Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyuriakien

591 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja pakolás közben előkerült nagymamám több mint 40 éves homokórája, ami kimondottan a telefonálás hosszát volt hivatott mérni, három perces egységekben. Hogy miért is? Én is csak homályosan emlékeztem a történetkre. Egy fotót kitettem a Telefonközpont Facebook oldalára és a…..
A 15 éven felüli magyar internetezők kétharmadának van okostelefonja, szintén kétharmaduk rendelkezik laptoppal/notebookkal. A netezők negyede tablet tulajdonos. Mindhárom eszköz penetrációja nőtt 2015-höz képest: a laptopoké/notebookoké 10, az okostelefonoké 9, míg a tabletek penetrációja 1…..
Ma (kedden) dönt az Európai Parlament a netsemlegességről, illetve a roaming díjak eltörléséről. A z EU-s roaming díjak eszerint 2017 nyarától szűnnek meg, de előbb  2016 nyarán még csökkennek majd a maximális tarifák. A „barangolási” díjak felső plafonját évek óta…..
Sajnos sem nyelvész, sem helyesírás-guru nem vagyok, így nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a „Magyar helyesírás szabályai” című bestseller olvasásába. Kicsit kevés benne a cselekmény, de sok a szó és a szabály és mindez útbaigazít útba igazít. Eleinte…..
A következő generációs mobiltelefon - amely várhatóan az okostelefon elnevezés mintájára, szupertelefonként (superphone) lesz ismert - már öt év múlva megjelenik, és forradalmasítani fogja az életünket – mondta el Wang Yanmin, a Huawei régiós fogyasztói üzletágának…..
Három autógyár, az Audi, a BMW és a Daimler hétfő reggel bejelentette, hogy együttesen megveszik a Nokia térképészeti bizniszét, a HERE-t. A három cégnek egyforma részesedése lesz a HERE-ben, amely a jövőben független cégként működik majd. A közös közlemény szerint a…..
Ömlenek a jöbbnál jobb hírek Barcelónából az újabbnál újabb telefonokról, de be kell vallanom, nálam eddig az IKEA a nyerő. Nem mintha a Samsung, Sony, HTC, valamint stb újdonságok nem izgatnának, de az  IKEA azt jelentette be, hogy új kollekciójába vezeték nélküli…..
gyuriakien 2015.03.03 09:13:46
@midnight coder: A mai eszközök (mobiltelefonok) közül tényleg kevés használ vezeték nélküli töltőt, de az iparági trendek azt jelzik, hogy egyre több fog ilyet használni, szerintem leginkább azért, mert kényelmes. Amikor a jelenlegi telefonomat vettem lehetett volna hozzá vásárolni ilyen töltőt+a töltésre alkalmas hátlapot. a kettő együtt úgy 30 ezer forint lett volna, ennyit nyilván nem adtam ki érte. ugyanakkor ha néhány ezer forintos többletért be lenne építve egy ilyen "töltőpont" az íróasztalba, az némileg más helyzet lenne, különösen amikor a telefon már nem igényel külön beruházást a megoldáshoz. Egyébként például az okosórák is ilyen töltést használnak, s ahogy az alább linkelt cikk mondja, az elektromos fogkefék, vagy egyes borotvák is.

A link egy tavalyi origo.hu cikkre visz, ebben esik szól a veszteségről, sok más érdekességről is.

www.origo.hu/techbazis/20140122-mikor-felejthetjuk-el-vegre-a-drotokat.html

Vagyis én tényleg egy jó pontot adok az IKEÁnak. :)
"Kiaknázatlan digitális eszközök és szolgáltatások" címmel adott ki közleményt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a közleményből az derül ki, hogy a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató, a DESI (Digital Economy and Society…..
Őrületes, döbbenetes... ezek a szavak jutnak az eszembe az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentését olvasva. Szolgáltatók figyelem, kiderült, hogy az okostelefon felhasználók elsősorban jelentős adatkedvezményre vágynak a kombinált előfizetői csomagok keretében, de nagy az…..
Mások írták rovat: A legnagyobb hazai szolgáltatók a várható új mobilpiaci szereplő és a virtuális szolgáltatók miatt további, éleződő versenyre számítanak jövőre. A fejlesztések középpontjában pedig a széles sáv és az ezen elérhető szolgáltatások állnak majd, írja…..
„Médiafogyasztással a megkérdezettek a saját bevallásuk alapján hétköznaponként átlagosan napi 7,1, hétvégéken napi 4,8 órát töltenek, az  internethasználat átlagos mennyisége (ideje - Telefonközpont) a teljes népességre vetítve hétköznaponként egy-másfél óra,…..
"Előfizetőnki várhatóan többet tévéznek az ünnepekkor és az idő legjavában filmeket néznek majd a családdal közösen" -  UPC Direct műholdas tévészolgáltató nemrégiben közölt kutatása szerinti hír annyira azért nem meglepő, hisz ha a család tévézik, mi mást nézne…..
A magyarországi mobilpiacról viszonylag kevés konkrét és nyilvánosan elérhető adat jelenik meg, így mindig örömteli, amikor egy cég - nyilván saját jól felfogott érdekei miatt - egy viszonylag precíz és friss számot közöl. Most a Huawei lépett egyet elmondván, hogy a 2014…..
gyuriakien 2014.12.17 09:36:52
@Ytse: Kösz!
Ahogy a Telefonközpont Facebook oldalán már megígértük, itt a Honor 6 tesztje, vagy inkább bemutatója. Rég nem volt nálam teszt-telefon,így jól esett egy újdonságot nyomkodni, nézegetni, kipróbálni - és nem is bántam meg.  Tokok a telóhoz az Aliexpressen... naná, hogy…..
Hagyományos TV helyett streaming, intelligens gépek és polgárok - városok - és gondolatátvitel. A távolinak tűnő, de közeli jövőbe repít az Ericsson ConsumerLab friss kutatása, amely szerint az elkövetkező évek legfontosabb trendjei: 1. A jövő a streamingé. A…..
Meglehetősen részletes összefoglaló az Indextől - hogyan, milyen szempontok alapján vegyünk telefont Karácsonyra - kis kiegészítéssel. Sok mindent érdemes mérlegelni, s a kérdések többségében remek támpontokat tartalmaz a cikk.Amit még talán érdemes figyelembe venni, hogy…..
gyuriakien 2014.12.09 11:41:51
@Ződ2000: Természetesen az ár csak egy szempont, de fontos. Ugyanakkor szerintem a linkelt cikk számos olyan tényezőt mutat be, ami alapján könnyebben lehet választani egy adott árkategórián belül. (Személy szerint Note3-at használok, esetemben minden kritériumnak megfelel - így én (okos)telefonnak tartom. Bár nyilván lehet vitatkozni azon, hogy ez - illetve a Note4 - most éppen okostelefon, vagy phablet, esetleg péklapát :)
A pénztárnál: Kártyával, kápével, vagy utalvánnyal fizet? Kártyával... pillanat keresem... igen, tessék... Zöldgomb, pinkód, zöldgomb... Hűségkártyája van? Igen... keresem... hoppá, nincs nálam... Na akkor most nem kap "pöttyöket"... Ó de kár, megint kitettem úgy tűnik...…..
Amerikában a mobil megelőzte a tévét, a legfrissebb adatok szerint ugyanis már több időt töltenek a nézők a mobiljuk képernyője felé fordulva, mint amennyi időt tévéznek - derül ki Flurry legújabb kimutatásából. A kép csak illusztráció - forrás Az USA-ban a…..
Több mint 200 ezer SIM-kártyát adott el a Magyarországon két és fél éve indult Tesco Mobile, a társaság ezzel afeltöltőkártyás piacon 1,5 százalékos részesedést ért el - mondták el a cég vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón.     A feltöltőkártyák aránya…..
Jövőre lesz internetadó? Orbán Viktor:  "szerintem nem". De akkor miért vonták vissza eddig az erről szóló előterjesztést? Arra a kérdésre, hogy jövőre lehet-e internetadó, azt válaszolta: "szerintem nem". Megerősítette: a távközlési adó kiterjesztését levették a…..
Most nem lesz, jön viszont a nemzeti konzultáció Orbán Viktor miniszterelnök, Kossuth Rádió: A távközlést adóztatjuk, a távközlés áthúzódik az internetre, akkor amit nem tudunk ott beszedni, szedjük be itt. A szolgáltatóknak kell fizetni, a szolgáltatók tiltakoztak, mert…..
A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést - közölte az NMHH…..
Új adót vezet be a kormány, az ediggi távközlési adó ugyanis kibővül az internetadóval, aminek mértéke megkezdett gigabájtonként 150 Ft. Mivel már számtaan cikk megjelent erről, csak rögzítsük a tényt: 2014.október 21. kedd. Orsolya napja.   Pár cikk a…..
Telefonközpont 1 perc a neten 2014.10.14 19:50:09
Egy perc, 60 másodperc - mire elég? Van akinek 100 méter úszásra, 400 méter futásra még sok is, de lássuk be, messze nem ez az átlag. Ugyanakkor 1 perc alatt képesek vagyunk (mi internetezők) elküldeni 173,5 millió emailt, kiosztani 2,7 millió like-ot a Facebookon, megnézni 118 ezer…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok elnyerésére május 22-én kiírt pályázati eljárás során mind a négy pályázót nyilvántartásba vette.  Ezzel a pályázatok…..