Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TeeCee :o)

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen 150 éve 1869 májusában ért össze az amerikai Union Pacific és Central Pacific vasúttársaság által épített vonal. Az így elkészült a transzkontinentális vasút összekötötte a keleti és nyugati partot, azaz a két óceánt. Érdekesség hogy néhány későbbi nyomatról a középpontban ünneplők üvegeit…..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
TeeCee :o) 2017.05.05 06:11:28
@scuynat: "Vezetői gyakorlatom lett azóta, de nem szeretek vezető lenni. Inkább korrekt munkát akarnék kevés stresszel."
És mindezt programozóként? :))))))
Én úgy tudom elképzelni, hogy ment a fedlapszállító teherautó, de eléugrott egy kiscica, és a sofőr hirtelen fékezett, így egy csomó fedlap lerepült. Sajnos közvetlenül mögötte ment egy úthenger, amit egy vaksi ürge vezetett (talán az, aki útburkolati jeleket festett a…..
TeeCee :o) 2013.11.28 13:03:38
@Kengyelfutógyalogmammut:
Lehetne Műtrágya is... :D

@arnoldzaabs:
házikód? és akinek még kódja sincs?...
azért ne mondd, hogy nem lehetne egyszerűbben megoldani :-\
Az örök kérdés, amire mindig annyi megnyugtató válasz születik, hogy hogyan fér egy 49 literes tankba 59 liter üzemanyag. De mi van akkor, ha naiv ügyfél magának tankol és nem nyomogat pöcköket? Nemrég kipróbáltam a frissen átadott, gyönyörű és szélsőségesen…..
TeeCee :o) 2012.05.08 09:02:57
@batgirl: Azért a két laptop erősen nem egyforma... Egyikben egy Atom van, másikban meg egy fél i5-ös proci... Ha megmondod mire kell, tudunk segíteni választani, de így? 'Vennék egy autót' szindróma: ha festő vagy akkor nagyot vegyél, hogy a 10m-es létra is ráférjen és a sokliter festék, ha műkörmös kislány, akkor smart-ot mert azzal is tudsz parkolni amikor a csivavával mész plázázni... ;-)
TeeCee :o) 2012.05.08 09:05:23
@TeeCee :o): Amúgy meg, ha megbízhatót szeretnél és a használt is játszik, akkor Lenovo T61-est lehet kapni 60-70ezer között. Olcsón kapható hozzá alkatrész, nem úgy, mint a most új 'szép és egyedi' műanyagkacatokhoz, hanem negyedáron szinte bármelyik laptopszervíz beszerzi, nem kel a 'garancia' miatt hónapokig nélkülözni...
ExtJS blog pont hu 2 Firefox 2012.02.03 08:23:00
Azért az vicces tud lenni, hogy egy magukat innovatívnak nevező multicégnél 3.6.8-as Firefox-ot használnak. (a héten jött ki a 10-es verzió) Először megpróbáltam őket meggyőzni, hogy talán frissíthetnének. Ám miután ez kudarcba fulladt, nem maradt más, minthogy magamhoz is…..
ExtJS blog pont hu is_ajax () 2009.11.24 23:24:00
Szerver oldalon a lekérés fejlécéből állapítható meg, hogy Ajax hívásról van-e szó vagy sem: function is_ajax () {     return isset($_SERVER{'HTTP_X_REQUESTED_WITH'})        and $_SERVER{'HTTP_X_REQUESTED_WITH'} === 'XMLHttpRequest'; }..
TeeCee :o) 2012.01.09 05:53:39
Előfordulhat, hogy egy TextArea-ban a Tab gomb lenyomásával azt szeretnénk, hogy ne a következő elemre ugorjunk, hanem az adott helyre szúrjunk be egy "\t" –t. Legegyszerűbb, ha nem a TextArea-t módosítjuk, hanem egy plugin-nal egészítjük ki. {     xtype:…..
Múltkor majdnem teljesen összeraktuk a Willyst. Most itt állunk, kezünkben egy nyers, már terepjáró formájú makettel, de egy gramm festék sincs még rajta. Milyen szerencse, hogy műanyaggal dolgozunk, különben már rég ellepte volna a felületi rozsda.Kérdezzetek csak meg egy…..
TeeCee :o) 2011.01.07 10:32:42
@Matiz: Azt már mondták, de a festékváll a festékréteg vastagságától függ leginkább, így tehát ha vékonyan fújod, akkor lehet ormótlan vastag is a szalag.
Hát igen, a fújásnál triplán áll a 'kétszer mérsz, egyszer vágsz' elv, szerintem mindenki szívta már meg :D

Néhány papírmakettet lefotóztam tegnap, az autókhoz ott a letöltési hely is: www.teecee.hu/albumok/2011_01_06_papirmakett
Van aki álló nap képes polírozni a motorját, de van aki csak egyszer, szezon végén pucolja le a gépet. Bármelyik kasztba is tartozik a tulajdonos, biztos, hogy a mutatós csajbrigád kedvéért átadná a szivacsot. Mozi indul! ..
Úgy tűnik egész komolyan specializálódott egy angol csalócsapat a magyar elektronikaitermékfogyasztókra. Múltkori iMaces történetünkhöz kísértetiesen hasonlító csalás lett az Expresszen olcsónak tűnő iPhone-ból, amit most egy Phone Stock Inc. hirdetett, kábé így: Pár…..
Egészen kivételes érzékkel választott sportarcokat magának a közértlánc: négy válogatott vízilabdázó viszi a hátán - és micsoda hátán! - a Coop olimpiai kampányát, de pont az a négy, akit Kemény kapitány pár hete kirakott a keretből, és nem vitt el az Európa-bajnokságra.…..
Magyarországon ilyet is lehet. A Centrum káefté nem hajlandó közzétenni, ugyan hova folyik el az a rengeteg fantombírság, ha nem az önkormányzatok kapják? A Látkép Egyesület beperelte őket közérdekű adatok visszatartása miatt, de ezidáig nem sikerült rávenni őket, hogy…..
TeeCee :o) 2008.04.11 13:01:01
Vajon a kutyák is eltudják olvasni? Vagy lehet, hogy kutya írta? Layosh A szóvicc alant, még van idejük elmenekülni. Rábukkantam egy igazi balkánjófej nómenklatúrára, nincs más hátra, minthogy megosszam az istenadta néppel. Nem oly’ régen nézegettem egy übermarketben a…..
Ismét nagyot alkotott a magát szoftverrendőrségnek képzelő jogvédő szervezet, a BSA. Amióta márciusban kiadtak egy közös nyilatkozatot az adóhatósággal új levéllel terrorizálják a kisvállalatokat. Azt írják, ha ismételt felszólításukra sem küldik el nekik szoftvereik…..
TeeCee :o) 2007.10.26 09:31:48
"Egy ilyen levelnek biztos van elozmenye"

Nem, mi pl. sose szimpatizáltunk velük és nem is beszéltünk sose...

"Amúgy meg a download.com-ról le kell gyűjteni az összes freeware progit és elküldeni nekik a 36137 szoftveres listát, dolgozzanak meg a pénzükért."

AZ MIND nem érdekli a BSA-t. A Business Software Alliance tagjainak a szoftverei érdeklik, ha más lopott, másolt, vagy 'odatévedt' szoftvered van, le sem
sz@rják!

Én elsőre szíves tájékoztatásul megírtam nekik, hogy semmi közük, hány gépünk van, de 1-10 skálába bele esik a szerverekkel együtt. Szervereknek Debian linuxot használunk csak szabadon felhasználható szoftverekkel, amelyik gépen pedig nem linux, hanem valami folytán mégis legális OEM WinXP HUN prof van, azok némelyikén megtalálható legális Office XP. Valamint, hogy más szoftvert nem használunk, ami a BSA tagjainak szellemi tulajdonában állna. (Másokat persze igen: vettünk pl. könyvelő progit, de ahhoz szintén semmi közük) És hogy ezzel minden kötelezettségemet letudtam, azt is, ami nem volt :D

Valamiért nem kerestek azóta...
A tegnapi hondás sztorira szolgál egy lehetséges magyarázattal ZePY, ami nem fog tetszeni naiv ügyfélnek:Nem fényezési hiba! Ugyan nem Honda tulaj vagyok (négykarikás német márka), de az én autómon PONTOSAN ugyanilyen foltok vannak, és sajnos az okát is tudom. Szerencsétlenségemre…..
TeeCee :o) 2007.10.19 13:58:48
Szerintem akkor sz@r a festés/lakkozás...
Vagy a beteg gyümölcsfa esetleg ónosesőt kapott egy csernobili felhőtöl, és attől könnyezett a kocsidra.

(Szerintem, ha ez nem festési/lakkozási anyag, vagy munkahiba lenne, akkor már rég tudnánk erről a jelenségről)

Én a hársfákat utálom tavasszal...
Ha nem velem történne, azt mondanám, hogy vicces. Az V. kerületi önkormányzat megbízásából a Sas utcában dolgozó útépítő munkások igen mókás módszert találtak ma reggel a járda aszfaltozására: egyszerűen a házunk kapuja elé öntötték a forró aszfaltot, majd közölték,…..
TeeCee :o) 2007.10.03 12:25:41
"milyen kapu nyílik kifelé? csakmerthogy a kapunak befelé, a telekre kell nézni"

www.masco.hu/index.php5?moduleName=Content&pageID=Content&ID=60
A Pánikzár definíciójánál leírják az ajtó nyílásának irányát is:
"Az ajtónak kifelé kell nyílnia az új európai szabvány szerint, korábban német mintára az ajtók befelé nyíltak az esetleges betörések elleni könnyebb védekezés miatt (ajtókitámasztás stb.), melyeket azonban tömeges pánik esetén lehetetlen volt kinyitni a nekifeszülő tömeg miatt."

Vagy a kapu != ajtó ?
Ezt a lekenyerezően őszinte blokkot küldte nekünk vakond, mi nem vagyunk ennyire szélsőségesek, a meggyes Cerbonát például direkte szeretjük, bár lehet, hogy csak a módosult szájszervünk miatt...
TeeCee :o) 2007.09.26 13:42:28
Mandolin leleplezte a Wesselényi utca egyik rejtélyét. Kiderült, hogy - egyelőre láthatatlan - útfelújítás miatt raktak végig megállni tilos táblákat a parkolási övezetet jelző táblák tetejére. Az továbbra is misztikus, miért maradtak ott a P-jelek, illetve miért büntetik…..