Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kindergarten

158 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki szeret olvasni, az szeretne hódolni a hobbijának idegen nyelven is. Persze nem biztos, hogy a klasszikusokkal érdemes kezdeni, hiszen, ha nem sokat értünk a szövegből, és még szótár segítségével sem tudunk megbírkózni a tartalommal, az könnyen kedvünket szegheti. Szerencsére vannak könnyített…..
Négy ingyen letölthető film gyerekeknek németül a youtube-ról. Nekünk tetszettek! Vaiana egy óceániai szigeten lakó lány, akinek a feladata a tenger kiválasztottjaként, hogy megmentse népét. Igen, egy film 2016-ból, amelyben egy kislány a hős. Jó, segít neki egy félisten, mégis példaképül…..
A lányom egyik kedvens sorozata volt ovis korában a Zoés Zauberschrank. Most fedeztem fel, hogy szabadon megnézhető több része a KIKA oldalán. Ajánlom minden lányos családnak, de Zoé kisöccse a fiúknak is alkalmat adhat az azonosulásra :) ITT megnézhető az aktuális rész illetve a korábbiak…..
Gyereknémet Wo bin ich? 2017.10.18 06:44:47
A "Beste Freunde" 14. leckéjében tanítják az "in / an / auf+D" szerkezetet. Ehhez találtam ki az képen található gyakorlási lehetőséget. Egy 11-12 éves gyereknek szerintem még nagyon jól jön, ha pontosan le van írva minden eshetőség, ezért rögtönöztem egy igazán részletes táblázatot. Utána…..
A nyár lassan véget ér, üdv mindenkinek újra itthon a való világban, ahol iskola van, és házi feladat, és dolgozat és edzés  hogy a többit ne is említsük.. :)   Ha egy nyelvet nem használunk, könnyen "kiesünk" belőle, de szerencsére (majdnem) ugyanolyan gyorsan újra vissza is tudjuk tornázni…..
Közeledik a nyári szünet!!! 11 hét szabadság a gyerekek számára avagy 11 hét megoldandó gyerekfelügyelet a szülők számára... Szóval kinek vattacukorszerű bárányfelhők, kinek sötét fellegek gyülekeznek lelki szemei előtt... :)   Íme néhány németes gyerektábor 2017 nyarára, amelyek a felügyelet…..
Gyereknémet Frohe Ostern! 2017.04.14 10:47:26
Frohe Ostern wünscht Stups der kleine Osterhase és én is Mindenkinek! :)..
Mi a közös Istenes Bencében, Árpa Attilában és Bochkor Gáborban? Azon kívül, hogy egy ország ismeri őket? Azon kívül, hogy mindhárman apukák, akik természetesen a szívükön viselik a gyermekük jövőjét? A gyerekkorban megszerzett némettudásuk! Nemrégiben lehetett olvasni egy cikkben arról, hogy…..
Gyereknémet 32 német mondóka 2017.02.12 17:05:00
A mondókákban az a jó, hogy akkor is tudsz vele mit kezdeni, ha nem vagy csodálatos énekhanggal megáldva. ITT találhatsz egy lapozgatható szövegkönyvet, amely 32 német mondókát tartalmaz, valamint rövid leírást arról, hogyan is érdemes mondani az adott mondókát. Vannak közte egészen egyszerűek…..
Elhatároztad, hogy németezni fogsz otthon a babáddal, tudod, milyen jó is lesz ez mind a kettőtöknek, de nem tudod pontosan, hogy is kezdj hozzá? Nézd meg az alábbi videót, amelyből választ kaphatsz néhány kérdésedre. További kérdéseid vannak? Tedd fel bátran!..
Van, aki jobban szeret magyar anyanyelvű tanártól tanulni, mert úgy érzi, ő jobban el tudja mondani a nyelvtani problémákat és pontosan fordít. Sok kezdő nyelvtanuló nem is tudja elképzelni, hogy olyan tanártól tanuljon, aki nem beszéli a diák anyanyelvét. Van azonban olyan is, aki izgalmasabbnak…..
Manapság csak a két- illetve többnyelvűség előnyeiről lehet hallani. Ha valaki kicsi korától elsajátít egy második nyelvet, utána nem lesz gondja a harmadikkal, több kultúrában otthon érezheti magát, komplexebb lesz a gondolkodása, mint azoknak, akik csak egy nyelvet beszélnek. A több nyelv ismerete…..
Kindergarten 2017.01.26 14:48:21
@fénycsepp: Gratulálok a négy nyelvhez!
Kindergarten 2017.01.26 14:51:07
@martineden: Gratulálok az unokákhoz! Vannak a világnak olyan részei, ahol természetes a többnyelvűség. Nem is olyan régen még Magyarország nagy részén is az volt a fehér holló, aki csupán egy nyelvet használt...
 Ha jól számolom, a GYEREKNÉMET BLOG 8 éve létezik, ennyi idő alatt pedig rengeteg anyag gyűlt össze rajta. Német mondókák, gyerekdalok szövegei és videói, könyvek és mesefilmek ajánlói és linkjei, beszámolók saját élményeimről és olvasmányaimról a kisgyermekkori nyelvelsajátítás témában. Talán nem…..
Német altatódalt keresel a kisbabádnak? Megtaláltad a tökéletest a "Schlaf, Kindlein, schlaf" című énekkel. A lenti videón igazán szép képek adnak hátteret ahhoz, hogy megtanuld a szöveget, amelyet a feliratban olvashatsz. (Kindlein helyett mondhatsz Kindchen-t is, én is azt a verziót ismertem.)…..
Találtam egy videót, amelyben egy apuka mondókázik az egészen pici babájával. Ezek szerint apukák is elkezdhetik! :) Nem lehetetlen, hogy a mondókázás egyfajta kapaszkodót is jelenthet olyan újdonsült apukáknak, akik esetleg nem biztosak benne, mit is lehet kezdeni egy ilyen "pici csomaggal".…..
Ezt a mondókát mindenki ismeri, aki gyerekkorában kezdett németül tanulni Magyarországon. Lehet, hogy nem pontosan az itt látható befejezéssel, hiszen több változata is létezik. Én így tanultam az általános iskolában, nekem ez a kedves, ezért ezt a variációt mondtam a saját gyerekeimnek is. Ez volt…..
A Goethe Intézet honlapján találtam két játékot, amelyet már kisiskolások is játszhatnak. Az Entführt című játékban először is ki lehet választani, hogy ki rabolt el kit, és ki szeretném megmenteni kitől. (Nem muszáj a klasszikus szereposztásnál maradni, néha a királykisasszonyok is lehetnek…..
Találtam egy magyarnyelvű videót, amelyen egy logopédus tanítványaival a kétnyelvűség előnyeiről és esetleges veszélyeiről beszélget. Nagyon fontosnak tartom az üzenetet, mely szerint mindig az adott gyereket kell nézni, az ő képességeit, erősségeit, "gyenge pontjait" (ha van ilyen :), és ezek…..
Igazi könyvet szerkesztettem két történetből. Mind a két párbeszédes szöveget a gyerekeim vidám rajzai illusztrálják. ESSEN - segít megtanulni, hogyan kérjünk ételt és italt németül. ICH WERDE REITERIN  - vicces beszélgetés hobbikról és álmokról. Kattints rá a képre, és nézz bele a könyvbe!…..
Gyereknémet Mikulás dal 2016.12.06 17:53:57
"Klasszikus" német gyerekdal a Mikulásról:..
Mintha ez a gyűjtemény a Weihnachtsmann zsákjából borult volna ki, nem igaz? Kellemes karácsonyi készülődést az iskolában és otthon is! Adventi naptár ITT. Kövér, sovány, fáradt és fiatal Mikulások, akik segítenek a jelzők gyakorlásában ITT.  Guten Tag ich bin der Nikolaus - Mikulásváró dal…..
Tavaly jelent meg a "Weihnachtsbäckerei" című hagyományos német karácsonyváró adventi dal Otto Waalkes-féle változata. Otto Waalkes az egyik legismertebb német humorista, aki ebben a videóban kifejezetten visszafogta magát, így nyugodt szívvel ajánlható ez a változat is a mézeskalács formázás…..
A "Lauras Stern" következő epizódja egy rajzverseny körül kibontakozó kalamajkát mutat be.  Ha ezzel a filmecskével szeretnénk németül tanulni, először érdemes az egészet végignézni, és megbeszélni - akár magyarul - miről szólt a történet. Utána vissza lehet menni, és az elejétől újra lehet nézni…..
Múlt vasárnap a "Die Sendung mit der Maus" című műsorban magyarul is elmondták a beköszönő szöveget. Sajnos csak most jutottam odáig, hogy közzétegyem, pedig már csak 3 napig elérhető... Megnézhető ITT, kb. 2 perc 50-nél kezdődik a magyar szöveg. Tanulságos meghallgatni. A hölgy akcentussal…..
Nem ígérem, hogy a gyereked két hónap alatt alapszinten beszél majd németül, nincs a kezemben semmilyen csodamódszer, varázsbetű vagy egyéb mágia. Nem kínálok online nyelvtanfolyamot pénzért, csupán a több éve gyűjtögetett internetről letölthető vagy elérhető feladatok, videók, játékok linkjeit és…..