Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nérofo

94 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha rosszul sülnek el dolgok. Ez a mai futás is rosszul sült el. Iszonyú sokat dühöngtem rajta, de mint tudjuk ez nem változtat a lényegen: szar volt és kész, a dühöm meg csak engem emészt. Nem a futás volt rossz, hanem a verseny szervezése és az azt lebonyolítók hozzáállása. Ami még bosszantóbb,…..
Bár meg vagyok fázva és nem kéne futni.... de az új cipőt ki kellett próbálnom! Ugye megértitek? Ha már a TTS-ben teltház volt! Jaj, de jól esett! :) :) :)  Látszik amúgy az új cipő? Down.... az indulás pillanata: Itt talán látszik a cipő: Up... a kedvenc részem:..
A Panoráma Trail szervezőitől kaptam ezt a karkörtőt. Szuper ötlet és egy kedves emlékeztető, hogy ne felejtsek el készülni a versenyre! :) :) :)  ..
A szombati futás után bevallom kicsit éreztem az izmaimat. Ez nálam egyet jelent: nyújtani kell! A hétfő a szent pihenőnap, amit mindig igyekszem regenerálódással és pihenéssel tölteni. Egyszerűen az izmaimnak szüksége van egy pihenőnapra a héten. A kedd pedig a jógáé. Amikor elkezdtem futni, akkor…..
Verseny után futással pihenünk! Ez most nekem nem futás volt, csak vánszorgás, folyamatosan égben ugrándozó pulzussal. Szigorúan fél óra (és 5 másodperc). Nem mondom, hogy jól esett. Főleg úgy, hogy délelőtt végigjártam az összes futóboltot terepfutó cipőért, mert az enyém végelgyengült. Terepre…..
Úgy indult, hogy szép az érem, szóval kell nekem. Nekünk! Futással ismerkedő barátnőmmel találtuk ki, hogy számunkra ez A TÖKÉLETES verseny. Két kör: az első 7 km-t futjuk együtt, a másodikat majd én egyedül. Valahogy csak túlélem! Edző versenynek szántam, a cél az volt, hogy viszonylag alacsony…..
FutóKalandok Készülök.... 2019.09.17 16:30:34
Úgy érzem, hogy a múlt héten kezdtem el igazán edzeni. Talán annak hatására kaptam észbe, hogy beneveztem egy csomó versenyre. Mentség van bőven: két gyerek, full time job, háztartás, stb. Ennek megfelelően szarul ment. A pulzusom ugrál, izomlázam van, féltem a derekam. És még csak nem is IGAZI…..
Az álmom egy sikeres UTMB 2020-ban. Az UTMB az Ultra-Trail du Mont-Blanc, egy francia, olasz és svájci Alpokon keresztül ívelő hegyi futóverseny. Méghozzá azon belül is az OCC-t szeretném futva teljesíteni, amely hozzávetőlegesen 55km-t és 3500 méteres szintet jelent. Na, ez nem piskóta. Ezért…..
SALOMON Ultra-Trail® HUNGARY 55 - 2020. május 30-31. UTMB- OCC- 2020-ban már talán....      ..
FutóKalandok Az én futópadom 2015.10.25 20:41:19
Vannak dolgok, amik állandóak. Az én életemben ilyen ez az erdő, és az, hogy imádok itt futni. 2014 óta nem tudom megunni...
FutóKalandok Futó kaland.... 2015.10.23 18:56:27
Úgy döntöttem, hogy mivel ez életem kalandja- amire majd mindig emlékezni akarok- ezért lejegyzem az odáig vezető út minden egyes lépését. 2014 októberében kezdődött a szerelem, ami a futáshoz köt. Most egy éve csinálom és egyre jobban és jobban szeretem. Túl vagyok már egy…..
DiétaBlog Házi ételízesítő 2011.08.08 14:57:00
Ahogy az előző képeken is látszik, rendesen belecsaptam! Olyan gyönyörűek voltak a zöldségek, amikor kipakoltam őket a szatyorból, mint egy csendélet! Nem semmi munka is volt vele, azt azért el kell mondanom. Ha nem meséltem volna el mindenkinek a családban, hogy mik a terveim a…..
Imádom a gyümölcsleveket, de ugyanakkor nagyon igényes vagyok ezen a téren. Mivel magas a szénhidráttartalmuk, ezért még véletlenül sem iszom olyan dobozos förmedvényt, amit a boltokban árulnak. Továbbá van bennem egy hatalmas félelem is a daganatos betegségektől. Nem tudom, hogy…..
Anyukaként kötelességem élményeket teremteni a gyermekeim számára.  Szülőként mindannyiunknak tudatában kell lennünk annak, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezett az a "jóillatú kis csomag" az életünkbe, onnantól kezdve felelősek vagyunk érte. Persze, hogy ez…..
A minap megint felhúztak! Lehet, hogy mostanában túl sokat idegeskedem, vagy túl vagyok pörögve... nem tudom! Pedig igazából bóknak is vehetném! Az történt, hogy egy munkahelyi rendezvényen találkoztam valakivel, aki megdicsérte az alakomat. Persze szó szót követett, illetve nem…..
Remélem, hogy azt mindenki tudja, hogy a lisztérzékenyeknek a kínai éttermek abszolút tabut jelentenek! Én ezt sokáig nem tudtam. Valamiért nem jutott el az agyamig, hogy ott mindenben van szójaszósz és hogy a szójaszószban búzaliszt található. És ha ez nem lenne elég a tavaszi…..
Vannak napok, amikor a hátam közepére nem kívánom a meleg vacsorát- általában a hőségriadós napokon szokott ez így lenni. Ma a vihar ellenére sem volt kedvem nagy főzőcskézést rendezni, ezért lett tésztasaláta a vacsora. És persze volt egy ennél jóval prózaibb indokom…..
 Nem csalás, nem ámítás, tényleg van finom, házi készítésű gluténmentes pizza. Többször kerülgetett már a gutaütés, amikor fél kiló bármilyen gluténmentes liszttel készült pizzatésztának csúfolt förmedvényt kellett a kukába lapátolnom. Utálok ételt kidobni!!!…..
Nérofo 2013.04.04 21:01:52
@R.ia:
Kedves R.ia! nagyon örülök, hogy kipróbáltad. És hogy ízlett is! :) Még van itt egy csomó jó recept. Most készülök feltenni egy jó palacsinta receptet is.
Te vagy lisztérzékeny vagy valaki a családban?
Üdv,
Nérofó
Volt a szám felett egy anyajegyem. Hozzám tartozott több, mint húsz éve. Nem különösebben zavart, sőt! Meg is szerettem! Csakhogy az utóbbi időben megváltozott a színe, alakja, ezért úgy döntöttem, hogy mennie kell. Nem éppen könnyű szívvel váltam meg tőle. Dr Rozsos Tamás…..
Sokféle kenyérreceptet kipróbáltam már. Egyik jobb lett mint a másik! Azt az iróniát, amit most ki szeretnék fejezni nehéz átadni!!! Katasztrófa követett katasztrófát! Mígnem egy kedves dietetikus ismerősöm meg nem ajándékozott ezzel a recepttel. És ez tényleg egy ajándék…..
Nérofo 2013.01.31 09:18:55
@Tamás Hargitai: Szia Tamás!
Igen, ez az. Olyan, mintha kis hungarocel golyócskák lennének! Nem kell megőrölni. Csak simán hozzá kell keverni. Jó trükk, minden más olyan péksütinél érdemes alkalmazni, ahol lazább állagot szeretnél elérni.
Ha még van kérdésed, akkor nyugodtan jelentkezz! És persze jó lenne, ha elmesélnéd, hogy hogy sikerült! :)
Üdv,
N
Ígértem egy postot a szőlőmagolajról, merthogy nálam ez az új szerelem! És ahogy ásom bele magam a témába úgy érzem, hogy a kapcsolat tartós lesz!! :) Ma salátát csináltam vele! Isteni lett. Megint annyira jó, hogy fénykép nem készült, de azt gondolom, hogy ezt már tőlem…..
DiétaBlog Karácsonyi menü 2011.12.20 13:20:44
Idén nem lesz nálunk nagy party, ami miatt én őszintén szomorú vagyok. De mit lehet tenni, ha az embernek van egy egy éves és egy három éves csemetéje!?!? Ráadásul a nagyobbik kruppos... eddig csak egyszer volt rosszul, de az az élmény nem kell mégegyszer! Jobb a békesség. Ez…..
DiétaBlog Mit főzzek ma? 2011.08.31 18:27:00
Mit főzzek ma? Teszi fel a kérdést háziasszonyok ezrei nap mint nap. És kapja ugyan azt a választ nap mint nap: nem tudom. Esetleg: valami finomat, vagy: bármit, amihez kedved van. :)  Én már régen feladtam, hogy más választ csikarjak ki a családomból. Mostanában taktikát…..
Nérofo 2011.12.20 13:02:06
@Attila__: Kedves Attila! Őszintén szólva bajom van a "nagynagynagyáruházakkal". Jobban szeretem a zöldséges Zsuzsikát, aki egyrészt közelebb van hozzám fizikailag, másrészt a lelkemhez is közelebb áll az általa képviselt szemlélet. Viszont ötletadónak jó lehet az alábbi honlap! Meg is nézem gyorsan!!!!! Köszi, N
Az egyik legküzdelmesebb receptem, de ugyanakkor minden ünnepen ezzel aratom a legnagyobb sikereket! Tapasztalt háziasszonyok szerint ez a legegyszerűbben készíthető káposzta recept, amivel találkoztak!  Rettenetesen izgulok mindig, amikor készítem és ennek két oka van: aki már…..
 Ha nagyon őszinte akarok lenni még abban sem vagyok biztos, hogy helyesen írom az étel nevét... Nem tudom miért alakult így a recept, valószínűleg ezek a hozzávalók árválkodtak a hűtőben, amikor először készítettem... Nyugodtan lehet szidni, hogy félrevezetem az…..