Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cseresznye

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vimeo WorldHD csatornáján bukkant fel ez a videó, mely egy hétvégét mutat Budapesten. Komolyan elkezdtem számolni, hány olyan pillanat van benne, amelyből kiderül, hogy nem a 80-as évek elején készült amatőr filmet látunk. Ilyen mondjuk a díszőrség a Sándor-palota előtt, a…..
Budapest Gábriel arkangyal és birodalmi sas lesz a Szabadság téren (index) A New York Palace lett az év luxusszállodája (travelo) Újjászületik Aquincum (műemlékem) Hajléktalanok, prostitúció, bűnözés a reformkori Pest-Budán (mnt) Máshol Középkori falu égett le…..
Emlékeztek, hogy szegény Rákóczi fejedelmet tavaly kettévágták flexszel? Persze nem csak úgy összevissza, hanem az illesztések mentén, ugyanis a hatalmas alkotást nem lehetett volna elszállítani egyben. Az oka egyszerű volt: olyan állapotba került, hogy muszáj volt felújítani,…..
cseresznye 2014.01.18 12:07:13
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Gilicze Bálint küldöttfotókat erről a rejtélyes vasoszlopról, mely a Városmajorban rozsdásodik. Mintha golyónyomok is lennének rajta. Egész pontosan még a funkcióját sem tudom, de nekem tetszik, jó lenne ha megmaradna még pár évtizedig.…..
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
cseresznye 2012.06.19 00:33:10
@becherpig: Nem, az a baj, hogy állatok vannak a téren!
Egyébként tuti lesz négy sarkán a toi-toikkal!

VAN OTT KÖZVÉCÉ, százassal nyílik.
Ha nem lenne fizetős, az is öt perc alatt kibeleződne.

De azzal is egyetértek, hogy kellene oda valaki, aki szól. Mert ha egy gyerek olyan proli, hogy odahugyozik, ezt a viselkedést nem fogja abbahagyni a kerítésektől, sőt. Azt látja, hogy hozzá alkalmazkodik a világ.

Mennyire szuper lenne inkább kulturált emberek közt élni. Az én barátaim is isznak, üldögélnek lépcsőkön, amikor ráértem, én is ezt tettem, de nem voltunk állatok. Legfeljebb disztingvált állatok.
cseresznye 2012.06.19 19:28:12
@TARTYOM: Nem tudom, miből következik, hogy ha valami közös pénzből van, arra oda lehet szarni? Amúgy a hívek is fizetnek adót, nem csak te.

Tényleg, hogy alakult ki az a világképed, hogy a világ legyen hálás, és gondoskodjon rólad, mert te méltóztatsz egy közlépcsőn elfogyasztani a kisboltban vett sörödet.
Azok is adót fizetnek, akik szagolják a húgyodat, vagy pucolják a vécét utánad.
Vajas kifli csípős paprikával. Van ennél jobb?  ..
Január 12-én csütörtökön a Millenáris Parkban található Európa Pontban fotókiállítás nyílik a legbiciklisebb városról, Koppenhágáról és biciklis divatbemutatót tart a Cyclechic.hu bringás életmód blog. A Magyar Kerékpárosklub előadásokkal és téli bringás workshoppal…..
A fenti kisfilm egész biztos nem fogja forradalmasítani az animációkészítést, mégis nagy köszönet jár az alkotóinak, hiszen a régi képeslapokból összeállított virtuális Tabán alapján mégiscsak könnyebb elképzelni, milyen lehetett a 30-as években a városrész. Ha ma…..
... egyházmentő akcióba keveredett a magyar politika: ki kell deríteni, hogy itt és most, melyik az igazi, történelmi egyház és melyik nem. Ha kicsi és fiatal, az nem igazi. Minden igazi egyház tehát legalább 500 vagy 2000 éves. Jobb esetben több is.…..
cseresznye 2011.05.20 23:19:01
@uszo: Valószínűleg ma nem megy nekem rendesen kifejezni magam.

"Azt gondolod, hogy az ember hitéről hitéletéről politikai szabályok alapján lehet dönteni?"

nem, ezt így nem mondom, csak azt, hogy amíg az államkasszából megy egyfajta újraelosztás, amiért a felelősséget politikusok viselik, addig érvényesülnek kissé profán társadalmi-politikai felelősségvállalás által motivált szempontok.
Vagy így van, vagy totál ki kell hagyni az államot a rendszerből.
Egy politikus nem dönthet ugyanolyan szempontok szerint, mint egy vallási vezető.
És persze az sem biztos, hogy a maga szempontja szerint jól dönt. Az, hogy történelmi múltja során bizonyított, hogy társadalmilag hasznos, az lehet egy jó szempont, de hogy jól döntenek-e arról, hogy ki bizonyított, és mi a hasznos, az meg egy másik kérdés.

"Így ha elfogadjuk, hogy a politika támogathat vagy ellehetetleníthet neki tetsző vagy nem tetsző egyházakat közös vagy ellentétes ideológiai meggyőződés alapján, akkor ezzel elutasítjuk a lelkiismereti és vallásszabadság alapvető emberjogi igényét."
Ez így erős. Az újraelosztás szabályozásával még nem tiltja meg, hogy én azt az egyházat támogassam közvetlenül, akit szeretnék.

Amit te képviselsz, ha jól értem, az azt jelentené, hogy az állam ne vállaljon semmi szerepet. Ez sem elvetendő. De ha vállal, akkor csak úgy teheti, hogy a saját részéért felelősséget is vállal. MOndom a SAJÁT részért az ügyben.

Amúgy szerintetek hogy kéne csinálni? Én őszintén megmondom, nem tudom.
Jezsuita bloggerek Netikett 2011.05.06 18:05:00
Azt hiszem, hogy az internet segítségével történő kapcsolattartásnak – csakúgy, mint a többi személyes viszonynak – megvan a maga „illemkódexe”. Amolyan viselkedési szabályok ezek, melyek megsértése vagy figyelmen kívül hagyása általában a kapcsolatok…..
cseresznye 2011.05.09 16:50:05
@zzzsuzsa:
Nekem tetszik az elitista fanyalgás, ha azt jelenti, legyünk a lehető legigényesebbek magunkkal, ha az gyümölcsöző.
Szerintem félreértelmezése az internetes szabadságnak,valamiféle természeti erőként kezeljük, amihez csak alkalmazkodni lehet.

Nekem is azért vonzó ez a blog, a témáján kívül, mert előfordulhat, hogy kulturáltan, gyümölcsözően, lehet végigbeszélni egy témát.

Néha egy-egy mederben tartó jezsuita komment sokat jelentene, bár tudom, hogy rengeteg idő a kommentfigyelés, de időnként, ajándékképpen biztos feldobná a közösséget a figyelem.

Egymást segíthetjük, hogy maradjunk a témánál, ha még van benne szufla, és megéri.
A pápás posztnál kifejezetten rosszul esett a félresiklás, tiszteletlenségnek éreztem.
Én is benne voltam, hogy belementem a bank témába.
Az utóbbi napokban a boldoggá avatás közeledtével sokat gondolkodtam arról, hogy mit is jelentett számomra II. János Pál személye. Ki is ő nekem? Miként hatott rám? Mi az öröksége számomra?..
időről időre felvetik '56-osok, akár személy szerint, akár valamely ötvenhatos veteránszervezet nevében, hogy el akarják bontani a városligeti '56-os emlékművet, hogy méltóbbat állítsanak helyette. ezúttal wittner mária nyilatkozott oda, hogy a veteránok akár saját…..
Jövőre kitiltják a koldusokat - akkor hova mennek? címmel az index.hu dívány társportáljára ma délután került fel az alábbi beszámoló arról a koldulás-konferenciáról, amelyet a jezsuiták szerveztek a Párbeszéd Házában. A cikk jól összefoglalja az ott elhangzottakat. Kedves…..
 – Gyerekek, mit is ígértünk a kampányban?  – Semmit, Miniszterelnök Úr.  – Azért valamit csak mondunk!?  – Hát azt tényleg mondtuk, hogy „munkahelyteremtés”.  – Hmm, munkahelyteremtés. Ez jó. Munkahelyteremtés. Az…..
cseresznye 2010.11.22 12:04:34
@Doomhammer: Így van.
  „Már befizettük a csekket és megvolt az időpont is csütörtök reggel 7 óra. Egész éjjel nem aludtam, interneteztem reménykedtem hátha találok bármi olyat ami megkönnyítheti a döntésem. Rátaláltam erre az oldalra és elolvastam a leírottakat, hogy mennyit szenvedtek…..
cseresznye 2010.11.20 20:29:53
@kolbászoszsömle:
Az első kommentemtől kezdve vallottam ezt a különbséget, ebben nincs vita köztünk.

Nem vagyok egy jogász, de abból, amit te írtál, én azt olvasom ki, hogy a magzati élet védelme egy irányelv. Hogy a többi törvénynek és szabályozásnak azt kell megcéloznia, hogy egy megfogant élet megszülessék.

Ott látom a különbséget, hogy a magzati élet védelme, és garantálása nem ugyanazt jelenti.

Egyébként azt semmondom, hogy mert én ellenzem az abortuszt, a többi ellenző jogalkotó jó törvényt fog hozni. Sajnos nem ismerem a tervezett szöveget, majd utánanézek.

Szerintem is jó, hogy beszélgetünk, de az meg egy tudomány, hogy a normatív szándékot milyen büntetőjogi eszközökkel lehet leginkább szolgálni.
Én ehhez nem értek, de biztosan nem a tiláts az.

Arra meg, hogy nincs meg az élet definíciója, aztmondanám, amit már korábban valaki. Elégtelen tudás esetén a legisebb kockázatra kell törekedni.
cseresznye 2010.11.20 23:35:16
@TG69: Ebben tök igazad van, az én dilemmám ezzel kapcsolatban, hogy nem lehet azt kommunikálni, hogy egyszer-kétszer belefér, miközben meg kell engedni, ami azt sugallja,hogy azért belefér.
Ezt a különbséget kellene jól artikulálni, hogy nem veszem el az eszközeidet, de nem támogatom.

A fiatalok esetében ez nagyon problémás. Irtó nagy ereje van a sugalmazásnak,amikor még kialakulatlan a személyiség. Pl tök máshogy tanul az ember, hogy ha nem sikerül a vizsga,akkor kirúgnak, vagy ha tudom, hogy ismételhetek.
Csakhogy a tanulásnál ez belefér, mert van valódi újrakezdés, ha megtanulod. Teherbe esésnél meg nincs. Se szülés, se abortusz után.
Hallottatok az Asszonyok álmában síró babák című könyvről?

És rettenetes és álszent a megesett lány kiközösítése is, ami minden következményt egy szerencsétlen lány nyakába varrt. Bár a közösségnek hasznos önvédelem volt.

Azt a témát kellene jobban körbejárni, hogy miért olyan rettentő tragédia, ha valaki megszüli a gyerekét. Jó lenne, ha olyan társadalmat építenénk, ahol n em rettentő tragédia, de ez nem igazán releváns aktuálisan, mert ha épülne is ilyen társadalom, az sem holnap valósulna meg.
Gyerekszoba E-járgány 2010.09.27 20:15:00
Nem vitás,  a városban járva  legtöbbször szinte levegőt sem lehet kapni, ha gyalogszerrel közlekedik az ember. Az autóban ülő, dugóban araszoló persze mit sem érez abból, ha egy kiadós felhőt az orrom alá pöffent a zebra közepén. Ő fittyet hány, én viszont…..
- Apó, igaz az, hogy egy klubot akarsz alapítani?- Igen, szeretném összeszedni azokat az embereket, akik csatlakoznának a NEM PANASZKODÓK KLUBJÁ-hoz! Amikor 17 évvel ezelőtt visszajöttem Japánból, nagyon elcsodálkoztam azon, hogy a magyarok mennyit panaszkodnak. Lehet, hogy meg is van…..
cseresznye 2010.07.12 08:52:28
Ne haragudj, Szakaszu, de ez a poszt valahogy feldühített!
Alakítsuk meg az erősek és jófejek klubját, mert nekünk már jó, mi már túl vagyunk azon, amiben ti még olyan szánalmasan tapicskoltok - igen, minimum részvétlen dolog. Bocsánat, hogy kissé kiélezem.

Többen próbálták már elkülöníteni a panasz fajtáit, a legrosszabb valóban a tehetetlenségbe ragadás, a parttalan panaszáradat. És állítólag ez jellemző ránk magyarokra.
Az átlag magyarnak (statisztikai átlag) szinte senkije sincs, akivel minőségi kommunikációt folytathatna. Az még a legkevesebb, hogy nincs lelki vezetője, de még barátja sem! A szülői házból alig van, aki működő kommunikációs mintát hozott, ennek megfelelően milyen kevés az a saját házasság is, ahol legalább egymás meghallgatása működik, és mennyivel kevesebb, ahol érdemien reagál is a másik. A többség meg sem tudja fogalmazni, mi valójában a baja, ehhez ugyanis rendszeres reflexió, és olyan partner kell, akivel lehet együtt gondolkodni.

Ne a vékony elitben gondolkodjunk!

Amikor az "átlag magyar" szidja a kormányt, meg a világot általában, akkor az egy magányos, önmagát sem értő, kifejezni nem tudó, szenvedő ember jelzése a külvilágnak. Formátlan, egészségügyi űrítése a felgyűlt feszültségnek.

Minőségi emberi kapcsolatok kellenek az értelmes tagoláshoz, a probléma feldolgozásához, megértéséhez, és végül az előrelépéshez.
Az Egyesült Államokban egy a szerzetesi hivatások alakulásáról készített legfrissebb felmérés azt mutatta ki, hogy újabban azok a szerzetesrendek képesek vonzani érdeklődőket, amelyek a vallásos élet hagyományosabb formáit gyakorolják. Néhányan csodálkoznak ezen, hiszen a…..