Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klein Kinga

294 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában több olyan esetbe is belefutottam, hogy vagy az ügyfél nem akart páraelszívót vagy a körülmények miatt döntöttünk úgy inkább mellőzzük. Úgy gondoltam, erről érdemes beszélni kicsit...
Klein Kinga 2017.06.21 08:58:32
@öreg38: Konyhában elvileg kötelező az ablak. Én ezt alapnak vettem.
Van, amikor nincs mit beszélni egy jól berendezett, esztétikusan tálalt helyiségről, egyszerűen csak gyönyörködünk a szépségében. Persze, aki éppen konyhafelújításban van, mindig talál felfedezni való ötleteket a fotókon...
Zoe Buckman brit képzőművész New Yorki-i lakása nem csak átvitt értelemben több mint otthon. Valóságosan is legalább 3 féle funkciót foglal magába: lakóhely, kiállítóterem és galéria egyszerre. A művészien bohém stílusú loft berendezéséhez Buckman nem vette igénybe lakberendező segítségét, -…..
A címben feltett kérdés természetesen nem merül fel mindennapos munkám során, mert a legtöbb konyha, amivel dolgozom inkább helyhiányban szenved. Ebből következően inkább az a kérdés menjünk-e plafonig vagy sem. Én most mégis azt szeretném megmutatni, hogy nem kell feltétlenül, mindig, és kötelezően…..
Klein Kinga 2020.12.07 20:38:53
@HSG: De jó! Szuper, hogy végre olyan is ír, akinek tetszik. Köszönöm :)
Helló június! Szép lassan idén is elérkezik a szabad ég alatti sütések ideje. Egy teljes kerti konyhát, melyekből itt láthatsz inspirációt, kevesen engedhetnek meg maguknak, nézzünk most inkább kisebb tűzrakó helyeket...
A kontraszt a lakberendezésben mindig valamiféle jó értelemben vett feszültséget jelent, a tér bizonyos elemeinek egymás között ellentétét, különbözőségét egy enteriőrben. Nézzük meg röviden miben áll ennek a lényege néhány ütős képpel kísérve! Az ismétlődés mellett, ami nagyon fontos a…..
Te mit válaszolnál erre a kérdésre? Ebben a 2 részes cikkben segítek összeszedni az alap tudnivalókat, amellyel jó, ha tisztában vagytok vásárláskor. Olvasási idő: 3 perc Azt hinnénk, a mosogatógépet ma már mindenki jól ismeri és használja, mégis találkozom olyan ügyféllel, aki bár tudja, hogy…..
Olcsó, könnyen elkészíthető és hangulatos húsvéti dekorációt hoztam az ünnepre. Számomra külön öröm, hogy gyarapíthatom vele az általam nagyon kedvelt, saját ötletből, saját képekkel illusztrált cikkek sorát a blogban...
Néha magamat is meglepem, milyen sokféleség jellemzi az ízlésvilágomat és ebben a sokféleségben egymástól egészen távoli stílusok is jól megférnek. Erre hoztam két példát: tengerparti ház ugyan mindkettő, de nem is lehetnének messzebb egymástól, ami a külcsínt illeti...
Munkám során nap, mint nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy még mindig nagyon sokan nem értik a lakberendező szakma a lényegét. A térrendezéssel foglalkozó újságokban és honlapokon megjelenő, extravagáns enteriőröket ábrázoló képekből sokszor azt a következtetést vonják le, hogy ez igazából luxus…..
Drága barátném! Régen nem hallottál felőlem, a mindennapok nyűge és feladatai elvontak a levélírástól, de most egy lélegzetelállító lakást találtam, melyet muszáj megosztanom veled!..
A mai trendek szerint a konyha nagyon sok esetben egy légtérben van a nappalival és az étkezővel. Vajon egyfajta burkolat legyen ilyenkor az egész helyiségben, vagy válasszuk el a különböző funkciójú területeket egymástól a burkolattal is?   ..
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
Klein Kinga 2019.08.28 07:51:30
@KormosCsabi: Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék megemlíteni:
1. Konyhastúdiókban is sokféle modell kapható és talán jobban tudunk tanácsot adni a beépítéssel kapcsolatban.
2. Figyelj arra, hogy a beépített mikrónak nem jó akármilyen szekrény. Attól lesz szép és működik rendben, ha hozzá gyártják az elemet, ehhez pedig szükséges egy asztalos is, aki a gyártás után be is építi. És persze kell egy dugalj is a készülék mögött majd!
Mit is tud ez az egyszerű fehérrel és szürkével operáló,  főzésre szolgáló sarka ennek a nappalinak? Mi az, amitől ilyen magától értetődően befogadó és otthonos?..
Klein Kinga 2019.08.19 14:04:38
@sZulamith: Igen, sok szép fehér konyha készül Magyarországon is, de inkább még a sárgás-bézses színekkel egészítik ki, ami már nem annyira szép. Nehezen választanak jó formájú kiegészítőket is, de azért biztosan nem ilyen a legtöbb konyha Svédországban sem.
Klein Kinga 2019.08.19 16:33:12
@acycloren: Miért gondolod, hogy senki sem főz benne? Azért még mert nem tudod elképzelni, attól még lehetséges. Azt mondtam, hogy sárgás-bézs, nem azt hogy bézzsel kevert, és ha ezt nem érted, akkor szívesen elmesélem és megmutatom egy színtanácsadáson, jelentkezz kérlek a konyhabutortrend@gmail.com címen, mert ez a téma részben az esztétikához tartozik és hosszabb időt igényel.
Klein Kinga 2019.08.20 00:15:18
@kergeboci: A fehér mindig hálás szín, tisztaságot és rendet sugároz. Nagyon jól nézhet ki azokkal a fogantyúkkal. És igazad van: jól tisztán tartható.
Közkívánatra álljon itt annak a nappalinak a konyhája és a teljes ház, amelyik a két kép közül jobban tetszett nektek a Facebook játékban. És ez valóban nem más, mint a népszerű amerikai The Ellen DeGeneres Show műsorvezetőjének otthona Kaliforniában. Erre a nappalira szavaztatok többen .....
Összeszámolni sem tudom, hány konyhabútort terveztem életemben és a blogot is már 5 éve, hogy elkezdtem írni, mégis most érkezett el az a pillanat, mikor végre meg tudok mutatni nektek egy hivatásos fotós által befotózott és saját magam által tervezett konyhát. Fogadásra felkészülni! Kalász Vivien…..
Klein Kinga 2019.04.29 10:57:46
@Perszonáltréner: Köszönöm szépen
Idén több év után először, végre alaposan körbejárhattam a nagy konyhabútor seregszemlét, mivel nem dolgoztam a kiállításon. Már első látásra is sokkal gazdagabb és színvonalasabb volt mint az elmúlt években, és a közelebbi találkozások is ezt igazolták azzal együtt is, hogy voltak olyan termékek,…..
Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak! Egy Facebook csoportban kérdezte valaki, hogy mit rakjon arra a falrészre, amelyiknél az étkezőasztal foglal helyet. Annyi mindent el tudok képzelni, ezért gyűjtöttem néhány képet és készítettem belőle egy cikket...
Konyhasziget Mi a cementlap? 2018.11.03 10:46:10
Írtam már a cementlapról itt és itt is, de egyrészt megunhatatlan ennek az anyagnak a szépsége, másrészt újra és újra találkozom olyan ügyfelekkel, akik nem ismerik ezt a különleges és sokszínű burkolatot. Most a Marrakesh Cementlap oldaláról válogattam képeket...
Klein Kinga 2018.11.06 06:23:20
@DogTheDog: Ugye? Én nagyon kedvelem őket és ráadásul mostanában újra divatba jöttek. Fel lehet dobni velük a konyhát.
Akik régebben követnek, tudhatják, még soha nem mutattam be saját lakásomról fotókat. Most sem fogok, és bár nagy vágyam lenne, sajnos ez még egy ideig biztos nem lesz lehetséges. Álmodni viszont nem tilos. Mutatok most tehát nektek egy olyan francia kastélyt, amelyet ha nem is egy az egyben…..
Kedvenc, évi rendes augusztusi időtöltésemnek tettem eleget, amikor részt vettem a tegnapi rendhagyó IKEA katalógusbemutatón - az áruház tetején. Fotó: Konyhasziget..
Gyermekkorom legkedvesebb nyári emlékei között kiemelkedő helyet foglalnak el a kertben sütögetések.  Még ma is, ha tehetem, nyáron egy-két ilyen napot beiktatok, mert ilyenkor kitágul a világ. ..
Klein Kinga 2018.07.31 06:53:38
@Fotósképző: A cél az, hogy különböző, esztétikus példákat mutassak arra, mennyiféle módon lehet egy szabadtéri sütő-főző helyet kialakítani. Ezeket inspirációnak véve lehet hasonló kerti konyhákat tervezni, ha valaki szeretne ilyet. Ennyi.
Klein Kinga 2018.07.31 21:41:44
@Attilajukkaja: Na, ugye! Ezek is nagyon jók! Köszi a képeket.
Klein Kinga 2018.08.06 07:07:32
@Naschkatze (Mostindien / CH): Köszi, igen az a harmadik nagyon komoly, gyakorlatilag egy kész nappali-konyha.
Az utóbbi időben sok új építésű lakásba terveztem konyhabútort és ez csak megerősített korábbi véleményemben arról, hogy mikor is érdemes lakberendezésben jártas szakemberhez fordulni egy ingatlan vétele kapcsán: mindig.  Akár új építésű, akár régebbi, akár házról, akár lakásról van szó rengeteg…..
Klein Kinga 2018.07.09 13:21:44
@Demokrata Hungarofil: Köszönjük a jótanácsokat, de ne felejtsük el, hogy más ember pedig más dolgokat tart fontosnak. Igenis van például, aki csak egy medencés mosogatót szeretne, vagy esküszik a gáz főzőlapra és még sorolhatnám. Ezek szakmailag kiszolgálható dolgok egy konyhatervező részéről és nincs ok rá, hogy ráerőltessem az akaratomat az ügyfélre.
Klein Kinga 2018.07.09 13:23:54
@Mancilla Pectoralis: Vannak ilyenek, képzeld és teljesen normális emberek. A kicsi konyhánál kifejezetten sokat tud segíteni a lakberendező, mert előre átgondol olyan dolgokat, ami az ügyfélnek esetleg eszébe sem jut.
Klein Kinga 2018.07.09 22:53:18
@Demokrata Hungarofil: Értem, de miért nekem írod ezeket? Én lakberendező vagyok, nem építész és leggyakrabban akkor találkozom egy konyhával, amikor már a kiállásokon sem lehet változtatni, nemhogy a falakon. Ezért javaslom, hogy minél előbb forduljon tervezőhöz az, aki fontolgatja ezt. Optimálisabb és olcsóbb lesz így a konyha kialakítása - mindenkinek a saját elképzelése szerint.
Szeretnék bemutatni nektek egy letisztult, modern bútorcsaládot, amely hiánypótló tagokkal rendelkezik. A prémium minőségű b Solitaire kiegészítőket az ismert német Bulthaup konyhagyártó jegyzi...
Kétféle ember van: aki rajong a márványért, és aki ki nem állhatja. Jaj, csak márványmintásat ne! Igaz, láttunk már borzasztó laminált utánzatokat, de nem mindegy milyen környezetbe tesszük. ..
Klein Kinga 2018.04.08 23:55:30
@elzee: Igen, vagy kvarckő, vagy kerámia is lehet. Képről nem mindig egyértelmű.