Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_hugi

180 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A férjem vásárol. Amióta hárman vagyunk, ez még jellemzőbb. A Lehel csarnok ugyan 2 sarok és az őstermelők pl. tényleg jók és néha még olcsók is, de a hús inkább bolti árakat produkál. A nagycsarnok egyelőre nem megközelíthető ketten a lányommal, úgyhogy a férjemre marad a…..
Amióta a mindenben akadályozó hatalmas hasamat lecseréltem egy mindig jelen lévő kislányra, nem főzök túl nagy fantáziával. Saját blogomat segítségül hívva készítek esténként valami gyorsat. Ám a Nagyszemű mindent érdekesnek talál már, így szinte örömmel vesz részt a…..
Ezer éve nem írtam receptet, mentegetőzni nem fogok, az okokról olvashatnak lejjebb, plusz a végzős egyetemista ritkán főz. Erről ennyit, inkább gyorsan posztolok egyet. Szintén ezer éve már meséltem arról, hogy mikor kicsik voltunk, mindig kérdezte Nana, mi legyen hétvégén az…..
_hugi 2014.12.08 10:19:03
@SziMpor: Ezek szerint ez tpipkus "nagymamaétel". Örülök, hogy örömet szerezhettem, köszönöm a hozzászólást!
Eat at Hugi's Chili con carne 2014.07.01 11:42:00
A chilis bab nem volt nálunk sosem szokás, nem is emlékszem, hogy valaha készítettek volna ilyet a szüleim. Az ötlet most sem tőlem származik, hanem a frissen elköltözött bátyámtól, aki kitalálta, hogy főzni kezd. A gének nála is megvannak, ügyesen mozog a konyhában, vannak…..
_hugi 2014.07.24 11:57:59
@ragi: Az étcsoki keserűségével hasonló kesernyés hatást ér el, nem gondolom, hogy felesleges volna a sört beletenni, mindenesetre én így készítem, ezért így került fel a blogra a recept. Köszönöm a hozzászólást.
Munka után a vendégek fogadása kicsit mindig a rohanásról szól. Pláne, ha hústortát készít nekik az ember. Mindenképp szerettem volna valami vendégváró-félét készíteni, hogy ha megérkeznek, a welcomepálinka mellé legyen mit harapni. Ez természetéből adódóan is muszáj…..
Eat at Hugi's Köletto 2014.06.27 11:27:00
Fantázianevek kitalálásában nem vagyok valami kreatív, a Köletto a risotto után szabadon kapta a nevét, a nagy zabareformáció jegyében, nem nagy titok, rizs helyett köles. Egyébként imádom a kölest, nem is gondoltam volna, milyen jó kaja. Meg állítólag egészséges is meg minden,…..
Kaptam karácsonyra mozsarat. Hófehér kerámia, nem túl nagy, kézre áll, jó a forma, egy szóval szuper. Így már semmi nem akadályozott meg abban, hogy vegyek színes borsot, mert eddig ezzel az volt a problémám, hogy a bors, ugye csak frissen őrölve jó igazán, de az örlőben a…..
Már régóta készültem a halsütésre, de eddig valahogy nem jött össze. Most viszont, hogy a böjtbe is passzol péntekenként, vettem két pisztrángot. Két variáció volt a fejemben: igazi szilvásváradi ropogós vagy valami töltött. Utóbbinál döntöttem végül. Első körben…..
Eat at Hugi's Zakuszkás gomba 2013.02.26 10:32:31
Ismét egy új, általam kitalált étel receptje következik. Ráadásul rendhagyóan egy vegetáriánus, kifejezetten kímélő, és finom fogásról van szó, ami fogyasztható reggel, délben és este is, mert még a gyomorhoz is jó. A gomba kicsit olyan, mint a bacon, bármivel párosítjuk,…..
Eat at Hugi's Új cimkék 2013.01.25 10:54:51
Most, hogy egyre nagyobb divatja van a fogyókúrázásnak, és a tudatos táplálkozásnak, két új cimkét vezettem be a blogon, hogy e szerint is tájékozódhassanak. A két új kategória a "mérlegbarát" és a "nehéz étel". Mindkét cimkét jellemzően az adott étel fő…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Nagyon boldog új évet kívánok minden hűséges és új olvasómnak! Remélem, ebben az évben is érdemesnek tartják majd az Eat at Hugi's felkeresését és hozzájárulhatok hasuk élvezetes megtöméséhez ötleteimmel, receptjeimmel. Újdonság, hogy az idei évtől az ételek…..
Újabb kecske apukámtól. Ezúttal egy egész lábat kaptunk, mellső lábat, vagyis lapockát. Egyben érdemes megsütni, előzőleg valamilyen pácban pihentetve egy éjszakát. Mustárosat szerettünk volna enni, és mivel a gyalult tök már olvadozott a konyhaasztalon, így afféle…..
Maradjunk a kecske-vonalon. Arról már írtam korábban is, hogy apukám néha vesz élő állatot, amit maga dolgoz fel. Nyulat, kecskét, birkát. Épp fagyasztókiürítéses pillanatban kaptam el és megdobott egy adag kecskebordával. Pörköltet túl egyszerű lett volna készíteni, úgyhogy…..
Akárki akármit mond: a tarja jó. Főleg, ha az embernek van egy kertje, ahol van egy tűzrakója, és a szél sem fúj épp olyan nagyon, hogy ne lehessen begyújtani és parázson megsütni jó sok szeletet ebből a disznórészből. Sertést, pláne zsíros tarját nem evő olvasóim azért…..
Eat at Hugi's Tejbezabi 2012.10.25 12:25:54
A zabpehely jótékony hatásairól mostanában sokat olvashatunk, a csapból is kezdenek már folyni a mindenféle csírák, pelyhek, babok receptjei. Aktuális is így a tejbezabi, de valójában az történt, hogy valamelyik nap megkívántam azt az édességet, melyet 10-15 évvel ezelőtt…..
Eat at Hugi's Habos babás 2012.09.25 11:40:46
Új taktikát választottunk a túlélésre: az itthon lévő, kamrában elfeledve várakozó ételeket készítem el, ahogy tudom, így spórolva annyit a koszton, hogy havi 30000 (!) forintból ketten kijöjjünk. Döbbenetes, akit érdekel, szívesen mesélek a háztartásról, e-mailben…..
Könnyed fogás reggelire?   Nem hinném, hogy sokan vagyunk, akik reggelire is meleget szeretnek enni. Két évvel ezelőtt pl. Pozsonyban a szállodában svédasztalos reggeli volt, ahol a szokásos joghurt-tojás-felvágott mellett melegítő edényben találtam göngyölt pulykamellet és…..
Eat at Hugi's Pezsgős almaleves 2012.09.23 11:53:08
Idén is elég termékeny volt az almafánk a telkünkön, és rengeteg gyümölccsel tértünk haza néhány héttel ezelőtt. Becsülettel ettük is, meg ajándékoztunk belőle a családnak és sütöttünk bundás almát, de még mindig nem akart elfogyni, ellenben az idő múlását egyre…..
Egy igazán könnyed vacsorához nem is kell más, mint csirkemellfilé és zöldség-gyümölcs. Bárhogy elkészítve célba találunk, de ha már lúd csirke, legyen kövér, legyen valami igazán finom és valami más, mint egy szokványos sós csirke idénysalátaágyon.Tudhatják, hogy úgy…..
_hugi 2012.09.15 20:30:53
@Miner.hu: De jó, köszönöm!
Eat at Hugi's Pizza 2012.09.13 19:08:58
Jó ideje terveztem már, hogy megpróbálok itthon pizzát sütni, de nem sok tapasztalatom volt a kelt tészták terén, ami volt, az is negatív: sosem kelt meg a tésztám :( Mégis rászántam magam a dologra, méghozzá egy nagy baráti összejövetelt szerveztem köré, hogy mindenképp bele…..
Hűséges olvasóim talán emlékeznek a 2010-es patisszon mániára, mely nagynénémnek volt köszönhető, aki egy rövid találkozást azzal fejezett be, hogy megrakta cókmókunkat patisszonnal. Rengeteggel. Idén is beért a csillagtök és idén is eljutott hozzám két szép darab, de bajban…..
Eat at Hugi's Muszaka 2012.09.10 12:49:02
A nyár az utolsókat rúgja már és én szokás szerint ilyenkor jövök csak rá, hogy sietnem kell a terveim megvalósításával, mert kettőt pislogok és rögtön csak hagymát lehet majd kapni a piacon meg krumplit. A zöldségé a főszerep új, (egyelőre) két személyes családomban,…..
A nyár vége felé közeledve gyorsan szeretnék még néhány ételt elkészíteni, amelyek ebben az időszakban szinte fillérekből kihozhatók, mégis éttermi fogások. Ilyen a lecsós szelet is, amelyet a legtöbb étteremben "magyaros"-ként olvashatunk az étlapon és pontosan olyan…..
A kacsa az egyik legfinomabb szárnyas, ez vitathatatlan. Minden részét imádjuk, a hájából kacsatepertőt készítünk, zsírjával főzünk és minden testrészét ropogósra sütjük. No, persze főleg csak ünnepnapokon. Így volt most is, már nem is tudom, a sok hó/évforduló közül…..