Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nihil_AK

604 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha belegondolok, bizonyos szempontból tragikomikus, hány zenekart jártam meg az elmúlt majd’ harminc évben. Az egyik, ma már ritkán szóba kerülő fejezet az I Divine volt, ami egyetlen felvételt készített, egy kétszámos promó CD-t 2010-ben...
„Egy sehová sem vezető út első lépése” - mondhatnám, de év elején megfogadtam, hogy kevésbé leszek cinikus. Emellett terveim szerint egész 2023-ban pozitívabb, boldogabb, tisztább, szárazabb, biztonságosabb is leszek. Már alig várom. De addig is bejövök még egyszer...
Egy ideje családi okok mentén rendszeresen részt veszek gyerekeknek szóló koncerteken. És bár van fogalmam arról, miért fog valaki tizenévesen gitárt a kezébe, mindig kíváncsi voltam arra, milyen lehet, amikor belülről látjuk egy ilyen produkció működését. Másként zenélünk gyerekeknek, mint…..
It all started when we went out leaf-boating with the kid a few weeks ago. It's actually a subtle lulling technique, as the world is usually too interesting for our little girl to start her afternoon quiet time without any opposition. We walk up along the Szinva in a pushchair, go down to the shore…..
Úgy kezdődött, hogy néhány hete kimentünk levélhajózni a gyerekkel. Ez valójában egy körmönfont altatási technika, mivel kislányunk számára a világ általában túl érdekes ahhoz, hogy a délutáni csendespihenőt mindenféle ellenkezés nélkül megkezdje. Ilyenkor a Szinva mentén felfelé sétálunk…..
A Kútmérgezők című szerzemény 2012-ben született teljesen spontán módon, miután jól felháborodtam egy akkoriban újjáalakult „popzenei formáció” interjúját olvasva, amelyben kikérték maguknak a kritikát, miszerint már első aktív időszakukban sem volt túl sok közük ahhoz a - jobb híján nevezzük így -…..
...avagy a Halálfej Együttes szar, tizenhat év után is Kedves Naplovam! Minthogy bizonyos események hatására mostanában ismét van szabad szemmel látható időm arra, hogy saját zenei projektjeimmel foglalkozzak, belekezdtem néhány régi adósság lefaragásába. Kár lenne tagadni, közönségigény hiányában…..
Ma láttam egy reklámot, amelynek felirata - ingyenes próbaoktatás - megütötte a szememet. Azonnal rádöbbentem, hogy tényleg, mennyire időszerű, hogy ne mondjam, hiánypótló lenne már egy olyan útmutató, amelyből a magyar zenekarok megtanulhatják, hogyan is kell próbálni. Két évtizednyi zenekarozás…..
Mint sokan tudjátok, a Műanyagmentes Július minden napjára készültünk nektek egy-egy tippel, ami hasznotokra válhat az egyszer használatos műanyagok elkerülése és úgy általában a hulladékcsökkentés terén, akár kezdők, akár haladók vagytok. Nagyon örültünk a sok pozitív visszajelzésnek, amit a…..
Nihil_AK 2021.09.03 15:05:16
@midnight coder: Az itt felsoroltak közül hosszabb távon melyik megoldás vagy újrahasznosítási ötlet jelent nagyobb környezeti terhelést, mint ha mindenki minden alkalommal az eldobható alternatívát használná?
Nihil_AK 2021.09.03 15:06:13
@Vincent örül: Az idézett mondatot itt olvastad?
Biztosan van, ahol még a nyárral vetekedve tűz a nap, de felénk idén először tartósan is az ősznek megfelelő az időjárás. Ez elég is ahhoz, hogy meghozza a kedvem az évszaknak megfelelő egyszerű dekorációk keresgéléséhez. Igaz, a fák levelei csak pár hét múlva pompáznak majd festői színeikben,…..
Nihil_AK 2020.10.01 11:05:55
@Kritikus Helyzet: Köszönjük az építő kritikát. Ez valóban átvett tartalom, máshol is bőven van példa ilyesmire, még a legnagyobb, sokmilliárdos bevételt generáló napilapoknál is, legfeljebb ők nem (mindig) nevezik meg a forrást.

Ez egy saját erőből készülő tudásmegosztó blog, amivel ötleteket kívánunk adni másoknak. Természetesen nagyon örülnénk annak, ha minden poszt saját kútfőből készülne - van egyébként ilyen is nem kevés - hiszen az azt jelentené, hogy minden napunkat részben vagy egészben különböző kreatív ötletek kipróbálásának szentelhetnénk. Ez egyelőre még nem valósult meg, de dolgozunk az ügyön. ;)
Akik szeretnek kézügyeskedni, netán barkácsolni, valószínűleg egyetértenek abban, hogy a raklapos ötleteket nem lehet megunni, sőt, jószerivel kifogyni sem lehet belőlük. Talán közhely ez, de épp ezért igaz, így hát jöjjön most egy újabb remek tipp, ezúttal egy saját készítésű vintage bútorhoz, ami…..
Augusztus 28-án, az InsideOut Music gondozásában érkezik a svéd progresszív rock / metal Pain Of Salvation új albuma, a Panther. A lemez előfutáraként meg is érkezett egy új dal, és a hozzá készült videó. Az Accelerator egy érdekes ritmizálású, izgalmas hangzású szerzemény, domináns…..
Azért az elég szép, amikor egy dobos izgalmasabb gitártémákat képes írni egy hobbiprojekt számára, mint az egyre szorgalmasabban közhelypuffogtató metálzenekarok elég nagy százaléka. Ez történik ugyanis a jelenleg leginkább a Megadeth soraiban aktív, de amúgy közel negyven zenekarból ismert Dirk…..
David Gilmour olyan, mint egy ki tudja, hány éves fa a hátsó kertből. Ami már nagyanyád idejében is ott állt, ami alatt gyerekként játszottál, felnőttként meg bebújhattál alá az eső elől, vagy ha épp a szabadban akartál reggelizni nyáron, és a kelleténél jobban sütött a nap. Méltóságteljes, még…..
Egy 1997-es belforti koncertfelvétellel zárja a járványhelyzet apropóján megkezdett archív koncertvideós sorozatát a Radiohead. A zenekar ezúttal szinte napra pontosan huszonhárom évvel ezelőttre, 1997. július 4-ére, a franciaországi Eurockéennes fesztiválra repíti vissza minket, a műsorban pedig…..
Idén ősszel jelenteti meg második szólóalbumát John Petrucci. A hír kicsit váratlanul érkezett, hiszen bár Petrucci 2005-ben már kiadott önálló lemezt Suspended Animation címmel, és az egyik legnagyobb nevű gitárosnak számít rock/metal berkekben, általában inkább zenekari formátumban tevékenykedik,…..
Új dallal jelentkezett az Enslaved, ami egyben az elvileg őszre várható, Utgard címre keresztelt tizenötödik album előhírnöke. A Homebound öt és fél percében a norvég progresszív black metal csapat olyan lazán ugorja meg a legutóbbi E - meg úgy az egész pályafutásuk - által amúgy is magasra…..
Most már tényleg itt van a kanyarban az új Paradise Lost lemez, az Obsidian, és mivel úgy egy hónapja a legtöbb lényeges dolgot megírtuk a mégsem elhalasztott megjelenéssel kapcsolatban, inkább koncentráljunk a most közreadott dalra, ami a Ghosts címet viseli. Nos, a Fall From Grace esetében volt…..
Ahogy nemrég írtunk erről, a Radiohead is közzéteszi az elérhető archív koncertfelvételeit a járványhelyzet lecsengéséig. Most az In Rainbows turnéjára, 2009 márciusába utazhatunk el két és negyed óra erejéig, helyileg Buenos Airesbe, ugyanis egy akkori fellépést kaptunk tőlük. Fontos, hogy ha netán…..
Al Jourgensen és a Ministry új lemezen dolgozik, ha minden igaz, legalábbis erre utal, hogy érkezett tőlük ma egy új dal, melynek címe Alert Level. A friss középtempós menetelés a zenekar legszebb hagyományait eleveníti fel hat perc erejéig, a közepén egy tőlük kissé szokatlan, de tetszetős…..
Lehet valami azokban a mémekben, amelyeken Keith Richards egyedüliként mosolyog arcmaszk nélkül, vagy épp iszogat az erkélyen a járvány közepén, mert úgy tűnik, a The Rolling Stones tényleg mindenkit túlél. Olyannyira, hogy egyenesen új dalt adtak ki, kissé sem aktuális Living in a Ghost Town…..
Újabb ízelítőt hozott ki a Lamb Of God hamarosan érkező, szimplán a zenekarról elnevezett albumáról. Bár eredetileg május elejére tervezték a megjelenést, az új dátum elvileg június 19., szóval marad még némi idő emésztgetni a friss témákat, hiszen a februárban debütált Checkmate-tel és az egy…..
A járványhelyzet vérmérséklete és egyéni érdeklődése szerint mindenkit másra inspirál, de azért van jó oldala a mostani időszaknak, hiszen egy csomó korábban nem publikált koncertfelvételt hoznak nyilvánosságra a zenekarok itthon és külföldön, és olykor még egy-egy karanténvideón is lehet jókat…..
Március 27 és április 6 között rendezték meg a Verftet online music festival nevű virtuális eseményt, melynek során tíz napon keresztül olyan, zenei stílust tekintve egymástól meglehetősen távol álló norvég zenekarok adtak stúdiókoncerteket élő Facebook-közvetítések formájában, mint a KAKKMADAFAKA,…..
A napokban a Slipknot is közzétett egy teljes, másfél órányi koncertfelvételt a tavalyi Download fesztiválról, egy igazi best of programmal, HD kép-, és meglehetősen nyers, de teljesen élvezhető hangsávval. Ha valaki februárban kihagyta a budapesti bulit, vagy csak szeretne kicsit nosztalgiázni a…..