Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kérj tanácsot

834 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye ha közhelyekkel szeretném kezdeni, akkor azt tudnám mondani, hogy valóban igaz az a mondás, hogy minden "csoda" három napig tart. Schobert Norbi kijelentette, hogy a dagadt asszony nem túl kedvcsináló látvány a hálószobában, az ország meg egy emberként felhördült, pedig mindenki tudja, hogy…..
Biztos sokan ismeritek Konmari nevét és munkásságát - azaz a japán Marie Kondo könyveit, videóit, amiben rendet rakni tanít bennünket. Én elég sokszor befutottam a módszert éltető blogcikkekbe is, de nem mélyültem el különösebben benne. Pár hete viszont újult erővel vetettem bele magam a…..
Ahogy Nóra már említette, hetek óta halottnak hitt blogun valami technikai csoda folytán egyszer csak újra életre kelt. Persze lehet, hogy ez egyáltalán nem volt csoda, egyszerűen annyi történt, hogy elhárítottak egy technikai akadályt, mi meg "visszakaptuk" a blogunkat. 2009 őszén, azaz pontosan…..
A gépház visszajelzései alapján azt hittük, hogy a blogunk inaktívvá (halottá) vált, mert nagyon régóta nem tettünk közzé új bejegyzést. Most örömmel látom, hogy nem ez a helyzet! Még mindig szerkeszthető a blog! Zsófi, ha van kedved írni, írj! :-) Üdvözlettel: Nóra..
Kamasz koromtól nagy kedvencem a Jó estét nyár, jó estét szerelem című könyv és film. Éppen ezért nagyon örültem, amikor szeptem elején ott lehettem a Pesti Színházban (http://vigszinhaz.hu/szindarab/320+jó+estét+nyár+jó+estét+szerelem/) a darab bemutatóján.  Szokták…..
Kérj tanácsot Apa nélkül! 2011.04.28 16:03:00
  Egyszer azt mondta nekem valaki -nagyon bölcsen- a mai "helyzetről", hogy a párválasztás 30-40-50 (és korábban is!) évvel ezelőtt nem csak egy természetes életprogram volt, hanem "gazdasági szükségszerűség" is. Egy fiatal felnőtt tudta,…..
Kérj tanácsot 2015.09.23 12:01:01
@ismeretlen9: Én biztosan odamennék hozzá felnőtt fejjel, és megmondám neki, hogy mit gondolok róla. Szerintem könnyebb lenne a lelkemnek.
Most nyilván megint azt gondoljátok: elment az eszem. Pedig van valami, ami összefogja a fent felsorolt, látszólag teljesen értelmetlen halmazként összegyűlt szavakat. Pontosabban valaki: Tarics Sándornak hívják, és a két héttel ezelőtti, pusztító erejű japán földrengés előtt,…..
Egyszer megkérdezték Szabó Magdát arról, mi a legnehezebb az öregedésben. Kedvenc írom erre azt válaszolta, hogy szerinte az, amikor meghalnak azok az emberek, akiket szerettünk.  Jutott mindez eszembe pár napja, amikor megtudtam, hogy meghalt S.Nagy István. Majd aznap este a…..
Vinnai András írta és Radnai Márk rendezte azt a kortárs darabot, melynek bemutatója a Thália Új Stúdió színpadán még az előző színházi évadban volt, alkotói a 011-Alkotócsoport tagjai. A Garzonpánik kamaramű, három színész játssza egy felvonásban. Műfaját nehéz…..
Félve írom, mert Zsófival már volt több vitánk arról, hogy ki boldog, mit jelent boldognak lenni - egyáltalán kell-e a boldogságot kergetni? Vagy elég, ha rendben mennek nagyjából a dolgaink, és hagyjuk a nyálaskodást, az álhepi szempillarebegtetést? Én azon az állásponton…..
Kérj tanácsot Születésnapodra! 2014.12.21 10:21:16
Szóljon ez a szép köszöntés Nórának, és mindenkinek, akinek ma -vagy mostanában- van a születésnapja!   Sok szeretettel: Zsófi     ..
Május óta nem írtunk semmit, azt gondolom, hogy itt az ideje egy kicsit felfrissíteni az életet a blogon. Ez az év a változásról, az átalakulásról és a rohanásról szólt, ahogy nagyjából meg is jósoltam a ló évének beköszöntével. Ezt írtam január 31-én: "A Ló éve olyan…..
Megnyugtató érzés, hogy - bár körülöttünk minden megváltozott azóta a tavaszi hétfő óta, amikor 26 évvel ezelőtt én ültem be a padba érettségizni - még ma is ugyanolyan érdeklődés övezi, hogy mik lesznek a magyar érettségi tételek, még mindig ezzel kezdődnek a…..
Az már többször kiderült, hogy nem véletlenül vagyunk barátnők Zsófival ennyi éve - sokszor jár egy srófra az agyunk, és ez a blogon a témaválasztásainkban is meglátszik. Többször írtunk egymásnak válaszolgatva kedvenc magyar írónőnkről: Szabó Magdáról, és most a másik…..
Szeretnék megemlékezni a halhatatlan Gabriel García Márquezről. Ehhez én a legkedvesebb Márquez-könyvemet hívom segítségül. Ez a könyv a "Szerelem a kolera idején". Ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta. Egy olyan érzésről -a szerelemről!- mond el mindent, amiről szeretünk…..
Kedvenc színházam, a Katona előállt egy igazán friss, trendi ötlettel, ami - remélem - közelebb hozza az életét az interneten élő fiatalokat azokhoz a remek, fiatal színészeinkhez, akik nem nyomulnak gyakran a kereskedelmi tévékben, és ezért - méltatlanul - kevésbé ismertek,…..
Hogy azonnal a címben feltett kérdésre válaszoljak: NEM!  És akkor most az előzményekről is egy kicsit! Egy mozis élménynek köszönhetően (de erről még írni fogok itt) néhány héttel ezelőtt felfigyeltem egy magyar színészre, akit addig csak arcról ismertem, és nagyon kevés…..
Zsófi egyszer már emlegette Adriano Celentanót a blogon, mégpedig egy Morandiról írt cikkében, a két énekes vitáját bemutatva, olvassátok újra azt is!  Én most nem megyek bele Celentano életének az ismertetésébe, legyen elég annyi, hogy 40 éve imádják az olaszok, noha…..
Bálint-napon sokat beszélünk-olvasunk a szerelemről. Hoztam nektek egy csodás gyűjteményt, amin meghatódhattok, de nevethettek is, ha úgy tetszik! A szerelemben a humor is nagyon fontos, ne felejtsétek el! Boldizsár Péter animációval foglalkozik, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen…..
Kérj tanácsot Banánkenyér 2014.02.06 10:32:38
Már régen nem esett szó semmi finomságról itt, a blogon. Az az igazság, hogy karácsony óta nem is főztem időigényes ételeket. Akinek naponta vagy legalább hetente többször főznie kell, tudja, miről beszélek.  Aztán tegnap reggel a kislányom az óvoda előtt még megnézte a…..
Már hetek óta olvasgatom a cikkeket arról, hogy milyen is lesz a Ló éve, amely ma köszönt be. Ázsiában ilyenkor 2-3 napra -minimum- megáll az élet. Pirosban-aranyban pompázik minden és mindenki, mert az szerencsét hoz, és nagyon finomakat főznek. Az ázsiai Holdújév…..
Zsófi az előző blogbejegyzésében írt a Downton Abbey legfrissebb évadjáról, és arról, hogy a sorozatot nem lehet félbehagyni... Erre más is rájött, találtam egy cikket, amelyben egy angol újságírónő felsorol 7 indokot arra, hogy miért ne érjen véget a Downton Abbey SOHA!…..
Pont egy évvel ezelőtt írt Nóra egy sorozatról, ami neki megtetszett, és ajánlotta nekünk is. (http://kerjtanacsot.blog.hu/2013/01/22/sorozatrajongoknak_es_anglomanoknak_ajanlom_downton_abbey) Akkor, a bejegyzés megszületése után leültem, hogy belenézzek a sorozatba itt az…..
A TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) című konferenciasorozat már sokszor mondott, mutatott nekem hasznos, okos, érdekes gondolatokat. A sorozatot a non-profit The Sapling alapítvány rendezi. A fő jelszavuk: „ideas worth spreading”, azaz…..
Boldog új évet kívánok mindenkinek egy kis késéssel ugyan, de annál nagyobb szeretettel. Ha vidáman kezdjük az évet, az már félsiker. Találtam is erre a célra egy rádiókabaré-felvételt, amelyből egy "bölcsességet" idéznék is: "A nőknek csakis a belső értékek számítanak,…..