Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FikuszKukisz

13 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
2004-es holland játék a DAVILEX jóvoltából. 2005-ben csődbe mentek. Véletlen?     UI: A játékot köszönöm Tucco-nak. Ez kimaradt..
Bigyóblog Fikusz Kukisz bornyitó 2010.10.25 15:45:56
Ugye nem nevetsz? A Monty Pythonból jól ismert római katona, Pilátus jóbarátja dugóhúzó formájában tér vissza. Szerencsére otthon hagyta feleségét, Fortisszima Finguszt. Na, dobjátok a padlóla, de nagyon dulván! A Monty Python negyvenedik születésnapjára sok vicces…..
FikuszKukisz 2010.10.25 21:03:55
Hamarosan megjelenik majd az új videó. Bár még sehol sem tartok, de lesznek majd szabadnapjaim. És csak azért sem írom le, melyik filmből van ez ;)  ..
  Kiss Róbert a Gárda eddigi parancsnoka a nyilvánosságra került botrányvideója után lemondani kényszerült. A videóról és a lemondásról szóló vita erősen megosztotta a széljobbereket: míg a kuruc.info röhögött a markába, addig sokan zsidó konspirációt láttak a…..
FikuszKukisz 2010.08.17 21:45:36
@Gyáli úr: Azért nevezi őket mindenki szélsőjobbosoknak, mert... szélsőjobbos ideológiát követnek! (Váratlan fordulat, ugye?)

A szélsőjobbos nézetek általános jellemzői:

A szélsőjobboldali politikai ideológiák némely képviselői tagadják az univerzalizmust, az emberek általános egyenlőségét. Gyakran kirekesztők, rasszisták vagy antiszemiták, bevándorló-ellenesek. A szélsőjobboldal támadja a liberalizmust és a kommunizmust, de még a mérsékelten nacionalista polgári demokratikus konzervativizmust képviselő pártokat is. Idegen érdekek kiszolgálóinak, hazafiatlannak, becstelennek illetve gyávának nevezi őket.

Wikipédiát kopipésztelni nem menő, ezért nem folytatom, de ezekből is látszik, hogy bizony, a Magyar Gárda megfelel ezeknek a kritériumoknak.

( http://hu.wikipedia.org/wiki/Szélsőjobboldal )
FikuszKukisz 2010.08.19 10:55:13
@val;Gyáli úr:

Huhh, tudom, hogy ez hosszú lesz és eredménytelen, mert akik azt sem látják át, hogy a favorizált pártjuk hol helyezkedik el ideológiailag cseppet sem fognak kulturált vitát folytatni, de ám legyen, sorompóhoz állok...

A gárda igenis tagadja az emberek általános egyenlőségét, méghozzá azzal, hogy a magyar és a cigány szót különválasztja, és a "magyarok" érdekeit a "cigányok" érdekei fölé helyezi. Azzal, hogy katonai jellegű megfélemlítő gyűléseket tartanak. Vagy például a magyar nemzetet próbálják megvédeni... élősködőktől. Pl:

www.youtube.com/watch?v=zb60FG2HuHY&feature=related

Vagy hogy nem adnak cigány árvízkárosultaknak adományt, nyíltan származásuk miatt.

tasz.hu/roma-ugyek/arvizkarosultak-roma-szarmazasuk-miatt-nem-kaphattak-az-adomanyokbol

Vagy hogy a Jobbik egy oszlopos tagja amerikai magyar zsidókat szidalmaz. (Metélt farkincák...)

(Ja, ugye abban megegyezhetünk, hogy a Jobbikot és a Gárdát egy helyen lehet említeni, tekintve hogy Vona Gábor az előbbi elnöke és az utóbbi alapítója.)

Ez szerintem eléggé kimeríti az etnikai alapú negatív diszkrimináció fogalmát.

Tovább:

Igen, a Jobbik és a Magyar Gárda számtalan helyen szidja az SZDSZ-t az LMP-t és az MSZP-t is. És igen, aki szereti ezt a két pártot nem lehet szélsőjobboldali, mert ez ütközne a szélsőjobbos ideológiával. Nem is értem hova akarsz ezzel kilyukadni. Az, hogy a FIDESZ korántsem nevezhető hagyományos mérsékelt jobboldali pártnak megint egy más tészta. Bár az igaz, hogy a különösen elszántaknak már a FIDESZ is ZSIDESZ...

Gyurcsány nem egy jobboldali párt elnöke volt évekig, ez a rész nem rá utal, (megjegyzés: a szövegértés fontos lehet, ha vitába szeretnél szállni) de igen, ha egy magyarországi ingatlanügyet csak azért kezdenek forgatni, mert a középpontban egy izraeli áll, az antiszemita.

Amit pedig te érvekként írsz le, segítek: igazából úgynevezett nyelvi fordulatok, és közük sincs az érvekhez. Az, hogy neked nem tetszik, hogy szeretem választékosan teríteni a mondanivalómat, nem hiszem hogy releváns lenne, inkább csak a vak düh kifejezésének látom...

És még egy fontos dolog: Soha senki értelmes ember nem mondta, hogy a homokzsákpakolás egy antiszemita tett. Senki nem mondta, hogy a hagyományőrzés egy félelemkeltő dolog. A lényeg az, hogy a Magyar Gárda egy félkatonai szervezet, szélsőjobboldali szemlélettel, és olyan célokkal amik soha nem lehetnek legitimek egy szabad és demokratikus állam keretein belül. Ezt nem szeretik az értelmes emberek.
Kérem szépen, az egyik amerikai bíróság hozott egy olyan ítéletet, aminek hatása egyelőre felmérhetetlen, de ellenzői szerint drasztikusan átalakítja majd az amerikai televíziózást. A történet még 2006-ban kezdődött, amikor az amerikai network tévék (Fox, ABC, CBS, NBC, CW,…..
Az Avatarban Neytiri és Jake megkedvelték egymást, együtt is töltöttek egy (Cameron fejében mostanra már több) forró éjszakát, a jelenetet állítólag leforgatták, de a PG-13-as besorolás miatt  nem került bele a produkcióba, elvileg majd a DVD verzión (a fapados kiadás eddig…..
FikuszKukisz 2010.06.19 16:57:12
Ma délelőtt szavaztak a kettős állampolgárságról, Vona Gábor például úgy, hogy nem szavazott. Megesik az ilyen, különösen ha valakinek tényleg annyira fontosak a határon túli magyarok.A Jobbik-elnök indoklása saját honlapjáról röviden: "Rosszul tájékozódtam, és ennek…..
Bigyóblog My kitchen iPad 2010.05.04 16:14:00
Egy szokatlan módja az iPad használatának, belehelyezték a konyhaszekrénybe. Főzés közben gyakran hallgatok zenét vagy nézek filmet (amerikai konyhám van). Erre jó megoldás lehet a konyhaszekrényemben egy iPad. A receptekhez egyenesen szuper lenne, egy ilyen kütyü a konyhámban. Most…..
FikuszKukisz 2010.05.04 20:43:30
Manzárd Café Studio725 - London 2010.04.30 18:01:00
A Grange Road kissé lepusztult, régi, ipari és kereskedelmi jellegű épületeinek egyikébe a 61-es szám alatt található két emeletes téglaépületbe szökünk most be egy ingatlanmustra erejéig. Az épület alsó szintjén egykor jól menő gyapjúkereskedés, a második szinten raktár működött. Az ingatlan…..
FikuszKukisz 2010.04.30 19:30:28
Elfogyasztja a virágot, majd megmossa az arcát. Kellemes Húsvétot a Cukiság olvasóinak! ..
FikuszKukisz 2010.04.05 12:40:27
A Wikipédia megmondja nekünk, melyik a világ legnagyobb pókfaja (exkluzíve Szpájdermen): az "óriás tarantula más néven óriás madárevő pók (Theraphosa blondi)." Nos, Wiki leülhet, egyes. Maki olvtársunk jóvoltából ugyanis megtudhatjuk, hogy létezik egy még…..
 Egy 35-40éves videó arról, hogy Isaac Asimov mit jósol a jövőről, a robotokról és a számítógépekről. Az emberek végre felhagyhatnak azokkal a munkákkal, melyek nem igényelnek kreatív gondolkodást, mert a gépek fogják átvenni ezeket. Így az emberiség végre olyan…..
Az alábbi dokumentumfilm talán még a szittya lelkű, jurtában lakó, Jobbikra szavazó honfitársainknak is tartogat meglepetéseket. Egy objektív összefoglalást kaphatunk az ősi magyar szimbólumokról. Az Árpád-sávos zászló hosszú évszázadokon keresztül volt a magyarság…..
Váltsd meg az emberiséget - 10 másodperc alatt! Jézus életét feldolgozó minijáték szuper retro grafikával. Kattints bele a flashbe.  Mozgás: nyilak Jézus dolgok: space billentyű 10 másodperced…..
FikuszKukisz 2010.03.31 20:19:25
Bizonyára a legtöbben már láttak egy-két Baywatch epizódot, sőt egy-két évadot néhányan talán meg is néztetek. A sorozat egy dologra épített: a szereplők teste. Szépen lebarnult, nagy mellű (egy-két kivétel akadt) lányok szűk ruciban rohangáltak a tengerparton és kockahasú…..
FikuszKukisz 2010.03.31 17:56:10
 A korrupció SÚLYOSAN károsítja az Ön és környezetében élők életét...
Nem kis melót pakolt Eric Wall, a Games Are Evil bloggere az alábbi képbe (kattintásra megnő). A képen a különböző fejlesztők és kiadók közti kapcsolatot, kis túlzással a játékpiac szereplőinek alakulását lehet követni a kezdetektől napjainkig. Elég alapos, az Eidos…..
Hiánypótló diagramot közölt a Slashfilm: helyre tette azokat, akik a nerd, geek és dork szavakat egymás szinonimájaként használták. Nem is beszélve a dweebről, amit én speciel most hallottam először. Biztosan azért, mert geek vagyok, legalábbis a diagram alapján bátorkodom magam…..