a szlovák. Az egyik már meg sem történt, a másik meg tahó paraszt. Szexuális zaklatással és rasszista támadással vádolták meg Hetényi Zoltánt, a…..