Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neeskens

0 bejegyzést írt és 1679 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó két részhez érkezett az Aranyéletről szóló kibeszélünk. A posztban spoileresen beszélünk mindenről, ami a harmadik évadban történt...
neeskens 2018.11.14 10:38:04
Szerintem az Aranyélet egy egészen kiváló sorozat, rendkívül szórakoztató és bátran reflektál a magyar valóságra.
De, és sajnos van de.(SPOILER)
Én úgy érzem, hogy túltolták ezt az évadot. A szereplőknek annyi személyes tragédiával kell egyenként szembenézni, ami nagyjából egy életre jut 8-10 családnak összesen. Túl sok volt, Mirából egészen hihetetlen körülmények között lesz kettős gyilkos, Janka nem elég, hogy terhes és vedel meg cigizik, még azt se tudja, ki az apa, erre a szüléskor kap egy stroke-ot. A drámai hatás kedvéért tök feleslegesen hozták be Tibit, meg Endre hulláját.
Nem sorolom, még Márk szála volt a legjobb, a kicsit irreális arabos akciójelenet ellenére.

A másik probléma, hogy én nem vagyok az a szőrszálhasogató típus, de olyan logikai következetlenségek vannak, amelyek rohadt idegesítőek. Mira által elkövetett gyilkosság totál irreális, amikor Atti autómentősnek adja ki magát, az egyik arab felismeri, mégis hogy a tökbe tudnak kiszállni az egészből ezek után?
Teljesen irreális ez a felgyújtom a házat, aztán lelépek egy panelbe vonal.
Meg bárki komolyan gondolja, hogy a pénzmosás úgy megy, hogy az arab befektető százmillió eurókat mozgat készpénzben az ülésbe varrva?

Szerintem az évad legjobb részei azok voltak, amelyek a magyar elit sötét üzelmeire reflektálnak, ebbe az irányba kellett volna vinni a dolgokat. Nekem a Show me a hero c. HBO sorozat vonala bejött volna.

Összeségében jó volt az évad, szórakoztató, helyenként elgondolkodtató, de bennem sajnos maradt nagyon nagy hiányérzet.
Kate McKinnon, a Saturday Night Live című vicces műsor egyik szereplője jelenleg az egyik legfelkapottabb humorista azt USA-ban. Joggal, a nő elképesztően vicces, (ezeket a videókat érdemes megnézni) és ezt már filmekben is bizonyította, szerepelt a Ghostbusters remake-ben, legutóbb pedig Budapesten…..
Amerikai Plán Érkezés 2016.11.14 21:13:37
Mielőtt bárki tovább olvasna: 1. nem vagyok filmkritikus, 2. ez nem az Index rovata, 3. az Oidipusz királyban felkavaró részletek találhatók, 4. aki nem szeretne megtudni a moziélményét befolyásolni képes dolgokat az Érkezés című filmről, az ne olvassa el, amit írtam. Hogy rögtön a lényegre térjek:…..
neeskens 2016.12.06 15:52:54
@Alec Cawthorne: Mégis mi a probléma ezzel?
neeskens 2016.12.06 15:52:57
@FOUREY: Teszel egy ex cathedra kijelentést, hogy ez egy rossz film. Aztán kijelented, hogy ettől tök függetlenül neked nem tetszett, de azt nem írod meg miért.

Ez kb olyan mintha azt írnám, hogy ez a film 120 perc. Úgy teszel, mintha egy másik kérdés lenne, hogy tetszik-e neked vagy nem. Komolyan, van olyan film, amit rossznak tartasz és tetszik?

Nem az a problémám, hogy neked nem tetszett a film, mert felszínesnek érezted a tanulságát, vagy logikátlannak a dramaturgiáját. A probléma az, hogy ezt úgy adod elő, mintha ezek nem ízlésbeli kérdések, hanem normatív megállapítások lennének. Ez a film egy személyes dráma, aminek egy scifi adja a keretét, persze le lehetett volna forgatni idegenek nélkül, de pont az adja a lényegét, hogy nem valamiféle egész emberiséget érintő makroválaszt helyez a középpontba az idegenek érkezése kapcsán hanem egyetlen ember belső morális döntésére koncentrál.
Ok, ez neked nem tetszik, mert az ilyen típusú filmtől valamiféle globális választ vártál. (Amúgy kaptál, de nem tetszett). De hogy ettől normatívan rossz lenne a film, azért szerintem az nem jogos. Egy zsánernek a logikáját kéred számon, közben nem veszed észre, hogy film pont ki akar lépni a sci-fi zsánerből.

Engem a film egy olyan élethelyzetben talált meg, amilyenben, tökéletes empátiával tudtam szemlélni a főhőst és borzasztóan meghatódtam a döntésétől. Lehet, ha pár évvel ezelőtt látom, akkor más a reakcióm, ezért írtam, hogy engem szíven ütött és hogy TALÁN kell hozzá egy hasonló élethelyzet. Lehet vannak empatikusabb emberek, akiknek nem kell és úgy is meg tudják élni,nem tudom.
neeskens 2016.12.07 16:32:53
@FOUREY: Azt hiszem eléggé túlreagálod, azt hogy én túlreagáltam :).

Én nem az a típus vagyok, aki nem tud elnézést kérni, valószínűleg annyi a történet, hogy a posztot másfél hete olvastam, rosszul emlékeztem és melóban írtam kommentet, nem voltam elég figyelmes.

Mondjuk szerintem az empátiádat sehol nem vontam kétségbe, egyszerűen a saját érzéseimről beszéltem. Ezért érzem a részedről viszont ezt a primkózást erősnek.

Alighanem a túlreagálásom oka az, hogy - mint írtam - nagyon szíven ütött a film, emiatt inkább érzelemből, mint értelemből reagáltam. Azt hiszem ennyi ez a történet.
Őszinte, öncsupaszító, önboncolgató, néha már kínosan sok is, de persze direkt, mert Puzsér nem csinál semmit véletlenül, és azt akarja, hogy te érezd magad kényelmetlenül, miközben ő az öngyilkossági hajnalmairól és a neurózisáról beszél. Kurvára le van fogyva, remélem…..
neeskens 2016.09.14 12:20:35
@Thomas Dantes: Szerintem kicsit egyoldalúan látod, szoktam hallgatni néha melóban a műsorait. Hébe-hóba egy-egy írása is szembejön. Nagyon változó színvonalú dolgai vannak, pl. filmekről, popzenéről, a Farkas Attila Mártonnal a vallásról, miszticizmusról baromi szórakoztatóan, érdekesen tud beszélni. Amikor mondjuk meg valamilyen közéleti kérdésben eldurran az agya és hőbörög az nagyon taszító.
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
1000 leütés Ferenc pápa téved 2015.07.10 08:47:39
Ferenc pápa az elnyomottak ellenállására szólított fel a megszorításokban érdekelt pénzügyi "gyarmatosítókkal" szemben, a pénz gátlástalan halmozását a "sátán trágyájának" nevezte, és a szegények "szent jogaként" beszélt a munkáról, a lakhatásról, és a földhöz…..
neeskens 2015.07.10 10:51:19
@HaFr: Természetesen nem kell egyetérteni Sedlacekkel, meg a pápával sem. De azon talán mégis érdemes ellamentálni, hogy érdekes kérdéseket vetnek fel: a legutóbbi gazdasági válság során sok országban a felelőtlenül gazdálkodó bankokat és egyéb pénzügyi szervezeteket azok az államok látták el vissza nem térítendő tőkeinjekcióval, akik most egy ugyanúgy felelőtlenül, rosszul gazdálkodó ország esetén ezt nem teszik meg.

A világban növekszik az egyenlőtlenség, egyre kevesebbek birtokolják az összvagyon egyre nagyobb hányadát.Ha ez ellen a katolikus egyházfő felemeli a szavát, akkor persze lehet mondani a Vatikán bankot, meg hogy az egyház is milyem korrupt, de ettől az alapprobléma még nem oldódik meg.

Szóval azt akarom mondani, hogy ahelyett, hogy a pápát bírálnád (ami szíved joga), érdemes lenne magán az alapproblémán elgondolkodni.
Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről. Azt már pontosan…..
neeskens 2015.06.09 12:57:53
A probléma valós. (Ha már itt tartunk Orbánék a cukimuki dánoktól vették az ötletet.
vs.hu/kozelet/osszes/dan-koppintas-lehet-a-magyar-bevandorlasellenes-plakat-0603

Közben Cameron éppen kihátrálna az Emberi Jogok Európai Egyezményéből.
www.theguardian.com/law/2015/jun/03/cameron-refuses-to-rule-out-leaving-european-convention-on-human-rights

Megjegyzem csendben, hogy a demokrácia mintaállamának tekintett USA olyan módszerekkel védi meg déli határait, amelyekről Orbánék még csak nem is álmodhatnak.

Ezzel együtt szerintem a mindenféle kvóták, aktuálpolitikai acsarkodások, technikai-idegenrendészeti megoldások csak eltakarják a lényeget. Azt, hogy nagyon úgy tűnik, hogy Európa ezt a csatát elvesztette, nincs olyan hadihajó arzenál, annyi fegyver, szögesdrót ami megállíthatná őket.

Jobb lenne a helyzet, ha lenne valamilyen világos identitás, kultúra, amihez tudnának alkalmazkodni és 2-3 generáció alatt integrálni lehetne őket. Ahogy az USA-ban W.A.S.P. magkultúráját szépen lassan minden bevándorló eddig (a latinókig) elfogadta.
Vagy ahogy a középkori Európa a kereszténységgel integrálta a vikingeket és a magyarokat.

Momentán van egy technokrata jogszabályhalmaz, amire az EU épül, ezzel képtelenség azonosulni, sőt a multikulti nevében még külön örülni is kéne, ha az ide érkezők megtartják nyelvüket, vallásukat, hagyományukat.

Szóval történelmi analógiával élve ez inkább tűnik a Kr.u. 3-4 századnak, amikor a népvándorlás bedöntötte a hanyatló, eszméit vesztő Római Birodalmat.
neeskens 2015.06.09 13:21:47
@Robinzon Kurzor: Ha ide toloncolják vissza őket, mert a fejlett Nyugaton nem kívánnak velük foglalkozni, akkor valamit mégis gondolni kéne az ügyben.

Ha meg maradhatnak Londonban meg Németországban és még olcsóbban dolgoznak, mint kelet-európai kollégáik, akkor annak érdekes hatásai lesznek.
neeskens 2015.06.09 13:47:43
@Robinzon Kurzor: Nem a kormány kampányát kommentáltam, hanem a bevándorlás kérdését.

Ez a dolog adminisztratív, idegenrendészeti megoldásokkal, kvóta szabályokkal nem oldható meg.

Ez egy civilizációs probléma.
Igazából még most is várom a bejelentést, hogy az egész csak vaskos csendőrhumor volt − de a poén csak nem akar csattanni. A mai hivatalos bejelentések szerint a Fidesz tényleg komolyan foglalkozik Kocsis Máté javaslatával, a politikusok, újságírók és a komplett ifjúság…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
neeskens 2014.05.07 16:35:01
@Counter: Az egészen apró probléma az, hogy az OECD szerint a "Life Satisfaction" kategóriában az összes OECD ország közül csak a törökök meg a görögök vannak mögöttünk.

www.oecdbetterlifeindex.org/topics/life-satisfaction/

Amúgy én Kókától ugyanúgy agyfaszt kaptam, mint Rogán "Luis Vutton" Tónitól, ha ez számít.
neeskens 2014.05.07 23:11:15
@tesz-vesz: látod, megint kezded. Fasz ki van a jótanácsaiddal, vagy tartalmi vitát folytass velem, vagy hagyjál békén.
Tele van a tököm azzal, hogy azt hiszitek, hogy ti akkor rendkívül műveltek vagytok, mert naponta írjátok a hülyeségeket a netre.Meg 500 kommentet írtok a Mandira per nap.
neeskens 2014.05.07 23:13:07
@tesz-vesz: Te vagy az a barom, aki folyamatosan a saját blogját reklámozza, hátha elolvassa valaki?
Gratulálok
Ha valahol átadnak egy létesítményt, bármilyet, legyen az gyár, fonó vagy stadion, annak avatóünnepség kell. Szeretett igazgatónk, miazmás, ahogy azt az Egészséges erotikában mondta Rajhona Ádám, de hogy ezt miért kell a tévében közvetíteni, azt egészen pontosan nem tudom.…..
neeskens 2014.04.23 09:05:23
@Sutyimutyi: Na, másodjára csak sikerült összehozni a választ.
Nem az áldással van a bajom, hanem, hogy megpróbálták összemosni a stadionavatót Jézus feltámadásával.
Amúgy a Felcsút első csapatában jelenleg volt MTK akadémisták, kiöregedett légiósok meg leharcolt magyar "sztárok" szerepelnek többnyire.Saját nevelés alig van mutatóban, mert ezek a gyerekek még a minősíthetetlen magyar NB1 színvonalát sem ütik meg.
neeskens 2014.04.23 11:42:55
@preem palver: Az egész magyar utánpótlás nevelés a fociban totális kudarc. Jelenleg komoly bajnokságban 3 játékosunk focizik: Gera, Szalai és Huszti.
Egyikük sem az akadémiák terméke.
Amúgy nem igaz, hogy csak pénz kérdése: Horvátország kevesebb pénzből, feleennyi gyerekből a Bayernbe, a Reálba ad klasszisokat.

Ami meg itt van az humbug, handabandazás. Aztán nem tudjuk megverni utánpótlás szinten Gibraltárt.
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
neeskens 2014.04.10 15:48:19
@bbjnick: Ja látom már miről van szó...:)
Jók ezek amúgy meg viccesek, meg nyilván megvan a helyük a Nap alatt, virágozzék száz virág, de ezek inkább egy alternatív valóság részei, amivel izgalmas szellemi játék lehet foglalkozni.
Csakhát egyrészt a tudományos megalapozottságuk azért minimum kérdéses, másrészt a jelen magyar valóságához vajmi kevés közük van.
De úgy látom, hogy marhára rajta vagy ezen és nem akarlak megbántani.
neeskens 2014.04.11 09:13:25
@bbjnick: Ne személyeskedjünk, meg sértegessük a másikat. Egyáltalán nem gondolom, hogy mindenki marxista, vagy neokon, szerencsére ennél sokkal színesebb a paletta.
Biztos rengeteg sikeres ország van Európában, aki a gazdasági-politikai berendezkedését az "újpogány tradicionalizmusra", Guenonra, meg egyéb zavaros áltudományos baromságokra építette. Csak ez nem látszik. Egyébként te tényleg azt a Hüperiont ajánlgatod, amiben Vona papucsállatkának minősíti a saját szavazóit?

@S=klogW: Nem csúsztattam, nem haudtam. Más kérdés, hogy nem megy az értő olvasás.
neeskens 2014.04.11 12:29:10
@bbjnick: Műveletlennek minősítettél, de hagyjuk.

Az eszmetörténettel az a bajom, hogy abszolutizáljátok. A gazdasági-politikai rendszerek általában valamilyen szellemi talapzaton állnak. Marxizmus, liberalizmus, konzervativizmus, keresztényszocializmus, meg a Jóisten tudja hányfajta ága-boga ezeknek.

Az általad ajánlgatott tradicionalizmus egy kultúrtörténeti jelenség, ráadásul meglehetősen marginális, Európában is. A gond az, hogy te kevered össze a szezont a fazonnal, amikor alapvetően politikai kérdésekre kultúrtörténeti válaszokat kívánsz adni görcsös felsőbbrendűséggel.
Vona úrhoz pedig ajánlom elolvasásra a“A modernkori ember politikai tipológiája” c. esszéjét.

Gondolom te valami szerkesztő, vagy ilyesmi lehetsz, hogy ennyire mélyen érint a dolog.
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
neeskens 2014.01.14 16:39:27
@Teshow: Olyan, de olyan jó látni ugye, hogy mi mennyivel különbek vagyunk, mint azok ott. Szerintem nézzed VV-t, folyamatosan feltölt önbizalommal majd, hogy mennyivel különb ember, szülő vagy náluk.
neeskens 2014.01.14 17:04:20
@Teshow: Nem olvastam, de ne haragudj, roppant modoros a gyereked nyelvtudásával, meg a saját szülői nagyszerűségeddel kérkedni, szembeállítva magadat azokkal a szerencsétlenekkel.

Szerintem az emberek nagy része pont azért nézi, hogy szörnyülködjön és megállapítsa, hogy én milyen jó ember vagyok.
(Kép forrása: repavalleszurtnyul tumblr) Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Máthé…..
neeskens 2014.01.09 16:50:32
@vantaan: ez a cikk a baloldalról szól.

Egyébként a 4 millió szegény nem 2010-ben pattant ki a földből.
neeskens 2014.01.09 16:53:15
@vantaan: de ha már. Talán ideje lenne a ballib oldalnak elgondolkodni azon, hogy milyen teljesítmény vezetett odáig, hogy a "Gyurcsány takarodjal" 2/3-ot lehetett szerezni.
neeskens 2014.01.09 17:06:30
@vantaan: te tényleg elhiszed, hogy 2010-ig minden a legnagyobb rendben ment, utána meg 0-ról 4 millióra nőtt a szegények száma?
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
neeskens 2013.12.05 17:13:20
@agresszív kismalac: Talán azért nincs, mert nem lehet mindent jogszabályokkal szabályozni. Úgy gondolom, hogy minden reggeli ízléstelenségtől függetlenül a magyarság igenis egy olyan közösség, ahová be kéne engedni azokat, akik úgy érzik, hozzá tartoznak.Ha pedig befogadom őket, akkor nem disztingválni attól függően, hogy pár kilométerrel arrébb lakik-e vagy sem. Szerintem ezt is hívják nyitottságnak, toleranciának, demokráciának. Más kérdés, hogy akik Magyarországon úgy érzik, hogy egyedüli letéteményesei ezeknek, azok kéjes élvezettel rúgnak bele abba, ami a másiknak szent.
neeskens 2013.12.05 17:29:45
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: mert kurva sokan nem fizetnek igazából adót, vagy nem annyit amennyit kéne. Aki pl. minimálbérre van bejelentve az csak felet szavazzon. Aki közszférában dolgozik se, mert ott az SZJA csak annyit jelent, hogy állambácsi egyik zsebéből átrakja a pénzt a másikba. Az ÁFA is szar, mert ha átjárok szlovák állampolgárként a magyar teszkóba minden hétvégén, akkor nekem jár a szavazati jog, mert befizettem az ÁFÁT? Az adófizetés meg az állampolgárság már most is tök más.

@Rátóti Mutyikos: az állampolgársági eskü még nem politizálás szerintem.
neeskens 2013.12.06 09:17:35
@Péter Tajthy: Ne haragudj, nem szoktam ilyet írni, de te hülye vagy.
"Hol adózik a határontúli - hol és mely államtól jogosult ezért szolgáltatásokra? Pl. hová jár színházba (mely állami költségvetésből támogatják azt, ha egyáltalán) vagy focimeccsekre? Hová jár a gyereke bölcsődébe, óvodába, iskolába, egyetemre?
Hol fizet TB-t - hol és mely államtól kap ebből egészségügyi szolgáltatást?
Hol fizet nyugdíjat - hol és honnan kap nyugdíjat?
Ha munkanélküli lesz, hol és melyik államtól kap (az adott állam szabályai szerint) támogatást vagy segélyt?
Soroljam?"

Az adót már ötször leírtam, semmi köze az állampolgársághoz, ugyanis - kapaszkodj meg - külföldi állampolgárok is adóznak Magyarországon és nem szavazhatnak, miközben magyar állampolgárok is adóznak szavazati jog nélkül külföldön. Sőt a magyar állampolgárok, akiknek szavazati joguk van azok sem fizetnek tömegével rendesen adót, oszt mégis szavazhatnak.
Színház? Focimeccs? Bölcsőde? Egyetem?
Megint meg fogsz döbbenni, egy csomó ember van Magyarországon, akinek szavazati joga van és más ország egyetemén tanult, meg Bayen München meccsre jár, sőt van olyan, hogy ezek az emberek külföldön élnek és ott járnak bölcsődébe, iskolába a gyerekeik. Tehát vegyük el tőlük a szavazati jogot!
TB? Egészségügyi szolgáltatás? Ha én Amerikában élek magyar állampolgárként, leszerződök egy eü biztosítóval, akkor ez elvesztem a magyar állampolgárságom? Az EU-n belül a munkaerő és a szolgáltatások szabad áramlásáról hallottál? Határon átnyúló eü-i szolgáltatásokról hallottál-e?
Nyugdíj? Ha egy Kádár-korszakban disszidált magyar hazajön és a nyugdíjat abból az országból kapja, ahol dolgozott, akkor elutasítják az állampolgársági igényét?

Légyszi inkább ne soroljad, mert egyre nagyobb marhaságokat írsz.
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..
Guzmics nem játszik az észtek ellen, új Daciáját próbálja – nincs új a nap alatt: Trianont “a komcsik” és a “zsidók”, a 3:0-át a botlábúak és a liberális sajtó hozta össze. Íme a legújabb nacionalista rutinmunka: “mi, magyarok” törhetünk, zúzhatunk, a…..
neeskens 2013.09.10 12:52:52
Még valami: www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014/piturca-szurkolok-nelkul-is-tennunk-kell-a-dolgunkat-2278511

Ott még a győztes meccs után is beleszarnak a fociba, ha a magyar szurkolókat ekézed, hogy nekik csak a náculás számít, akkor hogyan minősítenéd a románokat?
neeskens 2013.09.10 13:31:04
neeskens 2013.09.10 14:01:41
@Csehszlovák Kém: 01 "Mert én meg pont leszarom, hogy a románok hány ablakot törtek be, igen, aki volt már rázósabb külföldi meccsen nagyon jól tudja, ez benne van, sőt."
Ezt írod, közben az igazság, hogy a magyarok és a románok által okozott károk között nagyságrendi különbség van, amit a maga a MÁV jelentett be. Szóval az "benne van", hogy életveszélyesen kövekkel dobálják a vonatot, de a letört wc maga a fasizmus.

02 - ebben talán még hajlandó vagyok engedni is - nem egyből kapták a könnygázt az arcukba, legyen meg az igazságod.

03 - erre mit mondjak? Direkt odaírom, hogy mindkettő fáj, erre te még a formális logikát is leszarva lenácizol. Hol írtam én azt, hogy nekem tetszett, vagy tetszene bármilyen zsidóellennes gyalázkodás.

Leírtál ebben a posztban néhány butaságot, szelektíven válogatva a tények között. Ha valaki meg szól - jóindulattal (!) - hogy azért ennél árnyaltabb a kép azt első körben lehazugozod, utána meg lenácizod. Próbál j már meg egy kicsit önkritikusan viszonyulni a saját szövegeidhez, tudom marha nehéz revideálni az álláspontot, meg beismerni a tévedést, egyszerűbb hörögve visszatámadni. És engem ne nácizz, hazugozz le, kikérem magamnak.
Nagyot néztem a köztévé csütörtök reggeli adása láttán: Kürti Gábor, a Critical Mass főszervezője, kerékpáros aktivista volt a vendég, akivel Gulyás István műsorvezetőnek a nagykörúti kerékpáros közlekedés megoldásáról kellett volna beszélgetnie – Kürtit…..
neeskens 2013.09.06 09:15:59
A Nagykörút az egyik legkevésbé biciklisbarát útvonal a fővárosban, de a közbringa-rendszer jövő tavasszal esedékes bevezetése új helyzetet teremthet. A Bubi működési területének „kerékpározhatósága” a projekt EU-támogatásának is feltétele. Átalakításokra…..
neeskens 2013.09.03 15:05:40
@tiborc2008: Mégegyszer: mi ez a baromság, hogy a parkolók megszüntetése hazavágná a kiskereskedelmet? Ez mitől "tény"?

Mint már írtam a kiskörút nagy részén sem lehet parkolni, mégsem döglött bele egyetlen üzlet sem.Ez a tény.