Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reggie

0 bejegyzést írt és 6997 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napra az MTI Fotóarchívumából válogattam Magyarország száz évét átölelő képeket. Méghozzá mindjárt két tucatot! Nézzétek csak! 1971. augusztus 12. Tisztek és újságírók figyelik a búvárkiképzésen résztvevő harckocsizó katonákat, a Magyar Néphadsereg egyik alakulatánál. MTI Fotó: Petrovits…..
Reggie 2022.04.25 22:39:26
@Pötty1: Azert nem annyira vicc a 12 ev, egy egeszsegesnek tuno kompromisszum. Ugyanis figyelembe kell venni, hogy nem szimplan emberereket lott le, hanem tetten ert bunozoket, akik a hatosagi szemely utasitasaval szembeszegultek, mikozben a fegyvert leszamitva haromszoros tuleroben voltak. Igazabol sok mas kimenetelre nem lehetett szamitani onnantol, hogy ellenszegultek. A masodik embert leloni meg logikai szuksregszeruseg is lehetett, mert ha ketto tanu marad, akkor azok lehazudhatjak a csillagot is az egrol, igy meg 1:1 maradt. Akkoriban nem volt kamera, mobiltelefon, de a mezoor meg radioval sem rohangalt, igy se bizonyitekot kesziteni, se segitseget hivni nem volt lehetosege.
A francia kormány elrendelte, hogy a keresőmotorokból és az alkalmazásboltokból távolítsák el a népszerű amerikai e-kereskedelmi platformot, a Wish-t. Ezt azzal indokolták, hogy az online kiskereskedelmi vállalat megszegi az európai termékbiztonsági előírásokat.  A Francia Versenyügyi, Fogyasztói…..
Reggie 2022.01.13 10:02:25
@midnight coder: Sot, epitesi engedely es statikai szakvelemeny se kelljen, mindenki epitsen azt amit akar, abbol amit akar. Mint az allatok.
A vasút fejlődésének elengedhetetlen része, hogy folyamatosan mindenből nagyobb, hosszabb, gyorsabb és erősebb készül. Évek óta a vasúti rekordok többsége Kínából érkezik: itt található a leggyorsabb vonat, a legtöbb nagysebességű vonat, a leghosszabb híd és most már a legerősebb mozdony is! A…..
Reggie 2020.09.03 14:01:54
@ZON: Mondjuk 1.2% az gyakorlatilag vizszintes, csak nem all meg rajta a pocsolya.
Reggie 2020.09.04 11:58:15
@Sir Gombóc: Minden szazalek ezrelek is, csak at kell valtani, aztan, hogy miben szoktak megadni edesmindegy.

@plokmi: "Csak" 864kN, ha a teljes teljesitmeny kell hozza. Ez nagyjabol 4 jumbo repulogep hajtomu. Nem egy olyan nagy szam.
Reggie 2020.09.05 04:51:16
@HgGina: Igen, szeretnem, akkor nem kell fejben osztogatni 3.6-al. Siman el is ferne egymas mellett a ket skala.
Mindemellett a szazalek es ezrelek kozotti valtas sokkal primitivebb. Kb olyan szintu problema, hogy van olyan orszag, ahol dekara irjak ki a kenyer tomeget, van ahol pedig kilora...
Ingatlan adás-vétel esetén rengeteg mindenre oda kell figyelni, mi ezek közül most a nullás igazolás jelentőségével fogunk foglalkozni és elmeséljük mit érdemes tudni róla...
Reggie 2020.08.18 13:40:47
@Hülye aki elolvassa!: Ja, csak amig uldozik, addig nem szolgaltatnak az uj tulajdonosnak se.
A nettó nulla kibocsátás kérdése még az elnökválasztási harcban is megjelent az Amerikai Egyesült Államokban. A jelenlegi elnök, Donald Trump egyik megjegyzése a Joe Biden által felvettel zöld tervekkel kapcsolatban a következő volt: "... vagyis szerinte a nulla kibocsátású házak lakóházak és irodák…..
Reggie 2020.07.25 10:30:26
@theman: Rosszul emlekszel, a feherrel jelentos aranyu energiat vissza lehet verni, amit aztan nem kell a klimaval kiszivattyuzni.
Reggie 2020.07.25 23:00:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De az szamit, hiszen a nap sugarzasanak nagy resze a lathato tartomanyban eri a foldfelszint.
Reggie 2020.07.26 23:31:31
@P1sty: 40% azert nagy resze, azt nem mondtam, hogy legnagyobb. 51% az infra, 9% az UV.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez az egyik, a masik, hogy nagyon sok anyag, ami lathato tartomanyban feher, az a kozeli infra tartomanyban is "feher". Tipikus feher pigment a titan dioxid, ami megfelelo pingmentmeret mellett az infrat kozel olyan jol veri vissza, mint a lathato fenyt. De par sarga pigment meg ezt is tulszarnyalja az infra tartomanyban.
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
Reggie 2020.06.08 23:01:32
@énisfélek: Felrerakod es telen eltuzeled.
Reggie 2020.06.09 01:32:42
@DarthVader: A szaraz fa nem annyira budos, mint a nedves, mert jobb az eges. Amugy nem kell, hogy ez adjon hot, csak hozza kell adni a fahoz es szepen elfogy.

A rongy, szemet egetese is tilos, csak sajna nem ellenorzik. Dronnal kene par liter vizet onteni azokba a kemenyekbe amelyek ilyen buzt eregetnek.
Készül a jelenlegi KRESZ módosítása. Az erről szóló szakmai egyeztetésre pedig a Járókelő is meghívást kapott, mert a döntéshozók végre úgy érezték: az autóval és biciklivel közlekedők csoportja mellett ideje meghallgatni a járókelők szempontjait is. Az egyeztetésen Sebők Máté humánökológus…..
A címbeli kérdés látszatra nettó hülyeség. Ha máskor nem, hát minden évben, a hadzs idején látjuk, hogy megvan Mekka, sőt nagyon is látványos. De a történet, ami mögötte van, messze vezet, és nem is csak azoknak érdekes, akik el akarnak jutni Szaúd-Arábiába. ..
Reggie 2020.02.02 18:21:56
@masada: Kar ennyire tulizgulni, barhova mesz borsodban az veszelyesebb lesz.
Tudjátok egyetlen dologgal nem számoltam mikor elkezdtem a történetem kiírását blog formájában. Ez a dolog pedig a kommentelők voltak. Azt már említettem Nektek, hogy van egy másik blogom is, ott nem nagyon jellemző, hogy kommentálnának az olvasók. Na nem úgy itt! Először meg is lepődtem, hogy…..
Reggie 2020.01.24 14:59:23
@MAXVAL bircaman közíró: Persze, de az is normalis, hogy aki extrem modon kilog az atlagbol azt gunyoljak vagy kibeszelik.
Reggie 2020.01.24 16:47:11
@Zabalint: Igazabol mindenert is vagy akar annak ellenteteert is csufoljak egymast. Ilyenkor tanuljak meg ezeket a dolgokat kezelni. Elsodlegesen az a lenyeg, hogy hogyan reagalnak ilyenkor, nem a csufolodas targya.

@midnight coder: Hat eleg nagy hely, lehet nem jo helyen jartal :) Mondjuk egy jo torok durum vagy arab shawarma kozott nincs nagy kulonbseg, de az alap izvilag elegge hasonlo a magyarhoz is, csak tobb a zoldseg es kevesbe zsirosan esznek. Obolmenti orszagokban ahol nagyobb volt az indiai befolyas ott indiaisabbak az etelek, mar vannak szamunkra furcsa izek.
Sok dolog foglalkoztatja a szülőket, amely a gyermekeik fejlődésével kapcsolatos. Jobb esetben igyekeznek velük minőségi időt eltölteni, játszani, ameddig igénylik, és olyan dolgokról is beszélgetni velük, amelyeknek az életükben hasznát veszik, és segítik őket a fejlődésben. Mindegyik tevékenység…..
Reggie 2020.01.13 13:04:51
@Macropus Rufus: Tehat, ha egy egyetemi tanar azt mondja, akkor az mar egy kutatas?
a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas
Akinek négylábú tag is bővíti a családját, azt jól tudja, hogy a szilveszter este bizony különösen sok veszélyt rejt rájuk nézve. Most olyan tippeket hoztam, amiket ha betartasz gond nélkül fogjátok átvészelni az évnek ezt az időszakát...
Reggie 2019.12.30 10:30:42
@élhetetlen: "Ha téged elgázolnak, és tönkre megy a lábad egy életre, akkor gondolom tapsolsz, hogy de jó, csak egy napon gázoltak el, 364 napon nem. "
Es szerinted az autok betiltasat kene ilyenkor osztonozni, vagy inkabb az uttestre valo lelepes es athaladast megtanitani az embereknek, hogy ne okozzanak balesetet?

"Te vagy a csodaember, aki mindent biztonságosan meg tud oldani. Hogyan képzeled? Egész nap vasketrecben, egy óra séta?..."
Teljesen mindegy. Autot is ugy kell vezetni, hogy ne okozzon balesetet, aztan ennek a megoldasa a sofor problemaja es felelosege. Ha elszurta akkor vallalja a feleloseget es ne a kutya termeszetenek magyarazata moge bujva probaljon meg kibujni a feleloseg alol.

@csodalámpa: "a normális emberek csak a csikkeket és egyéb dzsuvákat dobálják el az év 365 napjában, nem lassítanak a zebránál, kb a lépcsőházba parkolnak be a fostalicskájukkal, stb."
Nem a normalis emberek, ugyanis ezeket tilos csinalni. Mig a kutyak altal terrorizalni a varost jelenleg nem is buntetik. Normalis helyen amugy a kutyatartashoz is kell jogositvany, lasd Ausztria.
Reggie 2019.12.30 13:49:56
@Eugene Horse: Igen, ez pont olyan, mint az etteremben randalirozo gyerek. Azt sem tudom elfogadni, hogy en legyek turelmes, mert gyerek. Szerintem meg ne vigye etterembe, ha nem tudja megnevelni. Ugyan ez a kutya, petarda vagy barmi mas is. Akinek hobbija van, az ne masokat kinozzon vele, hanem sajat magat, a sajat hobbija csak a sajat problemaja legyen.
Reggie 2019.12.30 16:01:02
@midnight coder: Igazabol tokmindegy minek tartjak. Ha en az automat tartom csaladtagnak akkor sem driftelem fel vele a parkot es bogetem ejjel a motorjat azzal a felkialtassal, hogy az autonak ez a dolga.
Szilvi türelmét rendesen próbára tette a MÁV, amikor a szokásos jegyrendelés folyamatában hirtelen felbukkant egy apró hiba. Az agyégető ügyfélkezelésnek köszönhetően még a kiabálós bekezdést is érthető. Mert ahogy az életben, úgy itt is igaz: ha valami egyszerű, akkor miért kell…..
A pár hetes telefon beadja a kulcsot, a szerviz először nem talál hibát, majd beázásra hivatkozva megvonja a garanciát. Ha biztosan tudjuk, hogy nem járt víz közelében, ki és hogy bizonyíthatja azt, hogy miattunk ázott be? Történhet ilyen csak simán a páratartalomtól is? Csalódott olvasónk kérdései…..
Nagyon úgy fest, hogy jövő nyártól mindkét budapesti útvonalát bezárja a Transavia. Nagy kár, az egy nyarat megélt Nantes különlegesség volt és Párizsnál is a legjobb volt Orlyra repülni. Bő egy éve még nagy lelkesen jelentették be, hogy Párizs mellett Nantes-ba is repülnek 2019 nyarán Budapestről,…..
Reggie 2019.10.21 15:48:50
@kardio1: Pedig ugy mondjak. :)
A múltkori posztban említettem, hogy a Grund Stúdió egy már nem használt, régi műhelyből kerül kialakításra. Ebben a műhelyben korábban spiáter, sőt, egy időben alumínium öntés is történt, de lakott itt műanyagfröccsöntő gép és ipari méretű eszterga is. Ehhez illő módon bizony igen komoly elektromos…..
Reggie 2019.02.15 11:31:08
@Gino: Mivel csak az alkatreszeket felujitotta/cserelte, igy nem igazan lehet beszelni egy uj tervrol. Ha a valtoztatasok 10% alatt vannak, akkor meg aramvedo-kapcsolo sem kotelezo.
Na egy újabb rákfenéjéhez érkeztünk a magyar autósoknak, majd a kommentekben ti elmondjátok, hogy külföldön is ennyire hülyék az autóvezetők? A követési távolság számomra olyan dolog, amit pont a legkönnyebb betartani. Oké, néha elbambulsz, és közelebb mész egy autóshoz, de amúgy miért nehéz…..
Reggie 2019.01.30 09:49:22
@Pepibubó: Sehogy, franciak, olaszok kb. ugyan ugy vezetnek, mint a magyarok.
Reggie 2019.01.30 09:53:15
@Bambano: Az automats valtos jarmuvekben hogybnem motorfekezel? Az mindig sebessegben van. Ha belegondolsz a motorfek nem ad akkora nyomatekot se, mint egy autopalyan a sebesseg megtartasa, csak az elojele mas, durva lenne, ha nem birna a hasjtaslanc...
Reggie 2019.01.31 19:22:19
@Bambano: Igen ezt ugy hidaljak at, hogy csak levegot surit motorfek uzemben, igy kelloen nagy a motorfekero. Probalj ki egy uj manualis valtos autot.
  Miközben a választások utáni mocskolódás kitölti az emberek életét és balról-jobbra, jobbról-balra bizonygatjuk, hogy vajon ki csalt? Ki nem? Miért utálom? Miért nem? stb. Addig szerintem kevesen tudnak róla az országban, hogy tavaly augusztusi (2017) adatok szerint 100.000 embernek bizonytalan,…..
A fenti képen szereplő tárgy meglehetősen hasonlít az otthoni szupercsendes porszívónkra. Pedig nem azt ábrázolja, hanem egy radardetektort, amiről talán nem mindenki tudja, hogy mi, de Lázár János biztosan. Meg Imre is, aki rendelt egyet az eMagról, majd meglepődve tapasztalta, hogy a kütyü nem…..
Reggie 2018.03.10 17:14:13
@szelidorzo: Mondjuk ez pont radar es lezerdetektor lenne, ha mukodne. Azok a fekete felgombok az elejen es a tetejen az infravevok optikai. Az mar mas kerdes, hogy az adott lezeres sebessegmero altal kibocsajtott jelalakot felismeri-e.
https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/ Mindig szembe jön valami, itt egy aktuális sajtóhír, bár most nem tudok olyan vicces lenni, mert ez nem olyan téma. Bocsássatok meg, de ki kellett adnom magamból.... "Újabb veszélyes kihívás terjed az interneten. Most a közösségi médián keresztül arra…..
Reggie 2017.10.22 13:30:07
@Alick: Ja, iranyithato birka gyerekek, akiket csak pont a nagyon okos szulo nem tud iranyitani :D
Az ország gazdagodásának nincs királyi útja. Viszont van járható útja. Egy nemzet gazdagodásának logikája semmit nem fog változni ahhoz képest, ami az utóbbi hetven (béke)évben volt, és nagyjából a következő szempontok mentén épül fel. 1. Egyének szintje. Magas színvonalú oktatás és szakképzés…..
Reggie 2017.09.23 16:33:55
Reggie 2017.09.23 17:10:25
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az mindig is szitokszo volt. Egyeduli mentseg ra az oregkori demencia lehet.
Az eddigi négy helyett hét szereplője lesz a Top Gearnek, közölt a BBC Worldwide egy sajtóközleményben a semmiből, meg is leptek vele mindenkit a szerkesztőségben. Az ugye már köztudott, hogy az autóbuzik (eddig) kedvenc sorozatában lesz Chris Evans  és Matt LeBlanc Most az is kiderült,…..
Reggie 2016.02.11 17:31:09
@Dr. Trejo: Az masik musor lenne. Ez egy autos monika show, minosegi elvarasaid ne legyenek.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   A honi KKV, ill mikro cég tulajok -tisztelet a sajnos kevéske kivételnek- nem…..
Reggie 2015.01.13 17:24:35
@droid_: Mert sajat magan nem tud eloskodni.
A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merénylet két, régóta velünk élő szólamot erősített fel: az egyik az általános muszlim- és most már bevándorló-ellenesség hangja, a másik pedig a cenzúra és az öncenzúra iránti igény. Bármelyiknek engedünk is a kettő közül, a terroristák elérik a…..
Reggie 2015.01.13 17:09:23
@Nemetsek Tibor: Te lattal olyan mohamed miatti terrorcselekmenyt, amit nem vallasosak kovettek el?

Bizony, vallas nelkul nem lenne vallasi fanatizmus sem.