Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BabyDoo.hu

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csemetéd képzelete ebben az időszakban szinte szárnyal. Szívesen játszik szerepjátékokat, melyeknek Te vagy a közönsége. Másfelől arra is készülj, hogy bombázni fog a „hogyan működik”, „miért” kérdésekkel, és ezekre a Számára is megfelelő választ…..
Gyermeked igazi kis emberpalántává cseperedett. Minden nappal egyre ügyesebb, okosabb és egyre több dologra képes. De csak azért, mert nő, mint a gomba, ne tévesszen meg, még mindig nagyon nagy szüksége van Rád. Megeshet, hogy nem akarja, hogy otthagyd az oviban, és kétségbeesetten…..
Hidd el, Csemetédnél még mindig Te vagy a legfontosabb, de néha félre kell egy kicsit állnod. Ekkor kezd kialakulni a baráti kapcsolatokban a „legjobb barát” titulus. Ilyenkor gyakrabban előfordulhat, hogy elhúzódik Tőled, mikor puszilgatnád, szeretgetnéd. Ebbe is bele…..
Gyermeked már az olyan utasításokat is megérti, melyek több lépésből állnak. Ez viszont úgy a legkönnyebb, ha az általad adott utasítások logikusan követik egymást. Fontos, hogy Rád figyeljen, és ne kalandozzon el, mert akkor nem jártok sikerrel.   Önállósága már a…..
Gyermeked kifejezetten tehetséges. A társadalmi szokásokat viszont még mindig „csak” tanulgatja, ízlelgeti. Gyakori Nála a dacosság és az indokolatlan hazugságok. Nem kell kétségbe esned, egy jó beszélgetéssel sok mindent meg tudsz oldani.   Elég megdöbbentő és…..
Úgy érezheted, hogy Gyermeked közelgő szülinapjával egyre érettebbé válik. Ne lepődj meg, ha ez nem így van, majd kialakul. Mivel nagy a nyüzsgés Gyermeked körül, és ezt érzi Ő is, lehetséges, hogy egy kis visszaesést figyelhetsz meg Nála. Adj Neki egy kis időt, és szépen…..
 Elég nehéz dolgod van az egyre függetlenebb Gyerkőcöddel. Nehéz eldönteni, hogy mikor és hogyan kellene közbelépni. Amikor már nem bírod tovább, nyugodtan mondd azt, hogy „nem”. Meg kell tanulnia a határokat, és azok betartását.   Az ilyen korú gyereknek…..
 Gyermeked ebben a korszakban is sokat tanul környezetétől és Tőled. Elgondolkodhatsz azon, hogy megtanítod késsel-villával enni, úszni és a háziállatok gondozásában segíteni.   Ha azt szeretnéd, hogy úgy viselkedjen, ahogy Te szeretnéd, jobban teszed, ha dicséred. Ez…..
 Gyerkőcöd eddigi képességei lenyűgöznek még most is, hát még az újak. Ennek az évnek a jellemzője, hogy Babád barátságos és tiszta energia. Ebben a korban még a zárkózottabb gyerkőcök is jobban megnyílnak és barátkozósabbá válnak. Már mindenkinek a társaságát…..
 Gyermeked sok figyelmet és türelmet igényel ebben az időszakban is. Ha naponta többször érzed szükségét annak, hogy elvonulj és feltöltődj, tedd meg!   Mindennapi feladataid elvégzése olykor könnyebb, olykor nehezebb Csemetéddel. Ha vásárolni mentek, egyszerűbb…..
 Manócskád szinte szárnyal. Napról napra képes lenyűgözni rohamosan fejlődő képességeivel. Önállóságában is egyre ügyesebb, szívesen és ügyesen segít a házimunkában, pakolásban, kirakós játékokban. Képzelete határtalan, jókat vidulhatsz egyes kimondott gondolatain.…..
 Babád önállósága már néha riasztó is lehet Számodra. Elcsodálkozol, hogy hová lett védtelen, segítségedet igénylő pici Babád. Azért még most is jó, ha odafigyelsz a részletekre (alapos kéz- és fogmosás). Játékába is úgy bele tud merülni, hogy még azt sem hallja,…..
 Megint egy újabb szülinap. Csemetéd nő, mint a gomba. Örökítsd meg a pillanatokat, mert Neked és a rokonságnak is jó lesz majd emlékezni ezekre a szép napokra.   Hiába cseperedik őrült gyorsasággal Babád, az életed és a mindennapjaid nem lesznek könnyebbek ettől.…..
Lassan három éves lesz Csemetéd. Ilyenkor könnyen abba a hibába eshetsz (mint mindenki), hogy egyre többet vársz el Gyermekedtől. Pedig ebben az időben még nem tud annyit teljesíteni, és olyan szinten, mint ahogy ezt gondolod. Érzelmi és szociális fejlődése még sokáig el fog…..
Gyermeked kész egyéniség. Már tökéletesen látszik Manócskád testalkata, temperamentuma és humorérzéke is. Na és persze félelmei és rossz szokásai sem feledhetők el. Fontos, hogy (akármilyen nehéz is) ismerd meg Gyermeked személyiségét, és ennek megfelelően próbálj…..
Megkezdődhetnek az éjszakai látogatások, amennyiben már lemondtatok a rácsos kiságyról. Ha nem szeretnéd, hogy Veletek aludjon, kísérd vissza szobájába, kergesd el az esetleges szörnyeket (nyugtasd meg), és gyengéden fektesd le az ágyába, majd kedvesen, de határozottan búcsúzz…..
Lassan már kitanulod állandóan változó Babádat, és azt is tudod, melyik büntetési módszer válik be Nála. Néha bizony kell a büntetés is a fegyelmezés eléréséhez, de igyekezz inkább többet dicsérni, mert az jobban megmarad emlékezetében. Amit SOHA ne csinálj büntetésből az…..
Manódat szinte le sem lehet lőni. Az elképzelhetőnél is mozgékonyabb, tevékenyebb. Olyan, mint egy energiabomba. Csak győzd Te is tartani Vele a lépést.   A „hatalmi harcokkal” még mindig küzdened kell. Ne feledd, fontos a szabályok tisztázása és egyértelművé…..
Babád elmúlt kettő éves. Bizony elszaladt az idő. Legyél türelmes Vele, amennyire tudsz. Bizony még mindig a határok, szabályok próbálgatása, feszegetése a legfőbb „szórakozása”. Sajnos, vagy nem sajnos, ezek alapján tanulja meg, mi az, ami elfogadható, és mi az, ami…..
babydoo.hu 2 éves baba fejlődése 2010.03.16 18:42:00
 Állsz és szó szerint csak ámulsz meg bámulsz, mekkora nagy és okos Babád van. Bizony, bizony elszaladt az idő... Ebben az időszakban egy látványos testi növekedés is jellemző a gyermekeknél. Testi arányai egyre felnőttesebbek lesznek, megnyúlnak végtagjai is.…..
Babácskád egyre többet beszél, egyszerű mondatokban fejezi ki magát. Szókincsét még most is a sok beszélgetéssel, mesével, verssel tudod fejleszteni. Ha már kicsit unalmas, hogy ezredszer is ugyanazt a dalt, mesét, verset kell elmondanod, akkor próbálkozz valami újjal. Persze akkor…..
Babácskád egyre függetlenebb szeretne lenni. Egyre több célt tűz ki maga elé, amivel sikereket ér el, és olykor kudarcokat is vall. Elégedettsége határtalan, ha sikerül valami, és frusztráltsága is, ha kudarc éri. Ilyenkor fontos, hogy legyél mellette és bíztasd. Így tanulhatja…..
Nagyon segítőkész, bármikor segítségedre van (még akkor is, amikor nem kellene). A lakásod sincs biztonságban. Képes Babád már a kisebb bútorok áthelyezésére is. Polcait, játékait folyamatosan pakolgatja, segít a házimunkában is (hozza-viszi a lapátot, seprűt, felmosót).…..
Mozgását tekintve Babád már nagyon ügyes, fut, lépcsőzik (lefelé még szüksége van kapaszkodóra vagy a segítségedre), rúgja és dobja a labdát. Csak győzz utána szaladgálni és szemmel tartani. Nagyon kedveli már ilyenkor a játszóterezést is.   Egyre többet…..
Nagyon aranyos időszakot éltek meg, sok-sok kihívással!   Akarata még most is elég erős, és lassan elkezdődik a rettegett dackorszak (rugdosás, visítás, toporzékolás, sírás – ez csak pár darab ízelítőként). A hisztizés oka lehet a fáradtság, az éhség, az…..