Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gondolatkiado

285 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 29-én, 30-án és 31-én Café Amsterdam a Gondolat Kiadó szerzőivel! Arnon Grunberg (Fantomfájdalom, Tirza, Ínyencek, A betegség nélküli ember) és Toine Heijmans (A tengeren) is a vendégek között lesz, az alábbi programokon találkozhattok velük: Május 29. csütörtök, 20.45…..
Fordította Fejérvári Boldizsár Gondolat Kiadó, 2014 125 oldal, 2400 Ft ISBN 978 963 693 485 9   Mathea Martinsen a betűk, rímek és számok szerelmese, így tökéletes társra talál férjében, a statisztikai hivatal tisztviselőjében. Eleven pillanatképek során keresztül…..
Fordította Lukács Laura Gondolat Kiadó, 2013 kartonált ISBN 978 963 693 512 2 3400 Ft   A MOBY DICK TALÁLKOZÁSA A PI ÉLETÉVEL „Kétszer születtem. Először egy deszkafalú szobában, mely a Temze fekete vize fölé nyúlt, aztán nyolc év múlva még egyszer, amikor a Highwayen…..
Hálásak lennénk, ha megosztanátok az ismerőseitekkel is, hogy minél több emberhez eljusson a hír. ..
A felvilágosodás koráról még ma is sokan gondolják azt, hogy pusztán az ész unalmas uralma, netán rémuralma jellemezte. Keveseknek jut eszébe, hogy a 18. század a társas együtt-lét százada, s egyben az érzelmek újrafelfedezésének kora. Sokan elfelejtik, milyen páratlan…..
Monica Cantieni: Zöldfülű   A főszereplő egy kislány, akit az árvaházból váltott ki egy átlagos házaspár, s a maguk módján szeretettel mégis némi távolságtartással neveltek. Tanítgatják az Élet kisebb és nagyobb dolgaira, néha tettekkel és érzelmekkel, de…..
Magyar László András - A kapzsi hóhérné A Gondolat Könyvkiadó komoly filológiai értéket nyújt át az olvasóknak. A kapzsi hóhérné: Történetek nőkről a 16-17. századból címmel ma már nem divatos, mégis igen érdekes történeteket közöl első ízben Magyar László András…..
Gondolat Kiadó Megjelent! 2012.11.19 14:13:31
Leonyid Cipkin Nyár Badenben Fordította Gábor Sámuel Gondolat Kiadó, 2012 2950 Ft  „A 20. század egyik legszebb, legfelemelőbb és legeredetibb irodalmi alkotása” Susan Sontag   Hetvenes évek, Szovjetunió, tél, vonatút. Lemegy a nap. Egy orosz értelmiségi utazik…..
A  lendvai könyvbemutatóról ide kattintva látható egy összefoglaló (4.44. perctől)   Szépfalusi István-Vörös Ottó-Beregszászi Anikó-Kontra MiklósA magyar nyelv Ausztriában és Szlovéniában A magyar nyelv a Kárpát-medencében a XX. század végén. Az 1990 előtti…..
Gondolat Kiadó Megjelent! 2012.10.26 13:50:51
Legújabb regényünk:   Leiber, SvenjaSipino   Sipino egy kis üdülőhely Oroszországban, erdők, dombok, mocsarak és tavacskák között. Olyan hely, ahová akkor megy nyaralni az ember, ha szeretne elvonulni a világtól. Jan Riba éppen ezt teszi: bezárja az irodáját…..
Könyvbemutatón jártam Csütörtökön útnak indultam piciny falucskámból, már csak azért is, mert este egy másik könyvbemutatóra voltam hivatalos, mégpedig a Gondolat Kiadó által publikált A kapzsi hóhérné című könyvére, melyet a szerző, Magyar László András mellett…..
Claire Kilroy: Finomhangolás Nehezen jutok szóhoz ezután a könyv után. Egyfelől számomra tökéletes volt, másrészt lesújtó is, hiszen egy drámát olvastam. Mérhetetlen átmenet volt a könyv elejétől a végéig, nehéz volt a lelkemet hozzáidomítani. Bár az elejétől sejteni…..
Magyar László András: A kapzsi hóhérné Fülszöveg: A gyűjtemény elbeszéléseiben, méregkeverőkről, prostituáltakról, kikapós asszonykákról, apácákról, csalókról, mártírokról, kuruzslókról, hóhérfeleségekről és kígyónőkről egyaránt szó esik. A rövid és…..
Gondolat Kiadó Megjelent! 2012.09.28 10:45:51
Magyar László AndrásA kapzsi hóhérné. Történetek nőkről a 16–17. századból202 oldal, kartonált, 2490 Ft A gyűjtemény elbeszéléseiben, méregkeverőkről, prostituáltakról, kikapós asszonykákról, apácákról, csalókról, mártírokról, kuruzslókról, hóhérfeleségekről…..