Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rszabi

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszatáji naplemente Alászállás 2009.10.13 11:42:00
                           Alászálltak a felhők a permetező   köddel és az obszídián éllel metsző   dolgos gondolatokat dolgozzák, míg a   parázsló…..
   Zenta lakosságát mindig is érdekelte városának története , olvashatjuk Szloboda János tanár úr tollából, a nemrég megjelent nagy fontossággal bíró könyv előszavában, amelyet Molnár Tibor írt, Zenta és Magyarkanizsa községek II.világháborús hősi halottjai…..
   Szülővárosunk, Zenta, a Tisza-parti gesztenyefasoros kisváros mindig is részese volt a történelem forgatagos eseményeinek. Jártak itt tatárok, mongolok hadai, a törökök népes hordája. Itt verték tönkre az Úr 1697. évének szeptemberében Szavoyai Jenő hadai II.…..
   Ezen szakdolgozat célja, hogy röviden feldolgozza az őszirózsás forradalom, a Tanácsköztársaság, az ellenforradalmi események és a trianoni diktátum döbbenetes határozatain át az ország, a magyar társadalom helyzetét ebben az időszakban. Nem különben az ezen…..
   Vidékünk a XX. század során több ízben részese volt a világtörténelmi eseményeknek. Az I. világháború, s az azt követő trianoni békediktátum voltak az első igazán nagy erőpróba, igénybevétel az itt élőknek, még Magyarország részeként. 1920. június 4.…..
Tiszatáji naplemente Betyárvilág 2009.10.12 12:00:00
  Rövid áttekintés A klasszikus betyárvilág, a 18. század végén, és a 19. század során virágzott igazán. A témához több ismert és népszerű zenei, irodalmi és egyéb kategória tartozik, mint amilyenek a betyárdalok, a balladák, mondák, népi hiedelmek, vagy a…..
Valaha Fiume, ez az akkor nyüzsgő, szédületes ütemben fejlődő Adria-parti kikötőváros volt a népnyelvben a magyar korona legyszebb gyöngye (egész pontosan a kifejezés eredete Jókaihoz köthető). Ez a gyöngy kihullott a Koronából, fénye megkopott, végül pedig olyanokhoz került,…..