Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarsashaz

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem panelban laksz, de egy barátod, aki viszont ilyen helyen él, meghívott magához? Elmondjuk, mit ne kérdezz meg tőle, ha jót akarsz!   1. "Mennyi a rezsi?" - Túl magas ahhoz, hogy a tulajnak vagy bérlőnek kedve legyen róla beszélni. Ha mégis felteszed ezt a kérdést,…..
tarsashaz 2009.12.01 18:12:03
Téglaházban is van élmény bőven, itt gyűjtöm őket:

tarsashaz-saga.blog.hu/

Sztem nem a panelről van szó igazából, hanem arról, hogy az emberek megőrültek, és a társadalom szétesett.

Panelban nőttem fel, és érzésem szerint - néhány műszaki hiányosságtól eltekintve (és ne feledkezzünk el, arról, hogy akkor más volt azt építési technológia), sokkal emberibb lehet egy panel lakótelep, mint egy modern lakópark.

Kedvenceim a panelek a Kondorosi út és az Ond vezér park környékén. Nézd meg tavasszal, vagy nyáron.

- tele van zölddel, aki tervezte, megálmodta az asztalon, hogy fog kinézni 30 év múlva fákkal, bokrokkal
- minimális / nincs gk. forgalom a lakótelepen
- szolgáltatások, infrastruktúra (abc, rendelő, kajálda, iskola, óvoda) betervezve, megépítve
- tömegközlekedés betervezve (volt olyan lakópark projekt a közelmúltban a XVIII. kerben a pusztában, ahonnan csak kocsival lehet kijutni, BKV nuku)

A hangszigeteléssel kisebb volt a probléma, mert ha valaki zajongott, elvitte a rendőr, és nem jött az Ombudsman. Lehet, hogy néha Demszkyt is megkergették a kékek, amikor a szamizdatjait vitte centrumos szatyorban a körúton, de ezt meg leszarom.

Ahol kulturált a lakóközösség és a környezet, ott a panelben is jó lakni. És az eredeti célt se feledjük. Tömegeknek lakást biztosítani városban, elfogadható körülménydek között, elfogadható áron. Erre volt való a panel. Ha szépen felújítják még el is ketyeg pár évtizedig.
Társaház Saga A drogdíler klán 2009.12.01 17:41:00
Először a fekete Jaguár tűnt fel, amelyik rendszeres időközönként megállt az utcában a másik lépcsőház előtt és dudált. Aztán egy szakadt Ford jött. Utána egy Rover. Végül megjelent egy Audi is, majd egy nagy, fekete Mercedes. Az autók nagyjából óránként érkeztek…..
Társaház Saga A technókirály 2009.10.07 08:14:58
Egy békés szombat délután kezdődött, néhány héttel azt követően, hogy a lányok elcsendesedtek. Ütemes, egyre hangosodó, erőteljes dobolást lehetett hallani a plafon felől, aztán technó hangjai szűrődtek át. Zoltán és Zsuzsa nem tudta, mitévők legyenek, végül úgy…..
Társaház Saga Az első éjszaka 2009.10.01 17:05:00
A legelső éjszakán az új lakásban...hajnali három óra felé járhatott, amikor kitört a dübörgés. Először Zsuzsa ébredt fel, de nem akarta felébreszteni kedvesét, ezért csak álmatlanul dörzsölgette szemeit, és forgolódott az ágyban. Nagyjából húsz perccel később Zoltán…..