Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jüzli

52 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A hosszúra nyúlt uborkaszezon és a rengeteg teendő után most újabb cikkel jelentkezem (épp itt volt már az ideje) mégpedig nem is akármilyennel (legalábbis a témáját tekintve), a cseh sörömökről lesz szó. Érdekesség, hogy a felmérések szerint a csehek…..
Reggel irány Prága, ahol csupán 2 órácskát töltünk, ami arra sajnos nem elég, hogy a város bármi újat mutasson, ezért inkább a Pivovarský Klubban pihenünk meg két utazás közt. Ide csak azért érkeztünk, hogy estére bevehessük Poděbrady-t, ami egy gyönyörű, icipici…..
Jüzli 2010.08.22 21:14:40
@-kk-: TE VAGY A MODOROS!
Május 14-30. között került megrendezésre a Cseh Sörfesztivál Prága külső kerültében a Letňanyn. 10 000 ülőhely, 35 sörfőzde, 4 sörsátor, 3 koncert egyidejűleg. A kéthetes fesztiválon minden elképzelhető sörfajtát és félét megtalálhat az idelátogató. Sörkóstolás…..
Eseménydús hetünk van. Kiállítások, színház színházzal, mozi, cukrászda, piknik. Hétfőn Mucha kiállítással nyitjuk a hetet. Mucha a szecesszió nagy mestere. Többek közt festő és plakát művész. Cseh származása ellenére Párizsban is dolgozott, ahol városszerte az…..
Tegnap egy nemzetközi összejövetelen vettünk részt a folyosó egyik üres szobájában. Nagy volt a nyüzsi, elég sokan gyűltünk össze az icipici szobában. Találkoztunk egy cseh fiatalemberrel, aki igencsak meglepődött azon, hogy anyanyelvét igyekszünk elsajátítani. Nem értette,…..
Jüzli 2010.06.04 15:25:15
@vitaqua: Akkor már érdemes volt megírnom. :)
Szerdán bemegyek a suliba megírni a cseh vizsgámat. A tanárnő egy órát késik, nekem meg találkozóm lenne, de unalmas is lenne az élet, ha egyszerűen lehetne megszervezni az ember mindennapjait. Megint ez a fránya cinizmus, anyu biztos büszke rám. Szóval, megírom a vizsgát,…..
Kedden délután találkozunk a Kampán (a Kampa Múzeum környéke a Malá Strana-n, vagyis a Kisoldalon) Sandrine testvérével, a francia Vincenttel és együtt meglátogatjuk a Károly híd 2010, majd pedig a homokszobor kiállítást a Letňany-ban (ami egy bevásárlóközpont a város…..
Szombaton irány a Troja, amely egy gyönyörű barokk kastély a város északi részén a Moldva-kanyar fölött. A kastély lépcsősorán a szobrok az olimpiai Istenek győzelmét ábrázolják a Titánok felett. Hatalmas francia kert, szökőkút, labirintus (ami abszolút szabályos, így…..
Internet nincs, utas is csak alig. Legalább oda ülök, ahova szeretnék. Még az első két film is új, amit vetítenek. Persze utolsó film gyanánt leadják az Ugly Truth (Csúf igazság) c. egyszernézhető amerikai vígjátékot. Az alapötlete egyébként tetszik, de a kivitelezés hagy…..
Az állomáson pár "nagyonlaza" magyarral várakozom, akik persze hangosan káromkodva és részeget játszva várakoznak a buszra,kijelentve, hogy hadd szokják meg a többiek, ilyen lesz az egész útjuk. Csak remélni tudom, hogy nem látszik rajtam, hogy én is  ugyanonnan…..
Szláv Virtus Prágai benyomások 2010.05.11 23:11:00
    Prágában mindig van valami új (vagy régi, de számodra mégis valami újdonságot  tartogató) épület, városrész, park, műalkotás, akármi. Spontán sétáink során, hol egy kis faluban, hol egy erdőben vagy akár a nagyvárosban találjuk magunkat. Ez is…..
Jüzli 2010.05.15 10:12:04
@Levai Jutka: a szabad ég alatti koncerthelyeket hiányolom. Az éttermek, sörözők, cukrászdák viszont gyakran rendelkeznek kerthelységgel.
Prágában mindig van valami új (vagy régi, de számodra mégis valami újdonságot  tartogató) épület, városrész, park, műalkotás, akármi. Spontán sétáink során, hol egy kis faluban, hol egy erdőben vagy akár a nagyvárosban találjuk magunkat. Ez is Prága. Kicsit már unom…..
Tudom, tudom, ritkábban írok. Ezért is állítottam össze egy röpke heti összefoglalót e forgalmas hetemről, hogy a kedves irántam érdeklődők pótolhassák a hetes kimaradást! Hétfő Megkapom az első prágai cseh tesztem eredményét. "A". Legyetek büszkék rám. Kedd…..
Délután Esztivel három franciával megyünk piknikezni. Hét ágra süt a nap. Petřinbe tartunk, ahol egy nagy, zöld parkos részen letelepedünk és kinyújtózunk a napon. Francia sajtokat kóstolunk vagy éppen sárgadinnyét (utóbbival én nem élek), amit gránátalmás mattonival…..
Csütörtökön érkezik Zsolt, majd másnap reggel tovább állunk Berlinbe, és ott töltjük a hétvégét. Itt él ugyanis egy magyar barátnőm, őt látogatjuk meg, és persze a várost is.  Berlinre természetesen egy hét sem lenne elég, hatalmas, rengeteg látnivalóval. Inkább a…..
Falmászás! Végre! Eleve úgy érkeztem ebbe az országba, hogy nah, majd most, folyton eljárok falatmászni. Lassan két hónapja vagyunk itt, de valahogy még nem szántuk rá magunkat, hogy elmenjünk. Mivel ingyen szerettük volna Emővel újraéleszteni régi hobbinkat, így inkább…..
Pénteken fél délben találka egy otthoni csoporttárssal és barátaival, majd irány az autóbusz állomás, ahol összeszedem anyut és barátnőjét. Nem viccelek, anyum egy hatalmas táska élelemmel felszerelve érkezik: szalonna, füstölt afrikai harcsa, kolbász, magyar édességek,…..
Vasárnap reggel megint irány a vár, hátha meg tudjuk nézni a dómot is (mert előző nap persze hihetetlen sor volt). Nincs szerencsénk, mise van. Lesétálunk a Malostranskára a folyópartra, majd felsétálunk a Metronómhoz. Előtte egy parkban találunk egy négyszemélyes hintát, abban…..
Csütörtök este mezinárodní (nemzetközi) vacsora Michalnál, csehekkel, franciákkal. Ugyan másfél óra késéssel érkezünk meg, épp az előételnél tartanak. Ez persze csak akkor válik számunkra világossá, amikor a tésztasaláta után megérkezik a tepsis krumpli az egészben…..
Jüzli fáradt, nagyon, egy hosszú hétvégével a háta mögött. Ígéri beszámol majd róla, addig is - így az utolsó pillanatban - Kellemes Húsvéti Ünnepeket!..
Vasárnapi kirándulás Petřinben. Résztvevők: egy lengyel, egy német, egy belorusz és a francia barátnője, valamint három magyar. Bizony, bizony el sem tudnátok képzelni, mennyire fárasztó 3-4 órán át három nyelven felváltva beszélni. A lengyel és a belorusz srác magyarul…..
El kéne intézni a rendőrséget. Bizony, bizony, elvileg az érkezésünktől számított harminc napon belül be kell jelenteni jelenlétünket a cseh fővárosban. Persze mi addig halogattuk a dolgot, amíg kicsúsztunk az időből, és most rettegünk a kitoloncolástól (na jó, ez enyhe…..
 Szalámis szendvics vacsira, deszertnek mogyorókrémes-banános gofri, majd séta a közeli parkban Szásával, új belorusz barátunkkal csehül/magyarul csevegve. Prága... ..
A tavasz végre megérkezik Prágába. Már nagyon vártuk. Süt a nap, le a télikabáttal, le a vastag kesztyűvel, sállal, sapkával. Ráadásul este a kedves is megérkezik. Pénteken Žižkovban barangolunk egy jót. Itt nem nagyon találkozni turistákkal, pedig nagyon csinos része a…..
Szombat este kimegyek Pankáért és elfoglaljuk a Pink Palace-t. Reggel átcuccolunk a koliba, mivel a nővérem bőröndje csupa olyan cuccal van megtömve, amit nekem küldtek otthonról (pl.: 60 db csirkeszárny, aminek egy részét kénytelen voltam lefagyasztani…). Ezúton is…..
Jüzli 2010.03.20 21:42:33
@vitaqua: Örülök, hogy tetszik a blog és persze szívesen segítek, ha tudok. Én ösztöndíjjal tanulok itt. Neked mik a terveid?