Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LouiS

0 bejegyzést írt és 770 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt írja a TV2, hogy A Nagy Duett első adása „az év eddigi legnézettebb műsora a teljes lakosság körében”, és ki vagyok én, hogy ezt megcáfoljam? Szombaton a Kismenők, vasárnap A Nagy Duett tarolt egész nap, a teljes lakosság körében is...
LouiS 2016.04.11 15:48:38
@szociál: sehogy nem mérik, hogy te személy szerint hogy nézted. A nézettséget a Nielsen Közönségmérés egy dobozos mérőműszer segítségével "méri" (képzelj egy egy set-top-boxhoz hasonló eszközt). Ebből a dobozból van kint kb 1100 háztartásban egy-egy, és ez az 1100 háztartás képezi le a magyar lakosságot. Az elosztás mindenféle bonyolult képlet alapján megy, hogy tényleg le legyen képezve minden szegmens.

Itt olvashatsz a mikéntről: www.nielsen.com/hu/hu/solutions/measurement/television.html

Maga a mérés egyébként a a csatorna "hangjára" történik.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor ez az 1100 háztartás az, aki a nézettséget szállítja, és ebből képződnek a posztban látható eredmények. Még egyszerűbben: az, hogy te nézted, önmagában nem jelent semmit - kivéve, ha van nálad mérőműszer.
LouiS 2016.04.11 16:02:39
@szociál: véletlenszerűen, tehát elviekben te is lehetnél. Azt, hogy az adott csatornát nézed (és valóban te nézed) az eszköz mindenféle kérdésekkel (gombokat kell nyomkodnod az eszköz távirányítóján és társai) figyeli. Van profilod is, be kell jelentkezned. Nyilván azt képtelen lesz a rendszer szűrni, hogy nem bízod meg a feleséged, hogy a te profiloddal nyomkodjon a nevedben, de fogadjuk el, hogy nem erről szól feltétlenül a mérés.

A szolgáltatóknak is vannak visszajelzéseik - ahogy te is írtad - de ott például torzulhatnak az eredmények, mert mondjuk IPTV-re nem feltétlenül tudsz előfizetni mondjuk egy tanyán, míg a közszolgálati csatornákat ott is foghatod szabadon.

De hogy értsd: egy közvélemény-kutatásnál sem kérdezik meg mind a 4 millió szavazásra jogosult 4 millió választópolgárt. Ettől függetlenül ez a mérési módszer (mármint a Nielsen) a hivatalosan elfogadott.
LouiS 2016.04.11 16:20:18
@szociál: és mi van, ha valaki nem STB-vel nézi? :) Lehet smartcarddal is dekódolni, abba meg bajosan teszel bármit is. A másik oldal (értsd: szolgáltatói) meg miért adja ki az adatokat bárkinek? Masszív üzleti titkok lennének nyilvánosak. Ez nem így működik.

Tetszik vagy sem, még mindig ez a mérőműszeres az, ami relatíve üzembiztosan működik.
Január 28-án befejeződik a Válótársak, egy hétre rá pedig már kezdődik is az európai sorozatgyártás egyik kiemelkedően jó darabja, a hidegháborús, NDK vs. NSZK témakörre felfűzött német kémsorozat a nyolc részes Deutschland 83, amit Volt egyszer két Németország címmel…..
LouiS 2016.01.20 14:33:24
@Yobbágy Fery: nagyon nagy valószínűséggel a Charlize Theronos hidegháborús mozi lesz.

"A Coldest Cityben az X-Men-filmek főhőse, James McAvoy lesz Charlize Theron partnere. A hidegháborús krimi nem sokkal a berlini fal leomlása előtt játszódik a ketté osztott Németországban, ide érkezik egy fedett MI6 ügynök. Egy ügynöktársa halála ügyében nyomoz, és közben meg kell szereznie egy rivális kém orra előtt egy listát, amin a kettős ügynökök szerepelnek."
comment:com A nap képe 2014.02.01 10:55:05
Michael Madsen a Hawaii Five-0-ban vendégszerepelt, méghozzá többnyire bilincsbe verve.  ..
LouiS 2014.02.01 17:22:49
@LuPuS: Nem volt ez olyan rossz, nekem a csavar kifejezetten tetszett.
Ebbe a posztba az Európában közlekedő, nekem legjobban tetsző 15 villamost gyűjtöttem össze. A 15-től az 1. felé haladunk. Az első 5 helyre olyan városok kerültek, ahol több gyönyörű villamos is közlekedik. A végén szavazhattok kedvencetekre! Következzen hát a poszt, semmi…..
LouiS 2013.11.17 20:29:04
Újabb fényes rezsigyőzelem: havi két alkalommal, legfeljebb 150 ezer forintig ingyenes lesz a készpénzfelvétel. Ehhez az ügyfeleknek személyesen vagy netbankjukon keresztül kell nyilatkozniuk arról, melyik számlájuk esetében kívánnak élni ezzel a kedvezménnyel. A kormány 2013.…..
Egyáltalán nem megtévesztő módon a zacskós cukor feltalálása óta 1 kilós kiszerelésben érkező terméket reformálta meg a Metro áruház: Ma már, a 325 grammos tejfölök korában igen kevés dolgon lepődök meg, de azért a 10 dekás papirzsebkendő, a kilogrammonként mért tej…..
Rendhagyó online beszélgetés screenshotja járta be nemrég az internetet: a csevegés a Netflix, egy online videókölcsönző ügyfélszolgálatának egy munkatársa és egy a Parks and Recreation nevű amerikai sorozat egyik epizódjának megtekintésével bajlódó felhasználó között…..
LouiS 2013.10.14 21:00:31
@tryclops: Sírok :)
Nem kell okvetetlenkedni, hogy nyáron nem is használták a kéményt, a lényeg, hogy rend és tisztaság legyen. Örüljenek, hogy nem havonta jönnek. Sőt, éjjel is jöhetnének. A lényeg, a rezsicsökkentéssel 44%-kal leapadt a bevételük, úgyhogy duplázzák az…..
Orbán Viktor kedden a Blikk szerkesztőségében járt. A bulvárlap chateléstszervezett a miniszterelnöknek, aki élőben válaszolt a neki feltett kérdésekre. Az eseményről a hazai média főként az "ordas kommunista hazugságként" kommentált útépítést ragadta ki, de a válaszok…..
LouiS 2013.09.11 17:13:36
@VT Man: ha figyelmesebben megnézed az írást, négytagú család, rájuk jön ki 90-100 ezer forint rezsicsökkentés. Ha azt elosztod néggyel, máris 22-25 ezer forintnál jársz.

Az 1500 forint egy nagyon óvatos alsó szám, ennél csak több lehet. Ha a 2000 forintot elérted, máris 24000-nél jársz éves szinten.
LouiS 2013.09.11 17:37:20
@Borenbukk: én nyugodt vagyok, szerintem is irreálisan magas a 100 ezer forint, a bankolás viszont egyértelműen sokkal drágább lett.
Naiv ügyfél betalált egy egynapos HTC One telefont, amit másfél hónappal később le is tiltottak, merthogy az eredeti tulajdonos igazából részletre vette, amit aztán sosem fizetett. A garancialevél mellé természetesen nem kapta meg a számlát. Az eladó egészen addig tagadott…..
comment:com A nap képe 2013.08.12 14:00:00
A képen (talán) Carrie Mathison Homeland-naplója látható. A Homeland harmadik évadjának előzeteséből vettük a képet, amikor ezt az össze-vissza firkált jegyzetfüzetet lehetett látni. Jobban megnézve a papírra vetett katyvaszok komoly jelentőséggel bírhatnak. A hajtás után…..
LouiS 2013.08.12 18:16:37
@brown_h: a második mondatod nem állja meg a helyét, ugyanis a SEAL-ekről pontosan lehet tudni, hogy "fókák", hivatalosan is léteznek, lévén katonai alakulat. Te valószínűleg a CIA SAD-jával mostad magadban össze.
Avagy csípős, fokhagymás, paradicsomos tészta. 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát felaprítunk. Olajon dinszteljük. Fél kiló paradicsomot leturmixolunk és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, chilizzük. Amíg a szósz fő, kifőzünk 30 dkg tésztát. Nálam most…..
Enyhén retróba hajló, de szerintünk bitangjó plakátot dobtak össze a kreatívok a 24 utáni idők legjobb akciósorozatához, amit már mi is nagyon várunk. ..
LouiS 2013.07.18 13:56:05
@Flankerr: kamasuka 0 bejegyzést írt és 2582 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2007. óta. Ergo fikanick, muszáj trollkodnia.
Évek óta van egy recept a tarsolyomban, ami tökéletes egy gyors vacsorának, egy villantósabb ebédnek vagy amikorra csak szeretnénk. Sajnos a megalkotása nem az én fejemből pattant ki, családból örökölt receptről van szó, amin mindenki csiszolt már egy kicsit ízlésének…..
LouiS 2013.06.17 18:24:49
@MB_Molly: az én olasz barátaim le akarták törni a kezemet, amikor nyúltam az olajért. :D
A legtöbbször meg tudjuk ítélni a saját teljesítményünket. A kiválasztással foglalkozó szakemberek azonban általában mindenki felé hasonlóan kedves és biztató jeleket igyekeznek adni. Néha tudatosan fedik el a valós véleményüket, hiszen a karrier-tanácsadókkal szemben nekik…..
LouiS 2013.05.26 21:55:04
@Shopping: Írja ezt egy olyan troll, aki 1320 kommentet és 0 bejegyzést tudhat maga mögött.

Get a life!

Fikázni könnyű, alkotni nehéz. Majd ha te is leteszel egy legalább ilyen hosszú posztot az asztalra, akkor fikázhatsz. Addig meg inkább maradj csendben.
comment:com A nap képe 2013.05.21 11:00:00
Szerintünk vicces képet találtunk egy videóban, hát megosztjuk itt is. Az egyenruhás úriember amúgy Dick Wolf, a Chicago Fire (nálunk Lángoló Chicago címmel fut a TV2-n) atyaúristene. A berendezők biztosan szeretnék felakasztva látni, addig is becsempészték a sorozatba…..
LouiS 2013.05.21 11:10:22
@Aser Tzuiko: Dick Wolf a Chicago Fire producere. De ez ott van a kép alatt a szövegben is.
Pünkösd örömére csodálatos képek jöttek szembe a Magyarországon forgatott Borgiák című sorozat minap vetített epizódjából. Nem fogunk sokat spoilerezni, tényleg csak egy rövid magyarázat következik. Hátha van olyan, aki a kép láttán nem kattintott az Olvasson még…..
LouiS 2013.05.21 10:40:24
@dennisthemenace: Azért erre ne vegyél mérget. Google a merkin kifejezésre.
A hőskorban már megtanulta minden bemondó: "Tilos rögtönözni, a leírt szöveg felolvasandó" - énekelte néhány évtizede az LGT. Ilyen messzire nem nyúlunk vissza, de a tegnapi Híradós bazmegelés kapcsán összeszedtünk három emlékezetes káromkodást a magyar televíziózás…..
LouiS 2013.05.15 17:33:07
@pástétom: Ott van a linken, hogy mikor alapították a Cafét, és utána még csinált egy magazinműsort, vagy 40 résszel.
Sixx kolléga tavaly az év újoncának nevezte a Célszemélyt, és legnagyobb örömünkre a sorozat idén sem okozott csalódást, sőt! JJ Abrams és Batman-Nolan tesókája, Jonathan Nolan úgy hozta ki a maximumot a történetből, hogy az egy pillanatra sem csapott át klisébe,…..
LouiS 2013.05.13 17:40:35
@Alfdam: A címben ott van, hogy évadzáró. Ebből következik, hogy az utolsó rész is szerepel majd a cikkben. Nem kattintás, hanem folytatás. Ejj, hogy minden szarba bele kell kötni.
Ahogy arra Mr. Moody okkal felhívta a figyelmünk, ezt a posztot egy másik blogba, a Képviselő Funkyba szántuk. Elnézést a hibáért...
LouiS 2013.02.19 19:17:07
@FalcaoTheGodOfFutsal: Önirónia.
A SuperTV2 tavaly novemberi indulása óta az egész napot és legnézettebb műsort vizsgálva is csúcsot döntött szerdán - írják sajtóközleményükben. A 18-49-es célcsoportot vizsgálva a csatorna napi átlagos közönségaránya 2,16 százalék volt, amellyel megelőzte az RTLII-t és a…..
LouiS 2013.01.24 17:29:32
@marc1337: a nézettségi adatokat az AGB kihelyezett mérőműszeres felméréséből statisztikázzák ki. Kint van 1000 valahány doboz 1000 valahány családnál, akik mindenféle szempontok alapján statisztikailag lefedik az ország lakosságát és ebből készülnek ezek az adatsorok.
Most nem Gyurcsánnyal, hanem Bajnaival keverték össze külföldön. Hogy is lehetne elfelejteni azt, amikor a svéd televízió képernyőjén a meccset Csányi Sándor mellett élvező Orbán Viktor alá lazán odaírták, hogy Gyurcsány Ferenc? Most Portugáliában derült ki, hogy…..
A Chicago Fire című NBC-sorozat sok jelenetét nem stúdióban, hanem külső helyszínen veszik fel - mint tegnap reggel egy kisgép lezuhanásánál is tették. A tűzoltós sorozat forgatására Chicagóban került sor, egy forgalmasabb útkereszteződést zártak le, a közepére betoltak egy…..
A neve ugyanazt jelenti mindenkinek. Ő lett a maffia szinonimája, az alvilág ikonja és Chicago védjegye. Pedig nem volt a legnagyobb, sem a legokosabb, sem a leghatalmasabb! Még csak nem is a leggazdagabb vagy a legerőszakosabb. Pályafutása ugyanúgy kezdődik, mint sorozatunk valamennyi…..
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
LouiS 2012.11.28 10:40:22
@[HPhD]Blokkolnam: röviden összefoglalva: civil ruhában bukó ügynökként kém, ilyenformán pedig vélhetően kivégzés lett volna a "jutalma".