Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csak az igazat

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ember bioszféra-átalakításának mértékét több tényező is meghatározza, melyeket a módosított Holdren – Ehrlich – Commoner –formula tartalmaz. Ez alapján az emberiség történelmében hat jelentős változást hozó nagy ugrást állapíthatunk meg.  …..
Szekfű Gyula: A három nemzedék, és ami utána következik     Már-már közhelynek számít, ami a művelt olvasónak Szekfű Gyuláról nagy valószínűséggel először eszébe jut, nevezetesen az, hogy a magyar történetírás és szociológia egyik – ha nem a…..
(Veri a macskát) - Very a much cut. (Hasonló) - On bely horse. (Hol a nyuszi?) - Hole a new see? (Van két macskám) - One Kate much come. (Hideg van) - He dag one. (Van hat bicskám) - One hut bitch come. (Lukas trikó) - Luke ash tree cow. (Csúszik a csikó) - Chew seek a cheek…..
Elveszted a vitát, amelyet mozdulatlan tárgyakkal folytatsz. Kapaszkodnod kell a padlóba, hogy le ne zuhanj a Földről. A munka zavar az ivásban. Az orvosod vérnyomokat talál az alkoholkeringésedben. Fejed hátsó részén a WC ülőke pihen. Őszintén hiszed, hogy az alkohol az…..
A német humor 1000 éve Nagy Britannia legjobb ételei Az amerikai kultúra Logikus gondolkodás nők számára Útikalauz az arab demokráciákhoz Haladást elérő kormányfők a történelemben Amerika külpolitikai sikerei A franciákat szerető országok UNIX könnyedén…..
  Azt tudni kell, hogy Platón Szókratész tanítványa volt. Szókratész nem írt le semmit, hanem Platón írt le később minden elmélkedést és vitát. Az állam (de gondolom mindegyik mű) párbeszédként van leírva. Szóval úgy kezdődik, hogy Szóratész lement vidékre valami…..
Na, Zoli mamát elvitték a Lipót matematika osztályára. Betegünket egy gyógypillantás után hazaengedtük. Mentőautónk egy darab élőlénnyel a Baba utcai detox felé megy. "A bejelentő nem említette, hogy van kutyája." "Ezt én is letagadtam volna!"…..
      A műről A mű a 20-as években íródott. Szerzője igazi polihisztor, leginkább kultúrtörténésznek nevezhetjük. Eredetileg öt részből állt volna az írás, de kettő befejezetlen maradt, ezeket csak 1969-ben találta meg kéziratban a szerkesztő.…..
1. Apró kis történet fővárosunkból: Munka után megyek haza busszal, valahol az Astoria környéke. Buszsáv, amibe félig lelóg a járdáról egy tök szabálytalanul parkoló BMW. A vezető benne, dagadt, tetkós, kopasz, ki-ha-én-nem köcsög. Szerencsétlen buszos összevissza centiz,…..
Kellemes szentestét és karácsonyt kívánok mindenkinek!             ..
 Szekfű Gyula: A három nemzedék, és ami utána következik     Már-már közhelynek számít, ami a művelt olvasónak Szekfű Gyuláról nagy valószínűséggel először eszébe jut, nevezetesen az, hogy a magyar történetírás és szociológia egyik – ha nem a…..