Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RoDRigueZ

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A - nem hivatalos - lista ezúttal is a hazai közforgalmú közlekedésben (is) résztvevő autóbuszokat tartalmazza:Hajdú Volán: 1 db Irisbus CrosswayPanoráma Tourist (Jászkun Volán alvállalkozás): 8 db Credo EC12 és 2 db IC12Kapos Volán / Barcsi- és Pogányvölgyi Többcélú…..
Az előző cikkemben már megismerkedhetettek az Ikarus EAG-okkal. Próbáltam olyan típusokat leírni, melyek hazánkban is fellelhetőek. Ezen típusok közül néhány példánnyal az Agria Volán Zrt. járműparkjában is képviseltetik magukat. Elsőként a két 396.27-es érkezett a…..
Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyárat (EAG) 1989-ben alapították. A két alapító cég a Mogürt és az Ikarus Karosszéria- és Járműgyár volt. Az alapítás után 3 évvel a Bayalnak is sikerült részesedést szereznie a vállalatban. Az első olyan típus, mely tisztán a belföldi igényekhez…..
1961. január 1.-ig három autóközlekedési vállalat volt a megyében, melyet ekkor összevontak és a 3.sz AKÖV nevet kapta. A 60-as években nagy beruházásokba fogott a cég. Ekkor épültek ugyanis a mai napig látható Volán-telepek, illetve autóbusz-állomások. Ezen építkezések,…..
2010. január 12.-e óta sztájkol 24 (?) BKV-s szakszervezet. A sztájk azóta is töretlenül folytatódik. A BKV jópár alvállalkozással kötött szerződést a pótlásról, az elégséges szolgáltatásért. Ezen cégek többek közt a T&J, a Volánbusz, a Hatvani-, Nógrád- és Vértes…..
1961-1990-ig a 34. számú AKÖV látta el egész Heves megyét tömegközlekedéssel. 1962-től a cég székhelye Egerben volt, de üzemegységekre bontva működött. 1984-ben megkapta a Mátra volán nevet, még mindig egri központtal, megyei vállalatként. 1990-től az egri és a hatvani…..
A '80-as évek első felében, mikor megalakult a Mátra Volán, még nem sokan gondolták volna, hogy ~10 év múlva már csak Gyöngyös és térségére terjed majd ki ez a cég. Eger és Hatvan térségét az Agria, illetve a Hatvani Volán látja el a '90-es évek közepétől…..
Elindultunk. Ez az oldal elsősorban tömegközlekedési eszközökkel fog foglalkozni, leginkább buszokról, villamosokról, trolikról, metrókról valamint időnként teherautókról szoló cikkekkel, hírekkel találkozhattok majd a továbbiakban.Kedvcsinálónak néhány kép: ..