Regisztráció Blogot indítok
Adatok
celle

136 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem a legégőbb a Bronnt alakító Jerome Flynn férfitestbe költözött Kylie Minogue-ja, de van még pár érdekesebb találat.   ..
Az előző részben kicsit ismerkedtünk a zsírok világával, most megnézzük, mi történik velük az anyagcserében. Ez a megközelítés azért nagyon fontos, mert sok étrendi irányzat hajlamos arra, hogy torzítsa a zsírokkal kapcsolatos tényeket, s erre alapozza saját ajánlásait. Az anyagcsere egyébként sem…..
Az igazi horror nem ajtók mögül előugró szörnyekkel és visongató vonósokkal ijesztget, hanem a tudatalattink homályából gyúr rémeket. Az alaktalan félelmek alakot öltenek és a borzongató történeteken keresztül megmutatkoznak előttünk, tematizálva, kibeszélve és oldva a…..
celle 2014.11.29 13:37:19
@Beyonder: Nem arról van szerintem szó, hogy megoldódott-e a konfliktus vagy sem, ugyanis itt nincs mit megoldani. Kezelni lehet, megérteni és elfogadni. A szörny ott lakik velük. Ez a film talán annak a krízisnek a története, ahogy az anya szembesül a létezésével, kénytelen tudomásul venni, hogy létezik, és hogy minél inkább tagadja, annál inkább uralkodik fölötte. Ugyanakkor szereti a fiát, és a fia feltétlen szeretete hat rá, ez az erő segít neki mellette "dönteni".
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
celle 2013.11.02 10:01:16
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Az biztos, hogy nem láttam a kiírást, tök simán fizettem kártyával, ráadásul mögöttem külföldiek álltak sorba, és szerintem elég jól el is boldogultak a pénztárossal, aki egyébként egy pasi volt, és eddig még nem láttam ott. Bár ez sokat nem jelent, havonta egyszer teszem tiszteletemet náluk...
celle 2013.11.02 11:39:00
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Oké, értem, világos. Köszi. :-)
Egy utazás lehet nagyon sokszínű - legyen szó tengerparti nyaralásról, városnézésről, természeti csodák és a helyi állatvilág felfedezéséről, de a célunk mindig ugyanaz: elszakadni a szürke hétköznapok fogságából. A Világutazó blog szerzője, Enikő írásain keresztül…..
celle 2013.03.02 17:40:59
@Qeki: Meg a könyv, a színház, a koncert, egy-egy belépő kiállításokra, múzeumokba, de még ha növényeket veszel, hogy nevelgesd és gyönyörködj bennük, attól is gazdagabbá válhatsz... Szerintem. Persze azért értem.
A Captain Obvious-medál eheti kitüntetettje egy Raven nevű sorozatgyilkos, aki éppen sitten ül, ahol, más dolga nem lévén, tévézik, és szakért az Investigation Discovery adó Dark Minds, azaz Sötét elmék című műsorában, amiben M. William Phelps író és John Kelly…..
celle 2013.02.01 08:25:43
@celle: És attól sem leszek - teszem azt -, a cukorbetegség szakértője, hogy cukorbeteg vagyok...
Napló kontemplál SzG 2013.01.25 19:03:32
Orbánnak lett B-terve. Most, hogy elfogadtuk a költségvetést 2013-ra, tulajdonképpen eltörölheti a keretszámokat. Nem értették meg a nyavalyás hallgatók, hogy nekik már jó, örüljenek, hogy nem lesz konkurencia? A HÖOK megsüketült, hiába parancsolta lábhoz? A tanári…..
celle 2012.12.16 10:22:37
Vastagbőr A törvény ingatag 2012.12.11 09:01:00
Aprócska történet, de benne van az egész kormányzás. A kormány 2011. december végén fogadta el a leginkább a Barroso-levél miatt ismert, ún. stabilitási törvényt, ami többek között kimondja (47.§ (6) bekezdés), hogy 2013-2015 között a költségvetési hiány nem lehet nagyobb…..
celle 2012.12.11 14:43:30
@Vidéki: Gratulálok! Sikerült a legocsmányabb, legvisszataszítóbb karaktert megtalálnod az összes Verdi-szereplő közül mondandód igazolásához. :-DD Egy gátlástalan, címeres gazembert idézel, aki fiatal lányokat ront meg, mert megteheti. Mert hatalma van.

Az alapmű címe egyébként Victor Hugotól így hangzik: A király mulat.
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
celle 2011.04.01 22:44:18
@cherryblossom: Nem, ez nem trükk, az agyad működik, amikor vált. :-) Ha nem így lenne, nem lehetne tudatosan váltani, pedig lehet.
Idézet, még Karácsony tájékáról:"Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását.Idézet, mostanából:Ha az Európai Unió…..
Napló kontemplál Reggel 2010.02.13 20:22:00
Bizonyos keresztnevekkel bizonyos dolgokat  például nem lehet megúszni, azt hiszem. Nem mintha annyira akaródzna, bár némely életkorok finnyássá, kényessé teszik az ember lányát, és jobban szereti, ha jó édes atyja hanyagolja az ilyenekkel. De kicsiként persze más. Akkor…..
Nehezen tudok ám betelni vele, de sose is ment könnyen. Olyan harmónia árad belőle, annyi elegancia! Végtelen könnyedség. Terápiás hatása van rám a fiatalembernek, úgy éljek, már amikor nem izgulom magam éppen halálra egy-egy meccs alatt.A videó kissé giccses, a zene…..
Napló kontemplál Juliskáék 2010.02.09 21:53:00
Minden mindennel összefügg, asszociációk sora az élet. Barátném legkedvencebbik barátja alkot most épp egy Juliskát - értse mindenki, ahogy akarja... nekem meg erről eszembe jutottak Grimmék, Engelbert Humperdinck meg a való világ kegyetelensége.Hosszú évekkel ezelőtt láttam az…..
Napló kontemplál Sűrű hétvége 2010.02.04 16:56:00
 Szombaton nagy hólapátolás és sűrű havazás, olyan igazi, óvodás kori érzésekkel és kutyaőrültködéssel; vasárnap is havazás immár lapátolás nélkül -a férfierő hazatért-, de a nosztalgia azért maradt. Lásd a fenti dalocskát! Megunhatatlan. Mindehhez még a…..
Napló kontemplál Massys 2010.01.30 11:46:00
Quentin Massys: Össze nem illő pár, 1525Szeretem Massyst. Hosszasan lehet bámulni és tanulmányozni a képeit. A groteszk meg úgysem állt tőlem távol soha. Amilyen durva és kíméletlen, máskor olyan finom és elegáns. Annyira jó, hogy kedvencet se tudok tőle választani. Így…..
Beszélgetek, mesélgetek mostanában, és közben furcsa emlékek kavarognak bennem időnként, néha különös, rég volt érzsek ütnek gyomorszájon pillanatokra. Felrémlik a remegős idegesség, a hascsikarós izgalom, a torokszorulás, a sajnálkozó jóindulat és kedves udvariasság,…..
Már reggel óta a Magnificatra gyúrtam. Johann Sebastian Bach zenéje mindig fölvidít, s mert tudom, hogy így lesz, már víg kedéllyel érkezem a koncertre. A tökéletes nap receptje: zárd Bachhal! Ez a muzsika csupa kacskaringós mégis szigorú matematika, egy hosszú-hosszú, szinte…..
Napló kontemplál Hetedik 2010.01.09 10:48:00
Beethoven: VII. szimfónia, első és második tétel, vezényel: Carlos Kleiber Érdekes élményben volt részem a minap. Keresgéltem a régi bakelitek között, hogy hol is, melyik lemezen lehet Beethoven VII. szimfóniája, amit annyit hallgattam kamaszkoromban, és nincs! Egyszerűen nem…..
Napló kontemplál Fricsay 2009.12.30 17:32:00
 Antonín Dvořák: IX. szimfónia, 2. tétel (részlet), vezényel: Fricsay FerencKevesen ismerik Fricsay Ferencet, én is csak azért figyeltem föl rá, mert Tamás bácsi annyit emlegette. Ő meg aztán tudta. Hogy micsoda zseniális ember és zenész volt, hogy Karajan elbújhatott volna…..
Napló kontemplál Ünnep 2009.12.25 13:10:35
  Giotto di Bondone: 17 jelenet Krisztus életéből: 1. Jézus születése, 1304-06. Én meg közben teljsen elfelejtettem békés, szép karácsonyt kívánni, ami azért valószínűleg egyáltalán nem véletlen, máshol szoktam az ilyesmit. Giotto és Bach azért mégis…..
BUDAPESTI WAGNER-NAPOK Az elmúlt hetekben adtunk a kultúrának! Rendesen. Wagner Ringjének utolsó két darabját, a Siegfriedet és az Az istenek alkonyát, a két új rendezést volt szerencsém látni a Művészetek Palotájában. Az előadások délután négykor kezdődtek, és este negyed…..
Napló kontemplál Lovecats 2009.12.12 22:28:00
Jamie Cullum és Katie Melua: Love CatsRég jártam erre... Most ennyihez volt kedvem. És hogy félreértés ne legyen: Jamie Cullum miatt.Ah We move like cagey tigersWe couldn't get closer than thisThe way we walkThe way we talkThe way we stalkThe way we kissWe slip through the streetsWhile…..
Napló kontemplál Orphée 2009.10.31 11:24:17
Gustave Moreau (1826 - 1898): Orfeusz Euridike sírján Körülbelül semmit sem csinálok mostanában, amiben aztán különösen el is fáradok. Az elmúlt pár nap kifejezetten nehezemre esett, nyilván szerepe volt ebben a kiválónak egyáltalán nem nevezhető időjárásnak is. Ezt a képet…..