Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Semper Fidelis

0 bejegyzést írt és 1283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A repülés egy csodálatos élmény. De vajon ismerjük-e az íratlan szabályait? Ebben a cikkben feltárjuk a repülés rejtett etikettjét, amelyet minden utasnak ismernie kell. Ezek íratlan szabályok, sokan nem törődnek velük, és mások élményét rontják el, legyen szó a repülőgépen való viselkedésről, a…..
20 fotó a mai tematikus válogatásban. A közel hetven évet élt kommunista birodalom pillanatképei. 1919. Kommunistaellenes (antibolsevista) kozák harcosok az orosz polgárháborúban..
Semper Fidelis 2024.01.22 13:16:51
@¿Qué tapas hay?: "Elektronyika SzP-01"

Nekünk volt gyerekkoromban(jó régen volt, 45 vagyok). Rázott, ha nem a műbőr részen fogtad meg a kilincset, viszont jó nagy volt a beltere. Persze forgótányérról nem lehetett akkor még álmodni :)
                       Posztolónk sok csalódás után szeretne végre tisztán látni a nők terén, és bár erősen általánosít, annak okát keresi, miért fut bele mindig ugyanabba a nőtípusba? Esetleg ő szúr el valamit, csak nem veszi észre?                                   Fedezd fel és használd!…..
                       A pasi idősebb, társasági lény, megtalálta helyét a világban, melyben magabiztosan is mozog, még vitorlázni is szeret. Ám a barátnője mindennek az ellenkezője, aki most azon tépelődik, hogy a sok különbség fog-e majd később véget vetni ennek a kapcsolatnak.              …..
Semper Fidelis 2023.08.09 12:14:07
@God Harald: Pontosan.
                       Hogy minek is hét év után még mindig összejárni volt pasikkal, azt Levélírónk se tudja, de valahogy nem képesek szabadulni egymástól. A kialakult helyzetben nagy szerepet játszik az is, hogy a közös barátok a szakításuk után is ugyanazok maradtak, akik előtt az ex ma is…..
                       „Azt is szereti hangoztatni, hogy néha jobb hazudni. Ha rákérdezek nyomatékosan, hogy ezeket komolyan gondolja-e, hisztisnek állít be” – Levélírónk pasija utálja a melóját, mert többnyire kiszolgálnia kell, ő márpedig nem szolgalélek, hanem büszke ember. Az ebből fakadó…..
Január elején jött a hír, hogy az Európai Bizottság felfüggeszti az Erasmus és a Horizont programot. A magyar kormány és a propagandasakálok erre elkezdtek visítani, mint egy sötétben inzultált hölgy. Kezdte a Navracsics úr, aki rendkívül európai módon érthetetlennek nevezte a döntést. Folytatta a…..
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
Kezd visszakúszni ez a nyomorult covid. Ha nem akarjuk, hogy tavaszra legyen újabb tizenötezer halott, talán tenni kellene ellene. Most maszk nélkül rohangálnak a népek a plázákban, tömegközlekedésen, hivatalokban. Terjed a feztőzés stikában rendesen. A drága jó magyarok és kormányuk valahogy…..
Semper Fidelis 2022.11.01 06:45:43
@Ééén vagyokh azz, a Púúúzó!: Kíváncsi lennék, élőben rám mernél-e egyáltalán köszönni. Hülyegyerek. Amúgy meg tegyél fel maszkot. Mondjuk 10-et.
III. György király legkisebb gyermeke, Amelia hercegnő 1783. augusztus 7-én született a királyi pár 15. gyermekeként. Születését beárnyékolta, hogy nem sokkal korábban hunyt el két legkisebb bátyja, Octavius és Alfred, akik a himlőoltás áldozatai lettek. Ebbe a felzaklatott családi körbe érkezett…..
                       A pasi csak ígérgeti, hogy majd bemutatja Posztolónkat a szülőknek, barátoknak, de eddig még nem került erre sor, és egyre több jel mutat arra, hogy már nem is fog, mert valószínűleg csak egy szórakozási lehetőséget lát ebben a kapcsolatban.                              …..
Semper Fidelis 2022.09.30 11:50:40
Nagy Sándor halála után, egyik hadvezére, Ptolemaiosz meghódította Egyiptomot és dinasztiát alapított, s XII. Ptolemaiosz fáraó egyik gyermeke lett Kleopátra, akinek még két lánytestvére és két öccse született. Mivel az uralkodónőket az ókori Egyiptomban nem illették meg a királynak kijáró…..
Nagy bűvészmutatványra készül az Orbán-kormány, hiszen a felszínen meg kell őriznie harsány nyugatellenes és csendes oroszbarát kommunikációját, miközben szinte minden szankciót megszavaz, melyeket az EU kiszab az agresszorral szemben. Az utolsó nagy próbatétel a gáz- és olajembargó kérdése, melyet…..
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
A kép Leonardo da Vinci és Mike közös munkája   Jézust elárulták, majd háromszor is megtagadták az utolsó vacsora éjszakáján. Igaz ugyan, hogy Márki-Zay Péterben nem sokan látták a megváltót, s talán saját magán kívül senki más nem hasonlította a Názáretihez, ám tény, hogy az utolsó éjszakán őt is…..
Semper Fidelis 2022.04.14 07:15:45
@birkamenet: Ma is írd le 200x, hogy birka, legalább plasztikusan látszik, hogy miért buktatok ekkorát. Vissza kellene kicsit venni az arcból.
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Semper Fidelis 2022.04.09 07:13:03
@birkamenet: Ameddig ilyen okádék stílusban írók vannak a túloldalon, addig Orbánnak nincs mitöl félnie. Semmit nem tanultál április 3-ból.
A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt…..
Semper Fidelis 2022.04.08 16:28:55
Semper Fidelis 2022.04.08 21:41:57
@taga20: szar lehet most neked, megint szívtatok, most is csak gyalázkodásra futja az européer demokratikus hozzáállásodból. Nézzél tükörbe, ott a válasz miért kerültetek szopóágra. Megint.
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
A fejlett világban egyre gyakoribb az ún. gray divorce, az ezüst válás. Nem csak harmincas, negyvenes, hanem 50+-os házaspárok is dönthetnek úgy, hogy mégsem együtt folytatják. Sokak számára ez a pillanat akkor jön el, ha már úgymond kirepültek a gyerekek, és az eddig élettel teli fészek hirtelen…..
Semper Fidelis 2021.09.04 21:44:01
@Semper Fidelis: házasság alatt is magam mosogattam, nem a feleségem, meg én is takarítottam jórészt....
Semper Fidelis 2021.09.05 14:52:48
@Magányos Farkas_: A feleségemmel vasárnap fogunk szétköltözni. Már alig várom. Inkább egyedül, mint vele.
Semper Fidelis 2021.11.28 06:39:16
@Billy Hill: Sokat futottam, az első egy hónap nem is volt vészes. Most viszont nagyon rossz. Főleg, hogy kiderültek a feleségem mocskosságai, hogy már régóta csalt a szemét. Az egómat csúnyán a földbe döngölte, pszichológushoz járok.
Látszólag nincs azzal semmi gond, ha az ember hisz a lelki társ intézményében. Valamiben csak kell hinni... Egyesek vallásosak, mások egy ideológiára esküsznek (esetleg egyszerre a kettő), hihetünk a földönkívüliekben, a gyíkemberekben, és még sok minden másban, szóval miért pont a lelki társ lenne…..
Semper Fidelis 2021.11.28 06:26:13
@Cpt. Flint: Nagyon igazad van.
A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy…..
Semper Fidelis 2021.11.10 06:28:39
„Ha ki akar lépni ebből a kapcsolatból, miért nem mondja meg nyíltan? Ha meg nem, akkor azt” - A türelem fontos erény, de csak észszerű határokon belül. A pasi lassan nem tudja már elfogadni a csaj indokait, mivel egyre semlegesebb magyarázatokkal jön.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Semper Fidelis 2021.10.06 19:25:18
Ha az asszony maximálisan elzárkózik a szexuális együttléttől, de felajánlj egy kiskaput a munkában kimerült urának, az jelenthet kompromisszumot, de azt is, hogy a nőnek van másvalakije erre a célra.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez…..
Semper Fidelis 2021.09.17 21:53:04
@satin: Ugyanezt akartam írni. Kukába vele.
„Szerintem a féltékenykedő ember inkább hajlamos a félrelépésre, így nyilvánul meg belőle” – A csaj simán otthagyhatná a pasiját, akivel 4 éve szenved, de mégsem teszi. Pedig semmi nem köti hozzá, és csak heti egyszer találkoznak. Posztolónkkal pedig sűrűbben.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..