Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-=Amras=-

52 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hogy a hunok legvalódibb fajtájából származhatom, arra az is elég bizonyíték, hogy a legszebb Alpok közt Svájcban, vagy Itália legbujább völgyeiben és tájain sem vagyok képes oly forrón, lelkesen és rajongón érezni és élni, mint hazám pusztáin és síkságain."…..
AmraSura Bringával a Földre 2013.04.27 12:31:00
"Nem üres bábuk vagyunk, amik attól függően dőlnek a boldogság vagy a boldogtalanság irányába, hogy honnan fúj a szél. Aktívan közrejátszunk abban, hogy milyen helyzetben találjuk magunkat, és abban is, ahogy reagálunk az adott helyzetre. Egy közmondás szerint nem az számít,…..
AmraSura Télutó a Bakonyban 2013.03.23 15:29:00
"A tél nem tart örökké; a tavasz nem marad el."Hal Borland   Az előző hétre tervezett Dél-Dunántúli túránkat meghíúsította a tél akkor még utolsónak hitt kemény rúgása. A három naposra tervezett túra előtt egy nappal Csimpinek le kellett mondania a túrát... Mint…..
"A tél nem egy évszak, hanem elfoglaltság." - Sinclair Lewis Az elmúlt hónapok sűrű programjába sehogy sem tudtunk bepréselni egy-egy rövid kirándulást, így január közepére nekem már elvonási tüneteim voltak. Igazi havas túrát pedig már tavaly sem igazán…..
"Egy régi, elhagyatott háznál nincs szomorúbb látvány. (...) Mintha mindig csak a múlton merengene, és gyászolná a soha vissza nem térő napokat. (...) Üresen kong, és senki nem jár benne, csak a szél. (...) Talán holdsütötte éjszakákon mind visszajárnak... a múltbeli…..
AmraSura Göcseji kalandozások 2012.10.20 12:14:00
“Árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb. Amire nézek, az vagyok.” - Gyökössy Endre Csimpi vezetésével folytattunk kalandozásunkat a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrán. Most az Őrség hátralévő részét átugorva a Göcsej és a…..
AmraSura A kamalduliak nyomában 2012.10.06 14:07:00
A némaság iszonyú teherként nehezedik lelkemre. Majd megjelenik a remény egy mosollyal és ezt susogja: "az önfeledésnek is megvan a maga öröme". Így hát én igyekszem napommá varázsolni a mások szemében lévő világosságot, zenémmé a mások fülébe csengő hangot és…..
"Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." - John Ronald Reuel Tolkien Hosszas tervezés és némi bizonytalanság után végül úgy döntöttünk, hogy nekivágunk a…..
Lenn az alföld tengersík vidékinOtt vagyok honn, ott az én világom;Börtönéből szabadúlt sas lelkem,Ha a rónák végtelenjét látom.- Petőfi Sándor Kornéllal régóta dédelgetett álmunk, hogy nekivágjunk az Alföldnek bringával. Tavaly nem sikerült összehozni ezért…..
AmraSura Múzeumok Éjszakája 2012 2012.06.16 21:21:00
"Amikor a kultúra él, akkor élmény. Amikor halott, információ." - Kassai Lajos   A hétvégi legény-, és leánybúcsú megpróbáltatásait követő pár órányi alvás után gondolkodóba estünk Hildával. Egy ideje ugyanis tervezzük, hogy idén nyáron elmegyünk a Múzeumok…..
AmraSura A Nárciszok völgye 2012.05.12 07:45:00
 "Nem szabad idegenként visszatérnünk oda, ahol valamikor otthon voltunk." - Wass Albert Két év telt el a legutóbbi kárpátaljai látogatásunk óta és bizony sokszor gondoltunk ez idő alatt arra, hogy újra el kellene menni. A Nárciszok…..
"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." - Les Brown Egy ideje már anyu is nagyon érdeklődött a kéktúra iránt, ezért úgy döntöttünk, hogy a hosszú hétvége egyik napján hármasban elmegyünk túrázni. A balatoni…..
AmraSura Őrségi kóborlás 2012.04.05 11:13:00
"...S elindulnék Nagy Szellemként Rendet rakni a világban Ahol baj van Robin Hoodként Lőnék én minden irányba..." - Lovasi András   A húsvéti hosszú hétvégét most először nem otthon töltöttük, hanem megtoldottuk pár nappal és nekivágtunk a Rockenbauer Pál…..
AmraSura Konfirmáció 2012.02.19 07:54:00
"De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa" - Jer 17:7-8  A fenti idézettel indított el az igaz élethez vezető keskeny úton Imre, a királyerdei tiszteletes. A hétvégén ugyanis…..
 "Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad." - Brent Weeks Dóritól egy velencei utazást kaptam ajándékba, ahová többen is hivatalosak voltunk. Bár hatan mentünk volna, végül öten maradtunk: Hilda, Dóri, Ubesz, Jani és én (János sajnos a munka miatt…..
AmraSura [OKT] Az utolsó felvonás 2011.11.19 15:09:00
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt."- Dan Millman  Négy éve - amikor először hallottam - még csak egy elérhetetlen célnak tűnt, hogy végigjárjam a több mint 1100 kilométer hosszú Országos Kéktúrát. Nem is igazán emlékszem hogyan…..
"Minden ország kultúrája lengje körül a házamat. De egyik se szakítson el szülőföldem talajától." - Mahatma Gandhi   Charlie cimborám meghívásából egy érdekes kulturális programon vehettünk részt: a Nanjing-i Tradicionális Zenekar budapesti koncertjére tudott…..
"Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében."- Edgar Allan Poe A vizsgaidőszak közeledtével Hildának is egyre kevesebb ideje maradt az egész napos programokra, így októberi könnyű túra helyett valami rövidebbet kellett kitalálnunk. Úgy…..
“Öregedjünk meg együtt, a sors bármit is rendel. Így állunk elébe mi, ketten, egy szerelemmel. “ - John Lennon Az idei Művészetek Völgye több szempontból is csodálatos volt. Kezdődött azzal, hogy ha jól számoltam a 10. völgyem volt ebben az évben, folytatódott azzal,…..
-=Amras=- 2011.10.11 20:21:36
@kortkornel: Szia Kornél! Köszi szépen a jókívánságokat és én is örülök, hogy olvasgatod a beszámolóinkat.
Ha minden jól alakul, akkor november közepén (november 19-20) lesz az utolsó OKTs szakaszom. Most említette Hilda, hogy pont az a szakasz lesz, ahol megismertelek Téged. Aggtelek - Bódvaszilas szakaszt járjuk be és ha sikerül akkor újra végigjárjuk a föld alatt részt is.
"Vannak az életünkben olyan események, amelyekről - miközben javában zajlanak még - tudjuk, hogy sohasem felejtjük el. Ilyen egy-egy jó beszélgetés, egy ölelés, néha egy szép zene; amíg éled, egy Hang azt mondja benned: 'szívd magadba jó mélyen ezt az élményt, mert ebből…..
AmraSura A Triglav meghódítása 2011.08.11 16:07:00
"Könnyebb száz világi vágyat meghódítani, mint egyről lemondani."BuddhaBuddhának valóban igaza van a fenti idézettel. Nekünk az az aprócska vágyunk, hogy feljussunk a Triglavra igencsak nehéznek bizonyult, de még mindig könnyebbnek mint lemondani róla. Tavaly kétszer is…..
AmraSura Tiszai homokpadok 2011.07.15 07:30:00
A képek magukért beszélnek. :))) ..
AmraSura Pezsgőbontás Írott-kőn 2011.06.24 14:37:00
"Gyönyörű az, ha az ember célba látS eléri azt, tűzön-vízen át." - Henrik Ibsen Június végén az Országos Kéktúra legnyugatibb részét, a régóta tervezett kőszegi szakaszt sikerült bejárnunk. Hosszas tervezést követően csillagtúra mellett döntöttünk,…..
AmraSura Kincskeresés 2011.06.12 14:35:00
"Amit mi megszokottnak tartunk, az valójában egy újabb lehetőséget, egy újabb kalandot hordoz. És mégsem vesszük észre, hogy minden áldott nap más, mint a többi. A mai napon valahol kincs vár rád. Meglehet, hogy egy röpkén átsuhanó mosoly az." - Paulo Coelho A…..