Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teknős

0 bejegyzést írt és 1907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar és nemzetközi média egyes szegleteiben népszerű vád különböző politikai és civil csoportosulásokkal, illetve Soros Györggyel szemben, hogy Magyarországot/Európát muszlim bevándorlókkal szeretnék elárasztani. Érthető okokból a közvélekedésben erős az asszociáció a nagyszámú muszlim népesség…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
teknős 2017.06.18 09:31:21
@01234567: A legjobban az öntelt magabiztosságod tetszik! Te és a liberálisok egyszerűen nem hajlandók észrevenni sem azokat az érveket, amit egy nem liberális mond. Hogy az elején kezdjük, a menekült megnevezés. Hiába mondjuk, hogy ezek nem menekültek, nem is viselkednek úgy, ti ezt egyszerűen nem halljátok, még a nyelv szintjére sem emelitek, nem mondjátok= nincs is. Persze így a saját hibátlan logikátok minden gond nélkül érvényesül és lehet birkázni azokat, akik nem akarnak a kedvetekért lemondani a valóságról. Olyanok vagytok, mint az Erik a Viking, (Monty Python) atlantiszi polgárai. Már a nyakatokig ér a víz, de fennen hirdetitek, hogy aki ezt állítja az birka. Nem okosak vagytok, hanem éppen ellenkezőleg: idióták.
Találkoztak a nagy családról szőtt álmaik sok-sok évvel ezelőtt. Az álom valóra vált: felesége, öt fia és négy lánya körében ünnepli 49. születésnapját a görögkatolikus pap, Tóth András atya...
teknős 2017.05.26 11:12:30
@tulpon: úgy gondolom, hogy ez nem nagy illetve kis család, hanem személyiség kérdése. Azért kelt egy nagycsalád tökéletesség illúzióját, mert a nem nagycsaládosnak halvány elképzelése sincs a nagycsalád működéséről és problémáiról. Egy nagycsaládosnak nincs lehetősége a nehézségeiről beszélni, mert nem értik meg őt. Ráadásul a társadalmi iskolai elvárások az egykék szintjén fogalmazódnak meg, amit a nagycsaládos, ha megszakad, sem tud teljesíteni. A nő pedig természeténél fogva , mindig elvárásnak felel meg,így rendkívül frusztráló tud lenni számára, ha ez nem sikerül. Az általad ismert nagycsalád ezt a frusztrációt nyöghette, szerintem.
teknős 2017.05.26 11:14:15
@sunabajnok: Nekem pedig az a bajom ezzel a hozzáállással, hogy hazug. A gyerekvállalás nem hobbi, bármennyire is ezt magyarázták be neked. Valamelyik nap hallottam két mérnökjelölt fiamat vitatkozni egy kérdésen. az egyik középső státuszú, a másik pedig legkisebb gyerek státuszú a családban. Ahogyan megközelítették a problémát , ami két teljesen más szemléletű hozzáállás volt, számomra nyilvánvalóvá vált, hogy az emberiségnek szüksége van a családban betöltött szerepe alapján kialakuló gondolkozási sémára. De te a két egykéddel semmilyen probléma megoldást nem tanítasz nekik...
teknős 2017.05.27 11:24:05
@Gégény István: Nekem az lenne a kérdésem András atya feleségéhez, hogy hogyan éli meg a szeptember elsejéket! Számomra az év legszörnyűbb napja, amikor az élettel teli ház hirtelen üres lesz!
Tudjátok, hogy a Bétéká nagy kérdőjel az életemben. Csupa ellentmondás. Így dicsőíteni és így köpködni egyidejűleg csak én tudom ezt az intézményt. Sem ősigazságokat nem akarok kimondani, sem általánosítani nem szeretnék, sőt, a melegvizet sem fogom feltalálni. Csak megütötte a fülemet valami egy…..
neonépiprimitív 1848-ról 2017.03.15 07:01:00
„(...) 1848-ban nagyon sok hibát követtünk el, Ferenc József pedig rendkívül tapasztalatlan fiatalember volt, ráadásul olyan tanácsadókkal volt körülvéve, akik semmiképp sem voltak szerencsés választásnak tekinthetők. (...)” (Habsburg Ottó, 1991 —…..
1. Vajon a Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban…..
Más megmondóemberekkel szemben nekem fogalmam sincs arról, mi lehetett Orbán Viktor fejében akkor, amikor Tusnádfürdőn eltemette a liberális demokráciát. Nem tudom, hogyan kell értelmezni szavait, nem tudom, milyennek képzeli a jövőt, de még azt sem tudom, hogy az erdélyi táborban…..
Vendégszerzőnk, Kiss Ádám (WeLoveBalaton) írása. Pár éve egy kutatás azt vizsgálta, hogyan élték meg a zimmer frei-éra nyertesei, hogy Kádár halála és a Wind of Change romba döntötte a balatoni aranykort. A kutató érdekes megállapításra jutott: '89 előtt a Balaton majdnem…..
teknős 2014.07.23 10:23:47
@MézesRozi: Aham. ezek szerint te nem tudod, hogy voltak itt abban az időben olyanok, akiket ütöttek. Tudod lehet, hogy te a támogatott, vagy a tűrt kategóriában voltál, de voltak itt olyanok is , akik a tiltott kategóriába tartoztak. Azokat bizony ütötték.
teknős 2014.07.23 10:26:47
@Urfang: Egészen furcsa álláspont. Az meg fel sem merül benned, hogy nem kellett volna Kádárnak lenni, nem kellett volna kollaborálni.
Elvitették szerencsétlen Varga Istvánnal a balhét, mert kimondta, amit oly sokan gondolnak. Van valami todományos fölfedezés, miszerint Jézus egy sokadik századi kopt apokrifban a feleségéről beszélt ; túl komolyan venni nem  kell, ilyen fecnik gyakran szolgálnak csiricsáré…..
teknős 2014.07.21 15:43:11
@Salemi boszorkány: A nők nem tudják, hogy mit akarnak. Ezért vannak a feministák, hogy megmondják, hogy mit akarnak. Ők elsősorban azt akarják, hogy a nőnek ne a férfi, hanem ők, a feministák mondják meg, hogy mit akarnak.

A nőknél a férfi, mint felettes hatalom le lett váltva. Most a tőke (háttérhatalom ) érdekeinek felelnek meg. ( feminsták artikulálják a tőke érdekeit)Mert a megfelelési kényszerük az örök. A férfi jobbesetben szerette őket, a tőke az nem.
János hosszú bűnlajstromán a hazaárulástól a gyilkosságra való felbujtáson át a finomabban kidolgozott megoldásokig sok minden szerepelt. Nem hiszem, hogy a szociálpolitika akut kérdései különösebben foglalkoztatták volna, túl azon, hogy mindenkinek jusson épp annyi, amennyiért…..
teknős 2014.07.15 11:13:11
@István Tamasi: Ezt milyen logikával vezetted le?

Rühellem az ilyen kommenteket, amikor kajakra hülyének nézitek a másikat!
Ki más vértezhetne fel minket jobban a jobboldali értelmiségivel szembeni verbálkaratéra, mint szerkeszőségünk szentfazeka, a keresztény-konzervatív-népnemzeti-turulszárnyakon-repkedő-csodaszarvas: Csicsó Ferenc.   Mielőtt belevágnék, szögezzük le gyorsan: valódi…..
teknős 2014.07.11 17:48:06
@♔bаtyu♔: Fején találtad a szöget! én is ugyanezt gondolom. Csakhogy ebből már 2000-re kinőttünk, hogy a balliberálisok hátba veregessenek minket.

Egyetlen üdítő dolog az írásban, hogy nem azzal kezdte, hogy a fideszre szavazott és megbánta. A többi az ismerős és unalmas.
Ahogy azt már tavaly év végén megírtuk: egyre kevésbé éri meg bankbetét tartani. A tendencia nem fordult meg, a lakosság bankbetétállománya az év első felében továbbra is rohamosan csökkent. Ez pedig se a bankoknak, se az országnak nem jó. A betéti állomány csökkenése…..
teknős 2014.07.11 12:43:56
@GMMG: Te tényleg ennyire hülye vagy?

Az IMF olcsóbban adja két százalékkal a hitelét, viszont feltételeket ír elő. Mondjuk csökkentsék az anyasági támogatásokat, vagy a nyugdíjakat.

Olyan gazdaság politikát ír elő, ami sehol a világon nem vezetett előbbre. Csak az idióták nem veszik észre, hogy az IMF által finanszírozott országok közül egyik sem jött helyre. Az IMF a nagytőke érdekeit képviseli, csak a hozzád hasonló idióták ezt nem látják. A többség látja, ezért nem szavazott a balliberális pártokra.

De te nyugodtan élj a saját magad virtuális valóságában! Nem zavarlak!
teknős 2014.07.11 12:50:48
@sas70: Te tényleg ennyire egy másik világon élsz? Szembenézhetnétek már egyszer a valósággal is.

A dumáitok lejártak és hiteltelenek vagytok az okoskodásaitokkal. A tények azok, hogy a az eu felzárkóztatásra adott pénzeiből nem csökken, hanem nő a lemaradás. Nem csak nálunk, mindenhol. Az is tény, hogy az IMF "tanácsai" sehol a világon nem vezetnek sikerre. Hogy így vagy úgy, de az unortodoxia igenis sikeres. A kormányunk meg nem hosszú nyelvvel és szervilisen szolgálja a nagytőkét ezért bukik rá a nagytőke jól tartott összes kutyája, a "szakemberek" hada.

Nem érdekelnek senkit a számaitok meg a fontoskodásotok.
Megint nem múlt el balhé nélkül a Budapest Pride, pedig a tavalyi rendezvény után azt várhatta az ember, hogy idén még kevesebb olyan szerencsétlen lesz, aki jobb dolga híján mocskos buzizással üti el ezt a napsütéses szombat délutánt, és akkor talán jövőre már kordonokra sem…..
2007-ben ellopták Kádár koponyáját, de úgy tűnik, hogy nem a Kisvárosban Medveczky Ilona csodaautójával feltűnő, törtmagyarul beszélő emigráns gyűjtőknek adták el, hanem főtt tojást falatozó amerikai kampányguruk és angyalföldi lakossági fórumok szervezői…..
teknős 2014.07.08 18:22:06
@Shenpen: írni akartam, de te leírtad, nagyjából.

És leírom sokadszor is. Az írástudóink sokadik árulása volt a rendszerváltás utáni 20 év. Ahelyett, hogy védték és oktatták volna a legyengült szabadságát vesztett társadalmat, eladták jó pénzért. Egyszerűen nincs jogotok fanyalogni azon, amivé lett a magyar társadalom. Azokat, akik nem álltak be közétek a gúny tárgyává tettétek és röhögtetek rajta. Legfeljebb bocsánatot kérhetnétek a kioktatás helyett, ócska kis szarvaskoppánybendegúzok vagytok, ti is fiatal értelmiségiek! Nagyképűek és senkiháziak!
Vendégszerzőnk, Forgács István írása. Miskolc egyet jelent Magyarországgal. Egy olyan hely, ahol az érték még mindig több, mint a felesleges kacat; ahol a tenni akarás még mindig egyértelműbb, mint a lustaság; és ahol még mindig több a szeretet és a befogadás, mint ahogyan azt…..
Nagy kíváncsiság övezte, hogy mit fog lépni a kormány a Kúria devizahiteles jogegységi határozatára, amiben a testület en bloc csak az árfolyamrést nyilvánította tisztességtelennek; az árfolyamkockázat ügyfelekre terhelésével és az egyoldalú szerződésmódosítással…..
teknős 2014.06.30 18:56:11
@István Tamasi: Birom ezeket a nagyképű kijelentéseket. Általában azok szoktak így nyilatkozni, akik jól meggazdagodtak az ingatlanspekulációból, egyszerű, de bizonyíthatatlan bűncselekményeket elkövetve, vagy éppen nem ők, hanem az apuci alájuk tolt pénzéből nagyképűsködnek.

De vannak élethelyzetek, amikor pl. úgy tevődik fel a kérdés, hogy eszel-e , vagy devizahitelből vett autóddal jársz dolgozni. Sajnálatos módon a munkád nem termel annyit, hogy abból a munkaerőd újratermelésén kívül még egy autót is kitermelj, itt helyben. Szóval lehetsz hitelmentes közmunkás, vagy veszel egy devizahiteles autót, amivel burtyázni jársz Budapestre. Szerinted ?
teknős 2014.06.30 20:55:44
@Szelid sunmalac: Nem nagyon figyeltél!

A történet egyébként nem rólam szól, hanem egy tipikus helyi eset, amikor a szerencsétlen melós itt dolgozik mondjuk havi 50 nettóért és tudja, hogy el fogja veszíteni a munkáját. Dübörög a pannon puma a pesti urak építkeznek. Választhatott. Munkanélküli lesz, vagy vesz egy autót, ami nem hagyja az árokparton és feljár vele dolgozni. Nem, a vonat nem jó, mert elindul és négy óra száguldás után fel is ér. Az autóval meg fent van másfél óra alatt A busz sem jó, mert az ügyvéd úr nem szereti, ha este hatkor eldobja a kalapácsot, hogy elérje az utolsó buszt, hiszen így is perrel fenyegeti., mert kura jó kötbéres szerződést tud kötni. Teljesen logikus megoldás volt a 0%-os önrészű hitel, amit most nyög, holott autója sincs már. Akkor, amikor felvette, ki tudta fizetni. Meg még azután is, hogy munka már nem volt, de összespórolt rosszabb napokra.
A KARD Gáz van 2014.06.25 06:30:00
--- vendégszerzőnk, Sneé Péter írása --- Csúnyán elszólta magát Tállai András, mialatt a Paks 2 ellen tiltakozó LMP-t letromfolta az Országgyűlésben. Érvelése három pilléren nyugodott: először arra hivatkozott, hogy az elfogadandó szerződésben nem szerepel külföldi tőke…..
teknős 2014.06.25 13:58:42
@A megvalósult amerikai ólom..: Dehogy felejti el, egyszerűen ért hozzá. Nálunk mindenki energetikus, miért pont ő ne lenne az.

Neki nem kell paks, majd felszerel a házára egy szélkereket és megoldja az energia kérdést. Gondolom az aluminium kohót meg elképzeli napelemmel, vagy majd termeli a kínai, mert a szentpiac szerint az olcsóbb.
teknős 2014.06.25 14:13:00
@Makkasz: A te hülyeségedet kellene megállítani. Szeparálni kellene téged meg a hozzád hasonlókat egy országba, ahol kipróbálhatnátok azt a sok ostobaságot, amit összehordotok. Akkor kiderülne mennyi hülyeséget hordasz össze.

Amerika ráült az olcsó energiára és igyekszik a világ többi részét kizárni belőle. Erről szól az ukrán válság is, elzárni európát az olcsó energiától. Vegyük a drága palagázt amerikától!
teknős 2014.06.25 14:17:49
@Makkasz: A német energetikusok fogják is a fejüket, a franciák meg örülnek, mert így építhetnek egy csomó új atomerőművet. A szélenergia még a balti tengeren is tervezhetetlen ráadásul a németeknek nincsenek észak-déli áramhálózatai
Ment-e a rendszerváltás által az ország elébb? Tasnádi László a rendszerváltás, 1989 előtt III/2-es százados volt. Alosztálya feladata az Index cikkének táblázata szerint elsősorban a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt. Tasnádi László a második kétharmados…..
teknős 2014.06.23 17:10:50
@MolnarErik: Miben lenne részes? Érdekei vannak és nem kétbites. Azt kell támogatnunk, aki leginkább lépes arra, hogy képviselje az érdekeinket.

A fidesz pedig ezt teszi. A balliberális kormányzat 0%-ban képviselte az érdekeinket A fidesz 40%-ban teszi. Ez kevés, de lényegesen több, mint amit eddig bárki képes volt értünk tenni. Ezért kell a fideszt támogatnunk és támogatjuk is. Ha megfeszülsz, akkor is!
Először 2012 őszén hoztuk nyilvánosságra, hogy a Mandineren milyen értékben hirdettek állami intézmények, illetve állami tulajdonú cégek. Akkor az azt megelőző 5 év, a 2007 és 2011 közötti időszak hirdetési és szponzorációs bevételeit publikáltuk, amit aztán tavaly…..
teknős 2014.06.19 20:04:31
@Kettes: Ezt mondod nekem a családi adókedvezmény után? És képzeld, a rezsicsökkentést is érzékelhető nálam.

Nektek néha be szokott köszönteni a valóság az ablakon?

És arról még nem is beszéltem, hogy mindezeken túl, a fidesz még mindig legalább a helyes irányba halad, ellentétben az ország kifosztásában sűrű nyelvcsapásokkal segédkező balliberális kormányoknál. Akik annyit szűrtek le a rendszerváltásból, hogy Moszkva hátsójából, most Washington és Brüsszel hátsójába kell nyomulni.