Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hugabuga

12 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az internet társadalmi és kultúrális hatásai" tantárgyból írt dolgozatom, 5-öst ért. (k A múltban, ha valaki az emberek cselekedeteit akarta megérteni, hivatásos pszichológussá kellett válnia. Ma talán érdemesebb először számítógép-tudományi diplomát szerezni.…..
"A negyedik, a "sok ember beszél sokhoz", egyáltalán nem létezett az internet megjelenése előtt, ami – természetesen - üvegszáloptikán fut. Ez a kommunikációnk jelenti a homok negyedik korszakát.Vegyük azt, amit korábban a világról mondtam, hogy nem reagál…..
Ott tartok, ha beírok valamit a Google-be és a találati listán nem olvasható rögtön a válasz, szar volt a kulcsszó. Nem érdekel a weblap. 5:19 PM Feb 9th, twitter.com/angelday Kedves bátyám ajánlotta figyelmembe az OnPoint radio január 13-i adását, melyben Jaron Lanier programozó,…..
hugabuga 2010.02.17 20:19:13
@arnolfini: Igen, pont ezt értettem tartalom alatt.

A bitekké redukálódásról: a felhasználók szempontjából persze beszélhetünk élményszerzésről, de a másik oldalról igencsak bináris a létezésük, és nem csak technikailag. Pl. a Facebooknál maradva valaki vagy a barátunk, vagy nem, vagy tetszik valami, vagy nem... van korunk, nemünk, ami alapján a reklámokat kapjuk. Ez azért eléggé leegyszerűsíti a dolgokat.
Egyébként Lanier is gyakran mondogatja az interjú során, hogy ő továbbra is meg van elégedve az internettel, csak vannak ezek a bizonyos negatív vonatkozásai, de attól még összességében ez egy jó dolog. Ezzel én teljesen egyetértek:)

És nagyon hálás vagyok minden megosztott gondolatért és ötletért, amikben szerencsére minden eddig kapott kommentem bővelkedett, szóval ne tessék szerénykedni:) Én sem hiszem, hogy olyan mélyen szántó posztokat írnék, csak leírom, ami itt böngészés meg előadás hallgatás során rámragad.
hugabuga 2010.02.23 13:42:24
@eszkis: David Weinberger emlegeti is az interjú végén, ha jól emlékszem, hogy bármennyire is keskeny, azért ott van a hosszú farok :)
Jonathan Zittrain szerint az internetet különböző emberek megmagyarázhatatlan, ok nélküli jótettei működtetik. Akinek van rá 20 perce (és némi angoltudása), mindenképpen nézze meg a következő TED Talk videót, már csak a stílusa miatt is megéri. A legjobb dolgok a neten…..
hugabuga 2010.01.06 17:20:13
@illissius: érdekes lenne, ha lenne erre is egy mutató. van egy olyan érzésem, hogy kis országunk segítőkészségből valahol a lista végén kullogna.
de nekem szerencsém van a jófej kommentelőimmel:)
hugabuga 2010.02.16 13:52:29
@arnolfini: Szerintem manapság épphogy igen keveset hallani elemi moralitásról, ezért annyira nagy szám hogy pont az anonimitásának (meg egyebeknek) köszönhetően "lazább erkölcsű" (értsd kegyetlenebb) interneten találni rá ilyen szép példákat.

A gyorsabb eredmény meg kapcsolódik a másik kommentedben említett türelmetlenebb, felgyorsultabb létformánkhoz, ebből majd megpróbálok kihozni valamit, köszönöm az ötletet :)
Túl vagyok a vizsgabeszélgetésen, ami egy kellemes élmény volt, leszámítva azt a két és fél órát, amit a tanárúr ajtaja előtt ácsorogva töltöttem, próbálva nem figyelni a körülöttem zajló beszélgetésekre, és megőrizni az inkognitómat, amikor a blogomról, vagy a…..
hugabuga 2010.02.08 14:01:27
@eszkis: nem, nem, csak a vizsgaidőszak elég sokat kivett belőlem, meg vidéken jártam, de tegnap este már elkezdtem az új posztot, aggodalomra semmi ok:) remélem még ma kikerül!
"Tessék egy akármilyen meghatározható egyént kijelölni a Föld másfél milliárd lakója közül, bármelyik pontján a Földnek — ő fogadást ajánl, hogy legföljebb öt más egyénen keresztül, kik közül az egyik neki személyes ismerőse, kapcsolatot tud létesíteni az…..
hugabuga 2010.01.18 12:11:14
@Hertog Jan: Na ez egy oximoron.

Viszont Chuck Norris a deep weben is tud keresni. Szerintem.
hugabuga 2010.01.19 12:47:55
@MegaBrutal: Azért van egy csomó elhanyagolt kis személyes oldal ami abszolút nem fejlődik, nem reklámozzák be sehol, és olyan, mintha ott se lenne. Tudom, csináltam már ilyet:) Meg ha valaki szándékosan akar észrevétlen maradni az biztosan megoldja. Elég egyszerűen ki lehet zárni a keresők robotjait például.
hugabuga 2010.01.19 12:52:08
@hugabuga: De persze a robotok úgyis az oda mutató linkeken keresztül érnek oda, ami a deep web esetében nincs, úgyhogy most hülyeséget mondtam.
Mi az az internetfilozófia? Ha ezt olvasod, te is tapasztalhatod az internet használata által generált változásokat - közösségi viszonyaink, kultúrális környezetünk, személyes kapcsolataink, kommunikációs gyakorlatunk, olvasási és írási szokásaink átalakulását. Ha az internet…..
hugabuga 2010.01.04 12:39:15
@kareszvagyok: neked mik a kedvenc hoaxaid? nekem hirtelen csak a szörnyes fotók meg a halálhírek jutnak eszembe
hugabuga 2010.01.15 14:43:33
@MegaBrutal: Üdv, csoporttárs!:) Örülök, hogy nem maradtam egyedül az érdeklődésemmel. Remélem, jövő félévben is találkotunk az "Az Internet társadalmi és kulturális hatásai" specin! És ez a többi eltés kommentelőnek is szól :)
Én pedig mostmár muszáj leszek összehozni egy posztot a hoaxokról, csak még néhány vizsgát kell túlélnem hozzá..
hugabuga 2010.01.19 12:45:10
@MegaBrutal: igen, azzal én is szemeztem, de nem tudom, lesz-e annyi időm olvasni, mert azért bőven van olyan a listában amit nem olvastam vagy amiből semmire sem emlékszem:) majd meglátjuk hogy fér bele az órarendembe. a PKD-s órára azért biztos benézek, most ő nálam a kedvenc:)
"Már alig tudnak beszélni a brit tinik. Az internetezés miatt a napi beszédben már csak 800 szót használnak. A brit kormány aggódik." Ezt találtam az imént Index címoldalon. Azt értem, hogy a brit tinik csökkent szókincsű kommunikációjuk nagy részét az interneten…..
hugabuga 2010.01.14 17:57:14
@Acsabi44: Oké, de ki mondta, hogy msn-en használj rövidítéseket, meg egyáltalán hogy máshogy beszélj (írj), mint a beszélt nyelvben? Azt mondjuk megértem, hogy pl. a szüleimnek, akik 1 ujjal gépelnek, nincs türelmük bepötyögni egy-egy hosszabb szót, de ha valaki 2-4 órán át msn-ezik naponta, annak nem hiszem, hogy van ilyen problémája.
Hertog Jan kommentelő kívánsága az volt, hogy írjak a Mátrix filmekről. Film elemzésre nem vállalkozok, arról ő biztosan többet tudna mondani. De ehhez kapcsolódva írok pár sort a virtualitás és valóság problémájáról.Azzal gondolom senkinek nem mondok újat, hogy minden, ami…..
 Az a koncepcióm, hogy a blogot a visszajelzéseknek megfelelően alakítom. Az ünnepélyes első hozzászólóm tiszteletére felveszem a szókincsembe a webcitizen szót, az utolsó posztra eddig érkezett kommentek alapján megpróbálok több 'újat' mondani, és távolodni a tankönyvi…..
hugabuga 2010.01.04 12:59:14
@eszkis: hogy ez miért nem jutott eszembe! a következő már így fog íródni.
egyébként pedig, ha esetleg szeretnéd kifejteni ezeket a gondolatokat kicsit bővebben, szívesen látnék egy vendégposztot közgázos szemmel:) és még egy sörre is meghívlak;)
hugabuga 2010.01.04 13:27:27
@napos2600: de miért is ne? egy megfelelő tartalmú és a témához kapcsolódó poszt simán megér nekem egy általam választott sört. főleg hogy még maradt egy csomó a karácsonyi buliból:) szóval ha más is érez magában késztetést, hát hajrá. ha tetszik, megérdemli a jutalmat.
hugabuga 2010.01.04 12:43:44
internetfilozófia Ó én, ó élet 2010.01.04 01:11:00
 „Ó én, ó élet, kérdések nem szűnő árja. Hitetlenek végtelen özöne, balgáktól nyüzsgő városok. Mi jó ezek közt? Válasz: Az, hogy itt vagy, hogy van élet és egyéniség, hogy zajlik a Nagy Színjáték, s te is hozzáírhatsz egy sort.” /Walt Whitman/ A…..
hugabuga 2010.01.04 10:16:40
@napos2600: persze, én is valahogy így voltam vele, amikor először hallottam. hogy ez mind teljesen nyilvánvaló csak sosem jutott volna eszembe így megfogalmazni. de azért majd próbálok újat is mondani a jövőben :)
hugabuga 2010.01.04 11:29:07
@napos2600: nyilván nem fogom egy az egyben kimásolni a tankönyvből:) az előadásjegyzetem alapján írok, a linkek között található cikkből átvettem néhány mondatot, és próbálok egy kis sajátot is hozzátenni. a tankönyvet még csak most kezdem olvasgatni. teszek is egy könyvajánlót a linkek közé.
hugabuga 2010.01.04 11:47:34
@napos2600: mert eddig nem is volt ;) de feljebb került, parancsolj
 Arisztotelész szerint ha meg akarjuk érteni valamilyen létező természetét, meg kell találnunk azt a 4 okot, amik szükségszerűen olyanná teszik, amilyen. Az anyagi ok, a formai ok, a ható ok és a cél ok. Most következzen egy rövid összefoglaló az internet megokolásáról…..