Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Kósa Ádám

154 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától lép hatályba a magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló törvény azon része, mely egyrészt a televíziós műsorok feliratozását írja elő, másrészt bevezeti a jelnyelvhez való tanulás jogát.  A Siketek és Nagyothallók Országos…..
Az európai fogyatékosságügyi politika a jövőben nemcsak a fogyatékkal élő emberekért és részvételével, hanem általuk is alakulhat, miután az e területen is minőségi változást hozó Lisszaboni Szerződés hatályba lépését követően Kósa Ádám európai parlamenti…..
Elkötelezte magát az Európai Bizottság alelnöke, hogy az ún. kastélykiváltási programot a strukturális politikáknál a kiemelt és integrált politika részévé fogja tenni. Viviane Reding azt követően fogalmazta meg ezt a célkitűzést, hogy az Európai Parlament tegnapi plenáris…..
Az Európai Unió 2007–2013 közötti költségvetésének félidején túl érdemes újraértékelni az eddigi uniós támogatási rendszert, és olyan lényegi változtatásokat bevezetni, amelyekkel a források felhasználása hatékonyabbá válhat. A vállalkozói érdekképviseletek…..
Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága tegnapi ülésén megszavazta Kósa Ádám európai parlamenti képviselő (Fidesz) az autóbuszos illetve a tengeri és belvízi közlekedést igénybevevő utasok jogaival kapcsolatos jogszabálytervezethez benyújtott módosító…..
Pusztán a nyugdíjkorhatár kitolása nem jelent megoldást, ám ez is egyike azoknak a javaslatoknak, melyeket a nyugdíjrendszereik megreformálása érdekében a tagállamok figyelmébe ajánl az Európai Bizottság által kidolgozott és még megjelenés előtt álló Zöld Könyv. Az…..
Várhatóan kedden szavaznak az Országgyűlésben a jövő évi népszámlálási törvényről. Változás, hogy a kérdezőbiztosok az egészségi állapotra, fogyatékosságra és vallásra vonatkozó információkat is kérnek majd, ám ezekre nem lesz kötelező válaszolni. Ugyancsak kedden…..
A jövedelemszint mellett két további szempontot is figyelembe kívánnak venni az EU tagállamai, amikor a jövő heti tanácsülésen 2020-ig elérendő konkrét szegénységcsökkentési célokat kívánnak rögzíteni. Az új megközelítés előnye, hogy reálisabb képet ad a…..
Először kaphatnak a szervezetek „fogyatékosság-barát munkahely” elismerést Magyarországon: a munkáltatók így jelezhetik, hogy nyitottak a fogyatékos munkaerő alkalmazására.A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a…..
Az elmúlt években nem azok tettek a legtöbbet a fogyatékkal élő csoportokért, akik folyton csak beszéltek a politikába való beemelésükről, hanem azok, akik ugyan csendesen, de lehetőséget adtak nekik.„Hirt Ferenc, dr. Tapolczai Gergely, dr. Kósa Ádám. Három név, három…..
Tapolczai Gergely fideszes képviselő jelnyelvi tolmács segítségével szólalt fel a parlamentben  "A magyar parlament történetében én vagyok az első hallássérült képviselő. Fantasztikus érzés itt állni és elmondani, hogy Európában négy siket képviselő van, egy…..
Mintegy 50 millió európai polgár él valamilyen fogyatékkal. Jóllehet jogaikat garantálja a megkülönböztetésmentességi uniós irányelv, sokak szerint mégis szükség lenne egy a fogyatékkal élők jogaival külön foglalkozó uniós jogszabály elfogadására. Néhány az Európai…..
Május elsejétől azok a magyar állampolgárok, akik egy másik tagállamban végeztek munkát, ugyanolyan feltételek mellett jogosultak a munkaviszony megszűnése után ellátásért folyamodni az adott tagállamban, mint annak állampolgárai - hívja fel a figyelmet az Állami…..
A szociális biztonság területén nyolc kiemelt rész köré fonja programját az Orbán-kormány: a családok erősítése és a gyermekvállalás támogatása, az idősek tisztelete, megbecsülése és biztonsága, a fogyatékossággal élők helyzetének javítása, a szociális,…..
A választójog megsértésének ítélte az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy Magyarországon automatikusan levettek a választásra jogosultak listájáról egy cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló személyt.A szóban forgó esetben a panaszos, Kiss Alajos tényleges…..
Kósa Ádám néppárti, európai parlamenti képviselő (Fidesz) az EU tagállamok fogyatékosok ügyének kezeléséért felelős minisztereinek informális találkozójára kapott meghívást, mint az Európai Parlament Fogyatékosügyi Munkacsoportjának elnöke. A Spanyol Elnökség…..
As the president of the Disability Intergroup hungarian Deaf Mep Adam Kósa was intvited to participate on the Informal Meeting of Ministers responsible for disability policies. The meeting organised by the Spanish Presidency of the European Union took place in Zaragoza (Spain) on 19th May 2010. The…..
Őry Csaba és Kósa Ádám európai néppárti képviselők (Fidesz) korábban írásbeli kérdést intéztek az Európai Bizottsághoz, ebben arra voltak kíváncsiak, miként élnek a soros trió elnökség (Spanyolország, Belgium és Magyarország) országai az Európai Bizottság által…..
Petitions' Committee of the European Parliament performed lively debate on several motions concerning the rights of persons with disabilities yesterday. Ágnes Hankiss and Ádám Kósa MEPs (Fidesz-KDNP) called the attention to some very important questions that have to be tackled so that…..
A görög válság más európai uniós tagállamok helyzetére is ráirányította a figyelmet, potenciális veszély van ott, ahol a magas államadósság, a deficit csökkentése előtt tornyosuló belpolitikai akadályok és az alacsony GDP növekedési-ráta kedvezőtlen együttállása…..
/Hankiss Ágnes és Kósa Ádám sajtóközleménye/Éles vita kíséretében tárgyalt több, a fogyatékos emberek életét érintő beadványt az Európai Parlament Petíciós Bizottsága tegnapi ülésén. A megbeszélés során Hankiss Ágnes és Kósa Ádám európai parlamenti képviselők…..
Kósa Ádám, európai parlamenti képviselő, a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság néppárti tagja a korábbinál is nyomatékosabban emelte ki egy átfogó utas jogokról szóló karta megalkotásának szükségességét. Az izlandi vulkánkitörés miatti járattörlések ugyanis…..
Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának frakcióvezetője üdvözölte a magyarországi országgyűlési választások első fordulójának kimenetelét. Az eredmények világosan tükrözik, hogy a magyar polgárok, Orbán Viktor és egy erős Fidesz kormány…..
"Súlyos és orvosolhatatlan mulasztást követ el a magyar kormány, ha nem jelöl civil magyar képviselőt az ENSZ égisze alatt működő Fogyatékossággal Élő Személyek Jogainak Bizottságába" – jelentette ki Kósa Ádám európai parlamenti képviselő (Fidesz). A…..
Az Európai Parlamentet modellezve üléseznek a hazai középiskolások Pécsett. Kósa Ádám az esemény záróünnepségén személyes tapasztalatairól mesélt majd strasbourgi utazást ajándékozott húsz tehetséges diáknak.  Lezárult a Modell Európai Parlament (MEP)…..