Regisztráció Blogot indítok
Adatok
füredi (törölt)

0 bejegyzést írt és 999 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
füredi (törölt) 2009.09.25 09:32:21
Már a nickemet is törtöltem, de még egyszer utoljára benéztem ide, aztán láttam, hogy nőt kell megvédeni, ezért kihasználva a 24 órás visszatérési lehetőséget, még egyszer utoljára megszólalok.

Akik ismernek ezen a topicon, azok tudhatják, hogy egyáltalán nem azért megyek el, mert zavar, ha a bíróságokat szidják. Aki tudja, olvassa vissza: mindig egyetértettem ha valami jogos volt, ha meg nem, akkor különböző hévvel, de észérvekkel vitatkoztam.

Ez a posztsorozat megmondom őszintén az elejétől kezdve nagyon nem teszett, mert olyan mértékben volt személyes, ami szerintem lehetetlenné tette a higgadt elemzést. És ez most független attól, hogy kinek van igaza - de hogy boldog legyen mindenki, leírom, amit eddig nem: a postolónak tartok tőle sok mindenben.

A zugügyvéd azonban nem tudott megállni: ez a bosszúálló bíróság cím már attól tartok szimpla hatásvadászat, és ne jöjjön itt nekem senki, hogy "de hiszen a címben kérdőjel van2, mert amikor ez index-főoldalas lett, akkor ez állítás volt, nem kérdés.

De ez még hagyján, az elmult években morogtunk eleget, hogy zugi nem készíti elő a posztokat, csak mindent berak, pedig jogászként azt hiszem talán elvárható lenne a feltárás.

Ami ezután következett, az amit gyomrom nem kíván. Hogy egy ilyen posztra az a válasz, hogy "ezek zsidók", meg "ezek komcsik". Egy tisztességes topicban - például szilynél - az ilyenek kikerülnek. És nem kell háborogni azon, hogy sérül a véleményszabadság, mert a zsidózás nem vélemény.

Mit lehet ilyenkor tenni? válaszolni ugyanebben a stílusba? Le kéne írni,. hogy sajnos nem maradt ebben az országban annyi zsidó, hogy a 80 %-os arány kijöjjön? Bizonygatni, hogy a bírói kar nagyjából háromnegyede ma má 40 év alatt, tehát ha akart volna sem lehetett volna komcsi?

Aztán valaki beír egy vélemény - mazsola, akit soha nem láttam, csak egy alkalommal beszéltem vele itt - képzeljátek, az ilyen blogokon szoktak lenni ilyen viccelődések, régen itt is volt ám, el se hinnétek - és csak azért mert ő kicsit máshogy látja a dolgokat, már így kell neki esni? Nem lehet más vélemény, akkor mi a fasznak vagyunk itt. Most olvassátok
@Mazsola66: hozzászólását. Kulturált ellenvélemény, van ilyen, nem kell veke egyetérteni. Aztán olvassátok el, erre mit ír osztapbender. Lekurváz egy nőt, mert más volt a véleménye mint az övé.

Most mit írjak még? Hogy én bíróként hogy örültem, amikor ez a topic indult, khogy van végre hol kibeszélni dolgokat, elsimítani félreértéseket. És milyen rettenetesen szomorú vagyok, hogy ez is ugyanúgy szét lett barmolva, mint az összes többi topic, leugatás, zsidózás, cigányozás.

Sziasztok, töröltem.
A CIB Bank új vezetése elköszönt a Hat reklámügynökségtől, akiktől az állatorvosos kampányuk koncepciója származik (valamint a belső tendereken az ügynökség folyamatos vetélytársától, a Publicistől is, akik egyébként szintén forgattak két dokis filmet). Sokakkal együtt a…..
füredi (törölt) 2009.09.25 08:41:20
Egy osztálynyi gyereket éjszakáztatott a MÁV Mezőtúron. Ha van hely, ahol az "elképesztő" jelző igazán el lett koptatva, akkor az a Homár, de mit tegyünk. A folyamatosan korszerűsödő, utasbarát vasúttársaság egyszerűen ott hagyott egy vonatrakomány embert - köztük a…..
Az ember ebéd közben persze ne nézzen tévét. Vagy legalább ne ezt a Zs-kategóriás A mélység foglyait. Röviden: a Discovery (nem a kiváló alapanyagainkat adó csatorna, hanem az űrrepülő) az óceánra száll le (special effect: a rendező unokaöccsének modellgépe a szomszéd…..
„A lényeg, hogy van ez az új menünk. Jól gondolod, AZ a menü, a nevemmel – Ernő menü. Kicsit kínos.” Ezt írja a Burger King Ernő menü-kampányának kifejtése az éttermi tálcákon, de nincs igaza, mert Ernő nem kicsit kínos. Szívesen írnám, hogy nem értjük, de…..
füredi (törölt) 2009.09.16 13:33:37
@David_K:
Hadd lombozzalak le: a "primitív család mindennapjai top nézettséget érnek el", az ugyanúgy vonatkozik az Egyesült Államokra, Németországra, Spanyolországra, Kínára, mint Magyarországra.
füredi (törölt) 2009.09.22 10:48:01
@mdi:
Jézusom, senki nem zsidózott! Tény, hogy a hagyományokhoz hű zsidók nem ehetik együtt a sajtot a hússal, és erre Amerikában odafigyelnek. v2peti tényt rögzített minden előítélet nélkül!

Azt meg még tudni kell, hogy a tehéntejet az emberiség egészen meghökkentően alacsony hányada tudja megemészteni, az európaiakon kívül rendkívül kevesen!
Ha kérdő hangsúllyal azt mondom: Kennedy-gyilkosság, mindenki elsősorban (és természetesen) az általunk is feldolgozott JFK-ügyre gondol. Tájékozottabb olvasóink azonban rutinosan visszakérdezhetnek: melyik? Ez a szerencsétlen család ugyanis úgy vonzza  magához a több, mint…..
füredi (törölt) 2009.09.22 10:03:35
@KÁJZERSZÓZE:
Na de akkor már eldőlt az ember, tehát feltűnt volna, hogy még lőnek, ráadásul mindenki az összeesett szenátorra figyel. Képtelenség!

A testőrök nem használták a fegyverüket? Sándor király marseillei meggyilkolásakor a rendőrök összevissza kezdtek lövöldözni, és többé-kevésbé bizonyítható, hogy Barthout egy rendőrgolyó ölte meg.

Az összeesküvéselméleteknek ez az iránya nekem mindig azért hihetetlen, mert ez azt jelentené, hogy nagyon amatőr módon csinálják. Odaküldenek egy embert nyolc golyóval, aztán leadnak 11 lövést, röhej.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy újságírók, meg magukat szakértőnek kiadók jó pénzért, hírnévért azt mondják, hogy a 8 az 11, vagy egy torony nem dőlhet úgy le, ahogy.
Félrefordítások Zene szemeinknek 2009.09.20 11:00:00
Nosztalgikus hangulatban voltam és a gépemen turkálgattam a régi file-ok között, amikor erre a kis drágakőre leletem. Eddig csak amolyan urban legend szinten ment itt a régen lefordították a számcímeket magyarra történet, de íme a bizonyíték. Úgy érzem, elégtételt kaptam…..
Váratlan fordulattal ért véget az elmúlt percekben az önkormányzati választások eredményhirdetése Esztergomban. Amikor ugyanis Meggyes Tamás eddigi polgármester értesült arról, hogy elbukta a választást, a bazilika elé vonult, és onnan intézett beszédet a néphez. Ebben azonnali…..
füredi (törölt) 2009.09.18 11:17:38
Mi különbözteti meg a művészt a nem művésztől? Én, a nem művész úgy fogalmaznék, hogy "Noranora kiszúrta, az ATV egyik telefonos-pénznyerős vetélkedőjében rossz megoldást adtak egy feladatra". Ugye milyen unalmas? Bezzeg ha Noranora, a művész fogalmaz, az olyan…..
Az izraeli fővárosban ipari méreteket öltött a kerékpártolvajlás, a bűnüldöző szerveknek azonban azért kellett kreatív akciózásba kezdeni, mert már nehéz lett volna tárolni az egyik ellencsapás eredményét. A Tel Aviv-i rendőrség 2000 eltulajdonított, majd megkerült…..
füredi (törölt) 2009.09.16 14:23:44
@Zahal:
Izrael fővárosa hivatalosan Tel-Avív. Ugyanis hivatalosan Jeruzsálem nem része Izraelnek. Ettől persze Izrael főváros jeruzsálem.
A Másodfokú műhiba és a Rabosított felperes bejegyzéseket próbálja más szemszögből megvilágítani az alábbi levél. A Zugügyvéd természetesen nem tud igazságot tenni az ügyben.  Kedves Zugügyvéd! Felhívom a figyelmedet egy/több sorozatra, amelyek célzatosan…..
füredi (törölt) 2009.09.16 09:15:37
@Mazsola66:
A 66 a korod, a születési éved, vagy a derékbőséged? :-))
füredi (törölt) 2009.09.16 09:53:49
@Mazsola66:
Miért van az, hogy azonnal tudtam, hogy csaj vagy, más szóval: miért szeretik a nők a tequilát ennyire. Annyira, hogy azonnal ez az ital merül fel náluk ha meghívják őket.
A világ összes italát szeretem, kivéve a tequillát és a fehér rumot.
füredi (törölt) 2009.09.16 10:53:19
@kukalojudit:
Végig olvastam, de nem okoskodtam bele a dologba, pontosan azért, mert annyira nem értek hozzá. Igyekeztem, de semmi értelme nem lenne, sem annak, hogy féligazságokkal akármelyik oldalnak adnék egy pontot.
Vera nem akart kimaradni a munkahelyéről, így a MÁV-ot választotta. Vesztére. 175 kilométert 9 azaz kilenc óra alatt tudott megtenni. Megaszámalmas!!!! Kedves Megintállunkvazze! Én sűrűn veszem igénybe a MÁV szolgáltatását, mert a fővárosban dolgozom és kb.…..
Az állatfejű híres gép műfaj instant klasszikusát küldte el nekünk András, biorobotjának neve természetesen tapírrepülő..
füredi (törölt) 2009.09.15 11:13:52
füredi (törölt) 2009.09.15 11:14:43
A Zugügyvéd a múlt heti HVG-ben találta az alábbi szösszenetet. Az ügy tényleg kellően abszurd és egyedülálló.Kényszervallatott rendőr?     A magyar jogtörténetben valószínűleg egyedülálló az az eljárás, amelyben hétfőn délután…..
füredi (törölt) 2009.09.15 09:21:59
@adir_1:
Értelek természetesen. De tudod, amit leírtam arról, hogy az elmúlt 60 évben hogyan változott meg a bűnözés struktúrája, hogyan lett a "bűnözés mindenkié", abból az következik, hogy a régi módszrek nem biztos, hogy jók.

Ha olvasol egy régi regényt, legyen akár egy Sherlock Holmes történet, de akár egy Móricz-novella, a lényeg, hogy bűnözés legyen benne, akkor azt fogod tapasztalni, hogy a bűnözés 60-100-5000 évvel ezelőtt valóban egy deviáns, mondjuk így szubkulturális tevékenység volt. Egy, a társadalomtól teljesen elkülönült réteg sajátja volt, nem véletlenül létezik az a szó, hogy "tolvajnyelv", gyakorlatilag külön nyelve is volt ennek a rétegnek.
Akkor tehát ezt a látható, megfogható réteget kellett uralni, és a társadalom teljes egyetétésével lehetett őket verni.

Ez mára megváltozott. Ha itt a bíróságon elkezded nézni az aktákat, akkor meglepve tapasztalnád, hogy a mai tipikus budapesti bűnelkövető, az egy szakmunkásképzőt végzett, egy gyerekes 30 év körüli fehér férfi. De pontosan köznyugalmat zavaró tevékenységeknél például garázdaságnál meghökkentően magas a diplomások száma. (mielőtt valaki klaviatúrát ragadna, ismétlem: én Budapestet látom, és tudom, itt soha nem volt csendőrség)

Innentől tényleg az a probléma, hogy amíg biztos az, hogy enbgem nem ver senkit pofán, addig hadd verjenek mást, de hát ha én is sorra kerülhetek, akkor ne má'.

Más a világ, egyáltalán nem elfogadható már a testi fenyítés - hál' istennek. Erre talán az a legjobb példa, hogy ha engem a 70-es években megütött egy tanár, akkor én gyakorlatilag megköszöntem, eszembe sem jutott például otthon elmondani. Ma viszont engem is felháborítana, ha a gyerekemet megütnék. Nem vezet jóra az erőszak - szerintem a 30-40-es években sem vezetett.
füredi (törölt) 2009.09.15 09:26:23
@kovácske:
Én nem tapasztaltam a kriptonáciságot adirban, pedig érzékeny vagyok rá.
Értem amit mond, csak a megoldása nem megoldás. A csendőr is lehet korrupt, a csendőr is lehet hatalommániás, szadista barom.

Szerintem a jogszabályi környezet alapján a rendőrség működhetne akár normálisan is.
Kovács Patrícia (r. Máté Gábor) Zártkörűnek szaglik az előadás, ami az egyik szereplő életéről szól, a nézőtéren pedig zömében volt iskolatársak, családtagok, egykori szeretők és főnökök, mácsaipálok, valamint magukat színházi bennfentesnek érző mezei nézők és bloggerek ülnek. Az én érdeklődésem…..
füredi (törölt) 2009.09.11 14:28:02
@==T==:
Ez tényleg nagyon szomorú. Képzeld, egy liberális politikus is leviszi a szemetet otthon, van kedvenc zenéje, lehet vele beszélgetni, szereti az anyját, sőt egészen halkan jegyzem meg: a hazáját is. Igaza van itt felettem valakinek: bennem semmit sem változtatott meg mondjuk Blaskó Péter színvallása, ahogyan bármilyen meglepő, azt is el tudom képzelni, hogy Rogán Antalt van aki szereti. Eddig többé-kevésbé joggal vádoltátok a baloldali szavazót birkasággal, már csak az ország érdekében is kérem, ti semmi esetre ne legyetek azok.
A parkolási bírságtörténetek újabb változatáról szól az alábbi levél. A Zugügyvéd is tapasztalta már, hogy egyes ilyen ügyekben eljáró ügyvédek már-már hatóságként kezdenekel viselkedni. Tisztelt Zugügyvéd! A következő ügy van éppen folyamatban, aminek sajnálatos…..
füredi (törölt) 2009.09.08 10:31:47
@Adblock_júzer: büntetőben máshogy megy a dolog, egyébként be kell jelenteni a postánál ha elmész három hétre, akkor nem kézbesítik, csak akkor, ha hazajössz.

@szaGértő: Büntetős vagyok, asszem most az van, hogy az AB azt mondta, hogy visszamenőleg nem érvényes az egy éves korlát, de egyébként talán igen, de nem akarok hülyeséget beszélni.
A Zugügyvédnek egy olvasó küldte be a következő linket, tanulságos esetleírásokkal. Íme az egyik bizarr munkajogi ügy. "E.R. egy vidéki város kapitányságán dolgozott. Kedélyes alkatú, szorgos, ambíciózus volt, saját elmondása szerint jelentéseket is ügyesen tudott…..
füredi (törölt) 2009.09.08 09:37:31
@Mazsola66:
Ha végignézel a történelmen, meglátod, hogy a hadsereg nem hogy tolerálta, hanem melegágya volt a homoszexualitásnak.

Itt az a lényeg, hogy ha E. R. a kolleganőt szopatja az igazgatásról, akkor neki megveregetik a vállát (a kolleganő meg még 40 év mulva is "az a kurva" lesz, de ez egy másik kérdés). Teljesen elfogadott - egyes helyeken majdnem kötelező - a munkahelyi heteroszexuális kapcsolat, annak ellenére, hogy meggyőződésem, hogy komoly károkkal tud járni - akkor mi a baj a homoszexuálissal?
Ha egy meccsen negyvenezren néznék, ahogy újra meg újra elfutok a szélen, kicselezem az emberemet, aztán megint, de a fiúk, mintha térdig homokban törnének előre, még mindig negyven méterre vannak, de az se lenne jobb, ha ott lennének, mert az egyik egy reménytelen…..
füredi (törölt) 2009.09.07 16:19:35
@Timberke: Most min, konkrétan?
füredi (törölt) 2009.09.07 16:22:31
@Timberke: Megjegyzem lesszabállyal is ezt csinálja, csak nézd meg szerdán.
Nem bánom, ha kikapunk, de ha valaki arcba rúgná C-t arra pénzt is áldoznék...
A különböző szolgáltatók hajlamosak visszaélni a hűségidővel. A Zugügyvédnek volt olyan ügye, hogy az elköltözött ügyfél új lakásába nem tudták átvezetni az internet szolgáltatást a szolgáltató hibájából, de mégis perelte az ügyfelét. Persze ezt már a bíróság sem…..
füredi (törölt) 2009.09.07 10:24:47
@elfmage:
A beíró nőtlen gyermektelennek tűnik, ezért saccoltam arra, hogy a szülei örökölnek.
Végül is ha nincs semmije, akkor az örökös sem köteles semmire. Na, nem is rossz ötlet, de miért végeznénk félmunkát, tessék tisztességesen elhunyni.
 Az alábbi bejegyzés két korábbi poszt (Műhiba másodfokon és a Rabosított felperes) kiegészítése, dokumentáció-hegyekkel. Jó bogarászást az iratok közözött. Műhiba másodfokon - dokumentációvalKét posztban megírtam egy bírói műhiba történetét, és a…..
füredi (törölt) 2009.09.03 15:40:51
@Neménvótam:
Értem.
Én sem látok harmadik, meg negyediket. ezért kérdeztem. Ha valamit úgy hívunk, hogy "ötödik", akkor az feltételez "harmadikat" meg "negyediket" is, nem?
füredi (törölt) 2009.09.04 07:32:03
@zsir: Volt, csak nem uralkodott egy Shakespeare drámából kifolyólag. Ahogyan XVII. Lajos is volt, csak mégsem

@kukalojudit: Köszi, értem. Azért ez a "jogász nem olvas" csak egy poén. Mégha te most nem is tudsz ezen nevetni, ahogy látom.
Hazaviszem hétvégére, a büntetős agyamnak elképesztően fárasztó egy polgáris ítélet.
Egy nem megy fejembe: esze e percekben vette be e helyzetet: veresek jellemtelenek?Megjegyzem, rengeteg nekem kedves nem keskeny jegyzetet szerzett. Egyesekben remek recepteket lelhetsz, ehetsz, s nevethetsz. Egyeseken meg szemed nedvezhet, s kebledben veres szerv repedezhet, mert neje lett…..
Köztér Főtér remix 2009.09.03 07:00:00
Győr, Széchenyi tér Győr központjában volt egy régóta halódó tér, a valamikori piactér, melyet jobb híján parkolásra és galambetetésre használtak. A győriek és némely kívülálló szerint ez Közép-Európa legszebb barokk tere (???). A lokálpatriotizmus eme báján túl az…..
füredi (törölt) 2009.09.03 14:20:32
@oolajtoo:
Nagyon igazad van. Az egy téves elgondolás, hogy csak a régi értékes. Az újjal csak a az baj, hogy meg kell szokni. de gondolom amikor bejött a barokk, akkor ugyanúgy csúnyán néztek a későreneszansz hívők, hogy mi ez a cicoma.

Spanyolországban például nagyon sok helyen megfigyelhető, hogy elképesztően bátran raknak történelmi környezetbe modern épületeket. Egyáltalán nem rossz!
"Most kaptam ezt a kedves kérést bemutató képet a Vértes Volánnal járó ismerősömtől. Vajon mit mondhat a diszpécser - akinek a telefonszáma ott van a kép tetején - a témáról? Remélem nektek is szellemes perceket szereztem! ;)" - írta Bozsi, mi meg nagy bátran…..
füredi (törölt) 2009.09.03 11:37:29
@changebug:
Fingani a mozgólépcsőn felfelé az igazi. Aztán közönyösen hátrabámulni.