Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vérnűsző Barom (törölt)

0 bejegyzést írt és 1198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ace22 kolléga nem az az idegbajosan kapkodó típus: a lőfegyverekről készült sorozatának nyitódarabját márciusban olvashattátok, s ahogyan ennek legvégén megígérte, elkészült a második rész, amelyben a XVI. század elejétől a napóleoni háborúkig tekinti át a lőporos…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.10 20:37:12
@krüger: Igen, ilyesmire próbáltam utalni.
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.10 20:47:41
@Plieur: Bocs, de nem emlékszem rá. Valami amcsi könyvben szerepelt, de nem tudnám már megmondani melyikben.
Katonatörténetek 224. - Filózás 2010.12.10 08:00:00
Optika kolléga mai posztjában az örök témát boncolgatja: volt-e valami haszna a sorkatonaságnak? Lendített-e valamit rajtunk az a fél-egy-másfél-két év, amit az oly sokszor megénekelt (megátkozott, kiröhögött) angyalbőrben töltöttünk? Mi is sokszor meditáltunk ezen itt, a…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.10 19:43:52
@lamiki56: Bocs, ha számodra ez jött le a sztorijaimból, bizonyára nem elég szabatosan fogalmaztam. Legközelebb megpróbálok pontosabb lenni.

Sztár valami baromira nem voltam a seregben. Pösti tápos? Na, az igen. Gyakorta utaltak rá többen is. És esetleg talán valamivel rosszabbul viseltem, mint mások, talán nagyobb pofával álltam az egész bulihoz, mint mások, és nem különösebben érdekelt ezzel kapcsolatban mások véleménye.

Azt kicsit sajnálom, hogy nem voltam, sőt most sem vagyok az egyedüli igazságok birtokában. Jó lenne...
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.10 19:54:06
@Optika: Fura. Sok mindent utáltam a hadseregben. Nagyjából az egészet, úgy, ahogy volt.
A menetgyakorlatot, lövészetet, terepvezetést, meg úgy egyáltalán a valamenyire is katonásdinak tűnő dolgokat viszont nem, ahogy gyaníthatóan a nagy többségnek se volt azzal baja, ha ha értelmes, vagy értelmesnek tűnő feladatot kapott, katonásdit játszhatott, netán olyan dolgokkal futott össze, amelyek érdekelték.

Amennyire megfigyeltem, ilyesmi is megesett pár alakulatnál, egy-két jobban összerakott tisztnél, itt-ott a határon, egy-két terészeti katasztrófa esetén, oszt jónapot, a többi a konkrét szivatásról, és az ellene kidolgozott kummantási technikákról, illetve egészen elképesztően ostoba seggfejek hatalmi mániájáról szólt.
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.10 19:59:11
@proletair: Kevés számú török ismerősöm mindegyike büszkén emlékszik vissza katonakorára.
A katonaságnál az ember gyakran olyasmit is kipróbál, amit józanul (már úgy értem: civilben) esze ágában sem lenne megtenni. Ilyen kihívást jelentett Dogoo barátunknak a szellemidézés. Első benyomásait egy ilyen szeánszról az alábbiakban olvashatjátok. A történet 1990…..
Építenék egy kerti sufnit.  Nem nagy ügy.  A kivitelezőnél lerajzoltuk, milyen legyen, megbeszéltük hozzá, amit kellett.  Végezetül szólt, hogy mivel a tervezett sufni alapterülete nagyobb lesz 10m²-nél, az általunk készített skiccet egy tervezőnek is meg kell…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.08 01:07:58
Katonatörténetek 221. - Teleport 2010.12.03 08:00:00
Ha nem tudnátok, a teleport egy közlekedési eszköz, vagy inkább módszer, és nem feltétlenül a Star Trek kiváltsága. Nem a katonaságnál találták fel, de alkalmazása nagymértékben köthető a katonai szolgálathoz. Szögyi alábbi története a teleport kivitelezésének…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.05 00:09:29
@Krux: Sanszos, hogy az egyik legtöbbet foglalkoztatott szent lehet. Mit össze melózhat, miközben a többi unatkozik, és sehol egy nyugodt hétvége, amikor pihenésképp ihatna egy sört.

Persze, van aki megteheti:
www.youtube.com/watch?v=YtVvairtgy4
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.12.05 18:03:00
@tiboru: Sose voltam olyan igazán nagyivós fajta. Egyszer lecsúszott tizenöt korsó sör í8precízen striguláztuk, nehogy többet kelljen fizetni), de hamar leszoktam róla. Valahogy nem ment, áttértem a pohár, illetve kisüveges csehre.
Ebből régebben ketten elrágcsáltunk egy kockát (ami befért a hűtő polcára), néha szomorúan belekezdve a következőbe.

Ez úgy nézett ki, hogy délután leültünk kerthelységben, besötétetedett, felkelt a Hold, aztán megunta, majd pirkadt, felkelt a Nap - jobb dolga nem lévén -, és amikor már nagyon sütött ránk elballagtunk valami kalandot keresni. Általában sikerrel...
Mindenki, aki volt katona, átesett valamiféle alapkiképzésen. Ezt vagy jól tűrte, vagy rosszul, vagy jó fej kiképzői voltak, vagy állatok, de az biztos, hogy a civil életből hirtelen kiszakadt emberfiát egymillió (vagy annál is több), addig nem tapasztalt benyomás érte. Proletair…..
Nyugdíj előtt mindenkin úrrá lesz egy kicsit a „nagy ívben belesz*rok”-érzés. Az ember valahogy szabadabbnak, lezserebbnek és könnyedebbnek érzi magát, s talán olyasmire is hajlamosabb lesz, amire azelőtt nem igazán. Wendiii kolléga mai posztjában két …..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.24 21:52:53
@charlie: Az általad írtak nagyjából stimmelnek, de a szovjet érdekszférán kívül összejött ez nagyjából minden korábbi állam esetén, beleértve mindent nagyjából a római birodalomig, vagy mégrégebbig, általában persze többnemzetiségű lakosság esetén (pl. osztrák, orosz). Kiegészítve azzal, hogy értelmesebb helyeken általában valamilyen - leginkább talán ötletszerű - rendszer szerint rotálták is az állományt (pl. Habsburgék), ne maradjanak már sokáig egy helyen ugyanazok az alakulatok barátkozni a helyiekkel, illetve pár országban felmerült a szolgálati idő szerinti rotáció is. Minél régebben szolgált, annál közelebb kerülhetett a „tűzhöz” (hazai terület, főváros, lakhely, stb. - pl. a francia idegenlégió, szovjet, bolgár, csehszlovák néphadsereg).

Viszont semmi esetre sem „bizonyított tény”, hanem konkrét katonai szükségszerűség. Nem vitatta igazán soha, senki az utóbbi párezer évben. Mostanáig...
A hír: Szarházizta a szocialistákat egy jobbikos. (Vona holokausztiparról beszélt a parlamentben, az MSZP-s Bárándy rászólt, erre Pörzse bekiabált.) Egy mondatban: Na, ez az az ősmagyar intelligencia, amelynek parlamenti képviseletére olyan nagyon vártunk ’44 óta...
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.09 20:59:55
Néha kicsit rosszkedvem lesz, amikor olvasgatom a napi híreket az indexszen, itt-ott.
Amikor valami hülye beszól valakinek, nem olyat mond, ami egy-egy önjelölt „véleményvezérnek” tetszik, akkor mindjárt tarsolylemezes, ösmagyar lesz, valahonnan Belső-Ázsiából. Ha épp úgy adódik, akkor - gyaníthatóan - ugyenez a véleményvezér szerint szó sincs Belső-Ázsiáról, jó a finnugor rokonság is, ha megint másképp alakul a közbeszéd tárgya, akkor jó lesz a „kevert” budapesti lakosság is, jelentős tót, német, zsidó felmenővel számolva, merthát rég nincs is olyan, hogy magyar. csak olyankor, amikor az negatív felhangot kaphat...

Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a holokaustot, a gázkamrákat, egyáltalán a fasizmust nem a mindenféle szalajtott, belső-ázsiai népek találtak ki, hanem a magukat rendkívül komolyan vevő, anyugat-európai kultúrkörből származó, egyáltalán az azt tulképp kitaláló németektől, illetve a fasizmus esetén a közvetlen római és keresztény gyökerekkel rendelkező olaszok találták ki.

Az abban való aktív részvételt pont ugyanúgy, szankciók bevezetésével elvárva, mint manapság a rendkívül liberális, EU-konform világhoz való hasonulást.

Köszi, de talán - ha már a poszt írója elvárja - a vallástól, felekezettől, nemtől, szexuális beállítottságtól, bőrszíntől,illetve nemzeti érzelemtől független hűdeliberális világképet ezen a tájon is, akkor talán járjon elől nyugodtan a jó példával, és eme - egyébként remek - szellemiség jegyében, ne kezdjen ősmagyarozni (tótozni, zsidózni, a nem kívánt törlendő), hanem egyszerűen írja le, hogy ez, vagy az a személy most éppen ezért vagy azért volt tuskó, bunkó, ostoba, rosszindulatú, vagy épp uszító.

Saját magáról nem kell leírnia, már megtette. A posztban.

ps.: Úgy egyébként a részben a honfoglalásig, részben a még önálló szerb királyságig, részben pedig török elleni háborúkban aktívan részt vevő, és itt ragadó svájciakig visszavezethető, illetve az egyéb, nagyjából beazonosíthatatlan felmenőim nevében is kikérem magamnak azt a gizda, aljas, becsmérlő hangot, amit a poszt írója megenged magának, a részben általa is megválasztott, felelős magyar kormány jelenlegi képviselőivel, de legfőképp az olvasóival szemben.
Múlt héten írtam arról, hogy a Kiskörút széttúrásának konkrét oka van: nemcsak azért bontották fel az aszfaltot, mert volt néhány felesleges munkagép-kapacitás, vagy mert feladatot kellett adni a válság idején tétlenségre ítélt építőipari dolgozóknak, nem: egy…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.09 09:07:24
Kenyeret és cirkuszt a népnek! -tartották a római birodalomban. A tétlenségre kárhoztatott városiakat el kellett valamivel foglalni, mert energiafeleslegüket könnyen a hatalom ellen fordíthatták volna. Ezzel a császárság a hatalmi politika eszközévé tette a cirkuszt, a maga…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.07 19:37:06
@336: De, egyszerű vagyok, már lényemnél fogva is. Tudod, mint a bot...
De az én egyszerűségem mellékes tényező, ahogy a MAL-vörösiszap-ügy kapcsán a WTC esete is.

Az egy lónagy irodaház volt, annyi veszélylehetőséggel, hogy valaki kiesik az ablakon, ha ki tud ugrani. Ennek megfelelően a WTC szépen befóliázta az ablakokat, ahova kelltt, oda rácsokat tett, figyelt a szellőzésre, megfelelően felkészített biztonsági őröket alkalmazott, azaz megtette azt, amit tehetett.

Mindenféle stratégai célú, vagy éppen veszélyes üzemet megfelelően védenek, legyen az vízmű, atomreaktor, akármi. Ha ez a MAL-os balhé terrorcselekmény lett volna, azonnal felmerülhetet volna az őrzés hiányossága (fegyveres őr, ipari kamera, stb.). De nem terrorcselekmény volt, hanem egyszerűen kidőlt a helyéről a gát.
Tehát talán nem a WTC-vel, vagy akármilyen egyéb, kurvára nem ide tartozó marhaságot kéne előásni, hanem szépen leültetni az ügyvezető igazgatót, esetleg a főmérnököt, meg mindenkit, akinek köze lehetett ahhoz a döntéshozatali mechanizmushoz (vagy épp a hiányához), aminek a gátszakadás a következménye lett.

A MAL - olybá tűnik - nem tett meg mindent. Meglehetősen veszélyesnek tekinthető hulladékot tárolt úgy, ahogy nem kellett volna, az események alapján egyértelműen bele is szart a tárolás körülményeibe. Ha megtett volna, nem lett volna gátszakadás.

Ha mégis, ahhoz földrengés, terrortámadás, extranagy légibalest kellett volna. Amelyekre úgyahogy fel lehet valamennyire készülni, de ezekre se készült fel.

A szar alapozás, a pocsék helyválasztá, a nem ellenőrzött gát, a túltárolás viszont mind a MAL hibája, így a kiboruló bili is.
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.07 19:47:06
@igényes: Bocs, de a MAL egy olyan katasztrófát okozott, amibe emberek haltak bele, pár település és környéke elég rendesen lakhatatlanná vált.
Orbán, meg a kormánya itt maximum úgy jöhet képbe, hogy a megfelelő időben megadtak-e minden elképzelhető segítséget a bajba jutott lakosságnak?

Egyébként pont annyi köze van Orbánnak, a kormánynk, a szomszéd néninek, vagy lajtai csudarabbinak az egészhez, minth te a céged által hibásan üzmeltett autóval belerongyolsz egy buszmegállónyi emberbe. Azaz semmi.
Azért konkrétan te vagy hunyó, mert te vezetted az autót (mint az ügyvezető igazgató, illetve emberei a céget), meg a téged alkalmazó cég, amelyik a saját hibájából rossz műszaki állapotú autót tolt a segged alá.

Azaz téged -joggal - lecsuknak párszáz évre, mert megöltél, megnyomorítottál pár embert, a céged meg fizeti az okozott károkat.

A kormány (nemcsak az Orbán-féle, hanem a mindenkori), pedig odaküldi a szükséges mentőalakulatokat, szakembereket, orvosokat, mifenéket, és gondoskodik arról, hogy te legyél csukva, a céged meg fizessen.

Na, ez a MAL-buli ugyanez, csak jóval nagyobb arányban, noha lehet bele politikát keverni (Gyurcsány, mint egykori tulaj, Kapolyi, mint főfelbújtó, orbánpapa, mint egykori beszállító, stb.).

De ettől még - sajnos - ezek az urak, bármennyire is rühellem őket, nem okoztak ezzel tragdiát.

A MAL üzemeltetésért felelős szakemberek, akár tudatosan, akár hanyagságból, akármilyen egyéb okból viszont igen.

Tehát pár fűmufti mehet a dutyiba, a MAL meg fizethet, te pedig próbálj ott keresni politikai analógiát, ahol valóban van értelme.
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.07 19:54:51
@kisa: Teljese igazad van. Én leszek a hibás, ha kidől a fal. Mert az én házam, miért nem figyeltem oda.

Baromira nem fogok neki örülni, nekilátok majd mindenféle kifogást keresni, megpróbálom a lehető legjobban megosztani a felelősséget, és ha kiderül, hogy átkúrtak egy szar kéglivel, akkor még sikerülni is fog. Valamennyire...

A MAL-t nem baszták át. Tudta, hogy hol van a tárolója, tudta, hov épült, mi van benne, mennyit pakolhat bele. Valamennyi érdemi információ brtokában volt, legfeljebb az arra kijelölt felelős vzetők nem olvasgattak bele a páncélszekrényben őrzött iratokba.

Ez viszont éppúgy elég a börtönhöz, a MAL felelősségéhaz, mintha szándékosan figyelmen kívül hagyták volna.

Sajna, itt nincs igazán vitatható részlet. Maximum annyiban, hogy az ügyvezető igazgatót a tulajdonosi (khm. politikai) kör kényszerítette-e arra, hogy hagyja figyelmen kívül a technikai feltételeket. Ha igen, akkor legfeljebb nem lesz egyedül a sitten.
Ahogy akkor sem, ha kiadta, majd nem ellenőrizte a megfelelő utasításokat.

Na, ha azt látjuk, hogy az ügyvezető igazgtó - akárki is az - nem megy a sittre párszáz évre, nem tart vele a főmérnöke, és nem fizet a MAL, akkor lehet majd elővenni a politika felelősségét...
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.06 21:34:10
@sirdavegd: Hm. A saját bőrömön tanultam meg, baromi nehezen...
Egyszerűbb lett volna az élet, ha nyolcadikban ráérzek a valóság ízére.
A posztban említett nebuló - remélhetőleg - túl is van a megfelelő aha-élményen.
Jerry Lee Lewis @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.31. Budapestre érkezett a modern orvostudomány legnagyobb nyitott kérdése, Jerry Lee Lewis 1.0-ás Rock And Roll sztár, az egyetlen élő embert, akinek a duettlemezén Mick Jagger is megszeppent kisinasnak tűnik. Vannak olyan…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.01 21:17:08
@immortalis: OK, megdumáltuk.

Azt talán nem várom el tőle, hogy mindenkivel jópofizzon, de ha már elhívják, elfogadja (nem kevés pénzért), akkor talán produkálja is magát, ahogy azt profi zenészhez, előadóművészhez illik, hozza azt a formát, amit elvárnak tőle, és ne pofákat vágjon, nyavajogjon, vegődjön, mint Győzike Baktalórántháza-alsón. Ha meg nem tetszik neki, akkor talán ne jöjjön ide haknizni.

Az eddigi kommentekből úgy tűnik, hogy most nem így adta elő magát, de vagy húsz éve igen szánalmas ripacsformát hozott magával.

Gyaníthatóan elég kevesen voltak, akik mindkét koncertjét megnézték...
A laptopok általában sérülékenyek, könnyen megkarcolódnak, ez a vékony műanyag borításnak köszönhető - bármilyen meglepő... A kis hordozható számítógépeknek egyszerűen csak egy masszívabb, strapabíróbb borítást kell adni, és máris úgy bánhatunk vele, mint más…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.01 06:51:34
@repecs: Höhö! vagy tíz éve így végezte a laptopom. Szépen beköltözött a garázs alatti betonba. Kicsit nehezen hordozható, a töltéssel is vannak problémák, de ha mégis sikerül bele valami delejt varázsolni, akkor wifivel talán még el is érhető.

Ilyen volt:
www.mac-history.net/wp-content/uploads/2009/01/05_mac25_wallstreet_6501.jpg

(nem) Ilyen lett:
static.szanalmas.hu/postpix/51096_1.jpg

Ennek meg majdnem mindegy, mi történik vele:
www.griduk.com/products.htm

Cirka annyira sérülékeny, mint egy úthenger. Igaz, talán lassabb is kicsivel...
Ha jól emlékszem, írták már itt, a milstoryn, hogy a seregben talán a gépkocsivezetőket övezi a legnagyobb irigység (az írnokok és a konyhások után). Sziba életképei csak erősítik azokat a futó benyomásokat, melyek szerint egy katonai sofőr életében a legnagyobb…..
 Harci elefántok és az ókori Európa Háborúzni gyakorlatilag bármivel lehet, főleg egy olyannal, ami nagy, erős és agresszív. A legnagyobb szárazföldi emlős tehát minden szempontból megfelel a célnak. Habár természetes közege nem éppen Európa, hadtörténetileg legismertebb esetei mégis valamilyen…..
Katonatörténetek 211. - Zugzsuga 2010.10.11 08:00:00
Az alábbi történet tanulsága az, hogy a kártya az ördög bibliája, és még az olyan ártatlan, hamvas és a bűn által jóformán még meg sem érintett lelkeket is, mint amilyenek Kelempájszéké voltak határőr korukban, alattomos módon dönti romlásba.  Az egyik öreg…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.12 11:00:26
@lamiki: Hát, nekem is sikerült augusztus 11. helyett november 21-én szerelnem...
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.12 11:20:29
@JoeP: De.
Pár éve anyámmal ültünk egy budapesti belga étterem, egyébként dohányzó szakaszában. Valami olyan penetra lógott ki az egyik, igen ronda öregember szájából, hogy a sült csirke visszamenekült a konyhába. De frankón, mintha teliszart laput tekertek volna össze régüta döglött macska szőrével.
Udvariasan kértük az öreget, ugyan, hagyja már a fenébe a dolgot, de mivel csak ingerült legyintésre tellett tőle, amit viszont rosszul tűrök, így udvariasan kivettem a rettenetet bibircsókos emberünk arcából, és - teljesen tolerálva jogát az adott helyen történő dohányzáshoz - elnyomtam a kávéjában, kilátásba helyezve számára a felrúgás lehetőségét is.
Kicsit háborgott ugyan, de gyaníthatóan elmerengett a leszokás lehetőségén...
Távoztunkkor rendeltem egy rendes, igazi szivart a pincértől, és emberünk ingzsebébe tűztem, felkérve, próbálja már ki egyszer szivart is, a rohasztott káposztaleveleit meg talán hagyja a fenébe.

A penetráról annyit, hogy az egyébként baromi drága szivart nem kellett kifizetnem, a túloldali pipás is köszönetet intett a csibukjával, de még a szomszéd utcában lakó görény is párás szemmel rebegett köszönötet.
Eszterlánc főz túrógombóc 2010.10.10 06:00:00
A császár (ill. dara) morzsa megjelenésig a gyerekek első számú kedvence volt tartalmas levesek után. Azóta ugyan trónja megingott, de még most is gyakran szerepel a kívánságlistán.És pont a császármorzsa-daramorzsa közötti különbség felfedezésének hatására a túrógombóc…..
Eszterlánc főz Gulyásleves 2010.10.09 06:00:00
A gulyáslevest mindenki szereti, gulyáslevest mindenki tud főzni. Lehet hétköznap a menzán és lehet szombaton este vendégeknek bográcsban. Gulyáslevest lehet marhából, sertésből, akár még csirkéből is. A gulyás leves az igaz magyar. A gulyásleves jó.Ez egy hétköznapi változat…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.09 19:20:21
@barumka: Vagy másfél éve voltam ott utoljára, akkor nem volt túl jó. nagyjából a frissensültek voltak ehetőek, de azokhoz is képesek voltak - gyaníthatóan - többnapos köretet adni.
Gulyásban - akkor - szintén kimerítették a kulináris hazaárulás minden elképzelhető ismérvét (sok répa, mócsing, stb.).

de pár évvel ezelőtt ár/érték arányban még tényleg jók voltak. lehet, hogy egy próbát talán megér a dolog, hátha javultak az utóbbi időben.

Tulképp mi a fenének tesznek a gulyásba répát magába? Ennyire drága a hús?
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.09 20:00:58
@barumka: Lehet, hogy javult. Amikor harmadszor kaptam odakozmált, rágós kaját, hagytam a fenébe. Sajnáltam, mert korábban ettem ott jót is.

„Répát magába?? ”
Sajna. Nagyjából az az éttermi trend, hogy baromi sok répát aszalnak egy kis zsíros lében, mindenféle nyesedék húscafat és mócsing mellet, majd feltáalják gulyáslevesként. Az étteremnek csúfolt helyek többégében.
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.10 20:02:28
@kérődzőgiliszta: És abban az Izében ilyen? Mert akkor érdekel.

Ma rábeszélésre elmentem a Boxutcába. Aszondták, ott jó. Hát, rengeteg aszott répa úszott valami enyhén zsíros lében...
De legalább nem volt benne mócsing. Manapság ez is eredmény...
Túrógombócot kértem utána. Hiba volt.
E-könyv olvasók 15 = 15 2010.10.10 12:00:00
Szeptember 27-én váratlan levelet kaptam Moldován Istvántól, a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület ügyvezető elnökétől. Afelől érdeklődött, vajon van-e kedvem és időm meglátogatni egy sajtótájékoztatót. Botcsinálta újságíróként kapva kaptam az alkalmon,…..
A Szögyi-féle hadtápkalandos történet második részével folytatjuk, amely (én garantálom!) legalább olyan, khm, cselekményes lesz, mint az első rész: alkohol ebben is van, az idiotizmus különböző lépcsőfokain található tisztek is akadnak, na és a jó öreg konyhaszolgálat is…..
A közelmúltban számos nagy mobilcég esett már egymásnak, a Motorola azonban elegánsan viselkedett: bár perelte a Nokia, a Microsoft és a RIM is, nem élt a viszontkereset lehetőségével. Egészen mostanáig, mert most úgy döntött, hogy 18 szabadalom megsértése miatt bepereli az…..
Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.08 05:13:21
@Lendvai Norbert: Azért akad egy kis bibi. Az ötletek egy igen szerény részén kívül az egész K+F dolog pénzbe, mégpedig baromi sok pénzbe kerül, viszont elenyészően csekély hányad valósul meg pénzt is hozó formában a buliból.
Azt a kis dellát meg valaki összedobja rá, és már beletolta, akkor szeretne valami hasznot is látni belőle.
Amiből persze mi emberek profitálunk a legkevésbbet ugye, hisz nem mi vesszük meg azt a sok kacatot, amit ezek a pénzéhes hiénák kifejlesztenek...
Kis ukrán oligarchológia, kezdőknek. Az orosz medve és az ukrán kismalac Arisztotelész szerint az oligarchia olyan államformát jelent, amelyben gazdag emberek csoportja irányítja az országot, a katonai és egyházi elittel karöltve. Az oligarchiát Anatolij Csubajsz szép emlékű…..