Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l60

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet egy interaktív plakátkampányt indított nemrégiben Szingapúrban a Mccann Worldgroup reklámügynökség segítségével, hogy felhívja az emberek figyelmét a divatos bőrcsizmák, táskák és övek…..
  Erre az esetre tökéletesen illik a rommá koptatott közhely, miszerint nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de azért el lehet hinni, nem teljesen hétköznapi történet volt a mai bangkoki tűzeset. Messziről lehetett látni a thai főváros felett gomolygó füstöt, ráadásul az…..
[egy levél foszlányai][...]Elfelejteti velünk a sajtómunkásság, hogy a magyar feltaláló, ügyes[kedő], problémamegoldó, innovatív és főleg úgy is dógozik, mint a zááállattt (azaz sokat, de észnélkül is...). A szocializmusban a kapa írt és a toll kapált s a kontraszelekció…..
Az amerikaikasza még hagyján, hogy tájidegen és persze alkalmatlan is. Magyar kasza is van végi kaccsal a hegyvidéki (pl erdélyi) kaszálásokhoz, de rendesen (az eredeti jó szerszámot ugyan az ember készíti, de az adottságok alakítják párszáz avagy ezer éveken is által). Azért…..
l60 2011.07.25 23:23:34
Apósom még kaszált gyerekkorában (jó sokat, mesélt is róla, de ide hosszú lenne).

Mikor megvettem a kaszát a boltban (nem amerikaikasza, meg nem OBI, hanem helyi vasasbót), akkor megnézte és csak röhögött. Alapvetően a "tipikus magyar bótikasza" kategória volt, bár egy picit jobb. A lényeg, hogy sehogy se fért a fejébe, hogy miért nem gyártanak megfelelő hosszúságút. Ui. szerinte a nyelének valahova kell érnie, ha valahogy tarjuk. Szóval van egy módszer, amire már nem emlékszem, de megfelelő méretűt még Magyarországon nem látott. Egyszerűen le kell hajolni munka közben, az pedig szerinte egyenlő a halállal, mert nem lehet sokat dolgozni így.

Nekem azért kellett, mert napi 2 négyzetmétert vágok vele, azaz mindegy, mert nem ipari mennyiségre kellett, de azért szomorú.

Azonban egy fontosabb megállapítás a kaszáról:

aratáskor (azaz búzáról van szó, nem fűről (erről külön oktatást kaptam :-) )) régen SARLÓVAL arattak és ezt a műveletet a NŐK csinálták. Ilyenkor minimális a veszteség, mert a szem nem pereg ki. (Lásd Sarlós Boldogasszony)

Amit mi ismerünk, azaz a férfiak kaszával nekiesnek az egymillió holdnak, az árutermelés korszaka, kb. az utolsó 150 év. Ugye jobbágyfelszabadítás= nagyipari termelés. A volt jobbágynak joga van elmenni bárhova, leginkább a p-csába. Északról meg jönnek olcsón a tótok az aratásra. A major (= nagyipari vállalat a mezőgazdaságban) meg majd exportálja a külföldre az ÁRUt.

Egy családnak könnyen kiszámítható, hogy nagyon, de nagyon kevés búzára van szüksége. Mondjuk napi egy kiló (= 1,5 kg kenyér) az egy évben kerekítve 400 kg és régebben rosszabb termésátlagok voltak, mondjuk 16q / ha, azaz 2500 m2, azaz 25m x 100 m. Azért ez nem volt valami sok.
A blogon az egyik első posztban arról írtam, hogy miként lett belőlem rántottakészítő kóklerből közepes szintű szakács. Anyám főztje, egyetemi évek, egyre jobb éttermek, növekvő igény és kíváncsiság.A saját fejlődéstörténetem mentén haladva szükségképp eljutottam…..
Szégyen és gyalázat! A múltkori megtévesztő infografika után a szörnyű valóság a Galluptól, hogy fiataljaink (15-24) Európában utolsó helyen végeztek a füvezők listáján. Magyarul nálunk szívnak a legkevesebben: A felmérésből kiderült, hogy a cseh fiatalok 24 százaléka…..
Amióta ezt a blogot írom, folyamatosan szondázom a netet, hogy fotót találjak a piros pavilonokról, amelyek a KÖKI buszpályaudvar részén álltak. Most végre találtam képet! Méghozzá a KÖKI Terminál honlapján, azon belül itt.Annyit rögtön el is elárulok: nekem…..
Bár pontos térkép a mai napig nem készült róla, több mint valószínű, hogy 3000 kilométeres hosszával a világ legnagyobb katakombája az odesszai. A járatokban kétévente mumifikálódott hullákat, ötévente pedig II. világháborús fegyvereket találnak.  Partizánbunker az…..
KKBK Habsburg Ottó 1912-2011 2011.07.06 07:40:00
élj úgy, hogy ne mondhassak a tetteidről semmi rosszat - a temetéseden   "Azon események közül, amelyek a népesség egészére hatottak ki, annak eszmekörét befolyásolva és mintegy megváltoztatva, mindenek előtt IV. Károly király…..
magyar-magyar szótár egy 2011.07.07 05:59:00
>>>én kedves barátom, harcostársam, én-hősöm jóbanrossszban az úttalanban/XX. sz-i nyálzene -részlet-/annyit fűznék hozzá a fenti videókhoz, hogy aki az igazi  milliomos *Transitja (tehát nem a fost se érő 2000 utáni, valójában Otosan török vacakokról…..
Az Alföldre vitt szlovák árvák „deportálásának” emléktáblája Pozsonyban  Kis szlovák legendárium, reakció egy reakcióra, kis késéssel egy több hetes külföldi tartózkodás miatt.   Csehszlovák Kém blogger Prágából sok mindennel megvádolta…..
Véget ért az EU elnökség, elkezdődtek a kirúgások a közmédiában. A leépítést a racionalizációval indokolják, pedig ez nem lehet az egész folyamatra magyarázat. Május 24.-én a közmédia vezetősége 600 fő elbocsájtását jelentette be a szakszervezeteknek. Tegnap pedig el is…..
  Békés megye éves vízfogyasztását lehetne megspórolni minden évben, ha az ország összes lakója elzárná a csapot fogmosás közben. Mezőgazdaságunkra kiugróan jó hatással lenne, ha nem a spanyol paradicsomot vagy a kínai fokhagymát, hanem a hazai idényzöldségeket…..
  Magyarországon utasítják el a legtöbben a vállalkozókat és itt vannak a legkevesebben, akik elismeréssel tekintenek rájuk – derül ki az OECD legújabb vonatkozó felméréséből. Ez az attitűd nyilvánvalóan negatív minden piacgazdaság számára, de Magyarországon…..
2011. február 21. 16:40 A korábban elszámoltatási kormánybiztosként ténykedő XIV. kerületi fideszes polgármester, Papcsák Ferenc vezette önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki, többek között rokonoknak - írja blogjában egy LMP-s képviselő,…..
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
Gulyásdemokrácia 201-62 2011.02.16 00:27:00
Kedden, azaz 2011. február 15-én délelőtt fél tíz után kicsivel, kezdetét vette az új alkotmányt előkészítő határozati javaslat parlamenti vitája. Ma és a héten végig ez folytatódik tovább, utána néhány nap részletes vita, megszavazzák, majd előreláthatóan ugyanez a…..