Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna szerint

114 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az történt, hogy Szlovákiában még az érettségi napja előtt kikerültek a facebookra az angol írásbeli érettségi feladatai, és nem csak a feladatai, de a megoldások is: ennek ellenére nem érvénytelenítették az érettségit visszamenőleg. "Itt vannak az érettségi…..
Az érettségi ideje vészesen közeledik, és nem szeretnék panaszkodni, hogy „jajj, de rémesen haladok", de az igazság az, minél többet olvasok egy-egy témáról (most éppen a középkori egyházba vagyok belebonyolódva), annál inkább az az érzés üldöz, hogy műveletlen…..
Mint azt az előző bejegyzésben írtam: szakonként eltérőek az álláspontok és elképzelések a külföldi munkáról. Alább a különböző területeken tanulók véleményeibe-tapasztalataiba, és a szakok külföldi munkavállalással kapcsolatos tendenciába nyerhettek…..
Svédország bűvkörében engem is elkezdett foglalkoztatni a kérdés: mi lenne, ha a jövőben külföldön dolgoznék? Nyomozásom során aztán kiderült, szakmánként és szakonként eltérőek az álláspontok a külföldi munkavállalást tekintve, sőt az is, hogy nemcsak mi megyünk,…..
Tizenkilenc év boldogsága nehezedik rám, de most éppen a hegy tetején állok és magabiztosan tekintek körbe. Fent és lent hullámain lovagolok, és bár szeretném meglovagolni a középutat, nem félek a hullámvölgyektől sem ---- hiszen azok nélkül sosem érezhetném magamat olyan…..
Mielőtt eltűnésem okait taglalnám, először szeretnék kiáltani: itt a tavasz és minden virágzik!!!! A szellemem, mint bezárt palackból kibukkanó életigenlés tör fel a torkomon, úgy érzem hegyeket ölelne át és vízeséseken suhanna keresztül. Igen! Elűztük a telet…..
Az új oktatási törvény az eredeti tervek szerint már a 2011/2012-es tanévre hatással lesz, ám a jelenlegi helyzet szerint csak az új felsőoktatási törvényt fogadják el, a közoktatási még várathat magára - a 2011 első félévének munkarendjéből ugyanis hiányzik ennek a…..
Azok, akik e-felvételivel jelentkeztek, ne felejtsék el, hogy van még teendőjük a felvételivel kapcsolatban!Az e-jelentkezés véglegesítése után az OFI egy válasz e-mailben regisztrációs lapot küld a jelentkezőknek, amelyet kinyomtatva és aláírva február 28-ig kell postán…..
Ideje leállítnom magam a pörgéssel, tegnap már rám szóltak, hogy ez már túlzás, amennyit én a felvételiről beszélni tudok, halkítsam le a gombocskáimat... na, az egész annyiban sikeresen összejött, hogy bár a témától - felsőoktatás - nem tudtam eltérni, de legalább a…..
Megtörtént!!! Elküldtem a felvételi jelentkezésemet az e-felvételi rendszerével, és ezzel együtt az is eldőlt miből kell emelt szinten érettségiznem idén. Most még gyűjtöm az erőt az előttem álló hónapokra, és mély levegőt veszek, és hátradőlök. Döntöttem!!! Az…..
Anna szerint 2011.02.16 10:17:17
Én sem tudtam, nekem totál humbuknak tűnt sokáig, főleg, amikor olvastam a különböző fórumokon a véleményeket, hogy kábé bedobhatom a diplomámat majd a sutba, ha ezt választom, meg satöbbi :-) Szántam rá időt bőven, hogy utánanézzek, írtam is róla: tovabbtanulok.blog.hu/2011/02/03/nemzezkozi_tanulmanyok_szakok_testkozelbol

Amúgy, izgatna nagyon a diplomácia, de ebbe a körbe a legnehezebb bekerülni (erről meg itt: tovabbtanulok.blog.hu/2011/02/10/es_ha_diplomata_akarok_lenni), ami nekem sok mindent elárult, azok az álláshirdetések, ahol ilyen végzettséggel keresnek munkaerőt, pl. itt van egy: www.cvcentrum.hu/31744/nemzetkozi-uzletfejlesztesi-munkatars-budapest-job-center, eszerint a feladat:
A regionális kereskedelmi manager munkájának segítése az adminisztrációtól a stratégiai ötletelésig,
A regionális és magyarországi irodák működésének állapotfelmérése, folyamatok megismerése,
Célok együttes kitűzése és a megvalósításhoz szükséges feltételek fejlesztése
Folyamatos kapcsolattartás és együttműködés az irodák vezető munkatársaival, támogatás a fejlesztés során

Persze minden munkakör más, az biztos, hogy specializálódni kell adott munkára, amit meg majd csak a gyakorlat ad meg (és legjobb egy küldöldi gyakorlat, de legalább egy szemeszter pl. erasmussal küldöldön)
Ami még ma hátra volt, az az érettségi jelentkezés feladása, és ezt viszont már postai úton bonyolítottam le, aminek az lett az eredménye, hogy volt szerencsém átélni, micsoda forrongás övezi a felvételi jelentkezés utolsó napján a postahivatalokat. Jó nagy tömeg volt a Nyugati…..
Az elmúlt napok mélyre ásásainak az lett az eredménye, hogy sikerült beleképzelnem magam egy csomó új szerepbe, jobban mondva abba, hogy mi is leszek, ha nagy leszek. Itt van először is az idegenvezető tanfolyam, ami nagyon tetszik és mindenképpen szeretném kipróbálni magamat a…..
Itt az idő, hogy szembenézzek a legkínosabb kérdéssel: melyik szakra, mennyi pont szükséges ahhoz, hogy felvegyenek az állami képzésre? Az általam preferált szakoknál ugyanis óriási a verseny, a pontszámok mindenhol 400 felett vannak, ráadásként csökkentették a nyelvvizsgára…..
Ez jutott az eszembe tegnap, miközben az ágyban gondolkodtam nyitott szemmel azon, hogy akkor mégis: milyen szakra-szakokra adjam be a jelentkezésemet? Az éjjel melegébe burkolózva megengedtem magamnak, hogy jól elengedjem a fantáziámat, és felvonultassak bármilyen képet magam előtt:…..
A nemzetközi tanulmányok (előtte mint nemzetközi kapcsolatok futott) szak a kommunikáció médiához hasonlóan divatszakká nőtte mi magát az elmúlt években, miközben sokak illetik azzal, hogy „napközis szak", ami hiába multidiszciplináris, nem jó semmire. Mire jó ez a…..
Mégis, mi fán terem egy andragógus? Rejtélyes elnevezés, elsőre valamilyen természettudománnyal foglalkozó tudós vagy kutató képe jelenik meg előttem - miközben jól tudjuk köze nincs a szakmának ehhez a felvillanó képhez. Az andragógia is igen kedvelt szakká nőtte ki magát az…..
Közeledik a jelentkzési határidő, és számításba kell venni, milyen módon adjuk be a jövőnket eldöntő papírokat. Lehet hagyományos úton, postán és lehet interneten keresztül... Ami biztos, mindkét esetben számtalan apróságra kell figyelni, így mielőtt belevágunk szenteljünk…..
Anna szerint 2011.02.08 16:04:17
Ugye, hogy megszépültem? Márimint a blogom :-) Küldök hatalmas puszikat drága barátnőmnek, akinek a változás köszönhető, és aki nélkül most nem mosolyogna a fejlécről Anna és az ő Luca cicája. Újra és újra fel kell jönnöm a blogomra, hogy megcsodáljam - írásra csábít…..
A Felvi.hu statisztikája szerint 2010-ben az alábbi szakok voltak a legnépszerűbbek a jelentkezők körében: turizmus-vendéglátás, gazdálkodási és menedzsment, jogász, mérnök-informatikus, pénzügy és számvitel, gépészmérnöki, nemzetközi gazdálkodás, kommunikáció és…..
Ha, már beszéltünk a nemzetközi tanulmányokról, nem feledkezhetünk el az anglisztikáról sem, amely már önmagában egyfajta specializációja a nemzetközi tanulmányoknak, azaz, aki valóban a nemzetközi érában akar dolgozni, érdemes ezen a szakon is elgondolkoznia. Sokan vannak,…..
Mindattól, ami történik velem az elmúlt időben, új inspirációkat érzek. Eleinte féltem, hogy ez az új irány, ez a fiú fenekestül felforgatja az életem (ami igaz is), de közben azt kell látnom, hogy minden megy a maga útján. Hozzá közeledem, a másiktól pedig távolodom, de nem…..
Miközben írtuk az előző poszot, Ádám mást sem csinált mellettem, mint nyomozott a különböző tanárok és a szakon tanuló, vagy tanult diákok után. Alább egy kis egyveleg a kutatás eredményeképpen.  Kodolányi OPEN STAGE az Alcatrazban Pély Barna Jazz ének tanácsai (ez…..
Úgy van rendjén, ha ezt a szakot - aminek a leírását Ádámnak köszönhetitek - veszem a sor elejére, hiszen bár viszonylag keveseket érint, fontos szak, amelyet ráadásul csak két helyen oktatnak az országban: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Kodolányin. Az Educatiora is…..
Ahogy közeleg a felvételi lapok leadásának időszaka, nő bennem a feszültség és az igény arra nézve, hogy reálisan felmérjem, melyik szak mire lesz jó az életben. A tapasztaltom az, hogy egyre több a divatosan hangzó és trendi szak, mint például a nemzetközi kapcsolatok, vagy a…..
Ezen a kérdésen már egy ideje töröm a fejem, de a mostani beszélgetéseim aztán végképp arra sarkalltak, hogy mélyebben elemezzem a kérdést. Körülnéztem magam körül, és kérdezgettem az embereket, hogy őket mennyire befolyásolta a szüleik pályája abban, hogy mivé lettek,…..