Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HannaCsilla

161 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötödik évéhez érkezett a GABO Kiadó magyar spekulatív irodalmi antológiasorozata. Hálásak vagyunk olvasóinknak, hogy az elmúlt nehéz évek ellenére is változatlan kíváncsisággal és nyitottsággal fogadták a köteteket, és büszkék vagyunk rá, hogy a bennük megjelent novellák az irodalmi szakma…..
Biológiai gépek és vízi tündérek, élmunkás táltosok és underground vámpírkolóniák, hullámok fehérítése és játék a halállal: a 2018-ban indult antológiasorozat idei kötetében tizenöt különös és izgalmas novella található ismert és új szerzőktől. Az idei antológia borítóját a 2018-as kötethez…..
Idén negyedszer jelenik meg Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiasorozat. A jó olvasói és kritikai fogadtatáson túl a sorozat sikerét jelzi az is, hogy a kiírt novellapályázatra évről évre rengeteg írás érkezik, amelyek változatosságukkal és szikrázó ötleteikkel újra meg újra…..
Tavaly év végén jelent meg harmadik alkalommal Az év magyar science fiction és fantasynovellái válogatásunk, amelyet évről évre egyre több olvasó vár. Külön büszkeség számunkra, hogy a kötetek a Márai-program segítségével határon túli könyvtárakba is eljutnak, valamint a megújult Zsoldos Péter-díj…..
HannaCsilla 2021.06.12 08:20:14
@laurent91: Nem zárjuk ki a társszerzős novellákat, de ebben az esetben mindkét szerző csak azzal az egy novellával pályázhat, nem adhat be külön, a saját nevén egy másikat is.
HannaCsilla 2021.06.12 19:26:54
@laurent91: Nincs kikötés, de fölösleges az extra formázással bajlódni.
HannaCsilla 2021.07.09 09:33:08
@VIca: Eredményhirdetés július 30-án várható itt, a blogunkon.
Megjelent Andrzej Sapkowski Huszita-trilógiájának második része, az Isten harcosai, Hermann Péter fordításában! A kötet megjelenését, csakúgy, mint a Narrenturmét, a Wacław Felczak Alapítvány támogatta. 1427-et írunk, és a prágai huszita eretnekek egymás után nyerik a csatákat Róma…..
HannaCsilla 2021.04.10 16:18:15
@V_V: Az őszre csúsztatott Könyvfesztiválra tervezzük a harmadik kötetet.
Andrzej Sapkowski Vaják-sorozata már jóval a legfrissebb adaptáció előtt is hihetetlenül népszerű volt, most azonban még nagyobb érdeklődés övezi a lengyel fantasy sagát, mint valaha. A kelet-európai népmesék és komor realizmussal ábrázolt fantasy ötvözete a magyar olvasókat is megnyerte magának,…..
HannaCsilla 2020.04.09 09:51:18
@Kacskovics Mihály Béla: Valamennyire lassítanunk kell a kiadás ütemén, hiszen a nyomdák is csökkentett kapacitással működnek, hogy óvják a dolgozóikat, de nem állunk le, készülnek a könyvek.
HannaCsilla 2020.10.20 20:38:36
@tankerlotr: Már készül, de nem biztos, hogy még idén meg tud jelenni.
  Két éve szerkesztjük Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiát, azzal a céllal, hogy megmutassuk, hol tart ma a magyar fantasztikum, már publikált szerzők kisprózáit hozzuk el a közönségnek és új, tehetséges írókat ismertessünk meg vele. Éppen ezért fontos számunkra, hogy a…..
HannaCsilla 2020.07.04 09:17:53
@jackfrost: Igen, a docx is jó.

@bulivivien: Elég egyelőre az e-mail cím is.
HannaCsilla 2020.07.04 20:54:03
@Attrist: Hétfőn mindenki megkapja a visszaigazoló emailt, aki hétvégén küldte el a novelláját
HannaCsilla 2020.07.14 14:25:37
@gombosp: Becslésünk szerint augusztus első felében végére érünk a novelláknak.
2019 nagyon izgalmas év volt nemcsak a fantasztikum egészére nézve, de számunkra is. Új szerzőket mutattunk be az olvasóinknak, klasszikus sorozatok gondozásába kezdtünk, és amire külön büszkék vagyunk, több magyar szerző kötetét is kiadhattuk. Regények, novellák, sci-fi, fantasy, horror, humoros és…..
HannaCsilla 2020.03.17 09:44:07
@Ildikó Madár: Már dolgozunk a könyvön, de a jelenlegi helyzet (könyves események elmaradása, könyvesboltok nyitvatartásának korlátozása) miatt több könyvünket is kénytelenek vagyunk elhalasztani - egyelőre nem tudjuk, mennyi időre. Reméljük, hogy miután a helyzet rendeződik, a terveinket késéssel bár, de teljesíteni tudjuk.
A hatalmas, ármánnyal és harccal teli univerzumban létezik egy bolygó, amelyet végtelen sivatagok uralnak. Gigászi homokférgek úsznak a homokban, és minden csepp víz értékes – talán még az emberi életnél is értékesebb. Egy világ, amely kegyetlen és halálos veszélyekkel teli, mégis a legfontosabb a…..
HannaCsilla 2019.09.03 08:37:50
@xtlight: Igen.
HannaCsilla 2019.09.03 08:37:51
@xtlight: Igen.
HannaCsilla 2019.09.12 08:18:10
@Márton Schóber: Nem, a puhafedeles kiadás ugyanúgy teljes lesz, mint a keménytáblás, egyszerűen csak egy másik formátumot (és borítót) jelent.
Tavaly jelent meg először a GABO SFF sorozaton belül olyan antológia, amelyben ismert és korábban ismeretlen magyar szerzők fantasztikus novellái voltak olvashatóak. Tavaly, mivel a vállalkozásnak nem volt előzménye, felkértünk publikált szerzőket, hogy írjanak nekünk és egyúttal nyílt pályázatot is…..
HannaCsilla 2019.07.29 16:07:36
@Van: Mindhárom zsűritag találkozott mindhárom novellával. Katasztrofális helyesírású novellával (ahol a helyesírás hiánya miatt nem lehetett rendesen olvasni a szöveget) szerencsére csak elvétve találkoztunk, de zavaros írások valóban akadtak.
Tavaly debütált Az év legjobb science fiction és fantasynovellái sorozatunk mintájára Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 kötetünk, amelyet a szakma és az olvasók is örömmel fogadtak, és változatos és magas színvonalú metszetet mutatott arról, hol áll ma a magyar fantasztikum. Idei…..
Tegnapelőtt éjfélkor lezárult a GABO SFF novellapályázata, amelyre idén összesen 293 pályamű érkezett be. Köszönjük a novellákat, hatalmas öröm, hogy a tavalyi antológia sikere után ilyen sok alkotó jelentkezett. Az eredményhirdetés július 18-án, csütörtökön várható. A nyerteseket legkésőbb…..
  Tavaly, miután már három éve sikeresen hoztuk el a magyar olvasóknak a Jonathan Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái című sorozatot, eldöntöttük, hogy egy hasonló tematikájú, de pályázatra épülő magyar kötetet is kiadunk, amely alkalmas lehet arra, hogy…..
HannaCsilla 2019.06.18 09:40:32
@AckThor: Elég az emailcím.
HannaCsilla 2019.06.18 14:24:35
@Artemiev: Az adatok természetesen nem tartoznak bele.
HannaCsilla 2019.06.18 20:31:19
@György Ákos: A .docx formátumot is tudjuk kezelni.
GABO SFF Könyvheti eseményeink 2019.06.06 14:02:09
A 90. Ünnepi Könyvhéten több GABO SFF-hez köthető eseményre is sor kerül, amelyeket ebben a bejegyzésben igyekszünk összeszedni. Június 12-én kerül sor a Világok Találkozása rendezvénysorozat újabb eseményére, ahol S. A. Chakraborty: Bronzvárosa mellett Rusvai Mónika Tündöklő című első regényét…..
A 90. Ünnepi Könyvhéten jelenik meg új fantasy szerzőnk, Rusvai Mónika regénye, a Tündöklő, amelyet évek óta – amióta csak az első részletét olvastuk –, egyre nagyobb izgalommal vártunk. A szerző egyik novllája szerepelt tavalyi. Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019 című…..
Moskát Anita, a Bábel fiai és a Horgonyhely szerzője új regénnyel jelentkezik az április 25-28. között megrendezett 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Alig két évtizede állatok milliói bábozódtak be világszerte, hogy aztán félig emberré alakulva bújjanak elő. Az emberiségnek hozzá kellett…..
Hannu Rajaniemi finn matematikus Jean le Flambeur trilógiájának köteteit (Kvantumtolvaj, Fraktálherceg, A kauzalitás angyala) Locus- és John W. Campbell-díjakra jelölték, a finn Tahtivaeltaja-díjat is megkapta. Régóta vártunk az új regényére, amelyről már 2012-es magyarországi látogatása során…..
A GABO SFF könyvek egyik legnépszerűbb sorozata volt a tavaly lezárult Fennmaradottak krónikái (Az árulás csókja, Az árulás szíve, Az árulás szépsége), amelyben megismerhettük Liát, a lázadó, határozott hercegnőt, és végigkísértük viszontagságos útján, amelynek során megváltoztatta a világát. Minden…..
Elérkeztünk az év végéhez, és az ünnepekhez közeledve a hagyomány szerint szeretnénk megmutatni néhányat 2019-ben megjelenő címeink közül. Természetesen a leleplezésre kerülő tíz címnél többel készülünk, de szeretnénk hagyni meglepetést a jövő évre is. Ian McDonald, az egyik legjobb brit sci-fi…..
GABO SFF Naomi Novik: Ezüstfonás 2018.10.31 10:11:54
Naomi Novik, a Temeraire-sorozat és a Rengeteg szerzője ismét egy szláv mesékből merítő, különleges és igazi téli hangulatú fantasy regényt írt, amely november végén jelenik meg. A történetben három lány – a pénzkölcsönző lánya, Mirjem; a cár feleségének szánt Irina hercegnő és Vanda, a parasztlány…..
Túlnyomórészt mi is a friss megjelenések közül válogatunk, ritkán van lehetőségünk klasszikusokat kiadni, a Hill House szelleme azonban a kivételek egyike. Szerzőjét, Shirley Jacksont Amerikában évtizedek óta a horror/pszichothriller-irodalom megkerülhetetlen alakjaként tartják számon, 2007-ben…..
Hamarosan megjelenik a GABO SFF első, magyar szerzők műveit tartalmazó science fiction és fantasyantológiája. Hazugságokból emelt város, halála után vezeklő festő, újragondolt mesék, háborúzó mesterséges intelligenciák, fonák Magyarországok: tizenkilenc válogatott novella merész jövőképekről és…..
Múlt héten lezárult a GABO SFF novellapályázata, amelynek során őszi Az év magyar science fiction és fantasynovellái kötetünkbe kerestünk novellákat rendszeresen vagy alkalomszerűen publikáló és amatőr szerzőktől egyaránt. A beérkezett pályamunkák puszta mennyisége is szükségessé tette, hogy…..
Immár harmadik éve jelenik meg magyarul Jonathan Strahan Az év legjobb science fiction és fantasynovellái című antológiasorozata, amely kiváló merítést ad az angolszász fantasztikus irodalomból, és úgy éreztük, most jött el az ideje, hogy mellé tehessünk egy hazai válogatást is. Novellapályázatunkra…..
Tegnap éjfélkor lezárult a GABO SFF novellapályázata, összesen 240 pályamű érkezett be publikált és amatőr íróktól. Köszönjük a novellákat, hatalmas öröm, hogy ennyire népszerű a fantasztikus irodalom és ilyen sok alkotó jelentkezett. A gondos mérlegeléshez viszont időre van szükségünk, ezért…..