Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pliszeespuszedli

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb egy férfiismerősöm így definiálta a macaront: ez akkor lekvár, két piskóta között? Próbáltam elmagyarázni, hogy "nem, ez egy mandulalisztbő..." de úgy láttam a mandulaliszt szónál már elveszítettem kitüntető figyelmét. Nem hagytam magam meggyőzni, hogy de…..
Pliszeespuszedli 2012.08.14 22:48:02
Csak úgy szóban elmagyarázni valóban nehéz, de kezdetnek itt egy fotó:
roguebride.com/wp-content/uploads/2011/10/perfect-macaron.jpg
...három textúra, a tojáshéj átroppan, alatta ragacsos massza, csinos talpacskák... vannak érvek... aztán kóstolás és libabőr, menetrendszerűen
Pliszé és puszedli Fénypróba 2011.09.04 22:22:00
Elkészült a vendégtér világítása, mutatok néhány képet a pohárcsillárainkról. Kalandos úton lementünk értük a térképről, de nagy-nagy köszönet Ágnes apukájának a gyönyörű munkáért.   Tegnap sötétedés után kipróbáltuk a fényeket is. Meghitt, meleg, otthonos…..
Az étteremprojekt dübörög, második beszámoló következik, nyomás :) Idáig elkészült a vendégtér festése, az asztalosmunkák, a székek új ruhája, és gyönyörű kék csempét kapott a pult. Célba értek a csillárok, de ezekre még várnotok kell egy kicsit. Ma nekiláttunk a…..
Leporolom a blogot egy friss projekt kedvéért. Nem idegen az eddigiektől, de sajátos keveréke lesz a kreatív és a gasztroposztoknak. Idén nyáron számolatlan boldogságban együtt felszedett kilóinkat igazán eszement módon ünnepeljük: éttermet nyitunk.  Hozzávalók: Két…..
Mit csinál az egyszeri macaronmán, ha négy sütésnyi katasztrófa után nem marad más, csak a felismerés, hogy a költözködéssel együtt bukta a jó öreg Karancsot, vele együtt a talpacskákat és a roppanós héjat is? Oda a feszes felszín, a szekrényből pedig fél kiló mandula…..
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
Pliszeespuszedli 2011.01.09 14:14:46
Ha bemész a húsboltba és gyomorszájon rúgod a hentest, a legoptimistább forgatókönyv az lehet, hogy udvariasan távozásra kérnek és éhen maradsz. Meglepődnél?
KT egy alapvetően jóindulatú és konstruktív posztban hívta fel az álláskeresők figyelmét arra, hogy azoknak az elvárásoknak, amiket egy pályázati kiírásban közzétesznek, meg kell felelni. Nem véletlenül írják. "Küldjél fizetési igényt" nem egyenlő a dolgozz ingyennel. Küldjél fotót nem egyenlő a legyél bombanővel. Csak küldjél, mert kérték... ennyi.
Szétszeditek a posztolót, pedig alapvetően meg kellene köszönni neki, hogy adja a fülest munkaadói oldalról egy könnyen orvosolható problémáról: "figyelj oda" - amit egyébként ha felvesz és fizet a munkádért, akkor is el fog várni.
Én csak munkavállalóként dolgoztam eddig, kiválasztásban nem vettem részt, de a problémafelvetése nekem teljesen világos, és nem találom sértőnek. Érteni kell a munkaadók igényeit, mert verseny folyik a munkahelyekért. Különösen azokért, ahol méltányolják a munkádat anyagi és erkölcsi értelemben is.
A szövegértési képesség alapvető elvárás szinte kivétel nélkül minden munkakörben. Korábbi munkahelyemen rendszeresen megkaptam pl. fordítók jelentkezését, holott a kiírásban világosan és jól láthatóan szerepelt (link kékkel szedve, aláhúzva) hogy milyen e-mail címre kell elküldeni a jelentkezéseket. Őszintén, mire kellene gondolni, ha nem arra, hogy keresse inkább mással a kenyerét?
De akár egy szerelőnek is az életébe kerülhet az odafigyelés és/vagy a szövegértési képesség hiánya, pl. ha egy biztonsági utasítást nem tud értelmezni. Ez nem csak az irodai munkákra igaz.
A posztoló csak annyit írt, hogy ha kifejezetten kérnek valamit, és nem kapják meg a jelentkezéssel, az nem felel meg nekik... legyen az odafigyelés hiánya, szövegértési képesség hiánya, vagy egyszerűen csak egy "na én aztán nem" típusú reakció, tökmindegy, ha tényleg dolgozni akarsz egy közösségben és értéket teremteni ott, egyik sem fér bele. Ha nem akarsz, akkor meg azért nem, de legalább időben kiderül.
Ezen a blogon leggyakrabban tényleg olyan sztorik jönnek elő, amitől mindannyiunkban felmegy a pumpa, de ha kivételesen nem ilyen írás jelenne meg, hanem ami megmagyarázhat néhány kudarcodat, vagy segíthet munkát találni, akkor egyszerűen ki kell kapcsolni a hőbörgőreflexeket.
Pliszeespuszedli 2011.01.09 14:58:40
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): A Tisztelt hölgyem/uram probléma szerintem szintén érthető: nem robotokat akarnak felvenni, hanem olyan embert, aki a rendelkezésére álló információból képes következtetéséket levonni. Itt történetesen azt, hogy egy férfi a címzettje... aki villantani akar, a nevén is szólíthatja.

A fizetési igény csontot túlrágtuk. Kérték előre tisztázni, de nem úgy, ahogy a fülednek kedves. Ha dolgozol, sok ilyen helyzet adódhat. Egyébként egy ilyen nyitott kérdés -határok között- Neked is egy lehetőség, de ha ellenséges vagy, el sem jutsz odáig, hogy fizetésről beszéljetek.

A munkakeresés tetszik vagy sem, egy aszimmetrikus helyzet: Te akarsz megkapni egy munkát, amire "n" számú jelentkező közül egy vagy. A munkáltató abból, ami mutatsz magadból, melletted dönt, vagy sem. Ha eleve úgy indítasz, hogy "aljasszemét", úgy is fogsz írni neki és megjelenni előtte, és nem mutatsz majd valami vonzó képet. Erre mondtam, hogy a poszt sok kudarcot megmagyarázhat álláskereséssel kapcsolatban, de ugyanez igaz a posztra adott reakciókkal is.
Pliszeespuszedli 2011.01.09 15:06:25
@Birca Maxval: ok, azt nem tudom, mennyire szofisztikált kiválasztás működik a "hivatalban" :D :D
Pliszé és puszedli Macaronposzt 2010.12.05 20:57:00
Mmmmmmmmacaron... de régóta akarom! Ez az az édesség, amiről legalább két éve olvasom mások sikeres és sikertelen próbálkozásait, tippjeit, és minél többet kutakodtam az elkészítéséről, annál biztosabb voltam benne, hogy én erre képtelen vagyok. Jó félévekre fel is adtam,…..
Ropogós karamellréteg; ragacsos, mézes magok; hűvös, illatos krém és omlós tészta: ezt a finomságot álmodtam aznap, mikor a luxemburgi gasztroexpón tartelette formácskákat kaptam Gergőtől vásárfiának. Aznap éjjel tényleg édesen aludtam :)A Spekulatius keksz nálam…..
Újabb házitündér vasárnap telt el, bevásárlás, takarítás után elő a robotgéppel és a keverőtállal. Nem voltam ám mindig biztos benne, hogy ez a műfaj jól áll nekem :-)A mai házitündérkedés jutalma Mariannka barátnőm répatortája muffinosítva, és egy kis naranccsal…..
Pliszé és puszedli Igazi szombat 2010.10.17 13:57:00
Most hétvégén igazi szombat volt, igazi kedvemre való: a délelőtti csokizásból nem dolgozni mentem, hanem haza a gyöngyeimhez. Ez a kék nyaklánc + fülbevaló szett napok óta motoszkált a fejemben, szombat estére el is készült. Íme az új kedvenc:  ..
Pliszé és puszedli Túrófelfújt 2010.09.05 21:05:00
Pénteken méltó módon ünnepeltük, hogy vége a hétnek, besütiztünk ebédhez. Elcsábulásunk után hétvégén repetáztam, és felkutattam ennek a mennyei baracklekváros túródesszertnek a receptjét. Sok szeretettel ajánlom ezt a bejegyzést az ebédskype-os kollégáknak…..
Koprodukciós recept, amit egy túlvert mousse-ból szépítettem:-)Első mousse-próbálkozásom Gergő furfangos fehér csokis receptjével indult, amit hirtelen felindulásból túl kemény habbá vertem. Nyugtáztam, hogy ebből a mousse-ból nem szaggatok csinos kis hajócskákat tányérra.…..
Viharvert, költözködős hetek után újra előkerült a varrógépem:-)Törtfehér organza esküvői szett lett a bekucorodós-bütykölős hétvége eredménye, ráncokkal, gyöngyökkel, rózsákkal és ajándék hajtűvel a menyasszonynak.Jó készülődést, és sok boldogságot, Petra :-)..
Ez a Pierre Hermé-féle citromtorta azóta a kedvencem, hogy először a kezembe vettem a Szakácsok könyvét. Non plus ultra.Az eredeti recept szerint alacsony peremű kerek tortába töltjük a krémet. Én most boszorkánykodni akartam picit a citromkrémmel, ezért muffinformában 12 kis…..
Ennek a mamusznak a sztoriját most nem osztom meg. Legyen annyi elég, hogy örömteli apropóból készült.A szabásminta ennél a darabnál is Tone Finnanger Sew Pretty Homestyle c. könyvéből való, de a kétféle zöld taftból vágott orrával, a dísztűzéssel és a virággal már a…..
Ígértem "Csináld utánam" és édességposztokat is, hát jöjjön, aminek jönnie kell :-) Ezt a fincsi receptet a Nosalty.hu-n  már régebben megosztottam, fejlődéstörténete is ott olvasható, de annyit elárulok, hogy a kedvenc "villamoson hazafelé kipattant a…..
Nagyon szeretek gyűrűpárnákat készíteni. A 20 x 20 cm-es párnácskákon épp elegendő hely áll rendelkezésre, hogy különféle anyagokat egymásra rétegezzek, és új textúrákat hozzak létre belőlük.A csipkés modellel olyan menyasszonyt is meglephetünk, aki még nem döntötte el,…..
Ezt a két macskacsajszit két pici lánynak készítettem.A szabásmintát Tone Finnanger Sew Pretty Homestyle című könyvében találtam. A hóbort ezúttal a szerző Napsugaras otthon című könyvével, abból is az őrangyalkákkal, ékszertartókkal és erdei állatokkal kezdődött,…..
Több mint öt éve, hogy az első tavaszi napsugarakra különös dolog történik velem: egyszer csak megjelenik a szemem előtt "Életem táskája", és gyakorlatilag ott lebeg addig, kitakarja a látóteret, majd' felbukok benne, míg el nem készítem.Az idei kedden tűnt fel,…..
Elsőként jöjjön egy válogatás az elmúlt időszak terméséből, esküvői kiegészítők témában. Az első darabot még magamnak készítettem tavaly nyáron, az esküvői készülődés viszont elindított egy kisebb lavinát, és sorra jöttek egymás után a színvariációk és…..
Pliszé és puszedli Újszülött 2010.04.15 22:13:00
Nem könnyű egy újszülött blog első bejegyzésének lenni. Egy újszülött érkezésekor család és barátok gyönyörködve csodálkoznak rá a kis jövevényre, miközben alapvetően tudják, mire számíthatnak tőle. Eszik, alszik, szuszog, ordít, de igazi kincs az első pillanattól, s…..
A vicces utcanevek frontján a lakótelepek elég jól teljesítenek. A közéletileg tájékozottabb ügyfélszolgálatosok például felkapják a fejüket, ha bemondom a lakcímem: Lovas István utca. A magyarázkodásról már leszoktam - egyébként hősi halált halt szolnoki pilóta volt a…..
index.hu/video/2009/09/28/tomott_vonatokat_allitanak_le/Mit tehetnék még hozzá? Minden benne van a filmben. Ha nem lesz vonat, egy csomó ember nem jut el az iskolájába, a kórházba, a munkahelyére. Mivel Füzesgyarmaton igen kevés munkalehetőség van, sokan, évek óta ingázni…..