Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greybull

0 bejegyzést írt és 1696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A területi autonómiákról tanácskoztak a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében külföldi kutatók és magyar szakértők a budai várban. A konferencián szó esett Dél-Tirol, az Åland-szigetek, valamint Katalónia autonómiatörekvéseiről is, míg Andreas Gross svájci…..
Képek a Lendvay utcai tüntetésről, ami Gyorskocsi utcánál ért véget. "Ez van olyan, mint 89-90-ben volt, tán még jobb is" - mondta mellettem egy negyvenes apa a fiának. Hát igen, a nosztalgia :-) És valóban: ez az 1-2 ezres tömeg inkább emlékeztetett arra a 25 évvel ezelőtti…..
Már csak azért is, mert ma nem csak húsvét, április elseje is van :-) ..
greybull 2013.04.01 12:14:16
* PLEASE WATCH IN FULL SCREEN + HD * - The map of an american city goes on a quest across the world to find oil in order to feed its body, made of streets, highways and freeways. The short was featured on Fubiz, Motionographer, Cartoon Brew, Libération, and others. Directed and animated by :…..
Tasó László, Nyíradony fideszes polgármestere 2002 óta ül a parlamentben, mégsem hallottunk róla sosem. Tegnap este azonban Ertsey Katalin LMP-s képviselő felrakta Facebookra a Tasótól kapott képeslapot. Ezzel szeretnénk Kellemes húsvéti ünnepeket kívánni nektek. Az első…..
Miként veszélyeztetik az európai gyűlöletbeszéd-törvények a szólásszabadságot? Ezt elemzi rövid kötetében Paul B. Coleman, a témakör bécsi szakértője, jogász, egyetemi tanár, az Alliance Defending Freedom munkatársa. A könyv vizsgálja a gyűlöletbeszéd elleni törvények…..
greybull 2013.04.01 11:55:49
@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): ez eszelős! Az Ótestamentum maga a tömény gyűlöletbeszéd! Ja csak azért nem, mert az ott lemészárolt, lealázott, leköpködött népek már 3000 éve nincsenek? És ki mondja meg, és mekkortól, hogy eddig ez még nem gyűlöletbeszéd, de utána már az? Ha arra biztat valaki, hogy irtsák ki a .... pirézeket, akkor az gyűlöletbeszéd, de ha valaki azt mondja, hogy ne lépj kapcsolatba velük, ne segíts nekik, ne szívj velük egy levegőt! - akkor ez még nem az, vagy már a kezdete a gyűlöletbeszédnek?
Szerintem csak egy jó megoldás van: mindenki azt mond, amit akar, és mindenki olyan jelképet használ, amit akar. Ha pedig egy szöveg konkrét rágalmat tartalmaz, tehát tényállítást, ami nem igaz, akkor ott a Ptk., lehet kártérítést kérni.
greybull 2013.04.01 11:56:49
@greybull: megjegyzem, amikor azt írtam, hogy pirézek, nos akkor is már tudatalatt ott volt bennem a félelem, hogyha mást írok, akkor....
Pénteken robbant be a magyar közéletbe a Szítsatok lázadást! című, német és osztrák értelmiségiek egész sora által aláírt kiáltvány, mely szerint Magyarország Európa rothadó góca, ami ellen „egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellennyilvánosság hatalmas…..
greybull 2013.04.01 11:06:07
@Tehetetlen Dodó: köszönöm méltányos kommentedet.
A kommentált felhívásomat tudom oroszul is:
Jab tvaju (természetesen nem Rólad van szó, hanem az ő anyjukról) maty na katafalke bez gandónye z zágyi!
greybull 2013.04.01 11:10:55
@aristo: kb. ennyi a lényeg, egyetértek Veled. Fogy a zsé, fogy a becsület. Boldogult ütegparancsnokom ahogy kezdett letelni a 11 hónap és mi kezdtünk elkanászodni, mondogatta mindig: "Fogy az idő - fogy a becsület". Ezt Fogjamegafaszom zászlós úgy toldotta meg gyakran, hogy: "Tikbazdmeg olyan vagy akar a fasz!"
Neander-völgyi és mai ember hibrid-gyermekének 40 000-30 000 éves csontmaradványait találták meg Észak-Olaszországban.   Ha a további vizsgálatok is alátámasztják a mostani vélekedést, ezek lesznek az első maradványok, amelyek régészetileg is bizonyítják,…..
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
greybull 2013.03.24 11:56:29
@gabcigirl: igazad van, ugyanez a tapasztalatom nekem is. Üdv!
Proszektúra Rosszcsontok 2013.03.22 09:22:27
Ez a német köztelevízióban óvodáskorúaknak mutogatott animációs filmecske beláthatatlan távlatokat jelent. Új dimenziókat nyit a politikai kommunikáció terén is. Bizony, jobb, ha már a hároméveseket is bevonjuk az ideológiai küzdelmekbe, hadd tájékozódnak ők is a világ…..
Több mint 50 náci nekropolisz épült Európa-szerte, amelyekből csak 2 maradt ránk. Waldenburg romjai..
greybull 2013.03.24 11:09:17
Angliába körülbelül két éve terjedt el egy új őrület, hazánkban pedig most kezdi megvetni a lábát. Ez a törpemalac tartás, vagyis őket már törpének sem hívhatjuk, inkább minimalacok. Ezeket a kis lényeket három fajta keresztezéséből hozta létre egy angol tenyésztő, Jane…..
greybull 2013.03.23 11:40:22
@Antalbaba: azt írták, hogy intelligens állatok (tuti, hogy így is van) következésképpen ha adsz rájuk egy kis gumitalpú cipőcskét, biztos, hogy megszokják, megszeretik és máris nincs gond az alattad lakóval!
Egervári Sándor a meccs utáni sajtótájékoztatón értékelte a látottakat. - Nehéz meccsre számítottunk, mert szervezettek a románok. Rúgtunk két gólt, ezzel nyerni kellett volna, hátul tudatosabban kellett volna a végén játszanunk. A játékosok szerint az első román…..
Vastagbőr Bolond péntek 2013.03.22 14:46:00
Péntekre általában a politikusok lemennek full kreténbe (pedig sose szabad fullba' nyomni) és a hétvége előtt még megterhelik a szerencsétlen ország polgárainak idegrendszerét.Reggel Orbán Viktor meséjére ébredhettünk, melyben volt szó a gonosz Rezsidémonról, a…..
Tegnap ateista nagygyűlés volt Washingtonban, ami körülbelül tízezer embert mozgatott meg (hasonlítsuk ezt össze a Séta az életért – March for Life – harmincszor nagyobb tömegével). Hogy írna a média erről a nagygyűlésről, ha azt a stílust használná, ahogyan az…..
Ma 69 éve a náci Németország, a magyar kollaboránsokkal karöltve megszállta Magyarországot. 69 éve ez az ország nem csak a függetlenségét veszítette el, hanem olyan helyzetbe sodorta magát számos magyar honfitársunk asszisztálásával, aminek következtében cigány, meleg, zsidó…..
Ma reggel legmagasabb kormányzati körökből is megerősítették, hogy nem sokkal hazaérkezése után előbb kecskebékává, majd - megfelelő orvosi ellátás ellenére - végképp kecskévé változott a miniszterelnök gépjárművében korábban rövid ideig vendégeskedő, erdélyi…..
Proszektúra Szaniszló, lécci! 2013.03.20 10:45:41
A minap a kezembe került Hindenburgnak Hitlerhez írt levele. Tisztelt Adolf Hitler úr! 1933. január 30-án önt a Német Birodalom Kancellárjává neveztem ki. E döntésemmel elsősorban a világháborúban tanúsított katonai hősiességéért a Vaskereszt második, majd 1918-ban…..
Tamás Gáspár Miklós a magyar közélet egyik legeredetibb és legfontosabb politikai gondolkodója. Megszólalásainak alapossága és éleslátása irigylésre méltó; beszédeinek szenvedélye, mozgósító ereje sok politikusunk számára lenne követendő példa.  A választási…..
Költészet, szabadság, március 15. Tavaly augusztus 20-án feldobtuk magunknak a témát: mi nekünk a magyar? Pár napra rá a mikrobloggereket kérdeztük meg; majd október 23 alkalmából fiatal irodalmárok vallottak arról, nekik mi számít magyarnak. Most, március 15-én tíz magyar…..